BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

11 lata 5 miesiąc temu #935694 przez Karlinka
dzięki za wyjaśnienie :)
Kawka i czas sie wreszcie zabrać za sprzątanie po remoncie ,bo dzisiaj goście przyjeżdżają :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #935740 przez lalka
dzień dobry !!!

u nas pogoda masakryczna....aż kręci mi się w głowie i mnie boli!!!!!

Ada istny szał.......j nie muszę ,bo wszystko póki co mam!!!

na szkołę rodzenia nie będę chodziła,bo byłam w poprzedniej ciąży...a położna mówiła,że od tego czasu nie wiele się zmieniło więc sobie odpuszczę!!!

miłego popołudnia!!!

11 lata 5 miesiąc temu #935752 przez lalka
wrrrr...wrrr:(

11 lata 5 miesiąc temu #935756 przez Ada2424
Ale mam dzisiaj wilczy apetyt!!! Chyba pierwszy raz taki od początku ciąży, normalnie co godzine jem co popadnie

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #935767 przez syza24
Hej dziewczyny ja w końcu znalazłam czas i chęci żeby pojechać na ten test antygenu hpa bo już ostatni dzwonek przed 20 tyg. Przy okazji zrobiłam wszystkie wyniki zlecone przez gin. :)
Ada super rzeczy ;) my z mężem dostaliśmy namiar od znajomych na hurtownie dziecięce, dzisiaj przejechaliśmy się po nich i porównaliśmy ceny, obsługę itp. no i już mamy jedną wybraną i chyba większą część wyprawki kupimy w następnym miesiącu :cheer: powiem tak dostaliśmy oczopląsu no i nie mogliśmy się powstrzymać, żeby czegoś nie kupić wiec mam już rogala do spania i mąż kupił takie maluśkie bucie :lol: i cały czas powtarzał jakie to wszystkie słodkie i piękne więc nie tylko nas kobiety dopada szał zakupów :laugh:
A pogoda do D.... :sick:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #935770 przez Ada2424
Syza super sprawa z hurtowniami, ale czekaj Ty też z dolnośląskiego może napisz mi na priv w jakich miejscowościach są :whistle: żebyś wiedziała ciężko się powstrzymać, ja na początku zakupów bardziej umiałam się pohamować a teraz istny szał zakupowy :woohoo: apropo Mężów mój dziś wstąpił po pracy do tesco po zakupy spożywcze iiii kupił dwie pary skarpetek dla maluszka :lol: a teraz leży koło mnie i gada do brzucha :lol: faceci hehe :cheer:

aaa kochana rogal do spania świetna sprawa, mi się baaaaardzo wygodnie na nim śpi :)

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #935771 przez syza24
Co do hurtowni to ja patrzyłam we Wrocławiu bo w innych miejscowościach niby hurtownia a drogo jak w sklepie. Wiec my wybraliśmy jak na razie bajkahurt.com/ ceny znośne no i możesz przy większych zakupach wyskrobać jakiś rabat :cheer: no i obsługa bardzo pomocna

11 lata 5 miesiąc temu #935772 przez Ada2424
Faktycznie oferte w tej hurtowni mają ciekawą, szkoda że taki kawał mam do Wrocka bo z chęcią bym tam też zajrzała ;)

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #935778 przez Anabelle
Nie mówię, żeby nic nie kupować :P ale nie koniecznie ciuszki, może kocyki, może pieluszki, może apaszkę, skarpetki, boczki do łóżeczka takie materiałowe, albo fotelik samochodowy albo zabawki na pałąk do fotelika itd :P :P

No chyba że kogoś finanse nie ruszają, to jak to mówią :P kto bogatemu zabroni :P

Myśmy troszke posprzątali, odkurzyli, Antek zaraz idzie się kąpać, ale szybkiego spania to bym się po nim nie spodziewała, nawet raz nie ziewnął :P

Mi na szczescie macica nie twardnieje juz

Miłego wieczoru mamusie :) :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #935779 przez syza24
Najlepiej popytać znajomych gdzie oni kupowali my w ten sposób się dowiedzieliśmy no i oni ze swoich doświadczeń podpowiedzą co się przyda a co może być zbędne no i jak mówiła Anabelle, że w niektórych rzeczach twoje dziecko będzie się czuło źle albo będą dla ciebie nie wygodne

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #935780 przez Ada2424
E tam Anabelle co zrobić jak najwięcej radości sprawia zakup ciuszków :P ja tam ide za radą położnej i trzymam się tego co mówi ;) no a jak mam możliwość to i kupuje po co zwlekać ;) wiadomo, że nie ma co przesadzać z ilością bo szybko wyrastają ale te minimum warto kupić wcześniej a po porodzie ewentualnie dokupić to co najlepiej będzie się nadawało :) no i nie ukrywam że dla mnie najlepiej rozłożyć sobie koszty na kilka miesięcy i kupować co miesiąc stopniowo niż przez 2 czy 3 miesiące wydać ogromną sume na raz, ale to już każdy robi jak tam uważa, jedni kupują szybciej inni później jak komu wygodnie i jaką kto ma sytuacje finansowa ;)

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #935791 przez Dżasta86
hejaa,

A ja jakoś szału zakupowego jako takiego nie mam, chyba jak zwykle czekam na ostatni dzwonek. Być może dlatego że jeszcze dom do wykonczenia i nie ma gdzie trzymać nowych rzeczy, albo i jest ale zniszczą się. Raczej nie zgine, mam jeszcze mojego faceta więc obowiązkami się trzeba tez podzielic :P
W koncu dotarł do mnie rowerek stacjonarny, przejechałam 15 km i jestem padnieta. Kiedyś `15 km to było rozgrzewką.
Jutro wizyta u gina i skierowanko na glukozę, będę miała juz z głowy to świnstwo.
AAA dobra znizka jest w smyku na pampersy taniej nie znajdziecie, jakby ktoś byl zainteresowany.

11 lata 5 miesiąc temu #935792 przez bujanka
Ada gratuluje zakupków,wszystko wygląda super, ja narazie się wsrzymuje sporo dostanę od siostry, zresztą narazie jakoś boje się coś kupować, ale jak po świętach bożego narodzenia wpadnę w szał to nie ręczę za siebie :woohoo:

Anabell mnie dziś troszkę rano jeszcze bolało i też zauwazyłam jakbym na dole miała twardsze, ale teraz na szczęście minęło. Kurczę muszę popytać gina co jest w porządku a co może niepokoić bo to się idzie wściec coś mnie zakuje czy zaboli i już myślę że coś złego się dzieje :angry:

Syza, Ada mi wyszedł w porządku to hpa znaczy chyba bo takie coś mi wysłali:

Sprawozdanie z badania:
W DNa pacjenta wykryto allel kodujący antygen hpa-1a

Komentarz:
Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty HPA-1a

Co myślicie?

11 lata 5 miesiąc temu #935795 przez Ada2424
Bujanka tak to chyba świadczy że wynik jest ok i nie ma się czym martwić :)

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #935797 przez bujanka
Dzięki :kiss:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia