BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #744764 przez Magdalena9t
Hej dziewczyny, nie mam czasu na nic w ten weekend. a tu taki ruch :side: :S
Jutro zapraszam najbliższą rodzinkę na torta urodzinowego,którego zaraz będę robić, mam nadzieję,że mi wyjdzie :unsure: :cheer: :cheer:
Miłego weekendu :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #744805 przez Azja
Anafora moj syncio często ostatnio 2 cysie objada naraz, tez nie czuje ze jest juz pusty, ale np. dzis Jasiek zaczal ciagnać sutka jakby gume ciagnal dalam mu drugiego cysia i juz byl spokojny i ladnie jadl wiec z tego wynikalo ze tam juz slabo lecialo i ja zazwyczaj zaczynam karmic od tej piersi na ktorej skonczylam, tylko ze czesto nie pamietam ktora to byla :P

Magda powodzenia z tortem :) napewno wyjdzie :)

Agat super ze Adaś mniej ulewa :)

cos mialam jeszcze napisac i nie pamietam co niezla skeroza :S

11 lata 7 miesiąc temu #744830 przez Dave
hej,
sie zasiedzielismy z malzem. film i popcorn:-)

Mlody pieknie spal-teraz je. podtykam mu 2 cycuchy zeby miec spokoj.

dobranoc:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #744834 przez agat
A ja dopiero spać będę szła, bo faceci na pępkowym, więc dziewczyny przyszły do mnie jako, że ja uziemiona.
Młody raz się już obudził, ale to raczej nie z głodu tylko jakiś hałas go obudził, ale profilaktycznie wyskoczyłam z cycem ;) Muszę teraz dokarmiać mojego chuderlaczka, żeby mi się podpasł :)

Aaaa miałam napisać ostatnio o cyckach. Jeszcze do niedawna Adaś jadł z jednego, ewentualnie po kąpieli dawałam mu dwa. Teraz po kilku minutach picia z jednego zaczyna strasznie go ciągać, a nawet wpada w płacz, po czym wnioskuję, że słabo mu zaczyna lecieć i podtykam drugiego. Nie ma już chyba karmienia, zeby na jednej piersi się skończyło.

Lecę spać, bo 2 dochodzi :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #744858 przez anafora21
wrrr.... noc w stylu: jem co godzinę lub dwie i stękam całą noc

11 lata 7 miesiąc temu #744866 przez Azja
witam

u nas noc srednia, od jakiejs 4-5 tez zaczelo sie stekanie, cycus co chwile, pospalismy do 6.30 wiec szalu nie ma, a teraz M probuje go uspic tylko ze zamiast go wyciszyc to go zabawia , Jasiek powinien spac juz przynajmniej od 30 minut a on tymczasm ma oczy jak 5 zl tak go tatus zabawia :)

my dzis na obiadek do tesciowej wiec przynajmniej to mam z glowy :)

11 lata 7 miesiąc temu #745026 przez anafora21
U nas dziś imprezka. Cały dzień gotowania i ogarniania chaty ale wieczorem karmi sobie wypije, a co ! :P Oby tylko Dominik był grzeczny i dał nam spokojnie posiedzieć.

11 lata 7 miesiąc temu #745116 przez agat
Anafora Ty podawałaś Dominikowi żelazo? Powiedz, jak wyglądały kupkowe sprawy? U nas są ciemnozielone, rzadkie, mega śmierdzące i częstsze. Martwi mnie jednak to, że Adaś po zrobieniu takiej kupki aż zanosi się płaczem jeszcze przez kilkanaście minut :( Widać, że cierpi :( Dziś zaczął tak się zachowywać.

11 lata 7 miesiąc temu #745165 przez anafora21
Agat- ja nie podawałam. Ale żelazo ma chyba to do siebie że powoduje zatwardzenia. Może coś zjadł Adaś?

11 lata 7 miesiąc temu #745176 przez Azja
Agat ja dawalam Jaskowi zelazo, ale moj kupy robil normalne, ale lekarka mowila ze zelazo moze zmienic kupe i jedni maja zatwardzenie a u innych na rzadkio, tylko nie wiem czy powinno smierdziec, moze po jedzeniu ??

MOj Mlody dzis znowu jadl marchewke i tak mu podpasowala ze otwieral buzie i mowil "a" albo "la" ale sie usmialismy z niego :) a teraz juz sobie smacznie spi a ja lece na tv :)

11 lata 7 miesiąc temu #745208 przez agat
Poczytałam w necie, że zielone śmierdzące kupy to częste zjawisko przy żelazie. U nas do tego dochodzi płacz małego, wyraźnie coś go boli. ZObaczę jeszcze jutro, jak sytuacja się nie poprawi to odstawię to żelazo i poprosze pediatrę o coś innego. Te kupki momentalnie odparzyły małemu pupcię, może i też przez to płacze. Mam pytanie co do odparzeń, bo Adaś do tej pory nie miał z tym najmniejszego problemu. To, że pupka się robi czerwona to wiem, ale dziś się młodemu tez zrobił taki jakby pęcherzyk, gulka spuchnięta przy odbycie, oczywiście czerwona. To też jest rodzaj odparzenia? (durne pytanie, ale ja naprawdę wcześniej na oczy nie widziałam :/ ).

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #745268 przez creatura
Agat, biedny Twój Adaś :( Leoś czasem miewa czerwone koło odbytu, ale gulek jeszcze nie było.

Azja, cudny Jasiulek i oczy megaśne :woohoo:

Wczoraj na imprezie totalna porażka z tym mlekiem zagęszczonym kleikiem - Leonek wcale nie chciał tego pić, nawet dwóch łyków nie zrobił i butla mleczka poszła na zmarnowanie. Za to spał pięknie po cycusi i spokojnie do 2 posiedzieliśmy sobie :)

Dobranoc :side:

11 lata 7 miesiąc temu #745295 przez Dave
Cześć dziewuszki!

Jestem już. Wczorajszy dzień totalna porażka!!!!!!!

Zajrzę później tym czasem miłego dnia :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #745300 przez agat
Ale przedziwna noc! Najpierw młody o 22 obudził się wyspany i telepał się po łóżeczku, bawił sie, trochę marudził i jadł i usnął dopiero przed północą, a kolejna pobudka o 5.30 dopiero :ohmy: Zjadł i do 7 pospał jeszcze.

Zrobił już 2 rzadkie kupki :/ Pieprzone żelazo :/ W dodatku ta gulka przy odbycie jest cały czas, wygląda jakby go tam komar ugryzł. W necie poczytałam, że to może być jakiś ropień i się to chirurgicznie usuwa :( Ja oszaleję chyba, codziennie coś nowego.

11 lata 7 miesiąc temu #745301 przez anafora21
dzień dobry
Mój zacny małżonek wpadł na szaleńczy pomysł, że we wtorek na spontanie jedziemy do znajomych do gdańska. Czyli 6h drogi w dzień z małym dzieckiem i na doczepkę ze znajomymi. A ja nie wiem czy śmiać się czy płakać normalnie. Z jednej strony chce się a z drugiej dobrze wiem jak taka trasa w dzień będzie wyglądać, że jednak imprezowanie to już może nie do końca dla nas. Znajomi fajni, dadzą nam oddzielny pokój ale mimo wszystko niezbyt komfortowo rano wstać i nie wiedzieć co z dzieckiem zrobić bo wszyscy śpią. Ja nie wiem czy tylko mój ukochany myśli jeszcze momentami jak dziecko? Na dodatek mam spomnienia nieprzespanych nocy i marudnych dni z Zakopanego. Niby w domu całe życie siedzieć też nie można, może powinnam być bardziej spontaniczna?
Siusiaczek po jednym posmarowaniu maścią wygląda o wiele lepiej....ufffffffff

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka