BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #745336 przez ilonah
Dzień dobry

My wczoraj na chrzcinach u kuzynki byliśmy i powiem Wam, że jak weszliśmy do nich do domu ( Emilke trzymała na rękach moja ciocia wtedy ) to mała mi wpadła w jakąś histerie, normalnie przez 15 min nie mogłam jej uspokoić tak strasznie płakała, piszczała i tak straszne jej łzy leciały, że szok :( pierwszy raz coś takiego się u niej pojawiło i niczym nie dało się jej zabawić, jeden wielki ryk był. Później już było lepiej ale w takim rozgardiaszu jaki był wczoraj czuła się nieswojo. Bałam się, że po tych emocjach może mi wieczorem marudzić albo coś w tym rodzaju ale na szczęście nic takego się nie działo. W nocy także ładnie spała z dwiema pobudkami na jedzonko i teraz właśne też odbywa pierwszą drzemkę :)

Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #745393 przez Dave
Muszę Was nadrobić, ale to jeszcze nie teraz. Staram się Młodego uśpić, ale on ma oka jak 5 zeta :cheer:

edit:

Nawet nie wiem kiedy zasnął :lol: :lol:

edit 2:

ledwie napisałam posta - pobudka z płaczem.

Bujam dalej :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #745442 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)

11 lata 7 miesiąc temu #745450 przez Azja
dzien dobry

u nas juz dzis druga drzemka, ale cos te drzemki ostatnio coraz krótsze, ale dobrze ze w ogole sa :) dzis pospalismy do 7 ale od 5 Jasiek cos sie kokosil w lozeczku :S

pogoda u nas do d..y wiec nie wiem czy uda nam sie wyskoczyc na spacerek :dry:

Ilonah Jasiek tez tak czasem ma jak idziemy do kogos i duzo ludzi to potrafi tak plakac szczegolnie jak jest niewyspany, za duzo wrazen chyba

11 lata 7 miesiąc temu #745476 przez Magdalena9t
U nas dziś w końcu ładna pogoda, także trzeba to wykorzystać. :)

Miłego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #745600 przez Dave
Młody zalicza 2 drzemkę.

Opowiedziałam mamie o wizycie u teściów i szwagierki i trochę żałuję, bo fakt,że odwiedziny były takie sobie, baaaaa....nawet fatality. Ale może nie powinnam opowiadać o tym nikomu???

11 lata 7 miesiąc temu #745641 przez ilonah
Nam możesz Dave opowiedzieć bo te, które mają podobne do Twoich relacje z teściami (czytaj ja) zrozumieją, a te które mają spoko relacje niech się cieszą, że im się udało :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #745733 przez creatura
Cześć :)
Dave, rozumiem takie potrzeby wygadania się ponieważ ja też często opowiadam mamie, jak mnie już coś bardzo wkurzy lub dotknie w tych sprawach. Potem nieraz żałuję, że powiedziałam, ale taka nasza ludzka natura.
Ogólnie to się boję, że los się zemści i będę miała niefajna synową, ale mama się ze mnie śmieje i mówi, że to tak nie działa- jak będę spoko teściową to i synowa będzie spoko. One day we'll see ;)

Dziś po długim czasie sięgneliśmy po chustę i co się okazało- Leoncjusz zachwycony:) zaliczył spacerek po polach, i tak się wpatrywał w kukurydzę, że zasnął. Teraz śpi dalej w chuście, bo obawiam się, że jak go ruszę to się obudzi. A tak mam chwilę na ławkę i książkę na tarasie. Happy days:)

11 lata 7 miesiąc temu #745831 przez Azja
moj Mlody juz smacznie spi :) chcialam mu dac dzis kaszke ale niestety nie chce pic z butelki, zapomnial chyba, a lyzeczka nie bede go przed snem karmic bo zamiast usnac to sie pobudzi za bardzo, no nic, jutro znowu sprobuje :)

co do tesciowych to moja najgorsza nie jest, ale czasem za duzo gada o rety, a najgorsze ze w ciagu 10 minut potrafi cos 2 rqazy powtarzac :S
ostatnio jedzie z nami w samochodzie i pyta sie czy Jasiek spi, ja mowie ze tak, minuta nie minela pyta o to samo, mowie ze spi za 3 minuty znowu sie pyta, mowie jej ze mama sie pyta juz 3 raz, a ona tak?? mh no a spi bo w koncu nie wiem :cheer: B) ;)

11 lata 7 miesiąc temu #745833 przez ilonah
Oho ale tu cisza.
Ja dostałam dziś wychodne od mężusia i poszłam do kosmetyczki na masaż odżywczo- relaksujący na twarz, czuję się bosko :silly: wróciłam jak Emilka zajadała się marchewką z ziemniakami i jak to bywa jak facet dziecko karmi- marchewka była wszędzie :blink: Teraz Emiśka leży już w łóżeczku, słucha karuzeli i powoli odlatuje.

11 lata 7 miesiąc temu #745844 przez Dave
Maja śpi, Młody odlatuje. Muszę chatę trochę ogarnąć, poćwiczyć a potem mam zamiar zrobić sobie pedicure :silly: No i w między czasie nadrobić :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #745875 przez agat
A my w szpitalu :( Tak jak podejrzewalam Adasiowi zrobił się ropień ns pupci przy odbycie i chirurg musiał mu to nacinać :( rozwinęło się momentalnie bo wczoraj przy kąpieli zauważyliśmy lekką filmem, dziś o 14 pediatra kazała do szpitala natychmiast a tutaj jeszcze trochę i by samo pękło (więc zdążyliśmy w ostatniej chwili). Adaś płakał strasznie bo i morfologie brali i wenflon zakładali no i samo to nacinanie, ale teraz już byl radosny i gadał jakby nigdy nic. Już śpi. Najgorsze jest to, że podobno będziemy tu minimum tydzień! Muszą zrobić posiew tej ropy, dobrać antybiotyki i pewnie do końca kuracji będziemy siedzieć. Zwariuje tu :(

11 lata 7 miesiąc temu #745893 przez Dave
Agat - co ja tu czytam :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Kochana dużo sił życzę, cierpliwości i buziakuję Adasia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Co to za dziadostwo :ohmy: Dobrze, że zdążyliście w tym do szpitala no i że byliście czujni i nie zbagatelizowaliście tego.

Trzymajcie się :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #745901 przez ilonah
Agat trzymaj się kochana i buziaki oczywiście dla dzielnego Adasia

Ja uciekam już spać, bo padam. Dobranoc

11 lata 7 miesiąc temu #745959 przez Azja
Agat trzymaj sie, wiem co to znaczy lezenie w szpitalu, :(

buziaczki dla dzielnego Adasia :)

a swoja droga kurde jak trzeba na wszystko uwazac i zwracac uwage, szok

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka