- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do bialego jezyka to raczej od mleka.Plesniawki to raczej tak oddzielnie sa a nie ze caly jezyk.Tak miala siostra.I wtedy nie chce jesc marudzi i wypluwa jedzenie.
A co do spania to moi spia w swoim lozeczku narazie jednym bo sa u nas w duzym pokoju a 2 by sie nie zmiescily.Jak juz bardzo marudza to ich biore do siebie na lozko.Albo jak 1 spi a 2 nie i marudzi to go biore nawet w nocy do siebie na lozko i spimy w 3 ale tylko dlatego zeby nie obudzil brata.Tak robilam od poczatku i narazie spia w lozeczku co bedzie dalej ciekawe bo coraz bardziej podoba im sie moje lozko i sie przytulaja i tak usypiaja ze mna.Wiec oby sie nie przyzwyczaili.A w dzien dobry tvn byla specjalistka od usypiania i mowila ze do 9 tyg mozna na wszystko pozwalac bo jeszcze nie nabieraja nawykow ale pozniej trza wprowadzac rytm pewny bo juz zapamietuja.
Ok to ja zmykam .postaram sie bywac czesciej.Ale zawsze mam chcwilke czasu i zdaze poczte sprawdzic.Pozdrawiam was kochane.Skladam zyczenia byc moze tym ktore mialy maja lub beda mialy urodzinki w najblizszym czasie.A i musze zdj wstawic.Ale to juz nie dzis.Buziaki dziewczynki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
A ja wam sie troche pozale. moze to nie jakis wielki problem ale irytuje mnie czasem zachowanue mojej mamy.Wiem ze zawsze moge na nia liczyc zwladzcza przy dzieciach ake istatnio wymusza na mnie zeby Oskar spak u niej np dzis.Niby mowu ze to moja sprawa i nue naciska ale jak tylko mowie ze wolala bym aby spal w domu bo pizniej robi mi histerie i jest rozbuty to ona jyz ma fochy ze orzesadzam i tp....Mogla bym postawuc na swoim i powiedziec nie ake wiem ze ona jaj bede potrzebowac czegis tez mi moze powiedzuec ze nie bo nue moze akbo nue ma czasu.Zla jestem na te sytuacje i musialam sie wygadac:(
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
.Fajnue ze nao o tych nawykach makuszkow bo moja makutka tez soi ze mba w lozku i chyba z czasem trzeba bedzie ja odstawic do jej lozeczka
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wróciłam do karmienia piersią ale mam bardzo ścisłą dietę. Nawet chleb specjalny jem. Szynkę w bedronce kupuje z indyka bezglutenowa i bez laktozy. Mam 3 kg mniej w ciągu tyg.
Stosowalam delikol rqzem z sab simplex ale na zmiane przed każdym karmieniem tak mi kazqlq lekarka ale nie pomogło. Za to szwagierce tak pomogło.
Paulina w poniedziałek kończy 6 tydzień a waży prawie 6 kg ubranka 68 już ubieramy

- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Chasiami, Artur też od wczoraj już 68 nosi, choć u niego póki co chyba tylko na długość, choć nie wiem, tydzień temu 5,5 ważył, teraz czort go wie

Dziewczyny, jak to jest z tymi skokami rozwojowymi u dzieci? W których momentach się one pojawiają? Bo Arturek wisi mi na cycku od trzech dni już, nie mam powoli na niego siły, nie wiem, czy on nie najedzony jest, czy go coś boli, czy o co chodzi, ale tylko cycek i cycek, a jak zabiorę, to się budzi (bo oczywiście przy nim zasypia) i płacz. Nie wytrzymałam dziś i dałam mu 90ml mm, wypił wszystko, ale po drodze trzy razy zasnął. Ale smoczka nie chce za bardzo ssać... więc nie wiem, co za fetysz mu się zrobił. Nie wiem co mam z nim zrobić już. Po mm zasnął w końcu i już godzinę śpi, ale czort wie o co mu chodzi tak do końca. Mama mówi że pierwszy skok rozwojowy jest w 3 miesiacu, ale na facebooku na jednej z grup jak zapytałam dostałam od razu odpowiedź że jak 3 tydzień to skok rozwojowy... I już nie wiem.
Jakiś śmieszny dzień w ogóle wczoraj był... Na fb co chwile na grupach jakieś panie o 50 twarzy Grey'a pytały, o książkę, czy ktoś ma do czytania na komputerze albo na telefon... A ja mam i chyba 20 babkom wysłałam

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- EwelinaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 20
- Mamuśka 2222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 26
Montresor ja tez uważam ze własnie ten ,,skok rozwojowy,,zaczyna sie po 3 tyg i bardzo sie go boje

dzis mala dala mi pospac ale od 20-23 nie spala chyba ja brzuszek bolal....daje jej espumisan ale jakos nie wierze w dzialanie tych kropelek...dziewczyny a wycodzienie odciagacie mleko?bo ja to juz w ostatecznosci odciagam mleko jak juz mnie bolec zaczyna i odciagam minimalne ilosci zeby tylko ulżyć piersią....zeby poprostu mi nie nachodzilo wiecej....niz potrzeba,bo im wiecej sciagam to wiecej mi nachodzi a mam tego dosyc...jak i wy pewnie....narazie tak od poczatku to ze 3 razy musialam troche odciągnąć....ale nie lubie tego robic i laktator mam raz uzylam ale strasznie boli mnie...i robie to recznie....
EwelinaS nie wazne ze już luty...wazne zeby malenstwo urodzilo sie tak jak mu potrzeba i zdrowe...trzymam kciuki napewno lada moment to nastąpi

Chasami fajnie ze jakas poprawa nastapila....bo wyobrazam sobie ze serce ci pekalo i od zmysłów odchodzilas zeby tylko dzidzi ulżyć

Maja ja to i tak cie podziwiam jak ty sama potrafisz wszystko ogarnąć....nie wiem czy ja bym dala tak rade,ale kazdy tez ma chwile slabosci...i normalne ze trzeba czasem komus o tym powiedziec lub ,,napisac,,

- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68
Mój Oluś śpi, a ja leżę i mam chwilę dla was

Pytała któraś o włosy, u mnie nic się nie dzieje, ale jeśli chodzi o paznokcie to już na drugi dzień zaczęły mi się łamać i rozwijać.
Agat śliczna Jagód i jakie ma długie włoski
Mamuśka ja ściągam pokarm kilka razy dziennie, ale nie tak do samego końca, znajoma położna mówiła mi żeby ściągać tak żeby tylko pierś zmiękczyć.
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A Arturek mize sue nie najada Jesli chodzi o skok rozwohowy to nue pomige bo nie pamietam.Zreszta nigdy nie prxykladalam do nich szczegolnej uwagi.Jedynue zawsze sue balam skoku 2 latka a teraz wiem juz czemu
mamuska dzieki za wsparcue i zrozumuenue.Czasem czlowiekiwi lzej na duszy jak sie komus wygada.Oskarek jak na razie nue reaguje za bardzo na siostre.Raz uderzyl makutka w glowe jaj ja karmilam na szczescue lekko i reka ale distak za to po tylku.Od tamtej pory jedynue przychodzi i ja caluje a nadteonie idchidzi i siostra go nue interesuje.Ale zobaczymy co bedzie dalej.
chiasami najwazniejsze ze Paulinka juz lepiej ale tak scislej diety ci wspolczuje.Ja procz tego co pisalam do jedzenua worowadzilam dodatkowo jogurty smakowe. jablko surowe herbatniki maslane ser zolty i na razie malutkuej nic nie jest.A jutro gituje barszcz czerwony na zakwasie zorku i stopniowa bede worowadzac inne produkty min barszcz bialy pomidorowke owoce a co bedzue mala uczulac bede odrzucac
Stokrotka czekamy na nasza styczniowo lutowa kruszynke. I nie zmuenuaj forun bo ono i tak bedzie styczniowe
ela montresor jakue wasze maluszki jyz sa duze.Moha nadal wchodzi w rozm 56
Jesli chodzi o sciaganie pokarmu to ja nie sciagam w ogole.Na poczatku po szoitalu mialam nawal a teraz jyz tego nawalu nue czuhe widocznue mleka orodukuje sue na potrzeby maluszka a sciaganue tylko pobudza lajtacje.No chyba ze jade cos zalatwuc i wuem ze nie bedzue mnue kilka godzin to wowczas sciagam pokarm laktatoren ake to sue zdarzylo do tad 2 razy
Dziewczyny a czy waszym maluszka luszczy sie skora bi Laurce schodz barzo z dloni i nozek.Natluszczam ja ake malo to daje???
No i nadal pisze pi chinsku ale nadal nie mam rutera:(
- Mamuśka 2222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 26
ela no wlasnie ja tak sciągalam tylko zeby zmiekczyc jak juz twarde były...mam nadzieje ze nie bede musiala tego robic...
a odnosnie wlosów to po pierwszej ciazy mialam az takie okropne zakola ze na chrzciny to wlosów nie moglam zaczesac...tak mi wypadałay....teraz biore nadal witaminy dha 60 zł...jak dla mnie to sporo jak na witaminy ale narazie mi nie wypadaja...miejmy nadzieje ze tak zostanie,a jak tam wy bierzecie witaminy?
- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91
wczoraj wróciliśmy do domu ze szpitala

Ewelina przede wszystkim z niecierpliwością czekam na Twojego Mikołaja

Ale kiepsko się pisze lewą ręką z maluchem przy cycu

- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A ja przezylam koszmar niedawno .Polozylam mala na wersalce bo ja przebieralam a Oskar na nia upadl.Teraz mala jest niespokojna i nie wiem czy ja cos boli czy nadal jest wystraszona czy boli ja brzuszek bo cos zjadlam:( Wacalam jej brzuszek i nozki i jak ja dotykam nic ja nie boli bo nie plakala nie krzywila sie ale nie chce spac choc do tad spala a jak raz przysnela to za chwle obudzila sie z placzem.Zglupieje chyba z dwojka a zwlaszcza z synkiem taki jest zywy ze nie nadazam za nim
- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68
Mojemu maluszkowi też schodzi skóra prawie na całym ciele, bo to jest efekt tego że dzieciaczki były w wodzie w brzuszkach. Pediatra kazała mi go często smarować parafiną. Co dzień go nacieram rano i wieczorem i powiem wam że już prawie zeszło wszystko, jeszcze tylko na nóżkach tak więcej tej suchej skorki a tamto to już zeszło.
- EwelinaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 20

Tak jutro zglaszam sie na porodowke i jestem zestrachana jak cholera. Jak bede miala mozliwosci to odezwe sie do was... trzymajcie kciuki zebym dała rade i zeby oksytocyna mnie ruszyla bo nie chce lezec na patologii cholera wie ile dni.
Pozdrawiam i ściskam.