BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #927142 przez lalka
szukam dżinsów ciążowych z panelem i jak na razie doopa.......jak macie jakieś fajne to podrzucie linki!!!!

u nas niby słońce,ale wieje bardzo!!!!jakiś dziwny ten dzień,tak mi jakoś dziwnie i sikam często..może coś z pęcherzem mam!!!!i gardło mnie pobolewa!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #927146 przez Ada2424
Ja mierzyłam ostatnio spodnie z panelem i nie czułam się w nich za dobrze pewnie dlatego że nie lubie jak mi coś na brzuchu uciska a tak guma była jakaś taka mocna i czuć ja było. W legginsach mi zdecydowanie najwygodniej.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #927151 przez Anabelle
Bujanka teściowa ma już 6 wnucząt więc raczej już lajtowo podchodzi i wątpie w rywalizacje. Jak się na 13 wnuczętach skończy to będzie dobrze ;) Teściowa ma 5 dzieci.

Co do brzucha to chodzi o masowanie, rozmasowywanie, ugniatanie. Generalnie ruchy charakterystyczne w masażu klasycznym. Długotrwały masaż podnosi miejscowo temperaturę, rozgrzewa i pobudza tkanki więc może wywołać skurcze, szczególnie w ciążach zagrożonych czy ze skracającą się szyjką czy odklejającym łożyskiem. To, że ktoś delikatnie gładzi się po brzuchu czy trzyma za niego wcale nie zaszkodzi :P

Brzuszkowo się zrobiło :woohoo: SUper

Tylko co wy takie chudzinki? :( Przecież ja się załamie kiedyś :P

Nesqa na przeziebienie to czosnek surowy, miod, cytryna, herbata, dużo snu, czasami dziewczyny biorą syrop dla cieżarnych prenalen.... aaa faktycznie tantum verde można psikać.

10 lata 7 miesiąc temu #927164 przez Aneczka84
Śliczne te brzuszki :) Ja myślę, że to sprawa indywidualna kiedy zaczyna się pojawiać brzuszek: jednym szybciej drugim później. Mnie wczoraj coś łapało przeziębienie i wypiłam ciepłe mleko z miodem przed spaniem- jak na razie pomogło, ale to mój sprawdzony sposób. Zawsze tak się leczę nim sięgnę po tabletki,a jeśli gardło boli to płuczę szałwią lub wodą utlenioną. W mojej pracy co chwila mnie coś dopada.

10 lata 7 miesiąc temu #927179 przez kristi*
lalka Dżasta coś pisała wcześniej, jeśli dobrze pamiętam to w HM kupiła, ja swoje kupiłam na Marywilskiej u jakiejś polki i trochę przepłaciłam.
A też muszę jakieś drugie na zmianę kupić, bo leginsy mam za cienkie i zimno mi.

Macie śliczne brzuszki. Moja siostra jest ode mnie trochę szczuplejsza i u niej brzuch wyszedł dopiero jakoś w połowie 6 m-ca, ostatnio podziwiała że już niezła ciężarówa jestem.

10 lata 7 miesiąc temu #927195 przez Karlinka
Aneczka z tą szałwią to trzeba uważać, bo płukać można ale niestety trzeba uważać, żeby się nie napić bo działa poronnie

10 lata 7 miesiąc temu #927215 przez Anabelle
Ja spodnie z hm z panelem mocno polecam. Mam jeszcze z panelem jakiejś taniej firmy i porażka. Hm ma fajne bo wygodne i nie ściska brzucha. Tylko rozmiary optymistyczne bo kupiłam 38

10 lata 7 miesiąc temu #927218 przez Ada2424
Ja mierzyłam jakieś takie zwykłe pierwsze lepsze nawet nie wiem z jakiej były firmy. Jeszcze te z hm musze przymierzyc i zobaczyc.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #927261 przez Anabelle
zmierz sobie, bo dla mnie bardzo wygodne. Nie wiem jak w happy mum bo nie mierzyłam.

z h&m mam 2x materiałowe z panelem, dzinsów nie kupilam, choc mierzyłam, ale dlatego, ze wszystkie były slim - rurki to nie dla mnie ;)

aa i miałam tak realistyczny sen, ze nie wiedziałam czy to sen. Brzuch miałam jak teraz, ale jak leżałam, to się dziecko ruszało i w zależności czym uderzyło to można było wyczuć głowę, nogi itd. Baaardzo realistyczny sen bo wiem jak się odczuwa ruchy, ale to były odczucia jak ok 20-22 tc już takie mocne więc musiało mi się przyśnić bo tak się ruchy nie zaczynają :P

10 lata 7 miesiąc temu #927272 przez Karlinka
Dobry Mamusie :)
Anabell to faktycznie realistyczny sen , no i fajny :)
Szkoda , że ja ostatnio wszystkie sny mam związane z pracą ;/ pewnie przez niefajną atmosferę;/

Spodni jeszcze na szczęście szukać nie muszę, mam jedne po siostrze takie właśnie pasem a i w swoje normalne wchodzę ze spokojem. Pewnie dopiero za miesiąc -dwa wybiorę się do h&m skoro tak polecacie spodnie od nich. U nas jest tylko jeden sklep ciążowy więc ceny wygórowane a w zasadzie nic specjalnego

10 lata 7 miesiąc temu #927290 przez Aneczka84
Witam :)
Ja też mam spodnie z h&m, choć zdecydowanie na razie nie potrzebuję spodni ciążowych. Jednak wyjeżdżam, dlatego wolałam już coś kupić żeby później nie szukać na szybko i przepłacać. A spodnie z h&m są super, jedne mają niską gumkę,a drugie panel... bardziej odpowiadają mi te z gumką.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #927296 przez Dżasta86
Tak tak ja kupowałam w H&M nosze już je na tyłku od miesiąca, nie niszczą sie przy praniu, szew na miejscu wiec jestem zadowolona no i wygodne. Ostatnio też kupiłam takie grubsze leginsy w sumie można powiedzieć spodnie z wysokim stanem, ze wstawkami po boku z szerokiej gumki Uwaga w biedronce za 39 zeta :P super wygodne dobrze uszyte , biznes zycia. Kupiłam już rozmiar L będzie na zaś brzuch rośnie w ekspresie :)

Anabell mnie dzisiaj murzyny goniły ;] straszny sen też realistyczny. Wolałabym kopniaki :P jak sie tak forum naczytam zaraz to będę miała sen już zamówiony na dzisiejszą noc :)

AAA przyszły do mnie dwie duże paczki z allegro z ciuszkami, mogę smialo stwierdzić że ciuchów juz mi nie trzeba. Mam ponad 250 sztuk, srednia cena za sztuke to jakies 2,50 :) .

10 lata 7 miesiąc temu #927297 przez karola1322
ja wole w dresie chodzić mam jedne spodnie ciążowe ale nie wiem czy nie kupić jeszcze jednych .... ale macie sny mi się ostatnio śniło ze przebierałam chłopca i szykowałam go do karmienia i siostra była z dzieckiem

10 lata 7 miesiąc temu #927306 przez Karlinka
Dżasta to ale się obkupiłaś ;p dawaj fotę ;p

10 lata 7 miesiąc temu #927315 przez lalka
no Dżasta to wyprawkę już prawie masz!!!!dawaj fotę!!!

mi to się dzisiaj śniło,że musiałam iść do pracy,bo nie było jednej osoby i były braki!!!a ja wszystkie rzeczy do pracy miałam za małe..tylko buty mi pasowały!!!!
ale tej krwi co mi się śniła boję się do dzisiaj!!!

u nas jesień szaro,buro i ponuro!!!mąż w pracy,syn w szkole i mamusia sama w domku!!!na obiad robię kurczaka w cuury!!!

miłego dnia brzuchatki!!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia