BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 11 miesiąc temu #367166 przez sylka
My dopiero wróciliśmy do domku. RAno byliśmy w przedszkolu u teściowej to KUba bawiłsie z dziećmi wogóle niepatrząc gdzie ja jestem. Poszedł póxniej do innej sali a ja zostałam na korytarzu i nie płakał za ną zajął się zabawią :)Od września przyszłego roku pójdzie tam Później odwiedziłam szwagierkę KUbusiek zasnąl po 13 spał z godz. zjadł obiad wciągnął bułkę z twarożkiem, ona skoczyła po syna do przedszkola ja zostałam z Kuba i chrzesniaczka i razem z nimi skoczyłyśmy na lody i spacer po skate parku obok mnie. KUba biegał z Mateuszem i grali w nogę.

Agi super że wypad się udał :)

Kozłowska MAti dzielny chłopak. U nas też szczepienia bez płączu się odbywały.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #367236 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiaczku u Nas nocki też kiepskie , ale już nawet nie szukam przyczyn :P Ale Paulineczka grzeczniejsza od Amelki , więc zapewne to tylko przejściowe kłopoty ze spaniem .

Kozłowska czyli z Mateuszka prawdziwy twardziel rośnie !!! Nawet ząbki zaciskał ...zuch :)
Nie dziwię Ci się Kochana , ze całe dnie na polku spędzasz :) Pogoda cudowna , wiec trzeba korzystać :)
No i waga Matka superowa :)

Sylka świetnie , ze Kuba taki kontaktowy i szybko sie aklimatyzuje . Czyli nie będzie problemu w przedszkolu :) To Teściowa pracuje w przedszkolu ? Fajnie :)

A Nam dzień minął ekspresowo . Wizyta u dentysty nie taka straszna jak się spodziewałam . Tylko ubytek w portfelu spory :P
Nie odrobiłam się w robotą w domku :P 2 prania zrobione , posprzątane i obiad zrobiony , ale jeszcze sporo przede mną . Chociaż dzisiaj to już olewam ...otwieram redd'sa i relaks przed tv :)
Ale jak sobie pomyśle , że niedługo kolejna tura pakownia i potem to cholerne pranie i prasowanie , to mi sie odechciewa :P Ale co tam :P

Miłego wieczorku Kochane :)

12 lata 11 miesiąc temu #367260 przez sylka
Agi tak pracuje i akurat na przyszły rok będzie miała Kubusia u siebie :D

Pakowanie i przygotowania do wyjazdu fakt sprawiają trudności ale pomyśl jaki później czeka Ciebie relaksik :D

12 lata 11 miesiąc temu #367299 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Dostałam dziś maila od naszego forum, że zrobili porządki w działach i zapraszają na forum :)
Oby już było wszystko dobrze i może powróci tu dawne życie :)

Kozłowska dzielny chłopak z Matiego i jaki duży :laugh:
Kiedy macie ten chrzest, w tą niedzielę?

Sylka ale masz dobrze, że teściowa w przedszkolu pracuje :)
Chociaż ja też nie mogę narzekać bo bliska znajoma rodziców jest dyrektorką przedszkola a moja koleżanka ze studiów pracuje w kuratorium :)

agi a kiedy jedziecie na wakacje? Matko jak ja w ogóle nie mam pamięci do dat :blush: :huh: :P
Aguś a jak się nazywał ten ośrodek/ dom w którym byliście w Bieszczadach?
T też dostał ofertę wypady w Bieszczady z Groupon'u i ciekawe czy to może być to samo miejsce?
A jeśli tak to czy polecacie?
My planowaliśmy Bieszczady na wakacje właśnie a jak się trafia okazja to czemu nie skorzystać :laugh:
Chociaż nigdy nic na grouponie nie kupowaliśmy ale może warto.

A my dziś cały dzień na podwórku a jak T wrócił z pracy to pojechaliśmy na wycieczkę rowerową :)

Paulinka ostatnio też okropnie zasypia, czego to ona nie wyprawia zanim zaśnie :dry:

Spokojnej nocki :)

12 lata 11 miesiąc temu #367398 przez agi-p
Dzień dobry :)
Sylka , ale super , że Kubuś będzie w grupie Teściowej . Zawsze to mniejszy stresik dla Niego i dla Ciebie :)

Agusiaczku teraz na Gruponie był inny ośrodek . My byliśmy w miejscowości Cisna w Ośrodku Jeleni Skok . Absolutnie go nie polecam . Jedyny pozytyw , to że zamienili nam pokoje na duży , fajny i nowy domek . Zmieściliśmy sie tam wszyscy i było super . Ale obsługa i jedzenie fatalne . Mieliśmy wykupione śniadania i obiadokolacje ... były paskudne . Dobrze , że wokół same restauracje,bary i kawiarenki . Na ostatnią noc wykupiliśmy już domki w miejscowości Polańczyk , ale już bez wyżywienia .
Cały pobyt mimo tego jedzenia i obsługi wspominamy super , w końcu pojechaliśmy tam całą ekipą i było wesoło...sami stworzyliśmy sobie świetny klimat :) :) :)
Ale Bieszczady piękne ...polecam :)
Kochana do Bułgarii lecimy 8 czerwca :) Teraz zajmę się przygotowaniami roczku , a potem już pakowanie i dopinanie wszystkiego i wczasy :)

Super , ze urządziliście sobie wycieczkę rowerową :) My nadal rowerów nie mamy :P

Uciekam , bo Amelka maruduje :( Odezwę sie później :) Miłego poranka :)

12 lata 11 miesiąc temu #367430 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi dzięki za info :)
T też jest zachwycony Bieszczadami, był tam kilka razy ale ja nigdy nie byłam, więc chce nas tam zabrać :)
Już sama nie wiem czy skorzystać z tego grouponu ale nawet jak pojedziemy nie z ich oferty to będziemy omijać ten Wasz ośrodek :) Dobrze wiedzieć, że nie jest fajny :)

A to do kolejnej podróży też już całkiem blisko, będziesz miała co robić :)
Ale przyznam szczerze, że ja to bym się jeszcze nie odważyła jechać z takim małym dzieckiem za granicę, ale chyba to ja przesadzam bo jak tak się rozmawia to większość jeździ :blush: :P
Może za rok się już odważę ale jak już coś to nasze ukochane Węgry :lol:

My ostatnio byliśmy u tej Pani fotograf i ona jest też właścicielką lokalu, ostatnio robiła tam komunie na 20 osób czyli tyle co my roczek i wyszłoby nas to taniej niż w domu :angry: a o ile mniej roboty i zamieszania.
No ale będziemy wiedzieć na przyszłość :)

Dziś też duże słonko, ale wczoraj już wieczorkiem to strasznie wiało, podobno jutro ma być już chłodniej, zobaczymy.

Miłego dnia Kochane :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #367619 przez sylka
U nas tez dziś tyci chłodniej ale to może dlatego ze słonko częściej za chmurkami. Lepiej bo chciaż tak się nie umorduje grając z Kubusiem w piłkę czy dreptając z nim po drabinkach. Kuba spi a niedawno wróciliśmy z zakupów i spacerku.

Ostatnio mimo upałów apetyt ma chyba wiekszy niż normalnie :) dziś na śniadanie wciągnął 4 placki z dzemem a na 2 niadanko po spacerze bułeczkę drożdzową z twarożkiem i serek danio. Wczoraj to P. aż się zdzilił ile zjadł na kolację 2 bułeki drożowe z twarożkiem (1 na podwieczorek), miseczkę kaszy mannej i 220 ml mleka. Nie wiem gdzieon to mieści.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #367741 przez agi-p
Agusiaczku pewnie jedźcie jak tylko macie możliwość i ochotę :) Twój Mężuś ma rację , że Bieszczady zachwycające ... widoczki cudowne . Jak wychodziliśmy na Połoninę , to wszyscy troche marudziliśmy ...ale na górze wszyscy stwierdziliśmy ,że to był świetny pomysł :)

A wczasy z małym dzieckiem to fajna sprawa :) Byliśmy na pierwszych z Amcią jak miała 8 tygodni :) Zresztą wiecznie gdzieś jeździmy , Amelka szybko sie aklimatyzuje i nie ma problemu żadnego :) W przyszłym roku w jakąś egzotykę wyruszymy :)

A z tym robieniem imprezy w domku , to fakt czasami wychodzi lepiej zapłacić i mieć spokój .Dlatego komunię Paulisi i chrzciny Amy robiliśmy w restauracjach . Roczek robimy w domu,ale tylko temu,że teraz tyle wyjazdów mamy i roczek nie robimy taki huczny .

Sylka Kuba apetyt ma większy ? No prosze :) Zazwyczaj w trakcie upałów mniej się chce jeść :P Ma spust , nie ma co :)

Zdjęcia z Bieszczad na FB dla zainteresowanych :)
A tu kilka innych .... :)

Nad Soliną ... nocniczek obowiązkowo :P

Na szczycie Połonin ...mała przerwa na ciacho (dodam , ze moje ,bo cukier mi spadł.Ama żarłoczek mały wcięła mi pół ciacha :P )

Szczyt zdobyty :P

Na rowerkach :)

:):):)

Mężuś próbował mi udowodnić , ze ma zero promili i nawet jaskółeczkę zrobi :P Oj jaka szkoda , ze nie wpadł do Soliny :P

12 lata 11 miesiąc temu #367986 przez Agusiak

agi zdjęcia cudne, Amelka na wszystkich taka kochaniutka :) i jak ślicznie jej w kolczykach :)
Powiedz mi Kochana czy siusia Amisia do nocniczka?
Kurcze ja jeszcze nawet nie zaczęłam Paulki wysadzać a już dawno trzeba było zacząć :dry:
Ale jakoś tak nigdy nie ma odpowiedniej pory i czasu :P
Widzę, że Amisia ma te sandałki plażowe, też je przymierzałyśmy chyba w realu lub Auchanie ale żadne rozmiar, nawet 24 nie chciał Paulince wejść na podbiciu :dry:

Aguś pięknie wyglądasz i zgrabniutka z Ciebie mamusia :)

Zgadzam się, że wczasy z maluchem to fajna sprawa. Nasza Paulinka też miała ok 2 miesięcy jak pierwszy raz z nami wyjechała i ciągle gdzieś nas nosi ale za granicę to bym się bała :P Tzn bałabym się, że mi się tam rozchoruje lub czymś zatruje i dogadaj się tu teraz u lekarza co i jak :P
A powiedz mi jeszcze czy Bieszczady są w tym roku tak ogólnie drogie? Tzn chodzi mi o ceny np pieczywa, piwka, itp :laugh:

Sylka to dobrze, że Kubusiowi apetyt dopisuje, widać służy mu przebywanie na świeżym powietrzu :)

A my dziś poszliśmy z małą do knajpki z ogródkiem, my raczyliśmy się zimnym piwkiem, a mała herbatką i suszonymi owocami :)
Potem pograliśmy troszkę z mężulkiem w siatkówkę i teraz piłka leży u sąsiadki na podwórku :P jutro muszę po nią iść a pod wieczorek zrobiliśmy kiełbaski z ogniska :)

Teraz pierze mi się pranie Paulinki więc jutro czeka prasowanko :silly:

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

12 lata 11 miesiąc temu #368043 przez agi-p
Kochane dziękuje Wam za miłe komentarze :) Agusiu nie taka zgrabniutka jak bym chciała ... nawet do zgrabności to daleka droga . Pięknie zatuszowałam pewne niedoskonałości ciuchami :P

Aguś Ama jak miała 8-9 m-cy to zaczęła przygodę z nocnikiem :) I pięknie się załatwia . Nawet jak nocniczek ma na widoku to podchodzi do niego,wtedy ją sadzam i zawsze coś zrobi :) Zabieramy go wszędzie i wysadzam ją kilka razy dziennie . Na wczasy też go zabieramy :)
Zacznij tez Paulinkę przyzwyczajać ...będzie dobrze :) Teraz jest bardziej kumata , to moze i łatwiej Wam pójdzie .

W Bieszczadach ceny jak w każdym miasteczku turystycznym . Pieczywa nie kupowałam , wiec Ci nie powiem . Mieliśmy wykupione jedzenie , ale poza tym żywiliśmy się w barach . Ceny zależne od lokalu . Za 2 danie ok 22 zł,hamburger czy zapiekanka ok 5-6 zł . Oczywiście były i restauracje gdzie piwo było po 7-8 zł , a 2 danie po 35-55 zł , ale je omijaliśmy :P Alkohol tez mieliśmy swój , wiec w sklepach nie kupowaliśmy . Wiadomo zawsze w restauracji czy barze kupowaliśmy , ceny standardowe 5-6 zł za piwko lane.

Sandałki to te z Auchana :P Kupiłam z myślą o wchodzeniu do morza , ale polubiła je i śmiga w nich na co dzień . Rozm 19 jej spasował .

Ale fajnie , ze tak aktywnie dzionek Wam zleciał :) W siatkę ostatni raz chyba w szkole grałam :P A na kiełbaske z ogniska to narobiłaś mi ochoty :P :)

Nam dzionek zleciał błyskawicznie ... spacery były i kilka tur prania i prasowania ...ale odrobiłam się ze wszystkim :) Zakupy zaliczone i tort dla Amy zamówiony . Nawet mieliśmy rajd po restauracjach , bo Mężuś rzucił hasłem , zeby roczek w lokalu zrobić . Ale nie ma już terminów , a jak sa to ceny wygórowane :(

Miłego wieczorku :)

12 lata 11 miesiąc temu #368195 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Od 5 standardowo nie śpimy :( Liczę po cichu , ze po roczku dojdziemy do jakiegoś zwrotnego punktu i będzie lepiej . W nocy miała tyle wybudzeń , ze az sutek mnie boli :( Dlatego przed chwilą zaserwowałam jej MM :) Wypiła 55 ml ...normalnie jak noworodek :P Kupiłam nowe butelki Dr Brown'sa , bo innych nadal nie toleruje . I to muszą być te wąskie , szeroką mam , ale smoczek już inny i blee !

Umyłam włosy i idę suszyć , bo o 9 wyjeżdżamy z domu . Mam dziś wizytę u diabetologa i może w końcu po miesiącu moje wyniki będą !

Miłego dzioneczka :)

12 lata 11 miesiąc temu #368208 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to ładnie wypiła z butli, może właśnie ten wąski smoczek lepiej jej odpowiada i zacznie już pić z butli :)
I trzymam kciuki żeby po roczku faktycznie się Amelce odmieniło z tym spaniem nocnym i by przesypiała całą a przynajmniej większość nocy :blink:

Powodzenia u lekarza i oby wyniki były dobre :)

My buciki kupujemy na rozmiar 21 bo 20 już lekko ciasnawe, ale te sandałki z Auchan niestety żadne nie pasowały na podbiciu.
Ale dosyć fajne buty mają w Decathlonie, kupiliśmy tam ostatnio adidasy i dresik z adidasa i fajne trampki takie za kostkę :) Takie plażowe buciki też są ale akurat nie było rozmiaru.
A i muszę jej jednak kupić kostium jednoczęściowy, bo ten dwu nie jest specjalnie wygodny.

U nas dziś od rana strasznie ciepło więc chyba będzie kolejny upalny dzień :)

T właśnie pisał, że bank oddał mu kasę, bo wpłatomat nam zeżarł i musieliśmy pisać reklamację i to już nie pierwszy raz :angry:

Miłego dnia :)

12 lata 11 miesiąc temu #368710 przez agi-p
Agusiaczku też mam nadzieję , ze teraz picie z butli pójdzie gładko :) Mimo , ze wieczornego mleczka odmówiła . Była padnięta na maxa i tylko cycuś ją interesował . Próbowałam ją oszukać i zmienić w trakcie ,a le Małpeczka zaraz się zorientowała i wyraziła głośno swoje niezadowolenie :P Daję sobie i Jej czas do czasu , aż wrócimy z Bułgarii . Na czas wczasów wygodniej mi będzie na piersi i zawsze to mniej pakowania :P oczywiście duża korzyść dla zdrówka Amelki , bo wiadomo przeciwciała .

Kochana mówisz ,że strój wygodniejszy jedno-częściowy ? Taki mam :) Tylko zastanawiam sie czy nie lepiej na golaska całkiem ? Hmm .. wypróbuję strój i zobaczymy :)
A decathlon muszę odwiedzić koniecznie .

Z bankomatami problemy się zdarzają :( Mi już parę razy przy płaceniu wyszła odmowa , a kase mi zablokowało . Musiałam potem 14 dni czekać . Tylko ciekawe co jakbym akurat kupowała drogą rzecz , i byłyby to jedyne moje pieniądze ??? 14 dni bez kasy ...wkurzyłabym sie strasznie i pewnie zrezygnowała z usług tego banku .

U Nas dziś pogoda w kratkę ...trochę deszczyku , mega upał i wiatr !

Dzień zleciał nawet nie wiem kiedy . Oczywiście od rana w biegu...diabetolog,szczepienie Fadusia,zakupy,obiad u mamy i jak juz dotarłam do domku to kumpela z synkiem wpadła . Posiedzieli trochę i oczywiście mam niewyróbkę :P Ale co tam , jutro też jest dzień i zacznę go jak zawsze od porządków :P

A tak w ogóle to miałam pytać co tu taka cisza ???? Kochane gdzie sie podziewacie ??? My tu z Agusiaczką same dzielnie trwamy :) Sylka , Kozłowska halooooo..... :) Nie wspominając już o Bombelku !!!
Spokojnego wieczorku :)

12 lata 11 miesiąc temu #368766 przez sylka
Agi a próbowałaś podawać Amelce swoje mleko w butelce? Browns jej pasuje bo mam miękki smoczek i wąski :) U nas jak był bunt butelkowy to tylko brown's podpasował właśnie ten wąski :)

Dziś dzień spędziłam na dokładnych porządkach :) czyli nic specjalnego. Zaraz wstawiam jeszcze 1 pranie z pieluszkami to akurat wyschna przez noc na świeżym powietrzu :)

Będąc na spacerze znalazłam też bransoletkę z zółtego i białego złota. Leżała przy studzience a akurat schylałam się do kosza w wózku. Jak nikt się po nią nie zgłosi po wcześniejszym opisaniu to zostanie u mnie :P :)

12 lata 11 miesiąc temu #368786 przez Agusiak

oj agi Kochana Ty to zawsze masz dzień wypełniony po same brzegi i pełen wrażeń :) na pewno nie możesz narzekać na nudę :silly:
Jeśli chodzi o kostium to ja kupię jednoczęściowy bo osłania więcej ciałka a opalanie naszym maluchom nie jest potrzebne :)
Masz rację, że na wczasach zdecydowanie wygodniej na piersi mieć Amelkę bo nie musisz przejmować się przygotowaniem mleka, no i zawsze jest "pod ręką" :)
Ale trzymam kciuki aby polubiła butlę, bo zawsze może czasem ktoś Cię w nocnym karmieniu wyręczyć :)

Nam też dzień zleciała bardzo szybko, było piękne słonko, zero deszczu więc cały czas na dworze urzędowaliśmy.
Ale Paulinka strasznie się ostatnio na psa uparła i nie odstępuje jej na krok. Wszędzie łazi za psem a ja za nimi obiema i czasem to nie idzie tej dwójki upilnować więc Roxy ląduje w kojcu. Paulinka w ogóle się jej nie boi, a to przecież wielki pies jest, głaszcze ją, daje różne rzeczy do jedzenia a ostatnio dała jej się nawet napić z niekapka :huh: :P
Roxy to mądra psina więc ucieka przed Pauliną gdzie się da :laugh: A wiadomo pies to tylko pies, nawet najgrzeczniejszemu może czasem coś odbić. Ale ogólnie to się obie bardzo lubią i tylko czekam jak znajdę Paulinkę w Roxiowej budzie :P :lol:

No i ostatnio wieczorne zasypianie to porażka. Paulinka zasypia nawet ponad godzinę, ale nie bawi się tylko jest w łóżeczku i niby zasypia a zaraz potem wstaje, zagaduje i tak po "miliard" razy :ohmy: :ohmy: Zwariować można :angry:

Jutro mam nadzieję przyjdzie już ta bramka ochronna to Paulinka będzie mogła swobodniej się poruszać :)

Spokojnej nocy :)

Ps. agi jak wyniki?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka