- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Żeby zrobić badanie kału kupuje się w aptece pojemnik na kał z taką łopatką, sterylny lub zwykły, ale wystarczy zwykły, kosztuje ok 0,50gr

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
mała82, Agacior wczoraj przewijałam Jaśka i w jego kupce też zauważyłam mnóstwo czarnych niteczek. Króciutkie, cieniutkie. No i pomyślałam ze to od jedzenia. Blendowałam mu samodzielnie banana i być może były jakieś grudeczki i to jest coś niestrawionego. Choć wczoraj też jadł banana, a kupkę zrobił zupełnie inną. Jak się pojawią jeszcze raz w kale to będę panikować.
Jeśli chodzi o dietę to ja już żadnej nie prowadzę. Jem dosłownie wszytsko i coraz mniej karmię piersią. Choć widzę że Jaś barzdo lubi się przytulać do piersi, a w nocy szcególnie. W sobotę nawet pozwoliłam sobie na lampkę białego winka--mmmmm po takim poście to było mi za słodko. Jeśli chodzi o słodycze to gdybym ich nie jadła pewnie juz bym nie żyła. Codziennie, no i jak Gosica pisała- dupa rośnie.Po ciązy zostały mi 2 kg i ani drgną. Nie przejmuję się tym, bo we wszystko sprzed ciązy wchodzę, ale fajnie byłoby mieć to 55kg.
Kurcze ciągle nie mam miesiączki- już mi zaczyna jej brakować. A jak jest u Was? Poza tym czesto czuję jak mnie ciągną szwy, nie jakoś mocno,ale dyskomfort jest. W czerwcu wybieram sie do gina zobaczę co mi powie.
Jaś mi ciągle pokasłuje, ma katarek i w dzień zaczął znów więcej sypiać. Chyba rośnie. Strasznie długi jest. Od wczoaj podaje mu już mięsko. Jadł aromatycznego indyka z warzywami.
moofka mój syn nie za bardzo z kolei je marchew a uwielbia kalafiora, brokuła, zielony groszek. No i w końcu zasmakował w kaszkach. Jadamy na śniadanie.
Oto mój Miś

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

motylek Zośka na razie niewiele smaków poznała, więc dopiero się okaże co najbardziej polubi

miesiączkę wydawało mi się, że miałam ale od tamtego czasu minęło już 41 dni i kolejnej nie ma także nie wiem co mam myśleć. ciążę wykluczam jakby którejś przyszło do głowy sobie tak zażartować

a co do diety to już od dawna nie trzymam żadnej, waga stanęła mi na 53 kg i to mi pasuje

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja też jeszcze nie mam miesiączki ale biorę antykoncepty i karmię piersią. MI tam się wcale nie spieszy do jej powrotu

Dziewczyny a orientujecie się może czy mały potrzebuje jakieś dokumenty, żeby jechać na wakacje za granicę do kraju w którym my paszportu nie potrzebujemy? Np do Hiszpanii, Na Maltę czy Cypr, jeszcze do końca nie zdecydowałam dokąd się wybierzemy. Czy muszę mu wyrabiać paszport?
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Super coś się zaczęło dziać u nas na forum

GOSIA82 Super że podróż się udała czekamy na wieści po komunii i zdjęcia

Gosica Ja też słodyczy nie umiem sobie odmówić szczególnie że nawet czekoladę już jem a malutkiej nic sie nie dzieje ... na szczęście kg po ciąży zniknęły nawet o 5 więcej niż przed ciążą ale niestety dalej jest 60 a chciałabym 55

mała82 Ehh. ta polska służba zdrowia... zawsze szukają dziury w całym jak nie wiedzą co jest...Gosia 82załatwiała paszport więc wydaję mi się że też bedziesz musiała...
mała82 To ci Lilcia mamie niespodzianki robi

Iwona23 To faktycznie szwagierka znalazła sobie sposób na życie... Ja też się obawiałam powrotu do pracy bo od 6 tyg byłam na zwolnieniu ale to zwg na rodzaj mojej pracy że jest fizyczna i dość ciężka w dodatku w wysokich temp. Ostatnio rozmawiałam z kierowniczka i czekają na mnie więc jestem trochę spokojniejsza...
motylek270 U mnie tez mmiesiaczki brak nawet miałam dzisiaj właśnie do Was pisać jak to u Was jest ja karmię cały czas tylko piersią ale od kilku dni mnie pobolewa podbrzusze tak jakby właśnie na miesiączkę i trochę jajniki...
moofka Pozazdrościć takiej wagi tym bardziej że jesz jjuż wszystko

Dziewczyny widziałyście ostatnio artykuł (teraz nie mogę go znaleźć żeby podesłać link) Jak urodziła kobieta bliźniaczki ale jedno było martwe i tak je tuliła przez 4 godziny że ożyło

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Mała82 wiesz co chyba wolę te swoje kg jak takie przejścia jak Ty masz Bidulko
Monisia100100 Lilka boska

Motylek270 oooo tak mieć znów te 55 kg to i moje marzenie,a wtedy narzekałam że gruba jestem.Na szczęscie ja też się w większosci mieszczę w ubrania sprzed ciąży.Ślicznego masz tego misia małego

Kristi jak już pisałam 55 kg i byłabym szczęśliwa że hoho

Co do okresu to ja mam juz w miare regularnie,za to wydłużył mi się bo ponad 7 dni jest jak narazie i przpez pierwsze to leje się jak z węża

Dziś znów wyrawłyśmy się z mamuśką i szwagrem na zakupy.Wprawdzie mialam strój na tą komunię ale myśle sobie co tam,kupie se inny

A to moj Szymek podczas niezbyt lubianych chwil na brzuszku
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Gosica wcale nie widać żeby Szymek nie lubił leżeć na brzuchu, ale w przeciwieństwie do niego mój Jan non stop leży na brzuchu. Jak go tylko położę na plecy to zaraz sie przekręca. do tego stopnia że nawet śpi na brzuchu. Wszytsko byłoby fajnie gdyby nie fakt że jak tak leży to normalnie ma śinotok i wręcz pływa w ślinie

moofka Twoja Zofia też niezła laseczka.
anitki, monisi100100, Kristi dzieciaczki to te, z którymi mam non stop kontakt na fecobooku. Ależ one rosną.
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Gosica u mnie bez słodkiego to dzień stracony. A jak się dopadnę do czekolady to jem kilogramami. Kiedy wiem, że mam pyszną czekoladkę w domu (każda jest pyszna

motylek rosną rosną te dzieciaczki. Dopiero wypatrywałyśmy na forum która urodziła a tu zaraz będą dzieciaczki pół roczku kończyć. Co do krzesełka do karmienia to ja mam chicco polly magic 3w1.Zdecydowałam się na 3w1 bo myślę, że na drugiego bobasa będzie

Piszecie o przewrotach dzieciaczków. A mój dwa razy przypadkiem się przewrócił z brzuszka na plecki i koniec. Dziś obczaiłam, że on się chyba boi, bo chce sięgnąć po zabawkę i jak się już giba na boki delikatnie to minę wystraszoną robi i się łokciami podtrzymuje...
Ja mam pytanie o chodziki. Macie jakiś upatrzony już?
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Odpisze ogolnie bo zaraz zbieram się do spania i tak na chwilke wpadlam.
Dziewczyny, jakie wy szczupłe jesteście... AZ wstyd się przyznać ile ja wazę

Z poceniem problemów nie mamy, kupki tez zdrowe, tylko od kiedy młoda je smakolyki to bardziej smierdzace i kolorowe

Moofka, Gosica, Motylek dzieciaczki oczywiście cud malina

Co do pracy, tez się mocno obawialam jak sobie poradze, ale z tygodnia na tydzień coraz lepiej, wrocilam na lepszych warunkach, bo i auto służbowe dostalam i 2x w tyg mam 2 h wolnego, wiec wpadam do domu obiad przygotować, mala mam przy sobie ,wiec w zasadzie nie mam co narzekac, jedyne co to wstawianie rano... Gdybym tak nie miała na 7, a mała przesypiala całe noce ...
Okres mam juz od dawna, bodajże od stycznia, tez chętnie się zamiennie bo nie znosze tych dni

A u nas.. Byliśmy dzisiaj u psychologa, wszystko dobrze, a nawet trochę odbiega od normy bo reaguje juz na swoje imię i... Mama

Pozdrawiamy

- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-