BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #743675 przez Azja
dzien dobry

nie bylo mnie od wtorku, zaraz napisze dlaczego, a tymczasem postaram sie troche nadrobic :)

Creatura Leos cudoooooo :)

Kaikai Dawidek również cudowny :) Moj Jasiek tez chwila moment i na brzuszku juz samego go na łóżku nie zostawiam :)

Agat moj mlody tez bral actiferol 15 przez 2 miesiace i sie unormowalo zelazo :)

a teraz napisze Wam o mojej wizycie u lekarza we wtorek, poszlam bo przestalam dawac Jaskowi biogaie i znowu zaczal robic smierdzace i pieniste kupki a odstawilam biogaie bo niechcialam zeby organizm sie calkiem do tego przyzwyczail a zreszta nie wiedzialam czy mozna caly czas to dawac, no i lekarka mowi zeby znowu mu to podawac ale przy okazji dala nam skierowanie na mocz, morfologie, poziom witaminy D3 (platny 70 zl), a i poprosilam przy okazji na TSH bo ja mam niedoczynnosc, a jak mial byc kluty to lepiej za jednym razem zrobic
zapytala czy bylam u tej rehabilitantki i takie tam
powiedzialam jej ze ostatnio czesciej sie budzi w nocy czy moze mu juz mojego pokarmu nie wystarcza, wiec powiedziala zeby poprobowac dokarmic kaszka a nie samym mlekiem bo moze mu cysia nie wystarcza, no i go zwazyla i faktycznie bardzo malo przybral wiec kazala podokarmiac
mam nadzieje ze sie nie pogubicie w moich wywodach calkiem to jakies nie poskladane, ae pisze dalej
nastepnie stwierdzila ze jednak ta glowka Jaska jest duza i ze ma objaw "zachodzacego słonca" wiec skieruje nas na USG glowki bo moze ma za duze cisnienie w glowce, ale zeby sie nie martwic bo ona daje to skierowanie zeby sie upewnic i zeby nic nie przeoczyc, ze po prostu moze taka jego uroda i glowke ma genetycznie duza po nas, a ten objaw to czasem jest taki urok dzieci i juz, wiec zapisalam sie na USG (mial mlody dzis)i poszlam do domu nieświadoma do konca co to zachodzace slonce znaczy i oczywiscie glupia wpisalam sobie w google :cheer: :pinch: a tam ze moze to byc objaw wodoglowia a jak zaczeam czytac o wodoglowiu i jakies tam inne, wiec tak sie nakrecilam ze szok,
dla nas Mlody nie ma duzej glowki, moze ma wieksza niz inne dzieci w jego wieku ale jak ogadam nasze zdjecia jak bylismy mali tez mielismy duze no i zreszta zostalo do dzis :silly:
ale lekarka dla swojej pewnosci zebym nie miala do niej pozniej pretensji nas wyslala, moze tez dlatego ze Jasiek tej glowki nie dzwiga jak lezy na pleckach ale cwiczymy i napewno bedzie dobrze :)

no i tak dzis mielismy USG wszystko jest OK cale szczescie, lekarz od USG mnie opierniczyl zebym neta nie czytala i takie tam,

w poniedzialek ide jeszcze do p[ediatry z wynikami moczu i krwi, tarczyca ok, poziom wit D3 super cos tam we krwi jest zanizone a niektore podwyzszone ale mam nadzieje ze to nic powaznego,
mam nadzieje ze Was nie zanudzilam, ale naprawde tyle nerwow mnie to kosztowalo ze szok :huh:
maz nawet powiedzial ze wiecej dzieci nie bedziemy mieli bo sie za bardzo denerwuje :) on tez napewno sie denerwowal ale nie chcial pokazac wystarczy ze ja panikowalam

o kurde ae referat walnelam, mam nadzieje ze ktos przeczyta ku przestrodze zeby nie czytac neta za bardzo :)

Ilonah wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #743687 przez Dave
Azja - całe szczęście, że wszystko dobrze. I na prawdę fajnie że macie takich lekarzy, którzy wolą sprawdzić a nie bagatelizować.
Dzieci moich znajomych tez mają duże główki, ale taka ich uroda i już. To też sie wszystko jeszcz unormuje, nabierze proporcji.

Dzieci mi padły, więc chyb alecę coś poćwiczyć a potem do kompa bo mam zaległą recenzję rowerka biegowego do napisania :dry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #743741 przez anafora21
Agat- Na pewno wszystko będzie dobrze, najważniejsze żeby jednak wszystko posprawdzać. Niestety wydaje mi się, że na szybkie terminy nie ma co liczyć. U nas był też problem z badaniem serduszka. Mam nadzieje, że u Was wszystko szybko pójdzie.

Azja-Całe szczęście, że wszystko w porządku. Niestety internet często to zły doradca. Ja sama jak się naczytam to potem spać nie mogę. Niestety zawsze ciekawość wygrywa.

Ja tak bagatelizuje te plamy na policzkach u Dominika. Niby 2 pediatrów mówiło, że to nie pokarmowe ale coś mi to nie daje spokoju. Przy szczepieniu jeszcze raz się dopytam. U nas dziś kasza manna w zupie wylądowała. Pół łyżeczki.

11 lata 8 miesiąc temu #743742 przez creatura
Oł dżizas Azja, ale dziś miałaś "wrażenia" :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: Wszystko zrozumiałam z referatu :blink: A jak Ci doktórka jeszcze będzie wymyślać, że Jasieńcjo ma za dużą główkę, albo cuś, to jej powiedz, że forumowe ciotki dobrze sobie go obejrzały na zdjęciach i jednogłośnie stwierdziły, że główka jak marzenie :silly: :silly: :silly: :woohoo:

Leoś thankjuje za komplementy :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #743748 przez Dave
Creatura - dobrze mówisz :side: :side:

Poćwiczone, gogurcik wciągnięty, teraz cos na uzupełnienie płynów i spox. Młody nawet już którąś godzinę śpi.

Wiecie co, on to w dzień czasem tak tylko popija a nie żebym czuła że tak fajnie wszystko wypił. Owszem i takie tankowanie sie zdarza, ale cześciej to takie pochlipanie i ma dość, a mimo to ma przerwy między karmieniami i nie chce jeść, jak mu daję spróbować, bo np mi sie wydaje że głodny. Kurka masło maślane, ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.

Sprawdziłam i mamy szczepienie 2.10, ciekawa jestem jak u niego z wagą. Tym bardziej, że teraz tylko cyckowe mleko i nic poza tym.

11 lata 8 miesiąc temu #743753 przez Azja
Agat napewno wszystko bedzie dobrze, moj Mlody przybral chyba tylko 0,5 kg przez jakies 2 miesiace no moze niecale 2, ale co sie dziwic jak rece i nogi w ciaglym ruchu :) najwazniejsze to zrobic to USG dla spokoju, tylko nie czytaj nic wczesniej na necie :S

ja z jednej strony sie ciesze ze zrobilismy to USG i ze ta lekarka taka wnikliwa ale co sie denerwowalam to normalnie szok

a jeszcze pediatra powiedziala ze 2 jedynki na dole sa juz w dziaslach widoczne, ja tego nie widze ale moze nienadarmo Jasiek tak sie slini :)

MOj M robi sok malinowy, kuchnia cala czerowna szok :cheer:

a jeszcze powiem Wam cos na temat naszej kochanej sluzby zdrowia, za USG glowki musielismy zaplacic bo pediatra na kase chorych moze dac tylko skierowanie na uSG brzuszka, ale jakby bylo od neurologa to by bylo za darmo, do cholery co za roznica kto daje wazne zeby bylo zrobione, wysadzic ten caly NFZ

11 lata 8 miesiąc temu #743756 przez Dave
Azja - wiem, wiem z tymi skierowaniami to jakaś paranoja. A jeszcze jakbys poszła na prywatną wizytę i tam dostała skierowanie, to i tak musisz płacić, bo masz od prywatnego. No istna paranoja!!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #743760 przez agat
Azja to widzę i Ty miałaś przejścia. Najważniejsze, że wszystko ok. Mojemu lekarzowi jak na razie ufam, bo do tej pory nie zbagatelizowała niczego z czym do niej przyszlam, no i sama z siebie wysyła na różne badania. No ale zobaczymy z czasem...
Co do czytania w necie to akurat na temat słabego przybierania trochę się pocieszyłam, bo bardzo wiele osób na ten temat pisało, więc problem raczej często spotykany.

Jejuuuuuuuuuuuuuu, gdyby to o moje problemy ze zdrowiem by chodziło to 10 razy mniej by mnie to obeszło. Bycie mamą to nie piece of cake...

11 lata 8 miesiąc temu #743774 przez Dave
Agat - dokładnie. Mnie to ciężko do lekarza zagnać. Do łóżka z resztą tak samo.

Zaliczyłam właśnie tankowanie, a raczej Młody zaliczył :side: Ciekawe o której będzie następne.

11 lata 8 miesiąc temu #743782 przez creatura
Dave napisał:

Wiecie co, on to w dzień czasem tak tylko popija a nie żebym czuła że tak fajnie wszystko wypił. Owszem i takie tankowanie sie zdarza, ale cześciej to takie pochlipanie i ma dość, a mimo to ma przerwy między karmieniami i nie chce jeść, jak mu daję spróbować, bo np mi sie wydaje że głodny. Kurka masło maślane, ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.

Rozumiem dokładnie, mamy tak samo, ale te pochlipania są wtedy częściej.

agat napisał:

Bycie mamą to nie piece of cake...

Tell me about it..... :silly: A wydawało mi się, że w ciąży się trzęsłam.... :S

Azja, dałaś kaszkę na noc? Jaką?

Słuchajcie, mam taką rozkminę: w sobotę idziemy wieczorem na imprezę i chciałabym sobie trochę posiedzieć, a nie zawijać się po godzinie i się zastanawiam czy nie podać Leosiowi mm, żeby lepiej tam spał w wózku, a nie budził się co chwilę. Myślicie, że mogę? Jakie mm? Kaikai, ekspercie? :silly: Czy zagęścić odciągnięte kaszką? :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #743783 przez Dave
Creatura - ja bym swoje zagęściła kaszką. A robiłas już tak??? Jesli nie to spróbuj dac w piatek czy to w ogóle zadziała.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #743789 przez creatura
Co zacznę pisać posta to zapomnę

Ilonka
[img size=800x600] 3.bp.blogspot.com/-BIkngfWIAcc/TtFsn0FCU...wedding-anniversary- [/img]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #743791 przez Dave
Dawno Mateusza nie pokazywałam to cyknęłam na szybko, żeby nie być w tyle:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #743794 przez creatura
Ale Mat już "wydoroślał" na buźce :woohoo: Jaciękręcę, i jakie włoski długie :side: Cudo :side:

Raz czy dwa dałam dwie łyżeczki kaszki na 100ml mleka - nic nie zadziałało, bo chyba za mała ilość :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #743795 przez Dave
Creatura - no to nie wiem czy zadziała. A dawałaś wcześniej mm??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka