BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 dni temu #357915 przez Agusiak
agi kurcze to faktycznie nie ciekawa sprawa z tymi cenami wakacji, że tak skaczą z dnia na dzień :huh:

Fajnie, że byliście u znajomych w odwiedzinkach chociaż szkoda, że się napracowałaś.
Ja to ostatnio się taki leniwiec zrobiłam, że wolę jeździć do kogoś niż przyjmować gości u siebie :P Ale ogólnie jest mi to obojętne byleby się ze znajomymi spotkać i pogadać.
Aguś Kochana ja sobie też daruję wszystkie dekoracje i pozostanę jedynie przy balonach i w kwiaciarni zamówię jakieś kwiatuszki na stoły i tyle. Nie będzie napisów czy innych cudów :P
Kochana ja te buciki kupiłam po 29 zł jedna para.Ale idealnie mi pasują bo jedne są takie jakby ażurkowe kremowe a drugie są szare :)
W ogóle to teraz w H&M są bardzo fajne ubranka i buciki :)

Spokojnej nocki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 dni temu #357971 przez agi-p
Dzień dobry :)
Aguś Kochana no niestety ceny skacza do góry każdego dnia ... jak zaczynałam oglądac oferty , to w tej samej cenie co teraz wyżywienie HB było ALL .
Ale już zaklepane i zapłacone , wiec mamy spokój :)

Super cena tych bucików :) W H&M , a w takiej przystępnej cenie :) Musze się wybrać koniecznie .

A ja zaraz się ubieram i jadę do Bielska . Zawiozę Fado i Amcię do Mamci i jadę ściągac szwy z dziąsła . Nareszcie , bo dokuczają na każdym kroku .

Miłego dnia Kochane i do później :)

13 lata 6 dni temu #358015 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to powodzenia u lekarza :)

Dziewczynki moja Mysza wstaje godzinę wcześniej a mnie tej jednej godzinki tak brakuje, że nie przytomna chodzę. Dziś T zajął się rano małą a ja pospałam do 9.00 :laugh:

Udanego dnia :)

13 lata 5 dni temu #358464 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Byliśmy dzisiaj z Paulinką w parku na placu zabaw i nie wiem czy Wasze dzieciaczki też tak zaczepiają inne dzieci?
Paulinka jak tylko widzi dziecko to jest taka szczęśliwa, śmieje się, woła, zagaduje po swojemu a te inne dzieci jakieś nie zainteresowane, siedzą i tylko grzebią w tym piasku lub się huśtają :huh: :dry: Za to zagadują ją inni rodzice więc chyba woli ją starsze towarzystwo :silly: :blink:

A potem mieliśmy jechać na zakupy ale zabrałam się za sprzątanie i tyle mi zeszło, że już było za późno a i tak został mi jeszcze cały parter, ale to już na końcu :)

A dziś Paulinka miała tak okropny dzień, że myślałam, że już mi ręce z bezsilności opadną :(
Tak się kilka razy w ciągu dnia rozpłakała, rozkrzyczała, że na zmianę ją na rękach wszyscy nosiliśmy bo nie dała się postawić ani w ogóle nic. Strasznie jej te dwójki wychodzą bidulce mojej.

Miłego wieczorku :)

13 lata 5 dni temu #358469 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku , ale fajowo , ze Mężulek zabrał Paulinkę o mogłaś jeszcze pospać :) Do 9.... woow !!!
Kochana rany juz jutro Paulineczka roczek kończy :) :) :) Pewnie nie możesz uwierzyć patrząc na Nią , ze już tyle czasu minęło :) Jeszcze niedawno wybierałaś imię dla niej , czułaś pierwsze ruchy ...a tu już taka panienka :)
Moja Amelka też tak garnie się do dzieci :) Na sam widok aż się trzęsie i zaraz aż krzyczeć zaczyna :) Takie towarzyskie te Nasze dziewczynki :)
I u Nas właśnie podobne sytuacja już 3 dzień ...Ama dostaje histerii i wtedy nic jej nie pasuje , płacze i aż ze złości cała sie wygina i denerwuje strasznie . Tylko an cycu ją uspokoić można .

Nam dzionek minął ekspresowo . Byłam u chirurga i wyciągnął mi szwy . Kolejna wizyta 21 czerwca . Już powiedziałam Mamusi , ze na tydzień do niej się melduję :P Ucieszyła sie :)
I moja Teściowa dzisiaj jakaś dziwna ... nawet troskę o moje zdrowie wykazała i do Amulki zagadywała :P Siadła z Nami przed domem i dyskutowała .

Właśnie zjedlismy kolacyjkę , Paula poszła spać , wiec uciekam nacieszyć się Mężusiem póki Ama śpi :P

Spokojnej nocki :kiss:

13 lata 5 dni temu - 13 lata 5 dni temu #358533 przez sylka
Hej Kuba też się garnie do dzieci i szczególnie do tych starszych. Woli takie 3-7 latek niz w swoim wieku. NAśladuje ich gania się z nimi wspina na drabinki.
A i nauczył sięwchodzić po schodach. Trzyma mnie za rękę i stawia na przemian nóżki 1 na 1 stopniu i 2 na drugim. Wchodzi jak dorosły :)

Dziś się pochorowalismy. Kuba dziś wstał po 5 wypił mleko ale strasznie się wiercił. Wzięłam go do siebie i dotknęłam a on cały rozpalony miał 38,5 podałam Panadol i po 8 było 37,4 i taka się utrzymywała. O 12 zjadł poszedł do łózeczka i zasnął. Mierzyłam temp. jak spał była 37,4 Później wstał i ok 15 miał 39 Nie wiem czy to na ząbki czy infekcja bo od 2 dni ma też lekki katarek.Co prawka nic nie cieknie i nie zapchany nosek ale jak kichnie to fluczki lecą. Poszlismy dolekarza no i nie wiadomo czy wirusówka czy ząbki bo idą dolne 4 i 3. Teraz na kolację zjadł samą sucha bułkę i nie chciał mleka. Temp. znów 39. A na dodatek ja zaczełam biegać i romansowac z wc :( wieć pewnie coś od małego załapałam bo jego od rana trzymało.

Pozdrawiamy Was ciepło :)

13 lata 5 dni temu #358618 przez Agusiak
Oj Sylka to dużo zdrówka dla Ciebie i dla Kubusia bidulki moje.
Oby przeziębienie szybko sobie poszło i nie męczyło żadnego z Was, a jeśli u Kubusia to na zęby to niech szybko wychodzą :kiss:

agi super, że już masz szwy wyciągnięte bo już nie przeszkadzają :)
Fajnie, że czeka Cię taki dłuższy pobyt u mamy to może chociaż odeśpisz co nieco.

A jeśli chodzi o teściową to brak mi słów, widać i ją stać czasem na ludzkie gesty :blink:

I masz rację, trudno mi uwierzyć, że już tak szybko zleciał rok od porodu.
Dzisiaj nawet tak rozmyślałam o tym jak to wszystko wtedy przebiegało i pamiętam jakbym to wczoraj miała cesarkę. Wszytko dokładnie, łącznie z uczuciami jaki mi wówczas towarzyszyły...
Ech, jak to zleciało :)
Właśnie wypisałam kartkę urodzinową dla Paulinki i zaraz kładę się spać.

Spokojnej nocki Kochane :kiss:

13 lata 5 dni temu #358622 przez Kozłowska
Witajcie
Oj ale Was zaniedbuje ale brak mi czasu - ostatnio nawet się śmiałam że tydzień powinien mieć 8 dni i ten 8 powinienem być wolny od pracy :silly:
Ojj widzę że tu dużo się dzieje temat wakacji kruluje :lol: Ja juz sie doczekać nie mogę co prawda u nas wyjazd stoi pod znakiem zapytania ale tak czy inaczej pod koniec lipca wybieramy się nad morze jak nie dostanę urlopu to pójdę na zwolnienie :dry: a co nie wyobrażam sobie żeby moj szkrab nie miał wakacji.
Sylka Kubuś już po schodach wchodzi :cheer: ojj jaki on już duży i samodzielny :kiss: Ojj i pochorował się nie dobrze ale teraz takie pogody że nic dziwnego jak się okarze że jakis wirus.
I jeszcze ty bidulko się zaraziłaś nie dobrze buziaki dla Was i oby jutro sobie już wszystko poszło.
A u nas hmmm. W pracy w miarę choć mamy przemeblowanie bo lato wchodzi i masa pracy :huh:
Z mężem się poprawiło :blink: Teściowa he "Pani babcia" temat w ogóle ....brak tematu zadzwoniła do mojego męża w urodziny złożyła mu życzenia i oczywiście komentarz że ona biedna nikt się nią nie interesuje ma zadłużone mieszkanie i ona młodemu na chrzciny nic kupie bo nie ma :angry: no rozwala mi konstrukcje ta baba :angry: ale mam ją w nosie jak dla mnie morze nie przychodzić z reszta zaproszenia nawet nie dostała bo nie widziałam się z nią od prawie miesiąca. Szkoda mi tylko bo jak zwykle wychodzi na to że wnuczce medalik za 300 stówki kupiła a wnuczek spoko obejdzie się bo rodzice mu kupią. Wkurza mnie już to że cała rodzina męża na chrzciny małej mieli kasę żeby coś kupić i nie było jakiś głupich sytuacji bo to dziewczynka, a naszemu to oni kasy nie maja i nie wiedzą zresztą co chłopcu kupić. A niech ich diabli...... Żeby oni tylko przyszli czasem do niego nie chce prezentów tylko żeby byli i uczestniczyli w jego życiu to aż tak wile? Dla nich to chyba nie możliwe.
Co do medalika złożyłam się z chrzestną i dziadkiem i kupiliśmy mu medalik z łańcuszkiem. Stanęło na papieżu :silly: I ma taki na wypasie troszkę nas kosztował ale jak się złożyliśmy to nie wyszło tak źle. Jak dostanie bo jest u siostry to sie wam pochwalę :silly: Jeszcze muszę rowerek pojechać odebrać o taki wybraliśmy allegro.pl/baby-trike-markowy-rowerek-wi...kol-i2313594575.html mężu wybierał :woohoo:
A wczoraj dziewczyny w nocy to myślałam że już nie dam rady i po pogotowie będę dzwonić :ohmy: Wróciłam z pracy a mąż mówi że zrobił młodemu dzień dziecka bo zasiedział się u sąsiadów i młody się tak wymęczył ze mu padł. Mowie spoko wykąpałam się i słysze jak moje dziecie obudziła się z płaczem. Wzięłam na rączki przytuliłam dałam nunka a on nic jeszcze bardziej oczka zamknięte i płacz. Usnął. Za 30 minut znów to samo. Bujałam jak nigdy tego nie robie przytulałam dałam pić, dałam mleko zmieniłam pampka, zmieniłam piżamkę bo może metka a może za gorąco a tu bez zmian trochę snu i znów przeraźliwy płacz. Posmarowałam dziąsełka i nic aż w końcu padł po 4 i spał do 10;40 :cheer: a ja od 8 chodziłam do łóżeczka i patrzyłam czy oddycha. Jak wstał do taki wypoczęty i uśmiechnięty że nie wiem. Może mu się coś przyśniło po prostu, albo te straszne jedynki dają mu tak w kość bo nie mogą mu się przebić. Ale się pietra najadłam że nie wiecie, pierwszy raz się nam tak zdarzyło. Ale się rozpisałam :woohoo:
A co do dzieci to mój młody też woli starsze bąble. Jak tylko widzi jakiegoś malucha to od razu gaworzy coś tam po swojemu i się śmieje od ucha do ucha. A najbardziej mu dzieczynki przypadły do gustu szczególnie jak mają loczki :silly:
Dobra zmykam spać buziaczki dla Was i miłego dzionka :kiss:

13 lata 5 dni temu - 13 lata 5 dni temu #358625 przez sylka

Z okazji 1 urodzinek życzymy Ci Paulinko słoneczka każdego dnia,

uśmiechniętej buźki, miłości wszechogarniającej,

radości kolorowej jak stado motyli i oby świat Cię rozpieszczał

i tulił w swoich ramionach!!! 100 LAT królewno!!!

Kubuś z mamą

Kozłowska u nas identyczne zachowanie miał Kuba jak szły mu górne 1 to jedyne ząbki przez które budził się w nocy co chwila i przez 2 mies. mieliśmy nieprzespane nocki.
Złancuszkiem fajnie wyszło że się zrzuciciście zawsze trochę mniejszy wydatek. A rowerek super, czekam na zdj. Matiego w nowej furze :) Też mamy rowerek z tej firmy i jestem zadowolona.

U nas noc przepłakana i pobudkowa. Temp. 39 spadła a po 4.00 znów 39 i godzine po podaniu przeciwbólowego 38,6. Kuba o 1.00 wypił mleko bo wieczorem nie ruszył wypija i zasypia. Wierci się w łóżeczku a ja na śpiocha mierzę mu temp. pod paszką. Idę zaraz zrobić mu suchy zimny okład na karczek (póki spi bo inaczej mi nie da). Nie chce też zbytnio łykać leków przeciwgorączkowych a czopków nie moge dać bo po chwili załatwia się razem z czopkiem.

13 lata 5 dni temu - 13 lata 5 dni temu #358628 przez agi-p
Kochana PAULINECZKO

Kiedy roczek ci wybija,
kiedy twoje życie pędu nabiera,
kiedy zaczynasz wszystko rozumieć,
kiedy już odnajdujesz się w tłumie,
ja pragnę ci życzyć,
byś się nigdy nie zatraciła,
byś nigdy wiary i nadziei nie straciła,
byś zawsze miała szczęście do pieniędzy i miłości,
by w twoim życiu nie było nieproszonych gości.

Sto lat Maleńka :kiss:

Agusiaczku miałm pytać czy kupowaliście Paulisi te okularki p/słoneczne ?

Sylka kurcze to nieciekawie , że taka gorączka niewiadomego pochodzenia u Kubusia :( I do tego Ty sama nie najlepiej się czujesz :( Mam nadzieję , że szybko się Wam zdrówko poprawi :) I gratulacje dla Kubusia za kolejne postępy !!! Już po schodach chodzi ...super . Coraz bardziej samodzielny sie robi :)

Kozłowska super ten rowerek :) I łańcuszek z medalikiem na pewno też cudowny :) Czekamy na fotki :)
Pani Babcia znowu dała czadu . Kurcze odczepiłaby się już i spokój byście mieli .
Na na wakacje to pewnie , ze wybrać sie musicie ;) Nie ma co ...każdemu chwila oddechu się należy .
U Nas rodzinka męża tez tak "z buta" do Amelki podchodzi . Nie interesują się jakoś specjalnie i obojętnie do Niej podchodzą . Nie rozumie tego . Zastanawiam się czy w ogóle jest sens roczek robić i ich zapraszać . I tak mają to w dupie i nie zależy im .
Trzymam kciuki , zeby zabki w końcu wyszły i Mateuszek już nie cierpiał . Niestety te ząbki dają Naszym dzieciom popalić :(

Miłego dzionka i jeszcze raz moc buziaków dla Naszej solenizantki Paulinki :kiss:

13 lata 5 dni temu #358632 przez Agusiak

Dziękujemy Kochane forumowe ciocie za piękne życzenia :) Jesteście kochane i Paulinka przesyła Wam słodkie buziaczki i uściski :kiss: :kiss:
Buziaczki także dla Kubusia i Amelki :kiss: :kiss:

Kozłowska biedny Matek, faktycznie te jedynki coś długo mu wyjść nie chcą, oby w końcu się przebiły.

Sylka kurcze ciekawe co to za gorączka u Kubusia,a może przechodzi trzydniówkę?
I gratulacje za chodzenie po schodach, pięknie Ci się synuś rozwija :)

agi tych okularków póki co nie kupowaliśmy i chyba na razie się wstrzymamy, ale jak kupię to na pewno dam znać :)
A jeśli chodzi o urodziny to też są osoby, które specjalnie się nie interesują na co dzień, ale wychodzę z założenia że nie robię tego dla nich tylko dla małej. Kiedyś na zdjęciach pokażę jej jakie miała piękne urodzinki i ile było gości :)
A goście cóż przyjdą, pójdą i po sprawie :P

Miłego dnia Kochane i jeszcze raz dziękujemy za życzenia :kiss: :kiss:

13 lata 5 dni temu - 13 lata 5 dni temu #358774 przez sylka
Dziewczyny nie mam pojęcia zupełnie co to może być zobaczymy za kilka dni jak go wysypie to 3 dniówka a jak nie to ??? Dziękuję za życzenie zdrówka. Włąsnie połozyłam Kubusia do łóżeczka by pospał, może szybciej ta gorączka zejdzie bo znów 39 st.

13 lata 4 dni temu #359156 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka mam nadzieję, że już u Was lepiej ze zdrówkiem :)

Nam dzień minął bardzo szybko, najpierw masę spraw do załatwienia i wielkie zakupy, jeździliśmy prawie przez większość dnia, a potem symboliczna imprezka roczkowa z rodzicami bo główna będzie oczywiście w sobotę :laugh:

Jestem padnięta a jeszcze jutro czeka mnie ostateczne sprzątanie i dekorowanie salonu :lol:

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :kiss: :kiss:

13 lata 4 dni temu - 13 lata 4 dni temu #359232 przez agi-p
Dzień dobry :)
Sylka i jak tam Kubuś??? Lepiej coś ??? Biedulek się namęczy :( A jak się zachowuje ? dokucza mu gorączka ?

Agusiaczku oj tak , Ty dzisiaj masz dzień z głowy . Sprzątanie i dekorowanie zajmie Ci zapewne cały dzień .
A z dekoracji to z czym jeszcze szalejesz ?

Ja się ciesze , że chociaż urodziny Pauli poza domem robimy . Mężuś kończy dziś szybciej , jedziemy po tort i do lokalu przygotować wszystko . Dzieciaki będa o 15-stej i zacznie się impreza .
Pauliś zadowolona , bo już od wczoraj jest zasypywana prezentami :P A My dziś obudziliśmy ją gromkim "Sto lat" i buziakami :) Prezent się bardzo spodobał :)
A pomyśleć , ze 12 lat temu o tej godzinie , to już sie męczyłam okrutnie :P A Paulinka urodziła się dopiero o 19:15 ! Poród był traumą , ale Paulinka sowicie wynagrodziła mi te 21 godzin męczarni :)

Wczoraj do 22:30 prasowałam ... a dzisiaj czekają już na mnie kolejne 2 zawieszone wczoraj suszarki :( Masakra z tym praniem . Powinno sie wyciągać z pralki już wyprasowane :P

Miłego dzionka Kochane :)

13 lata 4 dni temu #359241 przez Agusiak

agi najlepsze życzenia dla Paulinki z okazji 12 urodzin :*
Żeby zawsze była uśmiechnięta i szczęśliwa :)

No to szykuje się Wam bardzo udany ale także zapracowany dzień :)
Udanej imprezki w takim razie życzę i świetnej zabawy :lol:
No i całej masy prezentów dla Paulinki :)

Ja Kochana z dekoracji to tylko balony ale i tak mi z tym pewnie trochę zejdzie :P
Kupiłam wczoraj w Smyku takie okularki dla Paulinki bo były przecenione na 15 zł , no i co...? nie chce ich nosić :(
Może się jeszcze musi przyzwyczaić ale w takim razie póki co nie kupujemy tych u optyka.

Udanego dnia dziewczynki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka