- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie w Irlandii :D
Mamusie w Irlandii :D
- Koni
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"

Co do piżam to ja miałam koszule ale ani razu poza porodem nie użyłam, wszystkie dziewczyny były w piżamach a poza tym łatwiej podpaskę utrzymać

U nas pogoda skończyła się już wczoraj

Kacper dzisiaj nie chce spać i ma dzień wiszenia na cycu a chciałam z nim na spacer iść a przynajmniej po chleb!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

W takim razie ja jutro dzwonie do Health Center i spytam się gdzie są moje karty

Dajesz Kacperkowi smoczek , czy tylko pierś? Bo na moja sposobem był później smoczek bo czasami tez siedziała tylko przy cycusiu

- Koni
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A powiedzcie jak wysłałam papiery na child benefit to po jakim czasie powinnam dostać pierwsze pieniążki?
A co do smoczka to próbowałam już tommy tippy i avent i Kacper jest "uczulony" na wszystko co nie jest moim cycem

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Juz pogoda sie popsuła wczoraj , a tak było ładnie

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

26joanna byłam wczoraj w szpitalu i udało mi sie załatwić USG na poniedziałek za tydzień

a jeszcze takie pytanko wiesz gdzie się trzeba udać jak przyjeżdżasz do porodu ze skurczami itp ?? bo ja jeszcze nie pytałam o to...
Koni mój synek do dnia dzisiejszego nie chwycił smoczka, na początku chwilę tzn jakieś dwa tygodnie ciamkał sobie a potem odstawił i koniec, był tylko cyc i cyc

trafiło mi się łóżeczko z 5 workami ciuszków głównie dziewczęcych, 1 workiem zabawek materacykiem i wanienką za 100E, co prawda nie białe tak jak planowałam tylko sosna ale wygląda jak nowe, materacyk chyba całkiem nowy, jadę dzisiaj odebrać

więc muszę tylko komodę dokupić w tym kolorze i będzie gotowe

- Koni
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do piżam to u nas dziewczynie kazali założyć taką ze spodniami i jej mąż musiał jechać kupić a poza tym w szpitalu jest tak gorąco że szlafroka nie da rady ubrać więc człowiek się mniej krępuje w spodniach

baby_55 fajna cena za to wszystko

A co do tego gdzie iść to u nas się idzie na Maternity Ward ale nie wiem czy Ci pomogłam, najlepiej zapytać na kolejnej wizycie.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
joanna nie wysyłała tego pewnie bo dostaje już ChB na starsze dziecko to jej dane mają już u siebie, ja pewnie też nie będę musiała tego wysyłać
26Joanna sprawdzałam właśnie i w tym informatorze jest napisane, ze do porodu koszula lub stary t-shirt a na pobyt w szpitalu pidżamy lub koszule, w 8 rozdziale jest lista ale to chyba druga część informatora
jak mi podasz maila to postaram się wysłać ci w pdf bo ściągnęłam kiedyś ze strony, teraz akurat go nie ma www.rotunda.ie/default.asp?p=mif był tutaj
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

baby_55 mój informator kończy się na rozdziale 7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nie wiem gdzie idzie się podczas porodu , po prostu jak zacznę rodzic to spytam się kogoś już w szpitalu. Z Luska pojechałam o 3 w nocy i na porodówkę musiałam się dobijać żeby otworzono mi drzwi

- Koni
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

my wypoczywamy i lapiemy skonko

no wiec ... na podroz zabralam caly wozek

do pomocy mialam tate/dziadka wiec nie bylo zle

- Koni
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

26joanna to co dostałam na początku to też było do 7 rozdziału a na ostatniej wizycie dostałam resztę, położna rozdawałam tym, którzy jeszcze nie dostali
Koni zapomniałam chyba napisać, że pokoiku młodej nie robimy bo i ona i Adi będą z nami w pokoju, Adi jeszcze nadal przychodzi do nas w nocy i śpi do rana, więc chcę go mieć na oku, a młoda jak się będzie budzić do karmienia to też wolę ją mieć pod ręką

ach miałam Wam pisać, znalazłam sklep z polskimi rzeczami dla mamy i maluszków na tallaght w dublinie, ale niedługo uruchomią też stronkę internetową www.babyparadise.ie mają min kosmetyki nivea baby, a ja próbowałam je kupić i nie mogłam znaleźć tutaj za bardzo
- Koni
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Byłam dzisiaj wyrobić małemu kartę europejską i przy okazji zapytałam o stawki na MC i tak na rodzinę z jednym dzieckiem MC - 304.50€ GPV - 457€ z dwójką dzieci MC - 342.50€ GPV - 514€
Zastanawiam się tylko co to znaczy childcare cost? Czy oni chcą rachunki np. za pampersy czy tu chodzi o coś innego? 26joanna wy składaliście więc może wiesz? A i jeszcze się zastanawiam czy Child Benefit się wlicza

W ogóle to dostaliśmy dzisiaj decyzję i w pierwszy wtorek sierpnia dostaniemy pierwsze pieniążki

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
fajnie, że macie już decyzję odnośnie ChB