BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #743796 przez creatura
Właśnie nie dawałam nigdy, nawet w domu nie mam :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #743798 przez Dave
Creatura - to bym nie dawała mm. Bo nie wiesz jaka będzie reakcja. Przygotowałabym swoje mleko, ale może dodała jeszcze jedną łyżeczkę kaszki.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #743803 przez agat
Mati jaki słodziak :) I jaki dorosły, poważny chłoptaś z długą grzywą :)

Ja bym też mm nie dawała. Rozumiem, że Leo będzie z wami na tej imprezie? To może, żeby nie wyskakiwać z cycem co chwilę przygotuj swoje mleko, tak jak radzi Dave, no i podsadzisz butlę do dzioba jak zajdzie potrzeba :)

11 lata 8 miesiąc temu #743808 przez Dave
Creatura - dokladnie, zapasik do butelki i spoko.

11 lata 8 miesiąc temu #743825 przez Azja
Dave Mati super chlopczyk, ale duzy :)

Creatura nie dalam jeszcze kaszki, bo Jasiek wczesnie odpada i nigdy zdarzyc nie moge jutro sprobuje, nie pamietam jaka kupilam jakas po 4 miesiacu, :)
a co do mm to nie pomoge bo tez jeszcze nigdy nie kupowalam, ale tez sie zastanawiaam czy modemu na noc nie podawac, ale pediatra mowila ze lepiej kaszke, bedziemy probowac

u nas tez przed chwila bylo dotankowanie mam nadzieje ze gdzies do 3 wystarczy :)

11 lata 8 miesiąc temu #743829 przez Dave
O kurka, już 24.00 lecę spać.

Dobranoc.

11 lata 8 miesiąc temu #743837 przez Dave
jeju,co za noc!!!!

jest 5.00 Mlody pobudna.a ja mam wrazenie ze nawet nie polozylam sie spac. tyyyle atrakcji!!

11 lata 8 miesiąc temu #743859 przez kaikai
Mateuszek cudowny,piekne ma oczka no i wloski dlugie,moj to lysina :)

Poklocilam sie z samego rana z moim pajacem. Zla jestem strasznie!

Creatura jaki tam ekspert ja na mm tylko sie znam bo chyba wszystkie rodzaje mleczka przetestowalismy. Po kaszce to na poczatku spal dluzej teraz to czy jest czy nie ma to i tak sie budzi po 4 godzinach.

Po mm karmi sie po 3-4 godziny jesli juz chcesz kupic to moze najlepiej HA bo jest sklad najbardziej zblizony do mleka matki.
Jesli kaszke do mleka Twojego to kleik ryzowy lub kukurydziany ja daje dwie takie miarki na 150 ml jesli ma pic przez smoczek. Jesli lyzeczka to ok 4 na 150ml. Te miarki to takie jak do mm nie wiem ile to jest dokladnie ale chyba mala lyzka czubata.

Moze zrob sobie tak jak dziewczyny pisza, zapas swojego mleka i cos do picia.

11 lata 8 miesiąc temu #743861 przez kaikai
Azja cala noc mi sie snilas po tym co wczoraj przeczytalam.
Eh ten internet, jest dobry ale jak juz sie zacznie szukac to ja juz tez nie raz wyszukalam u siebie guz mozgu,nowotwory itp. :)

11 lata 8 miesiąc temu #743862 przez anafora21
Creatura- Z mm może być tak, że go brzuszek może rozboleć. Ja na wyjazd w góry kupiłam ale nie dałam jednak bo się bałam;p Wcześniej chyba do 3 miesiąca dokarmialiśmy mm. Kupowałam z hippa bo takie dawali w szpitalu

Dave- Jakie Mateuszek ma włoooosy, zazdraszczamy. Bardzo poważnie wygląda. Ciągle mam wstawić zdj Dominiczka i nie mogę się zrbrać.

U nas noc spoko. Dominik obudził się po 1 i o 4.30( przebudził się ale nie mógł zasnąć, postękał postękał i spał dalej) pobudka o 7.30. Wczoraj nie wychodziliśmy na spacer. Dziś pogoda brzydka ale już chyba trzeba się zmobilizować.

11 lata 8 miesiąc temu #743875 przez ilonah
Dzień dobry kochane

U nas nocka udana, popołudnie i wieczorek także miło spędzony :silly: Teraz wcinam śniadanko, które mąż przygotował :)

Azja całe szczęście, że z małym wszystko dobrze ale co przeżyłaś to Twoje.
Dave Mateuszek jaki już duży, napatrzeć się nie moge :) i te włoski. Zazdroszcze bo moja mała to nadal łysolek
Creaturka dzięki cóż za pomysłowość :kiss:

Musze dziś do spowiedzi skoczyć, popatrze też za jakąś zabawką dla przyszłego chrześniaka

Miłego dnia

11 lata 8 miesiąc temu #743880 przez kaikai
Watpie zeby po mm brzuch rozbolal moze po tym zwyklym ale po HA na pewno nie. Do 3 miesiaca sa problemy z brzuszkiem chyba ze dzievko jest alergikiem. Poza tym jesli dawalas kaszke mleczna manna a tam jest mleko nastepne i nic sie nie stalo to po 1 nic nie bedzie.
Tylko nie kupuj tych badziew z firmy Nestle- gerber, Nan - duzo zlego sie o tej firmie slyszy, a to kawalek szczura ktos w kaszce znalazl a ostatnio u Piotrka w pracy kolegi coreczka w szpitalu byla z samonella po sloiczku gerbera.

11 lata 8 miesiąc temu #743883 przez Azja
witam

Kaikai mam nadzieje ze Cie we śnie nie straszyłam :silly:

u nas nocka nawet oki, Jasiek ma teraz pierwsza drzemke, ja ogarnełam troszke mieszkanie a teraz relaksik przy kawce, pewnie zaraz moj Królewicz wstanie :kiss:

u nas pochmurno ale poki co nie pada wiec trzeba to wykorzystac i na spacerek wyskoczyc

Miłego dnia Mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #743927 przez creatura
Hejka :)
W końcu piękna noc za nami, a teraz znowu drzemka i ja nareszcie mam energię do działania :)
I teraz nie wiem czy się tak złożyło czy to dlatego że nie dałam wczoraj tej mlecznej kaszki? Dziś znowu nie dam nic, to zobaczymy. A swoją drogą to masakra na całej linii z tymi niektórymi firmami. Może jak macie już obeznanie, to może napiszcie, które są godne polecenia.

Kaikai, a to mleko ha z jakiej firmy polecasz? Szczerze, to mnie korci, żeby zobaczyć i porównać, ile po nim pośpi. Choć na stałe bym nie dokarmiała na noc z obawy o laktacje.

11 lata 8 miesiąc temu #743937 przez creatura
A dziś 13-go, piątek :S ale ja tam w takie rzeczy nie wierzę.

W Rossmanie i w Kauflandzie jakieś promo na Pampersy jest.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka