BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #947294 przez Ada2424
Madlen nie ma za co :) najlepiej na żywo sobie popatrzcie pojeździjcie bo my inny mieliśmy w planie kupić ale na żywo już nam nie podpasował był dla mnie za wysoki w innych modelach też zawsze coś nam nie pasowało albo Mężwoi a ten i wizualnie nam się spodobał i ogólnie i mi i Mężowi świetnie się go prowadziło, ale mówie to trzeba indywidualnie sprawdzić bo nie każdej osobie ten sam model podpasuje jak się u nas okazało ;)

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #947295 przez Karolincia
Dżasta - Ciekawe kiedy mi zus zapłaci wkońcu za zwolnienie :// Plusem jst to ze jak sie beda ociągac to beda mieli wiecej do zapłacenia bo musza zapłacić za wszystkie zwolnienia :D na razie czekam na telefonz pracy ze szefowa dostała pismo z zusu .... I bedzie wyjaśniała z księgowością tzn pisała do zusu to co oni tam chca...

Malina - Mam tez zgage co nie zje to mnie zgaga męczy...słyszałam, że jak kobieta wciazy ma zgage to wtedy Dzidziusiowi rosną włosy na główce ;)

10 lata 2 miesiąc temu #947297 przez Karolincia
nowa strona....

10 lata 2 miesiąc temu #947298 przez Karlinka
ojej ale naskrobałyście :)
Saga trzymajcie się ! dobrze,że jesteście w szpitalu -przynajmniej macie dobrą opiekę !
Malina -wiek jak każdy inny ;) i to ile kto ma lat wcale nie świadczy o jego dojrzałości i gotowości do bycia matką. Najważniejsze,że masz wsparcie w rodzicach i nie jesteś w tym wszystkim sama :) A koleżanki od "dobrych rad" to faktycznie sobie lepiej darować, bo tylko sensacji szukają i przykrość Ci sprawią. Może jak się na szkołę rodzenia wybierzesz to tam poznasz młode mamy z którymi będziesz miała wspólny temat :)
Roksi witaj :) fajnie,że dołączyłaś do nas :) Nie ma się co przejmować błędami- najważniejsze ,że starasz się pisać poprawnie :)

Ufff ja dzisiaj po glukozie - jakoś przeżyłam :) Rada dla tych które nie miały jeszcze -wypić duszkiem ,ja przerwałam jak 3/4wypiłam i końcówka była masakra ;/ Trochę mnie zemdliło ,ale na szczęście szybko przeszło :) Jedyny minus to trafiłam na babkę ,która nie ma daru do pobierania krwi no i te trzy wkłucia niestety bardzo mocno odczułam ;/
Ale najlepiej ,że zus zrobił mi niespodziankę i przelał kasę za ostatnie zwolnienie :D 2 tyg po terminie ale najważniejsze ,że jest :) W poniedziałek kończy mi się następne zwolnienie oby przed świętami zdążyli przelać ;)

Co do angażowania się naszych Mężczyzn w wyprawkę- mój Małż to naprawdę wspaniały człowiek na którym mogę bardzo polegać, troszczy sie o nas niesamowicie ale w kwestii wyprawki to trochę średnio zaangażowany jest niestety ;/ Dla niego te wszystkie tetry, bodziaki, emolienty to trochę abstrakcja jest chociaż niby się stara coś tam ogarnąć. Ale pewnie to dlatego ,że faceci tak naprawdę ojcami zaczynają się czuć po porodzie ...

10 lata 2 miesiąc temu #947301 przez Roksi
nie nie biore mieszkam w belgi i tu lekarz mowi ze nie musze brac mam wystarczajaco vitamin nie rozumiem sama tego ale to moja pierwsza ciaza wiec nie wiem co brac samemu a czego nie. Poronilalm 7 lat temu staralam sie 7 lat o dziecko i nie chcialabym stracic mojego skarba bo mnie cos bolalo i zjadlam nieodpowiednia tabletke. Dlattego jak mnie cos boli to zacisne zeby zeby tylko nic nie wziasc i jej nie skrzywdzoc :D jest dla mnie calym moim swiatem :D

10 lata 2 miesiąc temu #947303 przez Saga0304
Ja juz po badaniach... Wszystko w porzadku :) duży zdrowy chlopak :) juz ma ponad kilo :laugh:
Ile ja sie nasłuchałam w tym szpitalu przez ten jeden dzień... Ze aż sie boje o poród...
Syza ja tez z 3 lutego... U mnie teraz 27 lat

10 lata 2 miesiąc temu #947308 przez Ada2424
Mój Mężulek ze mną wyprawke kompletuje :P razem wybieramy praktycznie wszystko bo jak to powiedział on też chce wybrać dla córci coś ;) i już kilka razy po pracy przyjechał z kupioną jakąś rzeczą, ostatnio wybrał wanienke co Wam pisałam, fotelik też wybrał Mąż, wózek razem, łóżeczko razem, pościel do łóżeczka Mąż, ciuszki jak zamawiam to też zawsze patrzy i wybiera od siebie wzór także naprawde angażuje się baaaardzo :cheer: co ja cenie :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 2 miesiąc temu #947309 przez lalka
Roksi ja biorę aspargin z podwójną dawką magnezu i potasu i nie mam żadnych skurczy...nic..lekko pobolą pod wieczór,ale to chwilka!!!magnezem nie zaszkodzisz..wręcz przeciwnie...a po co się męczyć??kup zwykły magnez nie zaszkodzi!!!

10 lata 2 miesiąc temu #947310 przez karola1322
a miałam magnez i wapno se kupić w tych tabletkach rozpuszczających eh skleroza ... Aleksandra jak ja weszłam w 3 trymestr to dużo śpię wstaje razem z moim szykuje mu śniadanie do pracy i sobie zjem śniadanie i jak legnę w łóżku śpię i potem o 22 che mi się spać.

10 lata 2 miesiąc temu #947311 przez Roksi
dzieki a co do zgag ile tabletek moge wziasc jednego dnia ??? :D

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #947312 przez Dżasta86
Laski na skurcze w nogach musicie brać oprócz magnezu to żelazo i jeszcze raz żelazo. Ja się borykam ze skórczami od początku ciązku i wiem że jak odpuszcze zelazo na kilka dni to znowu mam nieprzespaną noc.

Karolincia - to moja dzidzia będzie łysa :P ze zgaga nie miałam wogolę problemu , za to jedzenie mam notorycznie w przełyku.
Mi wiszą trzy przelewy u matki boskiej zusowskiej ;] na zwolnieniu jestem od poczatku ciązy, ale w trakcie przez przypadek miałam przerwę w zwolnieniach i od nowa musiałam czekać jak przy pierwszym zwolnieniu 30 dni na to czy mi się należy czy nie. te 3 wypłaty to jak piszę na moje własne zyczenie i paskudne niedopatrzenie ;]
Karolincia a co tak trzeba ci wiecej, dokument Z3 i zwolnienie ZLA , prosta sprawa wysyłasz i czekasz 30 dni , pozniej kazde kolejne idzie juz szybciej zazwyczaj dzien przed koncem zwolnienia poprzedniego dostaje się przelew. Najlepiej to sobie załóż profil online na zusie masz podgląd do wszystkiego.

10 lata 2 miesiąc temu #947313 przez Ada2424
Zgage też mam bardzo często

[/url] [/url]

10 lata 2 miesiąc temu #947317 przez Karolincia
Dżasta - Dzięki za info :* Musi najpierw to pismo przyjsc :) :) wyplaca mi co do grosza :D :D :) :)

10 lata 2 miesiąc temu #947320 przez lalka
ja żelaza nie musiałam brać!!!

no to moja dzidzia też łysiutka bedzie...bo zgaga jak na lekarstwo!!!

10 lata 2 miesiąc temu #947322 przez Karolincia
Ja mam po każdym piciu i po jedzeniu zgage :) :) Wiec zarośnięta będzie Nasza Dziewuszka :)

allegro.pl/bebetto-wozek-holland-recaro-...osc-i4841302708.html
taki wózeczek bierzemy dla Naszej Ksieżniczki jeśli Nam podpasuje w realu :) :) i kupuje w salonie chyba wózek bo boje sie przez neta ze jakis uszkozony bedzie czy cos ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia