BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 10 miesiąc temu #440647 przez nataleczka_92
My dziś jedliśmy zupke jarzynowa:) małemu bardzo smakowała. Zjadł pół sloiczka na raz;-) kupiłam mu też kaszke waniliowa ale za bardzo jej nie chce. Joanna ja też myje w tym płynie Nuk. Ale kupuje go u nas w sklepie dziecinnym po 18zł 250ml. Normalnie woda pod krańem. Wyparzam raz na tydzień

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #440654 przez Joanna
nataleczka_92 ooo, to super że Filipek tak się zajada :) ja muszę poszukać tego płynu u nas w hurtowniach, bo na allegro trzeba płacić za wysyłkę niestety :blink: już nie mogę się doczekać, jak Ala zacznie próbować nowego jedzonka :laugh:

w ogóle musiałam wykąpać moje dziecko już przed 18.00, bo zrobiła taką kupę, że aż wylewała się, cała była w niej do tego body do wyrzucenia, bo nie dopiorę...wczoraj było to samo :side: wypiła mleczko i śpi od godziny i nie wiem czy już na dobre czy jeszcze się obudzi...póki co leży w leżaczku, poczekam jeszcze z godzinkę i zobaczymy :woohoo:

13 lata 10 miesiąc temu #440659 przez nataleczka_92
Moje dzieciaczki już wykąpane. Głowa mnie strasznie boli. Codzień tak samo:-( wogóle to Filipek jest tak sztywny że jak mu podaje palce to już się cały unosi a nie jak wcześniej sama główkę;-) a no i potrafi już pan trzymać grzechotke lub gryzaczek;-)

13 lata 10 miesiąc temu #440665 przez Joanna
nataleczka_92 zmierz sobie ciśnienie, może od tego głowa Ciebie boli. Moja Ala też juz trzyma grzechotkę lub gryzak :) w ogóle kupiłam jej taki wodny gryzak i trzymam jej a ona sobie go gryzie, czasem sama sobie potrzyma, ale jeszcze nieudolnie :) dziąsła ją swędzą, więc lepszy gryzak niż wpychanie rączek :side: w ogóle znalazłam ten płyn NUK wsklepie dziecinnym u nas na miejscu za maksymalnie 18 zł, więc przy okazji pojedziemy kupić :)

13 lata 10 miesiąc temu #440684 przez nataleczka_92
Joanna ja mojemu kupiłam też taki gryzak firmy baby ono w formie smoka. Też dobry;-)

13 lata 10 miesiąc temu #440688 przez chłopek
joanna trzeba było zaprać ciuszki mydłem później do wymoczenia dac z odplamiaczem i puści ja tak zawsze robię

a i ta bluza z lidla fajna

13 lata 10 miesiąc temu #440695 przez Joanna
chłopek fakt mogłam tak zrobić, ale ktoś mi kiedyś powiedział, że dziecięce ubranka wolno tylko prać w specjalnych proszkach i płynach, więc odpuściłam sobie odplamiacz :blink:
tak, ta bluza z lidla jest bardzo fajna, już wyprałam Alutce i jutro powinna być sucha :)
moje dziecko zasnęło o 18,30 i przeniosłam je do łóżeczka, zobaczymy czy prześpi noc :woohoo:
a ja wezmę się zaraz za prasowanie... :silly:

13 lata 10 miesiąc temu #440700 przez chłopek
joanna no ja późźniej płukam dwa razy

13 lata 10 miesiąc temu #440712 przez Kasiulka
hej dziewczyny :)

jak tylko zrobię zdjęcie to się Wam pochwalę :)
jutro jedziemy na urodziny do mojej przyjaciółki a pojutrze do męża dziadków :)

Kupiliśmy dziś kolejną butelkę i kolejne smoczki. Zuzia nie chce pić z butelki. Poradźcie coś! odciągam codziennie pokarm i mrożę a na te próby już się tyle zmarnowało :( co tu zrobić?

13 lata 10 miesiąc temu #440714 przez chłopek
kasiulka moj tez sie butelki nie chwyci kup najzwyklejsza i smoczek tez moze spasuje, ja tak mam dla Ksawcia on zadnej innej butelki nie chce no i musi byc prosty silikonowy smoczek

13 lata 10 miesiąc temu #440717 przez Kasiulka
ja mam już chyba wszystkie możliwe smoczki i butelki (aż wstyd się przyznać ale nawet taką za 5zł z rossmana) - nawet takiej zwykłej nie chce :( to jest okropne bo ostatnio z uczelni biegłam do domu nakarmić małą mimo że w butelce miała przygotowane mleko :( myślałam że płuca wypluję :P

13 lata 10 miesiąc temu #440723 przez chłopek
kasia ja tak miałam z ksawciem nie chciał wogóle butli dopiero jak sam zrezygnował z piersi to zdecydował sie na butle

13 lata 10 miesiąc temu #440778 przez nataleczka_92
Kasiulka mój też nie chciał butli. Miałam ta zwykła,i nuka i lovi i aventu i żadnej nie chciał. Kupiłam tomme tippe i na początku miał troszkę problem załapać smoka ale zaczęłam go smokiem smyrać po podniebieniu i załapal. A i jak będziesz Zuzi podawać butle to weź ja najpierw na kolana na półsiedząco bo mleko z piersi mocno leci i może dlatego nie chce.

13 lata 10 miesiąc temu #440803 przez Madeline
Joanna pod kranem w ciepłej wodzie i później zalewam dopiero co zagotowana z czajnika.

Mój synus jak leży mi na kolanach w pozycji polsiedzacej to sam (bez trzymania za rączki i pomagania) się podnosi i siada :D tylko go wtedy trzymam pod paszki, ale podniesie sie sam :D

13 lata 10 miesiąc temu #440931 przez Joanna
Witam się jako pierwsza :laugh:

u nas od rana brzydko, zimno i pochmurno ;) wczoraj wieczorem tak wiał wiatr, że momentami aż się bałam :side:
u nas nocka przespana i to pięknie, myślałam że skoro Ala zasnęła po 18.00 to szybciej obudzi się na jedzonko, a tu proszę Malutka wstała o 6.20 :kiss: :kiss: teraz znowu zjadła i gaworzy do zabawek, ciąga je za ogonki, uszka i w ogóle :kiss:

ja zjadłam śniadanie, ale z trudem, bo buzia boli, po niedzieli pojadę po antybiotyk a potem już zabieg, echh :blink:
w weekend jesteśmy w trójeczkę, jutro jedziemy na zakupy, muszę sobie płaszcz kupić na zimę, dla Alutki czapkę z szalikiem dla męża też jakaś czapucha :) a potem jedziemy do moich rodziców na obiad i kawkę :lol: kupiłam takie korpusy do babeczek ( nie chciało mi się piec, nawet nie mam foremek ) i wypełnię kremem, z brzoskwiniami i galaretką, o! :silly:
a na obiadek znowu zrobię pizzę, tym razem z salami.

Miłego dnia mamusie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka