BezpiecznaCiaza112023

kubeczki niekapki

13 lata 8 miesiąc temu #199185 przez Moniq
dla zgryzu i "prostoty"ząbków te ustniki nie są najlepsze; wiadomo jeśli dziecko nie ma tendencji, np po rodzicach to nic mu nie zaszkodzi, a jak ma to niestety może to nasilić wielkość wady

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #223789 przez mamamia
moj synek skonczyl roczek i dalej nie chce pic z kubka niekapka :/

ale w zamian za to probuje pic z innego kubeczka, ktory serdecznie polecam - DOIDY CUP - rewelacja:)
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #223879 przez Katunia
Fajny ten kubek!
Moj maluch lubi pic z nieapka ale najbardziej lubi pic z naszych kubkow:) wiec taki by byl w sam raz dla niego. Gdzie taki ,mozna kupic ?

http://s2.pierwszezabki.pl/042/0421939a0.png?9693

13 lata 6 miesiąc temu #228317 przez mamamia
najlatwiej znalezc na internecie, portalach aukcyjnych wpisujac: DOIDY CUP

pozdrwaiam

13 lata 6 miesiąc temu #228422 przez muchowa
My dla naszych maluchów używaliśmy Lovi 360 Sprawdziły się rewelacyjnie. Dzieci szybko nauczyły się pić z normalnych kubeczków. jak najbardziej polecam

13 lata 6 miesiąc temu #231153 przez kotek23
Moja córka niestety nie lubi pić z kubków niekapków. Woli pić ze zwykłego plastikowego kubka lub przez słomkę.

13 lata 6 miesiąc temu #231322 przez Katunia
kotek23 napisał:

Moja córka niestety nie lubi pić z kubków niekapków. Woli pić ze zwykłego plastikowego kubka lub przez słomkę.

wlasnie-jak nauczyc dziecko pic przez słomke ?

http://s2.pierwszezabki.pl/042/0421939a0.png?9693

13 lata 6 miesiąc temu #231404 przez faf1987
Witajcie kobitki:) moj tez nie chce pic z niekapka itak twierdze, ze chyba przez zabki;/ moze drazni ich cos, cholipa wie, ale kupie ten kubek doidy cup i zobaczymy:) pozdrawiam wszystkie mamuski i ich pociechy:)

13 lata 6 miesiąc temu #231494 przez ifka
Lenka chyba ma już 3 niekapki i z żadnego pic nie chce :dry: .Wczesniej nie chciała pić nawet z butelki,ale teraz butla wróciła do łask no i normalny kubek, najlepiej mamy :huh: :) .A z niekapków to przerobiłyśmy już, taki zwykły canpola, aventa z miekkim ustnikiem, i ten 360 stopni i póki co rezultaty marne :side: :blink: .

[/url]

13 lata 6 miesiąc temu #231530 przez kotek23
Skróciłam o połowę słomkę i najpierw pokazałam córce jak ma ciagnąć przez nią napój. Z czasem pomalutku ona nauczyła się ciągnąć napój a teraz pije z normalnej słomki. Wystarczy uzbroić się w cierpliwość a pod brodę wkładać śliniak, bo na samym początku większość napoju ladowała na brodzie niż w buzi.

13 lata 6 miesiąc temu #231540 przez Marysia27
ja "nauczyłam" synka pić przez słomkę, tak jak kotek, skracając ją a mały po kilku próbach sam zartybił o co kaman :lol: najpierw pił z niekapka lovi z miękkim ustnikiem, chciałam mu kupić też lovi 360, ale nie ma sensu, bo on sam najchętniej pije (z moją pomocą oczywiście:) ze zwykłego plastikowego kubeczka z wesołym nadrukiem :woohoo: dzieciaki chcą robić to samo co rodzice i zadziwiająco szybko ucz się takich rzeczy :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #711958 przez Dave
Moja córka od razu piła z normalnego "dorosłego" kubka. Teraz ma 2 latka, pije z czego popadnie, ale na wszelkiego rodzaju wyjścia, chociażby na spacer świetny jest kubek LOVI niekapek Hot&Cold Friends.
Rewelacja jak dla nas i mąż wreszcie szczęśliwy, że podczas jazdy samochodem tapicerka nie ucierpi :laugh:

A kubeczek prezentuje się tak :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #713285 przez ifka
U nas prób było wiele, ale najlepszy okazał się kubek mamy :laugh: , wolała pić z każdej szklanki czy kubka niż z niekapków i w ten sposób nauczyła się szybko pić samodzielnie. Na dzień dzisiejszy chyba jest jej bez różnicy z czego pije :blink: . Na spacery i wycieczki posiadamy bidon Nuby i sprawdza się super :) .

[/url]
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #713289 przez Agusiak
U nas córa też szybko nauczyła się pić ze zwykłego kubka lub szklanki jednak na spacery czy jakieś wyjścia niezbędny jest niekapek.
Obecnie świetnie się u nas sprawdza ten z AVENT bo nic się z niego nie wylewa. Inne jakoś się nie sprawdziły a bidony ze słomką fajne, ale nawet te "niekapki" zalały mi ostatnio całą torbę u lekarza :angry:

Mamy taki ;)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #713718 przez Dave
W domku to najlepsze normalne kubki, szklanki itp. Ale na spwcery, wyjścia i wyjazdy niekapek jest obowiązkowy :woohoo:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka