BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 6 miesiąc temu #935047 przez Aneczka84
Witam wszystkie Mamusie :)
Ja też czuję ruchy, jednego dnia maluch jest spokojny a innego szaleje :) Zaczęłam jeść słodycze, więc też brzuszek zaczął mi rosnąć.
Ten weekend był zwariowany. W sobotę włoskie wesele - nudziłam się strasznie, a do tego nie mogłam zbyt wielu rzeczy jeść. Jednak polskie wesele to zabawa. Jak na razie trafiłam na jedno w miarę fajne włoskie wesele. Niedziela to znowu rodzina na obiedzie i gotowaliśmy :) dobrze, że tym razem coś szybkiego i nie było tyle bałaganu. Ale położyłam się spać o 1 :/ W piątek już będę w Polsce i zaczynam maraton z lekarzami i badaniami, no i spotkania rodzinne obowiązkowo. Może w następną środę poznam płeć na połówkowym :)
Pozdrawiam wszystkie Mamusie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #935048 przez Ada2424
Tak sobie pięknie rośniemy :cheer: uwielbiam mój brzuszek a Mężu jeszcze bardziej zachwycony :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #935049 przez Ada2424
Grrr nowa strona

Aneczka świetnie, że się odezwałaś :) trzymam kciukasy za wizyte :) jednak udało mi się wywołać, może inne też się skuszą i się odezwą ;)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #935056 przez Aneczka84
Ja mam w sumie pierwszy dzień, kiedy spokojnie siedzę przy laptopie. Tak to czytałam i od razu zamykałam, bo musiałam wychodzić. Dziś czeka mnie mecz koszykówki ... ciekawe, jak maluch zareaguje :D bo tatuś na 100% będzie podekscytowany ... ja pewnie mniej :D
Piękny brzuszek Ada2424 :) ja może zrobię zdjęcie w środę.

10 lata 6 miesiąc temu #935058 przez MlecznaMama
Witajcie!!!
Lalka świetnie ,że czujesz uchy. ja od wczoraj w końcu też.... a w sobotę miałam nie lada zmartwienie bo nie dość że nadal ruchów nie było to jeszcze doszedł ból brzucha. Ale na szczęście wszystko ok jestem szczęśliwa!
Ada śliczny brzusio! jaki ładnie zarysowany!
Bujanko tak naoliwiamj tą oliwką całe ciało a także włosy, a później je myję. Jestem bardzo zadowolona. Ale to olejowanie włosów robię az na tydzień.
u mnie tydzień był ciężki. Syn miał afty, mąż zapalenie gardła więc było ciężko ale wracają do zdrowia . pozdrawiam Was!
Podziękowania: Ada2424

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #935059 przez Ada2424
Aneczko dziękuje :) odzywaj się częściej :kiss: zdaj relacje z meczu ;)

Mleczna dziękuje aż się zarumieniłam :blush:

Kasiu mi chodziło o dziewczyny, które tylko się przywitały na samym początku i więcej już się nie odezwały ;) opowiadaj jak się czujesz? Jak Mati?

Dziewczyny gratuluje ruchów, cudowne uczucie prawda? :)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #935061 przez Kasia81
Hej,
Wiesz Ada, ja też często czytam ale rzadko piszę bo jak juz Was nadrobię to zawsze coś... Jak byłam z Matim w ciąży to często się udzielałam na forum, miałam mnóstwo pytań i wątpliwości i przede wszystkim wolnego czasu :) Teraz zawsze coś się dzieje a i pytań tyle nie ma więc chyba z tego to wynika..
Monique - ja mam Jane Nomad po Matim i byłam bardzo zadowolona. Przede wszystkim jest bardzo lekki i ma pasy do wpinania gondoli do auta.
Karlinka - u mnie stojak bardzo się przydał. Co prawda miałam pożyczony ale teraz na pewno też się zaopatrzę. Wanienka była też przede wszystkim stabilna i wygodna dla naszych kręgosłupów :)
Co do laktatora to radziłabym się wstrzymać do czasu karmienia, może się okazać niepotrzebny.. Ale jeśli już to tylko elektryczny z regulacją siły ssania. Mega wygoda i przede wszystkim zaoszczędzony czas. Ja miałam ręczny i myślałam czasami że się zajadę :) Moja kumpela elektryczny, a ze mamy dzieci w tym samym wieku to miałam okazję widzieć różnicę. Dlatego teraz na pewno będzie elektryczny ... ale to dopiero po porodzie.
Co do płci to nie znam - wszyscy wmawiają mi chłopaka, ja tez czuję się podobnie jak przy Matim więc mam mętlik bo oczywiscie super byłoby mieć parkę :)

[/url]

10 lata 6 miesiąc temu #935068 przez Kasia81
Czuję się różnie, raz lepiej raz gorzej. Czasami brzuch pobolewa no i jak się naganiam to kręgosłup daje czadu :) Mati od dwóch tyg. chrycha jak gruźlik :( Chodzimy do lekarza i niby to alergiczne ale szkoda mi go bo najczęściej niestety łapie go w nocy. Leki nie pomagają więc teraz próbujemy wziewami..
Ada - no brzusio śliczny i sama przyznasz że miłe słowa od męża są nieocenione :)
Zrobię zdjęcia to wkleję swoje aktualne.
Mój synuś szaleje u córci sąsiadki na górze wiec mam chwilę błogiego spokoju :)

[/url]

10 lata 6 miesiąc temu #935071 przez Ada2424
Ojej zdrówka dla Matiego! :kiss: mnie też raz na jakiś czas ból kręgosłupa łapie, czasami mam dni że mi mdłości wrócą, ale ogólnie nie jest źle, było znacznie gorzej wcześniej. Zgadzam się słowa i reakcje Męża bezcenne :)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #935081 przez Kasia81
Ja ruchów jeszcze nie czuję, ale mam nadzieję ze to juz niedługo. Swoją droga dziewczyny jak to jest z tymi tygodniami wg suwaczków? Czy jak jest 17t i 3 d to znaczy ze to 18 tc czy 17 tc??? Zawsze mam z tym problem...
no i moje aktualne foto brzuchowe:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #935084 przez Ada2424
Kasia śliczny brzuszek :) liczy się już jako 18tc ;)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #935096 przez LoveMami
Witam po weekendzie..
7 stron do czytania miałam hehe XD Bardzo jestem zainteresowana wiaderkiem do mycia niemowlaka.. Pooglądam na yt jak się myję bo tak na zdj to dziwnie tak za podbródek trzymać i chyba się boję ;p Pierwsze myłam w wanience ale dużo chwali te wiadereczko :)

Po mojej piątkowej wizycie to smutna coś jestem.
Nie poznałam płci. Moja ginekolog też nie jest za tym aby tak wcześnie mówić bo i tak na 100% nie powiedziałaby.
Ale to aż tak mnie nie martwi jak to, że stwierdziła że na mój 17tydz dziecko jest duże..ma 210gram
i ja dużo przytyłam bo to początek 5 mies a ja mam już +9kg ;/

Chyba będę musiała przejść na jakąś diete. Choć dużo już nie jem. i słodkości też nie zbyt wiele..A tu chodzi tylko o zdrowie dziecka. Pomożecie ?

10 lata 6 miesiąc temu #935102 przez Ada2424
LoveMami spokojnie, ja też nie wiem na 100% czy będzie synek, przypuszczenia gina takie są, a na 100% będę wiedzieć na następna wizyte w listopadzie. Co do diety to nie pomoge bo ja nigdy nie stosowałam, ja znów wszystko jem bez ograniczeń a waga ledwo co zaczęła teraz do przodu powoli iść ale szału nie ma.

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #935106 przez lalka
LoveMami ja mam to samo z tymi kg...na początku ciąży jak bałam się,że znowu będę miała cukrzycę ciążową..byłam na diecie i chudłam a potem jak się okazało,że jej nie mam to hulaj dusza piekła niema...i też mam pewnie na plusie 9kg...i pewnie powtórka z pierwszej ciąży plus 30 kg...nie mogę do tego dopuścić!!!!ale gin mi nic nie mówił,że za szybko tyję!!!!

10 lata 6 miesiąc temu #935129 przez Kasia81
LoveMammi jak nie miałaś mdłości i wymiotów na początku to waga mogła tak iść do przodu. Ja tak miałam w pierwszej ciąży i wszystko było ok. Co do dzidzi to może Wy tez do kruszynek nie należycie, co??? A po za tym to przecież te wszystkie pomiary z usg wcale nie są takie super dokładne i przy następnej wizycie będzie ok. Ja np z mężem jesteśmy wysocy a moja dzidzia jakkby malutka na ten tydzień była ...
Na pewno będziesz miała robioną krzywą cukrową więc wszystko co do cukrzycy sie okaże... Oby nie, bo to podobno uciążliwe jest ale dla zdrowia dziecka lepiej wiedzieć. A tak przy okazji to moja kazała mi ją zrobić na następną wizytę a to będzie dopiero 20/21 tc - nie za wcześnie??? Podobno robi się je ok 24-26 tc. W pierwszej ciąży wogóle nie miałam skierowania bo nie było żadnych przesłąnek ku temu więc nie zagłębiałam się w temacie..

[/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia