BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

11 lata 10 miesiąc temu #936346 przez karola1322
Ja wlasnie mysle nad kombinezonem ale raczej kupie jak mi sie dzis nieche a jeszcze tyle do zrobienia eh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #936349 przez Ada2424
Ja właśnie robie pizze taką z pieczarkami, papryka i pomidorkiem :)

[/url] [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #936367 przez monique1983
Bujanka - no nie jest to kocyk z La millou od Muchy, ale mnia marka nie interesuje, a co do jakości to wypowiem się jak przyjdzie :) Wzorów jest dużo różnych na allegro, ale ja kupiłam tutaj akurat bo chciałam cieplejszy na zimę z podwójnym wypełnieniem.

syza24 - ja mam ten gruby z Minky na zimę, drugi średnio gruby z mikrofibry i cieńszy z bawełny oddychającej.

Ada - też się zastanawiam nad tym rozmiarem, bo kupić to raczej muszę, ale ja w lutym będę rodzić, może nawet koło połowy jak będzie cc, tylko ja bym chciała ten kombinezonik - śpiworek, myślałam o rozmiarze 62 ale pewności też nie mam :whistle:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #936375 przez bujanka
Chyba nowa strona :angry:
żarty sobie robią z tym forum :blink:

Dziewczyny ja też nie mieszczę sie w kurtki :ohmy: w jedną jeszcze ledwo ledwo..... Siostra ma mi pożyczyć jakąs większą i zobaczymy..... Ale z drugiej strony calutką zimę będziemy grube chodziły w ciąży więc może powinno się kupić....

Monique mi też nie zalezy na firmie. Ja to w ogóle nie znam się na tych firmach B)

Ada no tak po ostatniej grypie żołądkowej jakoś miałam teraz spokój, a dziś moje dziecko sobie znowu przypomniało że musi o sobie dać znać :lol:

Nooo Karola wyobrażam sobie ile masz pracy..... Jutro wielki dzień :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #936388 przez Anabelle
Bujanka taniej bo malutki rozmiar (dla niemowląt) i nie firmowe. Jak zamawiasz u mam na fb czy allegro to też ci szyją taniej, wybierasz sobie wzory. Nie wiem czy są podróby minky - Ja mam minky z la milou, maylily, paterusek. Będę zamawiała jeszcze w mikolajkowo.

Ja nie dość ze przez Antka całą noc nie spałam to jeszcze drugi synuś tak wariował że nie mogłam się wyciszyć i zasnąć. Położyłam się z Antkiem na drzemkę popołudniową a tam znowu dyskoteka. No nie dane mi dzisiaj spać :P

Jeszcze leciała barbi w tv oglądnęłam kawałek bawiąc się z Antkiem piłką i się popłakałam. Tragedia :P

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #936390 przez Anabelle
hnmm chociaż chodze po allegro ta niektórzy piszą "oryginalne minky" więc może są jakieś dwa gatunki tego, bo wiem że sam minky jest mega drogi - kuzynka męża sama kupiła i szyła sobie kocyk.

oryginalnego polaru Minky Cuddle Dimple

11 lata 10 miesiąc temu #936397 przez Ada2424
Objadłam się pizza :) na deser pół czekolady a teraz sobie leże i odpoczywam a synek w brzuchu buszuje :lol:

[/url] [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #936403 przez Karlinka
Dobry Mamuśki :)
Ale naprodukowałyście ;) Ja mało tera wchodzę, bo gości mamy :)

Karola powodzenia jutro- niech pogoda dopisze i całość się pięknie uda :)

Witam nową mamusie :)

Co do tego kocyka to wg mnie jest taniej, ponieważ bawełna występuje w kilku rodzajach - jest bawełna różnych firm czy projektanantów najczęściej kolorowa i generalnie droga (tlusta ćwiartka (czyli 1/4metra ok. 50cmna 60cm) kosztuje ok 13zł w górę) i jest bawełna tzw polska -polskich firm też dobra jakościowo ale juz nie ma takich wzorów tylko np. groszki, paski, chewron i w tych kocykach z aukcji podanej przez Moniqe jest polska bawełna ona za metr kosztuje ok 13-20zł. Mi się osobiście bardzo proste wzory podobają i właśnie z takiej bawełny w planach mam uszycie pościeli dla Maleństwa a że długo szukałam róznych wzorów to dosć się w cenach orientuje. Zawsze minky czy bawełna taniej będzie na allegro niż w sklepach internetowch. Cena minky to ok 30zł za metr jeśli dobrze pamiętam .
A jak chodzi o to co piszą na allegro "oryginalne minky" itp itd to się nie ma co słuchać - sama widziałam przykłady kolczyków z sutaszu gdzie laski pisały -kolczyki z jedwabnych sznurków a toż to wiskoza (owszem zwana sztucznym jedwabiem, ale wiskoza). Także ja bym się zbytnio na opisach z allegro nie opierała

Odebrałam dzisiaj wynik tsh i super poprawa więc zadowolona jestem :)
brzuch mi w tym tyg wywaliło że masakra ;) wreszcie dobiłam do wagi sprzed ciąży :) Łobuz dokazuje cały czas w brzuszku :)
Ja zaszalałam i kupiłam dzisiaj bodziaka ;) więc generalnie jak narazie moje zakupy ograniczają sie do 2 bodziaków ;) ale to i tak tylko takie jakieś fajne z napisami kupuje, bo ciuszków mam tyle że nie ma co przesadzać;)

Z kombinezonem nie pomogę ,bo mam chyba w każdym rozmiarze przynajmniej jedną sztukę ;)

11 lata 10 miesiąc temu #936408 przez nesQa
Ja kombinezon mam zamiar kupić, ale przed porodem :p

Byłam dzisiaj na wizycie i pani doktor powiedziała, ze dziecko nieśmiałe, znów tyłem obrocone, Teraz trzeba liczyć, ze 21 listopada na wizycie coś pokaże :whistle:

A na dworze ziab, nie ma co wychylac nosa spod pierzyny :P

11 lata 10 miesiąc temu #936413 przez Anabelle
kochane niestety nie pomoge z tym minky, nie znam sie.
to które mam jest milutkie jak dupcia niemowlaczka, nie poci sie skóra przy nim, a po praniu jak wyschnie to znowu jest milusia, nic sie nie mechaci.

11 lata 10 miesiąc temu #936414 przez Alesandra
Ja również mam zamiar kupić kombinezon. marzec a nawet kwiecień mogą jeszcze nie być ciepłe i na dłuższe spacery czy jakiekolwiek wyjście na zewnątrz będzie trzeba ubrać maleństwo cieplej. Ja teraz mam wizytę 5 listopada i będę miała tzw.badanie połówkowe.Już nie mogę się doczekać jak znów zobaczę moje maleństwo

11 lata 10 miesiąc temu #936420 przez Agula89
Monique koniecznie daj znac jak dojdzie paczka bo cena super! Ja wczoraj ogladalam na allegro tez i za 100-140 zl kocyki widzialam.

11 lata 10 miesiąc temu #936430 przez Ada2424
Alesandra to w którym tygodniu ciąży będziesz miała połówkowe? w 23? Załóż sobie suwaczek będzie łatwiej ;)

Wróciłam ze spaceru z pieskiem, matko ale zimnooooo :( zmarzłam strasznie.

[/url] [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #936450 przez karola1322
kurcze okropna pogoda była dzisiaj ja do jesienniej już się nie mieszczę ale znalazłam zimową sam raz w niedziele jak się uda będę was nadrabiać

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #936456 przez kristi*
karola1322 Życzę powodzenia i dobrej zabawy i oczywiście jak najlepszej pogody.
Co do kombinezona też się zastanawiałam, w sumie marzec - jeszcze zima i nie wiadomo jak długo będzie, kupiliśmy więc śliczną kurteczkę ze śpiworkiem, jak do wózka to będzie ok i rozmiarowo troszkę większa, i parę innych rzeczy, resztę dostaniemy. Jak dojdą paczki to wrzucę zdjęcia. A i fotelik samochodowy z cieplutkim śpiworkiem odkupimy od siostry, bo akurat listopad-grudzień będzie wymieniać na większy.
Ten kocyk minky dość fajny - chyba się skusze na taki.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia