BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #926802 przez Karlinka
Dobry :) Mnie cały dzień wczoraj nie było bo mieliśmy z Małżem ambitną sobotę - zakupy, kawa u znajomych, kino :) się śmiałam , że ciąża nam służy ,bo poczuliśmy że trzeba trochę korzystać bo niedługo się skończy ;)
Anabelle fajnie , że małż chociaż zimą w domu siedzi ,ale ja i tak Was podziwiam za taką rozłąkę ....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Włączyło mi się "wicie gniada" co chwile coś kombinuje co w którym pokoju zmienić. U nas w sypialni póki mebelków dla Maleństwa nie kupimy to za dużo nie zmienię więc zabrałam się za pozostałe części domu;p Dobrze, że jesień idzie to chociaż ogród w spokoju zostawię ;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #926804 przez Agula89
Hej :)
U mnie za to pogoda wspaniala! Obiad sie robi, ciacho marchewkowe upieczone :) ( i dupa rosnie haha)
Anabelle rozstan z mezem nie zazdroszcze..
Moj maz czasem na weekendy wyjezdza na studia jeszcze i strasznie tego nie lubie.. niechce nawet myslec jakby mial wyjezdzac jak Twoj.. ale co zrobic..
A wczoraj wieczorem zadzwonil do mnie moj gin i poinformowal mnie ze tych wynikow genetycznych pappa jeszcze nie ma bo im sie maszyna popsula! :ohmy: i jutro musze isc do labolatorium pobrac krew i poprosic o odwirowanie osocza. Pielegniarka od gin ma podejsc po nie i puscic kurierem... ahh szkoda gadac tyle sie naczekalam...ale przy okazji zapytalam go o ta moja infekcje intymna i mam dzis do niego do szpitala podejsc po recepte na globulki. Pytalam o ta masc clortimazolum mowil ze moge stosowac ale to sprawy na dobre nie zalatwi. Wiec jakby co to taka informacja o tej masci dla Was.
Kupilam sobie zapobiegawczo Provag zel i bede stosowac.
Milego dzionka Wam wszystkim

10 lata 7 miesiąc temu #926807 przez nesQa
U mnie pogoda była piękna, ale się zepsuła
zepsuła. Chmury, ale za to bardzo ciepło.
przeziębienie mnie jakieś do tego wzięło :dry:

A ja wczoraj sernik upieklam,bo lubię piec :P.

Ja tez od swojej gin jakieś globulki dostanę. Dziwne, ze mi nie kazała przyjść szybciej, a czekać te 10 dni do wizyty.

10 lata 7 miesiąc temu #926808 przez nesQa
A co do rozstan, to Wy i tak macie dobrze. Ja przez długi czas z moim ukochanym mialam 600km które nas dzieliły :P

10 lata 7 miesiąc temu #926826 przez Anabelle
Rozłąki mi nie przeszkadzały jakoś bardzo, póki nie było dziecka :) Samotne macierzyństwo jest bardzo trudne, ale mąż nie zamknie firmy póki ja nie wrócę do pracy bo nie możemy sobie na to pozwolić. On jednak nie zamierza tak pracować do emerytury bo już jest zmęczony po tych 5-6 latach.

10 lata 7 miesiąc temu #926830 przez Ada2424
Ja też miałam rozłąke z moim teraz już Mężem. Mąż był zawodowym wojskowym 4 lata w jednostce w Krakowie i widywaliśmy się tylko na weekendy co 2-3 tygodnie a jak wyjeżdżał na poligony to nawet po 6 tygodni się nie widzieliśmy. Dzieliło nas 360km. Przeżyłam też jedną misję półroczną bo Mąż był w Afganistanie. Bardzo ciężkie chwile, już bym do nich nie chciała wracać absolutnie nie do opisania to co przeżywałam. Po misji Mąż służył w wojsku jeszcze rok i zwolnił się bo już też miał dość tych ciągłych rozłąk, wyjazdów a tego co się naoglądał na misji nie da się zapomnieć. Teraz ma prace dwuzmianową, ale jest codziennie w domu, co drugą sobote pracuje, niedziela zawsze wolna. Nie ma porównania do tego co było kiedyś a co jest teraz. Nie wyobrażam sobie już żyć na odległość.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #926831 przez Anabelle
U nas był nawet plan wysłać męża za granice :P No ale jest co jest :)

Ja stwierdziłam że dobrze by było dopisać do tabelki województwa w których mieszkamy - bo z mamami z mamazonki z kwietnia się widujemy :)

10 lata 7 miesiąc temu #926837 przez Ada2424
dolnośląskie

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #926840 przez nesQa
Ojej z tym wojskiem to się domyślam, że mogło być ciężko. Mój były też był wojskowym,a znajomy byl w Afganistanie. Nie wyobrażam sobie tak się o kogoś martwić, czy wróci czy już może nie.

Pomorskie :)

10 lata 7 miesiąc temu #926842 przez Ada2424
Nesqa tego co się wtedy czuje nie da się opisać, ogromny strach. NIGDY WIĘCEJ!

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #926858 przez Dżasta86
Agula89 - clorotrimazol super masc, ile razy mi ratowało życie. Moja mama jej używała w ciąży, ale najlepiej skonsultuj z lekarzem. Jeszcze nie wiadomo czy to infekcja bakteryjna czy grzybicza. Są takie testy w aptekach na szybko mozna sprawdzic, i oczywiscie wymaz u gina... tak sobie myśle :)

Anabell podziwiam wytrwałosci i luzu w podejsciu do wyjazdów męża, ja jeszcze nie mogę sie przyzwyczaić chociaż w porównaniu do tego co było wcześniej mój wyjeżdza teraz sporadycznie.

Dzisiaj meczyk dziewczyny, komu kibicujecie ... ?? :P :P Polsat ma być odkodowany wiec siatkówkę mozna ogladac w tv :)

Ja wczoraj byłam na stadionie narodowym na DAKARZE lekka porażka no ale byłam, zobaczyłam ... :)

Pytanie czy ktoraś z was ma hemoblogine 10, i wie jak ją skutecznie podnieść. Ja wcinam witaminy i jem dobre rzeczy. i kiepsko mi wychodzi. Jutro mam wizytę więc zapytam, ale może któras z was zna jakąs skuteczną metode ?

10 lata 7 miesiąc temu #926920 przez Anabelle
Wklejam brzucha jak już dodałam na serwer ;)

idę się kąpać, trzeba się choć chwile przespać.

10 lata 7 miesiąc temu #926945 przez Aneczka84
Witam wszystkie Marcowe Mamusie :) Chciałabym do Was dołączyć :) Termin mam na 09.03,na razie wszystko jest w porządku. Nie miałam też żadnych dolegliwości ciążowych, no może trochę bardziej wrażliwy żołądek.
Pozdrawiam :)

10 lata 7 miesiąc temu #926948 przez Karlinka
Dzień dobry :)
Wow Anabell ale brzuchol :) Kurczę pięknie wygląda :) a u mnie prawie nic nie widać :(
A do tabelki - wielkopolska :)
Aneczka witaj :) Skąd jesteś? to Twoja pierwsza ciąża?

Dziś od rana w dobrym humorze :) Sen najlepszy na wszystko :)

10 lata 7 miesiąc temu #926955 przez Anabelle
Aneczka witaj ;) 84 to rocznik? :)

Mąż wyjechał o 5 rano, a teraz mi dzwoni, że maszyna nie dojechała przez ulewy i wraca do domu :P Dopiero jutro pojedzie.

Brzuchol mam spory, zważywszy, że biust na zdjęciu wydaje się mały a mam 75D

Pisałam wam, że moja teściowa będzie miała 3 nowych wnuków w 2015 roku? ;D Ja mam termin na marzec, najmłodsza córka teściowej na kwiecień, a wczoraj okazało się, że żona najmłodszego syna ma na sam początek maja :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia