BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

14 lata 2 miesiąc temu #386464 przez patka1603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #386481 przez sylka
Gratulacje :) Z sentymentu do marca będe tu zaglądać- synek miał urodzić się w marcu 2011 r. a pośpieszył się i jest z lutego :) Mam nadzieję, że szybko pojawią się nowe marcowe mamusie.

14 lata 2 miesiąc temu #386534 przez kasia123m
hej...ja tu tez kukam..bo w kalkulatorach wychodzi mi albo 28 luty albo 2 marzec...ciekakawe jak wyliczy mi gin.

•

14 lata 2 miesiąc temu #386660 przez patka1603
no mi z kalkulatora wychodzi 1 tydzień marca i też jestem bardzo ciekawa co powie mi ginekolog

14 lata 2 miesiąc temu #387183 przez kasia123m
Patka a jak sie czujesz? bo ja wsumie oprocz sennosci w dzien i chodzenia czesciej siku to zadnych objawow.wczoraj mnie cos kolo kosci ogonowej pobolwealo..jakby mnie zawialo.a takto nic.i az sie boje..Kiedy idziesz do lekarza?ja ide we czwartek...mam nadzieje ze bedzie ok.

•

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #387494 przez patka1603
kasia123 no ja też w dzień jestem troszkę bardziej zmęczoną, a o wieczorze to już szkoda mówić o 22 jestem już bez sił a zazwyczaj oglądałam tv do 23 minimum jak nie do 1!!!-zauważyłam że w ogóle się jakoś przestawiam bo wcześniej się budzę a raczej należałam do tych co lubią pospać i posiedzieć w nocy :P, jeśli chodzi o siusianie to tez siusiam dużo dużo więcej ale nie wiem czy to nie przez te tabletki z żurawiny na zapalenie dróg. oprócz tego bolą mnie piersi, no i jak już wspominałam w innych wątkach mam skurcze i bóle jajników... a no i co chwile burczy mi w brzuchu- już zaczyna mnie to irytować, przecież jak często można jeść-a ponoć zapotrzebowanie w tym okresie zwiększa się tylko o 300 kalorii to o co tu chodzi ?! hehe

No ale nie od dziś wiadomo że każdy inaczej przechodzi ciąże, może to i lepiej że masz taki spokój wiesz ile ja się na stresowałam zanim dziewczyny z forum powiedziały mi że nie mam się przejmować tymi bólami-skurczami :blink: nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze. W ogóle jakie to wszystko dziwne ja się zamartwiam bo mi coś dolega a ty na odwrót hmm.. a wizytę mam dopiero 6 lipca-oczywiście pierwsza.do usłyszenia, życzę dużo pozytywnych myśli i emocji wiem że w takich chwilach się przydają!!! jak by co to pisz pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki :blink:

14 lata 2 miesiąc temu #387598 przez emma
gratulacje dla nowych marcowek 2013 od marcowki zeszlorocznej! :laugh: ani sie obejrzycie, a bedziecie juz tulic swoje dzieciaki! pozdrowienia! :lol:

14 lata 2 miesiąc temu #387623 przez ewelinda83
ojej to juz :lol: ale ten czas leci :) corcia miala sie urodzic w kwietniu ale sie pospieszyla i przywitalismy ja w marcu 2012 :)

14 lata 2 miesiąc temu #388210 przez patka1603
dziękuję w imieniu przyszłych marcówek. a ja jak sobie myślę o tym całym okresie ciąży to mam wrażenie że to będzie trwać całą wieczność, a z tego co piszecie to wynika że czas bardzo szybko leci ?!
;)

14 lata 2 miesiąc temu #388353 przez kasia123m
Noi jestem.serduszka jeszcze nie bylo.mam byc za 2 tyg.wedlug usg 4tyg 4dni.moze pozniej byla owulacja?ja dzien po owulacji bylam na morskim oku wiec moglo sie przesunac.termin z usg 3 marca ale lekarz jeszcze nic nie mowil.wiec teraz bede czekac do 12lipca na serduszko.mam nadzieje ze zobacze-to beda moje urodziny
:laugh: :laugh: :laugh:

•

14 lata 2 miesiąc temu #388752 przez patka1603
no widzisz nie potrzebnie się tak zamartwiałaś, czyli oficjale zostałaś 100% marcówką, moje gratulacje! Zanosi się że będziesz miała piękny prezent urodzinowy, wszystkiego dobrego!!!

p.s. musisz zmienić suwaczek ;)

14 lata 2 miesiąc temu #389186 przez kasia123m
Zaczelam plamic na brazowo i leze.dostalam dufaston.serduszka nadal brak.z wykresu lekarz mowil ze w ciaze zaszlam raczek 22dnia cyklu wiec ciaza raczej napewno mlodsza.czekamy wiec co bedzie dalej

•

14 lata 2 miesiąc temu #389499 przez patka1603
mocno trzymam kciuki za was!!!!!!!!!, na pewno wszystko dobrze się skonczy

14 lata 2 miesiąc temu #389520 przez annaem66
Hej dziewczyny, ja tez pewnie w marcu bede mama... jestem gdzies w 2 gim - 3 cim tyg choc lerze licza od przedneigo okresu ale toczysta teoria praktyke znamy my ;) u mni este jakeis 2 tyg. potwierdzone testem i HCg oraz usg- choc na usg jeszcze za wiele nie widac.

Jestem szczesliwa ale zesteresowana bo czeka mnie przeprowadzka do meza do Hiszpanii tam bym chciala urodzic. Narazie ejstem na zolnieniu lekarskim i pewnie co miesiac bede musiala latac po l4 tutaj co mnie przeraza.
W jakiem wieku jestescie dziewczyny bedziecie pacować czy uciekacie na L4 ?

Pozdrawiam, serdecznie,

Ania

14 lata 2 miesiąc temu #390218 przez patka1603
Witaj kolejna marcówko! annaem66 z twojego postu wynika, że czeka cię sporo wyzwań i wrażeń- pamiętaj tylko o zdrowym rozsądku żeby nie zaszkodzić maluszkowi ;)

Ja mam 27 lat i narazie wypoczywam a co dalej zobaczymy, zależy co ginekolog powie na I wizycie. Pozdrawiam :)

Moderatorzy: ilona, Insomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka