BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #732285 przez ilonah
Dzień dobry :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #732313 przez kaikai
Moj Dawid cala noc plakal przez sen nie chcial jesc a od rana ulewal czesto. Teraz spi a ja obok niego, musze go za raczke trzymac.

11 lata 8 miesiąc temu #732329 przez Azja
witam
u nas nocka spoko spalismy do 8.30 az bylam w szoku, pobawilismy sie i Jasiek znowu spi, nie mogl sie usnac plakal raczki do buzi pakowal ale posmarowalam mu dziasla i zaraz usnal :)

zapisalam sie na czwartek do lekarza z mlodym bo tak jakby mial zapchany nosek i ciezko oddycha niech lepiej go oslucha, dziewczyny a Wy psiukacie sola morska albo czyms do noska Waszym dzieciaczkom zeby oczyscic nosek, ja co prawda nie widze zeby cos tam siedzialo ale moze cos glebiej go zatyka??

mam sukienke czarna w biale male groszki i zastanawiam sie czy moze ja zalozyc na chrzest, tylko nie wiem czy wypada w takiej ciemnej, bo mialam isc sobie cos kupic ale ja tak nie lubie chodzic po sklepach ze szok, jak mysliscie ??

11 lata 8 miesiąc temu #732358 przez agat
Azja myślę, że jak najbardziej możesz tę sukienkę założyć na chrzest :)
Co do noska to wcześniej nawet i codziennie musiałam czymś psiukac i odciagac aspiratorem, teraz już rzadko, bo Adaś leżąc na brzuchu nosek sobie oczyszcza.

Ja to dopiero mam górę prasowania :/ Przeraża mnie :/

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732362 przez Magdalena9t
Azja uważam,że sukienka będzie odpowiednia :blink:

Część już udało mi się poprasować :)

Nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #732393 przez pauluska
cześć Dziewczyny :)

U nas ostatnio cięższe trochę czasy Iga bardzo marudna ciągle pcha rączki do buzi , powiedzcie mi jakie maści używacie na dziąsełka ? Smarujecie całe czy tylko z przodu ?

I pytanko do mam karmiących mm , ile zjadają Wasze dzieciaczki mieszanki i ile razy na dobę ? U nas było 5 razy na dobę po 150 ml ale chyba powinnam zwiększyć ? Do tych które wprowadziły pokarmy stałe - całą porcję zjadają dzieciaczki ?

11 lata 8 miesiąc temu #732397 przez Suzi
Hej, witajcie :)

U nas piękna późnoletnia pogoda, poranek był mglisty a teraz wyszło słońce i pięknie jest, tak w ogóle to niesamowita ta pogoda tego lata, szczegolnie tu, nad morzem, bo jak pamięcią sięgam, to tu zawsze kapryśna była i deszcz często nas skrapiał, a w tym roku pogoda jak drut, coś pięknego. To chyba gratyfikacja za tę zimę z koszmaru sennego :silly:

Siedzimy tu zakopani w łąkach i lasach, do najbliższego sklepu typu Lidl czy inszy supermarket 40 km, więc wyprawa po zakupy to poł dnia, więc nawet nie myślę o tym :silly: , tylko czytam co Wy kupujecie
Dopiero jak wrocimy do domu to się wybiorę, zobaczę co tam dają dzieciaczkom 4 miesięcznym, jakieś nowe papu wprowadzimy, ja wprawdzie zawsze zaczynalam od zupki i to własnej roboty, ale zobaczymy...była to zawsze zupka z marchewki i ziemniaczka, później stopniowo dodawalam inne warzywa, bo moja starszyzna sloiczkow nie uznawała za jadalne. Ciekawe co Mikuś powie :unsure:

Czy to Wasze prasowanie to rzeczy dziecięce? Ja juz od dawna nie prasuję Mikiemu, bobym od deski nie odchodzila :P on zawsze bardzo duzo ulewał więc dziennie to i 5 strojów zalicza :silly: , więc pranie na okrągło, dlatego dalam sobie spokój z prasowaniem, zresztą tutaj to i tak nieistotne :blink:

Zaraz spacerek, Mikus polubil spanie na dworze inw wózku :ohmy: :woohoo: , laskawca....jesień i zima przed nami a on spanie na dworku preferuje, cudak jeden :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #732442 przez pauluska
Suzi a Ty do spacerówki Mikusia przeniosłaś ? ( Nie wiem czy dobrze pamiętam) U nas gondola parzy jedynie do usypiania ok ale na dwór na spacer przez dobre 10 minut taki płacz aż ludzie się za nami oglądają i myślę czy się nie przenieść do spacerówki ale czy to dobre dla kręgosłupa ?

11 lata 8 miesiąc temu #732494 przez kaikai
ja tez od dawna nic nie prasuje :)

Dawid pije mleko co 4 godziny po 150 ml + raz dziennie obiadek zamiast mleka ok. 130 ml zupki, daje mu tez soczek przecierowy raz dziennie ok. 100 ml.

11 lata 8 miesiąc temu #732560 przez pauluska
kaikai do soczku przecierowego masz specjalny smoczek ? ( haha chciałam kupić soczek i myślę jak Niunia to wypije zwykłym smoczkiem i odstawiłam :D )o jakim smaku dajesz czy różnie ? Soczek między posiłkami czy jako posiłek ? I ile tych porcji mleka na dobę Wam wychodzi ?

11 lata 8 miesiąc temu #732586 przez agat
Pauluska ja przesadziłam młodego do spacerówki. Moja rozkłada się na płasko, więc kręgosłup na tym nie ucierpi na pewno.

Suzi ja prasuję Adaśkowe ubranka, pieluszki tetrowe itp. Lubię to w sumie :) Naszych ciuchów za to nie znoszę prasować.

Kupiłam kaszkę i dziś będzie pierwsze spotkanie z łyżeczką :D

11 lata 8 miesiąc temu #732660 przez Dave
hello,

witam się ale na dłużej wpadnę później :P

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #732674 przez Magdalena9t
Siema :) my już po szczepieniu, dziś było trochę lepiej niż ostatnio ;)
Tomek waży 6620 i 70 cm duży :blink:

Wszystko w porządku, pytałam o rozszerzenie diety i u mnie mówiła ,że po 6 miesiącu dopiero :dry:

Ja lubię prasować ubranka Tomeczka, nasze w sumie też ale jak już za dużo się uzbiera to potem ciężko się za to zabrać :blink:

Ja muszę Tomka też już przerzucić do spacerówki bo już się nie mieści :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #732678 przez kaikai
Pauluska do soczku mam smoczek taki z krzyzykiem( do kaszki) . Soczki daje te po 4 mies- hippa marchewkowy lub bobo vita marchew-jablko,marchew-jablko -dynia. Te hipa sa fajniejsze bo mniejsza buteleczka i duzo nie wylewam,bo te soki mozna tylko dwa dni trzymac w lodowce a bobo vita zawsze mi duzo zostaje a ja nie lubie tego pic,chyba ze Ty lubisz to wtedy bobo sbardziej sie oplaca.

Mleko wychodzi 5 razy na dobe + zupa i dwie godziny po zupie soczek, wiec soczek daje miedzy posilkami. Czasem wypije 100 ml a czasem wcale nie chce to nie daje. Tylko tak zeby wyszlo dwie godziny przed mlekiem.

11 lata 8 miesiąc temu #732718 przez pauluska
a zupki sama robisz ? ja kupuje 125 g i nie wiem czy to na porcje wystarczy bo wszędzie jest napisane 180 ml ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka