BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 dni temu - 13 lata 4 dni temu #359307 przez sylka
sto lat sto lat dla Pauliny z okazji 12 urodzin :kiss: Udanej imprezy urodzinowej :) Pauliny to super dziewczyny, wiem bo mam siostrę Paulinę :D

Wczoraj temp oscylowała 38,5-39,3 i na zmiane podawałąm PAnadol i Nurofen. Wieczorem nie było juz temp. Nocka spokojna wstałam chyba 1 czy 2 jak się przebudził na chwile i sprawdziłam temp. była 35,6 a o 9 38,5 Podałam Panadol. Mleka wypił 200 ml a na sniadanie zjadł 2 kęski kanapki z wedlina i niechciał. Teraz wcina bułkę maslaną. Na wieczór też zjadł 1,5 bułki maślanej i mleko. Marudny, płaczliwy jest. Szybko się denerwuje, wózczas płacze aż sie momentami zanosi i nie da się go uspokoic. Wczoraj taka padnięta byłam że chyba 2 raz od jego urodzenia spałam w ciągu dnia gdy miał 2 drzemkę. Wczoraj zrobił 2 drzemki po 2,5 godz. Jak ma 39 st to strasznie czerwony robi się na buzi i jak dotyka swojego czoła to zaczyna płakać.
Apetyt ma marny. Wczoraj 2 próby obiadowe zakończyły się porażką - zjadł 1 łyżeczę. Na sniadanie zjadł jedynie kleik kukurydziany po nim kisiel jabłkowy no obiadu nie i zasnął. Jak wstał podałam mu mleko bo jedynie to mu idzie. Wody, herbatki tez nie chce pic :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 dni temu - 13 lata 3 dni temu #359645 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Kochane bardzo dziękuję w imieniu Paulinki za życzenia :)

Agusiaczku ja też kupiłam okularki za 15 zł i niestety Amelka tez ich nosić nie chce . Tylko je założę , to w tej samej chwili je ściąga .
Dobrze , ze nie zainwestowaliście w okulary u optyka . Wydaje mi sie , że Nasze dzieciaczki za małe na okularki .

Sylka to może jednak coś od ząbków skoro apetyt taki marny ,może go drażni jedzenie i sprawia ból . A gardełko i uszka ma w porządku ? Paulinka miała zapalenie ucha jak była mała i to była katorga dla Nas wszystkich :( A Kubuś 3 dniówkę już miał ? Chyba nie z tego co kojarzę , to tego też wykluczyć nie można . Kurcze najbardziej żal , ze nie ma jak pomóc takiemu maluchowi . Jak starszy to już powie co mu dolega,co boli , a teraz zgaduj zgadula :(
Dobrze , ze drzemki takie dłuższe ma , Ty wtedy też odpoczywaj i sie regeneruj , bo przy chorym bobasku , to sił dużo potrzeba .

Imprezka udana ...ale powiem Wam , że tyle przygotowań , zakupów , a dzieciaki posiedziały godzinę i wybyli an lotnisko,bo dzisiaj impreza z okazji 18-stki Radia Bielsko . Mężuś zaraz do nich jedzie , posiedza jeszcze trochę i trzeba porozwozić dzieciaki . I musze powiedzieć , że jestem zaskoczona jakością prezentów . Na prawdę świetne rzeczy Pauliś dostała . W szoku byłam .
A z Amelką dziś dużo spacerowałam , i jak Paula miała imprezę , to my siedzieliśmy sobie na polku i korzystaliśmy z dobrodziejstw pogody . Chociaż jak dla mnie zdecydowanie za parno było .

I w ogóle to Ami ma ostatnio jakieś gorsze dni :( Płaczliwa i marudna . Mało się sobą zajmuje . Ciągle ze mną chce być , nawet do kuchni wyjść nie mogę . A jak np Mężuś chce ją ode mnie zabrać , to w ryk i trzyma się mnie tak mocno , ze aż podrapana byłam . Oby ten okres szybko minął,bo zmęczona wieczorem jestem jak po jakimś maratonie :P

Agusiaczku jak tam ? wszystko przygotowane na jutro ?

Spokojnego wieczorku :)

13 lata 3 dni temu #359653 przez sylka
Agi trzydniówki nie miał a uszka i gardło ma oki bo lekarka nspawdzała. JAk w dzień plakałi marudził tak teraz dokazuje i tryska humorem. Wtulał sięwe mmnie rozpalony i popłakiwał. Teraz pomógł pewnie nurofen ził goraczkę zjadł lubisia obiad dopiero na kolację ruszył i to pół porcji jaka zjada normalnie. Odkurzył nawet nam pokój. wziął z korytarza odkurzacz podłączył i zaczął odkurzac. Chyba po lekach juz mu odwala :lol:

13 lata 3 dni temu #359681 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi to świetnie, że impreza Paulki taka udana i prezenty fajne dostała :)

Kurcze u nas ostatnio to tak samo jak u Was jeśli chodzi o gorsze dni.
Paulinka też jest straszne marudna, ciągle ktoś się musi nią zajmować, sama zajmie się czymś tylko na chwilę i tylko jak jest to coś dla niej niedozwolonego :P Np robi okropną awanturę jak widzi, że ktoś ma łyżeczkę do herbaty i koniecznie musi ją mieć a potem z nią biega, najczęściej mając ją w buzi :angry: i nie ma mowy żeby jej zamienić na coś innego. Zajmujemy się nią na zmianę cała czwórka bo jednego to by chyba wykończyła :( A już jak jej się czegoś nie da co chce to wpada w taką rozpacz i tak biadoli że mnie to się śmiać chce okropnie ale się powstrzymuję :P
Jest wesolutka i się śmieje ale jak jest zmęczona to marudzi okropnie a spać nie pójdzie :huh: :dry:

Sylka to dobrze, że u Kubusia już lepiej, może choroba już sobie idzie precz, a z tym odkurzaczem to się uśmiałam :lol: Świetny jest :laugh:

U nas już powoli wszystko gotowe, posprzątane, stoły poustawiane, balony wiszą, teraz T robi sałatkę :) Jutro zostanie nam tylko odebrać tort, ciasta i kwiatki na stoły i będzie wszystko pozałatwiane :)
Mam tylko nadzieję, że moja żabka będzie mieć jutro lepszy humorek :huh: :lol:

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :kiss: :kiss:

13 lata 3 dni temu #359693 przez agi-p
Sylka to pewnie jutro wysypie Kubusia . U nas w czerwcówkach , to właśnie 3 dniówka sie tak objawiała....2 dni wysokiej gorączki,dzień przerwy względnej i wysypka na kolejny dzionek .
Ale proszę jak zabrał sie za odkurzanie to widac wraca do zdrowia . Pewnie uznał , ze dał Ci popalić trochę przez tą gorączkę i zaniedbałaś porządki :P :P :P

Agusiaczku czyli Nasze dziewczynki ten sam trudny czas przechodzą . Ama dokładnie tak samo wpada w totalną wściekliznę jak jej czegoś zabraniam . Komicznie to wygląda , ale też się powstrzymuję od śmiechu :P No i u mnie niestety to okiełznania tej Diablicy jestem sama :( Mężulek wraca późno :(
Trzymam kciuki za lepszy humorek Paulinki w dniu jutrzejszym :)

A ja poszukuje na All parasolki do wózka , bo to słońce daje sie we znaki . A do Bułgarii tez wózek zabieramy , a ta ochrona przed słonkiem konieczna będzie .

13 lata 3 dni temu #359727 przez sylka
Agi ja w zeszłym roku kupowałam parasolkę do wózka to jak znajde nanmiary to podam do sprzedawcy bo szyblka wysyłka była a i prasolke użytkujemy i teraz.

Kuba tez nie znosi zakazów i wtedy wprada w straszną złość. Mój mąz tez póxni kończy wiec nie jesteś sama. Przytulam w tej niedgododności.

13 lata 3 dni temu - 13 lata 3 dni temu #359734 przez Agusiak
agi ja też przymierzam się do kupna parasolki i chyba zdecyduję się na coś takiego, kolor ten grafit :)
allegro.pl/kwadratowa-parasolka-do-wozka...-uv-i2310488976.html

13 lata 3 dni temu #359754 przez sylka

13 lata 3 dni temu - 13 lata 3 dni temu #359832 przez agi-p
Dzień dobry :)

Dla Mateuszka najlepsze życzonka z okazji roczku !!!!!

Z okazji 1 urodzinek życzymy Ci słoneczka każdego dnia,

uśmiechniętej buźki, miłości wszechogarniającej,

radości kolorowej jak stado motyli i oby świat Cię rozpieszczał

i tulił w swoich ramionach!!! 100 LAT MATEUSZKU !!!!!

Kozłowska co tam u Was ? Kiedy Wy robicie tą imprezę ???

Dziewczynki ja tak się zastanawiałam nad wyborem parasolki i jej kolorem , ze Mężuś za mnie zdecydował i jest już zamówiona :P Kolorowa ...mam nadzieje , ze na zywo będzie się lepiej prezentowała :P :P :P

Agusiaczku kochana , oby dzisiaj wszystko się Wam udało i pogoda dopisała :) No i humorek Paulinki był lepszy :)

Sylka jak Kubuś po nocy ? Gorączkował jeszcze ?

Moja Mała właśnie zwiedza salon i nie popuści żadnej szafce :P Każda musi otworzyć i sprawdzić co w niej jest . Zaraz podam jej butle , może dziś choć spróbuje . Dodałam jej troszkę kakao na zachętę :P

Miłego dzionka :)

13 lata 3 dni temu - 13 lata 3 dni temu #359834 przez Agusiak
dzień dobry :)

dziewczynki życzę Wam miłego dnia i zabieram się za dalsze działania urodzinowe :laugh: :)

Sylka fajna na Twoja parasolka, ja właśnie też chcę kwadratową :)

Sto lat dla Mateuszka z okazji pierwszych urodzin!!!!!!! :kiss: :kiss:

13 lata 3 dni temu - 13 lata 3 dni temu #359865 przez sylka
Mateuszku do zabawy mnóstwa siły. Żeby każdy dzień był miły. Pełen śmiechu i radości. Stu urodzinowych gości. Aut, klocków i pluszaków. Stu prezentów, stu buziaków. Zdrowia szczęścia i słodyczy Kubuś z mamą Tobie życzy :blink:

Nocka u nas spokojna bez gorączki. Teraz też na razie nie ma wysypki także brak. Zobaczymy jak później będzie. Kuba bawi się i ogląda bajkę :)

Miłego dnia.

edit.
U nas chyba była trzydniówka. Teraz na czole, pomiedzy oczkami i na karczku i lopatkach widac po kilka różowych krosteczek

13 lata 2 dni temu #360195 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Sylka całe szczęście , ze to tylko 3 dniówka :) Podobno dobrze jak dziecko ją przejdzie ...macie ją już za sobą :)

Agusiaczku i jak tam imprezka ? Na pewno udana i Paulinka obłowiona w super prezenty :) Pochwal się tu w imieniu Paulineczki i jakieś foteczki Nam pokaż :)

A My popołudniu byliśmy u przyjaciół :) To tak fantastyczni ludzie , ze w zasadzie moglibyśmy się nie rozstawać :) Strasznie żałujemy , ze nie lecimy razem do Tunezji :( Ale już z Asieńką planujemy wakacje przyszłoroczne :P No i chociaż w Bieszczady razem jedziemy :)

Amelka miała dalszy ciąg marudzenia i płakusiania :( I 3 płynne kupki zrobiła :( Wieczorem już ją uspałam po wielkich trudach i bach...znowu cały pampers zawalony . Biedunia moja .
A zachowuje sie tak jakby znowu jakies ząbki dawały jej popalić . Ślini się okropnie i pcha raczki do buźki .

Do jutra Kochane :) Spokojnej nocki :)

13 lata 2 dni temu - 13 lata 2 dni temu #360201 przez sylka
Kubus obsypany jak dalmatyńczyk prócz rączek i nóżek. Najwiecej ciapek ma nad siusiaczkiem na wzgórku łonowym- jeśli u chłopców to tez siętak nazywa :P i nad pupką i pupka oraz karczek i kilka na czole. Dzis jak nigdy drzemka trwała az 4 godz!!! ale temp nie ma :D
Ponoc jak dziecko przejdzie trzydniówkę uodparnia sie na jej wirus na całe życie.

Agusiak fotorelacja obowiązkowa.

Agi fjnie dzionek spędziliście :) My w domku ze wzgl. na KUbuska. P. zrobił zakupki i teraz Kuba śpi a my sobie ksw oglądamy :D

13 lata 2 dni temu #360309 przez Kozłowska
Kochane bardzo dziękuje w imieniu Mateuszka za życzonka :kiss: :kiss: i pamięć :kiss:
Jutro się odezwę bo dziś już nie mam siły, aż płakać mi się chce to co wyczynia moja pseudo teściowa to już przekracza wszelkie pojęcie.
Buziaczki jeszcze raz dziękuje :kiss:

13 lata 2 dni temu #360341 przez agi-p
Dzień dobry :)
Sylka też tak słyszałam o 3 dniówce . Fajnie , ze Kubuś juz ma ją za sobą . Szkoda tylko , ze tak się przy tym namęczył . I zdjęcia na pamiątkę mu porób :)

Kozłowska kurcze współczuje z powodu teściowej . Co za wstrętne babsko...tak uprzykrzać Wam życie . Brak słów . Najlepiej to byłoby się od niej odciąć całkiem i żyć spokojnie .

Agusia chyba odsypia imprezę :P

My dzisiaj do kościoła sie wybieramy,potem obiad i gdzieś pojedziemy .... o ile pogoda dopisze . Wczoraj cały dzień deszczowy , wiec dziś trzeba nadrobić :)

Miłego dzionka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka