BezpiecznaCiaza112023

usg 3D / usg 4D - warto robić?

12 lata 9 miesiąc temu #345215 przez pati-m
Dotka - widzę w avatarku to śliczne zdjątko :) I spojrzałam na suwaczek, a Ty już prawie przy mecie! Życzę lekkiego porodu i żeby wszystko było oki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #345428 przez misia88
nati87Można poprosić lekarza, żeby nie pokazywał płci, ale usg 3d/4d zrobi :)

12 lata 9 miesiąc temu #347414 przez Dotka
pati-m Powiem Ci szczerze że sama byłam zaskoczona jakością fotki :) Ja polecam 3d/4d :) Mam jeszcze gorszej jakości fotkę ale juz dużej mojej pyzi :) Co do porodu to nie iem jak to bedzie bo tydzień temu mała miala juz 3300 więc na 4 kilo sie zapowiada :) zobaczymy za tydzien u lekarza :D
A twój poród Ciezki ?? Opowiedz cos może zrobi mi sie lżej :) Misia tez jest z majóweczek i też zaraz bedzie rodzić :)

12 lata 9 miesiąc temu #347420 przez pati-m
Dotka - mój Kacper ważył 3660g i miał 55cm. Co do porodu, to pamiętam jak niewiele przed ślęczałam na forum i razem z dziewczynami zastanawiałam się jak to bedzie :)
Urodziłam w 38tc. Wody mi odeszły o 22, a o 1.10 Kacperek był na świecie, więc wszyscy mówią, że szybko :)

12 lata 9 miesiąc temu #347613 przez Madzia6
hej dziewczyny mój Kacper ważył 4630 był 61 cm długi a rodził się ogólnie niecałe 20 min, mam na myśli ostatnią faz porodu oczywiście. nie takie straszne, a dziecko im większe tym lepsze;)bo silniejsze. jak patrzyłam na te bidulki co nawet 3 kg nie ważyły to aż mi ich szkoda było

12 lata 9 miesiąc temu #347614 przez Madzia6
a suwaczek widze został taki jak był przez całą ciąże, nie mogłam z nim dojść do ładu;)

12 lata 9 miesiąc temu #347918 przez misia88
Madzia6 napisał:

a dziecko im większe tym lepsze;)bo silniejsze.

Akurat na to reguły nie ma, ale wątek nie o tym...

12 lata 9 miesiąc temu #356743 przez noemik
ja myślę nad usg 4d, bo chciałabym wysłać moim rodzicom w prezencie, a siedzą teraz za granicą, wybrałam sobie gabinet harmonia w krakowie (czym kierowałyście się przy wyborze gabinetu, czy zwracać uwagę na urządzenia, które mają w gabinecie?) i idę tam w przyszłym tygodniu :)

12 lata 8 miesiąc temu #362632 przez iza
Hej dziewczyny :)
Macie moze namiary na usg 3D/4D w Lublinie?Ile kosztuje,ile takie badanie trwa i kiedy najlepiej to badanie przeprowadzic?Ja jestem teraz w 13tc.

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 8 miesiąc temu #364115 przez KAMI
Iza ja w końcu nie robiłam ale się orientowałam. Cena to ok 200 zł, u mnie na Śląsku było w czasie mojej ciąży sporo ofert na grouponie i tym podobnych serwisach za już 89 zł. Poluj bo sądzę, że jeszcze masz czas, mój lekarz twierdził, że najlepiej dzidzia wygląda po 30 tyg ale nie powiem z doświadczenia :(

12 lata 8 miesiąc temu #365279 przez iza
Dzieki Kami za odpowiedz :)
Masz racje poszukam skoro jest jeszcze czas.
pozdrawiam :)

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 8 miesiąc temu #365300 przez misia88
Takie usg najlepiej robić w 20-26tc, bo później dziecko może być za duże i niewiele widać.

12 lata 8 miesiąc temu #375330 przez kasiarzyna
Ja tez byłam w harmonii jak ktoś tam wcześniej pisał i jestem bardzo zadowolona, bo to świetna pamiatka. A czym się kierować? Najlepiej zwracać uwagę na ultrasonograf, którego używają, tam gdzie ja robiłam, mieli voluson s8, które są jednymi z najbardziej nowoczesnych, dzięki temu jakość obrazu jest duuużo dużo wyższa. Większość gabinetów pewnie ma na stronach napisane, z jakiego aparatu korzystają, wiec można sobie sprawdzić.

12 lata 1 miesiąc temu #517279 przez angela1904
Ja się nie zdecydowałam, bo to jednak trochę kosztuje. Jak kogoś stać to na pewno jest to fajna pamiątka dla dziecka, ale tak jak napisała założycielka wątku, w celu sprawdzenia czy dziecko jest zdrowe wystarczy USG 2D. 3D i 4D podobno nie warto robić po 30 tygodniu ciąży, bo jest niemiarodajne. Tak słyszałam.

11 lata 11 miesiąc temu #585377 przez avocado92
Ja robiłam badanie usg 3D i powiem wam że wrażenia niesamowite :) całe nagranie mam na płytce i często je oglądam, na pewno będzie to fajna pamiątka dla dzidziusia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka