BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #744613 przez kaikai
Moj tak mial,ale ja nic do niego nie mowilam wylaczalam swiatlo i odchodzilam od lozeczka, jak bardzo stekal to podchodzilam dawalam smoka,pieluszke przekrecalam na boczek i glaskalam chwile po glowce i odchodzilam i tak az zasnal dwa trzy razy. Tak budzil sie po karmieniu nocnym,teraz tez otwiera oczy jak skonczy pic ale jak odchodze i wylaczam lampke to cisza i spi dalej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #744619 przez kaikai
Anafora moj mial takie biale w srodku siusiaka az zlepiona ta skorka to w kapieki leciutko watka przemywalam bez naciagania tylko tak troszeczke zeby odkleic, jak sie troszke odkleilo to samo juz wychodzila ta biala maz przy przewijaniu. Nic mu tam mascia nie smaruje tego czubka zeby znowu nie zakleic.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #744628 przez anafora21
Byliśmy u pediatry ( kuzynka męża, więc pojechaliśmy do niej do domu). Dominik dostał dwie maści klotrimazol i diprogente. No i mamy smarować 6 tyg. Trochę długo. Napletek mu się w ogóle nie ściąga. Mówiła, że na razie nic z tym się nie robi bo jest malutki. I nie boli go siusiaczek. A zębów nie widać ;p Mówiłam, że Dominik nie myśli nawet jeszcze o siadaniu, to mówiła że to już czas i żeby nosić go przedem do świata, tak żeby plecami o naszą klatkę się opierał.

11 lata 7 miesiąc temu #744650 przez agat
Anafora to dobrze, że poradziliście się pediatry. A co do noszenia to mój mały domaga się noszenia przodem do świata, choć teraz to ograniczamy, bo częściej ulewa w tej pozycji.

Jak wam sobota mija? U nas w porządku, Adaś w dobrym humorze od rana, był z tatą na spacerze, a ja zakupy zrobiłam i obiad.
Nauczył się piszczeć i piać parę dni temu i teraz ulubione jego zajęcie to wydawanie komicznych pisków i naśmiewanie się z tego :) Aż tak śmiesznie nogi i ręce prostuje jak piszczy ;)

Moja koleżanka urodziła dziś Filipka :) Cały i zdrowy chłopak :) To nasi bliscy znajomi, więc za rok chłopaki razem się bawić będą :)

11 lata 7 miesiąc temu #744658 przez Dave
Sobota sprzatająca, porzadkowa. Młody sobie śpi. Już 3 drzemkę zalicza dziś :cheer:

Anafora
- tak długo smarować?? A co to jest?? Coś konkretnego czyt tylko podrażnienie??

Agat - to gratulacje dla koleżanki i "cioteczki" :side: :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #744662 przez kaikai
Anafora to faktycznie dlugo a mozw 6 dni?

Agat to gratulacje no i fajnie ze Adas bedzie mial kolege :)

Moj tez spi juz 3 raz a ja leze z nim. P miak obiad robic ale cos cicho w kuchni chyba poszedl grac, musze go pogonic a nie mam jak sie ruszyc. Smsa mu wysle :)

11 lata 7 miesiąc temu #744715 przez anafora21
Powiedziała że tak się czasem u chłopców robi, to też chyba kwestia tego, że tam nie można odciągnąć bo jest zarośnięte. Tym diperogentem dwa tygodnie, potem dwa przerwy i znów dwa smarowania. Klotrimazol ciągle przez 6tyg.

11 lata 7 miesiąc temu #744720 przez Azja
hej

Jas juz spi:) u nas dzis same nowosci :silly: Mlody jezdzil w spacerówce nawet mu sie podobalo, no i pierwszy raz jadl dzis marchewke, nawet smakowala, z tym ze byla na nosie i w nosie, pod okiem, na krzesełku wszedzie, ale to daltego ze jak mu dawalam do buzi to reke wkladal w lyzeczke, jak tak to dalej bedzie szlo, to sie niezle zapowiada :)

Anafora dobrze ze sie poradzilas pediatry, ale faktycznie dlugo trzeba smarowac, jak przeczytalam to odrazu Mlodemu sie przyjrzalam ale u nas siusiaczek w porzadku :)

11 lata 7 miesiąc temu #744724 przez Dave
usypiam Mlodego, mysle zejeszcze chwila i odleci.
potem poczytam,bo z tel klikam, no a pora taka ze rece pełne roboty.

11 lata 7 miesiąc temu #744726 przez Azja
oto dowód jak Jaskowi smakowalo :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #744732 przez ilonah
Hello

Emilka właśnie zasnęła. Dziś byłam prawie cały dzień u mamy, była bratanica półtoraroczna więc było ciekawie i wesoło.

Azja grunt, że Jasiowi smakowała marcheweczka, a jak się fajowsko tej łyżce przygląda.
Patrycja odnośnie tego rozbudzenia małego w nocy to czytałam gdzieś w jakiejś mądrej książce, że właśnie nad ranem ok. 4-5 dzieci często się budzą, nie chcą jeść ani spać bo mają zasikaną po całej nocy pieluszke i im to przeszkdza podobno :unsure: Ja na szczęście (odpukać) nie mam z Emilką w nocy problemu z zaśnięciem, robie tak jak Kaikai odkładam do łóżeczka zwykle na boczek, gasze lampkę i kładę się do łóżka a mała zaraz zasypia :)

11 lata 7 miesiąc temu #744733 przez Dave
Azja - no bombowa fota :side: :side: Widać, że smakuje :lol:

Mateo śpi, Maja coś dziś nie do zdarcia. Ćwiczy z tatą :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #744735 przez kaikai
Azja moj identycznie wyglada przy jedzeniu obiadku :) tez ma w nosie na glowie i wszedzie zupke bo zawsze lapie za pelna lyzeczke albo wklada raczki do buzi a jeszcze jak kichnie to ja tez jestem cala w marchewce :)
A jeszcze moj to sliniak do gory zadziera i lize go, dostalam od rodzicow P taki wiazany dodatkowo w pasie to i tak jakos zawsze ten sliniak znajduje sie w jego buzi. Ostatnio karmie bez sliniaka w takich byle jakich bluzeczkach bo inaczej nie da rady.

11 lata 7 miesiąc temu #744761 przez agat
Azja mina Jaśka pierwsza klasa :) Mamy taką samą łyżeczkę tyle, że zieloną :)

Adaś dziś normalnie cud miód i orzeszki :) Cały dzień był uśmiechnięty, gadał, piszczał, krzyczał, zacieszał się co chwilę. Czyżby skok się skończył? Teraz ładnie zasnął :) No i ulewania o wiele mniej :)

Mąż poszedł na pępkowe Filipka, a ja zaraz otwieram Karmi :) I chyba jakiś serial zapuszczę, bo mam zaległości. Może "Prawo Agaty".

11 lata 7 miesiąc temu #744762 przez anafora21
Ilonah-co to za mądra książka? Żal mi mego dziecia jak mu rano pieluche zdejmuje taka przesikana okropnie, ale w nocy mu nie zmieniam bo wybudzi się i będzie problem.Nie wiem czy dobrze robię.
Azja-Dominik też taki ubrudzony wiecznie. Wszystkie body prawie ma już wysmarowane, a one się nie odpierają od tej marchewy. Musze jakiś śliniak taki ala koszulka kupić czy coś.

Eh.. Dominik znów mi się wybudził. Mam kilka pytań:
1.Czy karmicie z 2 piersi czy tylko z jednej a przy następnym karmieniu z drugiej? I skąd wiecie, że pierś jest pusta. Nie wiem jak to możliwe ale ja tego nie czuję.

2.Czy któraś z Was może wprowadziła już jakieś deserki oprócz warzyw. Ja się zastanawiam. Dominik je zupę po drugim spaniu, i tak nie wiem czy po 3 nie dawać mu deserku. Wydaje mi się, że dobrze toleruje. Nie wiem czy to nie za wcześnie. Zapomniałam zapytać pediatry ehhe

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka