BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 9 miesiąc temu #700412 przez sylka
agusiak na pasozyty bada sie 3 razy wiec 3 razy musisz oddac probke z 3 dni by byly wiarygodne i np owsiki badane sie sa z tych probek tylko zaklada sie dziecku specjalny papierek na noc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700439 przez Agusiak
sylka napisał:

agusiak na pasozyty bada sie 3 razy wiec 3 razy musisz oddac probke z 3 dni by byly wiarygodne i np owsiki badane sie sa z tych probek tylko zaklada sie dziecku specjalny papierek na noc.

no okej ale tzn że mogę mieć tą kupkę z poprzedniego dnia? no i gdzie ją przechowywać, w lodówce?

A napisze Wam jeszcze jaki miałam okropny sen :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a tu to krzesełko z IKEI, świetna sprawa :) a ja oczywiście przeglądam literki na allegro :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #700527 przez Agusiak
a to jeszcze kilka fotek :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700547 przez sylka
Agusiak albo oddajesz codziennie świeżą albo razem z 3 dni. U mnie możnabyło z 3 dni z lodówki. Zadzwoń do laboratorium i zapytaj jak to u Ciebie jest.

Sen okropny :/

Kuba tez bawił się ciastoliną. Kupilismy ostatnio w Tesco za 19 zł. Wcześniej miał wielkie pojemniki z Biedronki i była świetna. Młody uwielbia robić z niej lody, zwierządka 3D z foremek do tego i wyciskać wszelkie kształty :)

Krzesełko naprawdę fajne :D

11 lata 9 miesiąc temu #700578 przez Agusiak
na pewno zadzwonię i dowiem się najpierw jak przygotować się do badania i pobrać próbki. Muszę się wyrobić w lipcu bo potem rodzice na urlop jadą i nie będzie miał mi kto tego zawieźć bo to kawałek a mąż od 6 już w pracy to laboratorium jeszcze zamknięte.

Paulinka usnęła mi właśnie ma huśtawce :blink:
Moja mała twardzielka tak walczyła, żeby nie spać w dzień, hehe :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #700795 przez Agusiak
dobry wieczorek :)

A nas dziś niespodziewanie odwiedził najpierw mój dziadek, a potem drudzy dziadkowie, którzy wracali z działki bo mają jakieś sprawy do załatwienia, także popołudnie mieliśmy wesołe i mocno zajęte :blink: ale było bardzo miło :)

Miłego wieczorku dziewczynki :)

11 lata 9 miesiąc temu #700961 przez Agusiak
hej ho

Mam nadzieję, że przyjdzie dziś wypłata bo większość rzeczy się pokończyła i trzeba uzupełnić zapasy, no i jeszcze młodej trzeba sandałki kupić bo te co ma ją cały czas obierają.

Gosia a Ty już pojechałaś do tego Kostrzyna?

A Wam dziewczynki jak się zaczął dzień?
Ja jestem lekko niewyspana bo Paulinka zaś zaczęła wcześniej wstawać, ale zaraz poratuję się kawką :)

miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #701179 przez megi23
hellow krzeselko super ja wczoraj caly dzien walczylam z .. zapaleniem pecherza masakraaa jesuu danwo nie mialam nie :P :( :( :( o a :( ze dzialamy to i tak zadfzwonilam pozniej do swojego gin jakby jakis kamikadze sie trafil i cos wyszlo czy moge urofuraginum brac .. pozwolil uff mecyzlam sie caly dzien co nawet nie minuta co 5 sek latalam bol ze umierac szlo ... Tymkiem sie szwagierka zajela ja nie moglam zejsc ze shcodow bo zlazlam i znowu wc .. dzis lepiej ... dzis przyjada polke montowac pod tv nareszcie :laugh: bieedzie wiecej miejsca bo to biurko zniknie

a teraz druga sprawa od 8 jezdzilam po laboratorium by te krew Tymkowi pobrac i w jednym ona sie boi :dry: i nie wie co , pojechalam do glownego nastalam sie z godzine , mlody roznosil poczekalnie... :P dobrze ze szwagier byl ze mna , sama bym nie dala rady .. i co dupa .. glupia baba w Zaklikowie pobrala juz IEG specyficzne bo to na ten kurz itd i nie wiedziala co i na to 8 dni czekac mam roboczych a IEG calkowite odebralam ma w normie .. nadaremnie jechalam ..ale odebralam suszarke i zakupy zrobilam i kupilam 2 testy ciazowe :blink: a teraz pytanie jutro mam dostac @ ZROBILABYM TEST CHODZ NIBY MAM DNI BEZPLODNE sorki za capsa ale sikam na zolto z leku i nie wiem czy wyjdzie czyczekac ?? co robic ??

11 lata 9 miesiąc temu #701231 przez Agusiak
megi nie wiem co Ci doradzić, ale jak jutro ma przyjść to może poczekaj do jutra i wtedy zrób.
A czujesz że mogło się udać?
Ale byłoby fajnie :)

Ach to mieszkanie ze "starszyzną" to porażka, ale dobrze zrobiłaś i widzę że Twój mąż też w końcu pięknie rodzicom powiedział :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #701288 przez Agusiak
ja pierdziele to całe odpieluchowywanie to nie na moje nerwy :angry: :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #701297 przez megi23
zaczekam tydzien wtedy koncze leki i wtedy zrobie
odpieluchowywanie no super sprawa hehehe
ja czekam na S , nie idzie juz popoludniu , Tymek dopiero wstal i szaleje ja wszystko przygotwalam na te polke:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701538 przez sylka
Dobry wieczór :)

Kubusiek zasnał ze swoja nową koparką. Kupiłam mu dzis w Pepco bo mu sie spodobała. Na spacerze bawiła się nią i oczywiście musiał z nia i myszką miki zasnać :)

Współczuję Wam tego wtrącania się rodziców z 1 lub 2 strony. Grunt to mieć jaja i powiedzieć co się myśli. Wasze dzieci wasz czas wychowywania oni mieli swoje 5 minut.

U nas na Skate PArku nieopodal była dziś impreza. Pokazy tanca breakdance skoki na rolkach i bmx-ach Kuba zachwycony oglądał.Chciał skakać na dmuchańcach ale ze wcześniej zaliczylismy zakupy i kupiłam mu tę koparę to kaski nie było i musiałam mu to jakos wytłumaczyć. W końcu nie wszystko moze mieć :P

Powiedzcie mi jakie macie oświetlenie w pokoju dzieci i czy polecacie je. Stoję przed wyborem jakiejś lampy do pokoju Kubśka.

11 lata 9 miesiąc temu #701609 przez Agusiak
Sylka a chodzi o światło takie w nocy czy górne, na suficie?
Bo jak nocne to my mamy lampkę z IKEA, ten kinkiet kwiatuszek i do tego żarówka ledowa i jest super :)
Ale jeśli chodzi o górne to także chętnie poczytam opinie bo sama poszukuję :)

My pojechaliśmy na te zakupy i Paulince udało się kupić sandałki. Mam nadzieję że jej już nie obetrą. W 5 10 15 są fajne przeceny, te sandały były po 119 zł, potem po 79 a my je kupiliśmy za 39zł :)
Były też super trampy za 19.99 ale za małe :(
Ogólnie można sporo teraz upolować jednak do tego też kaska jest potrzebna :S

Spuchła mi kostka w lewej nodze, którą kiedyś miałam skręconą i nie wiem dlaczego bo nie stanęłam nigdzie źle ani nic :unsure: :S

Miłego wieczorku :)

11 lata 9 miesiąc temu #701632 przez sylka
Chodzi mi o górne sufitowe świało :)

11 lata 9 miesiąc temu #701644 przez Agusiak
no to jak coś znajdziesz to daj znać :P niekoniecznie musi być dzieciowe :) ale jak dla mnie to na trzy żarówki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka