- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
nie bylo mnie od wtorku, zaraz napisze dlaczego, a tymczasem postaram sie troche nadrobic

Creatura Leos cudoooooo

Kaikai Dawidek również cudowny

Agat moj mlody tez bral actiferol 15 przez 2 miesiace i sie unormowalo zelazo

a teraz napisze Wam o mojej wizycie u lekarza we wtorek, poszlam bo przestalam dawac Jaskowi biogaie i znowu zaczal robic smierdzace i pieniste kupki a odstawilam biogaie bo niechcialam zeby organizm sie calkiem do tego przyzwyczail a zreszta nie wiedzialam czy mozna caly czas to dawac, no i lekarka mowi zeby znowu mu to podawac ale przy okazji dala nam skierowanie na mocz, morfologie, poziom witaminy D3 (platny 70 zl), a i poprosilam przy okazji na TSH bo ja mam niedoczynnosc, a jak mial byc kluty to lepiej za jednym razem zrobic
zapytala czy bylam u tej rehabilitantki i takie tam
powiedzialam jej ze ostatnio czesciej sie budzi w nocy czy moze mu juz mojego pokarmu nie wystarcza, wiec powiedziala zeby poprobowac dokarmic kaszka a nie samym mlekiem bo moze mu cysia nie wystarcza, no i go zwazyla i faktycznie bardzo malo przybral wiec kazala podokarmiac
mam nadzieje ze sie nie pogubicie w moich wywodach calkiem to jakies nie poskladane, ae pisze dalej
nastepnie stwierdzila ze jednak ta glowka Jaska jest duza i ze ma objaw "zachodzacego słonca" wiec skieruje nas na USG glowki bo moze ma za duze cisnienie w glowce, ale zeby sie nie martwic bo ona daje to skierowanie zeby sie upewnic i zeby nic nie przeoczyc, ze po prostu moze taka jego uroda i glowke ma genetycznie duza po nas, a ten objaw to czasem jest taki urok dzieci i juz, wiec zapisalam sie na USG (mial mlody dzis)i poszlam do domu nieświadoma do konca co to zachodzace slonce znaczy i oczywiscie glupia wpisalam sobie w google

dla nas Mlody nie ma duzej glowki, moze ma wieksza niz inne dzieci w jego wieku ale jak ogadam nasze zdjecia jak bylismy mali tez mielismy duze no i zreszta zostalo do dzis

ale lekarka dla swojej pewnosci zebym nie miala do niej pozniej pretensji nas wyslala, moze tez dlatego ze Jasiek tej glowki nie dzwiga jak lezy na pleckach ale cwiczymy i napewno bedzie dobrze

no i tak dzis mielismy USG wszystko jest OK cale szczescie, lekarz od USG mnie opierniczyl zebym neta nie czytala i takie tam,
w poniedzialek ide jeszcze do p[ediatry z wynikami moczu i krwi, tarczyca ok, poziom wit D3 super cos tam we krwi jest zanizone a niektore podwyzszone ale mam nadzieje ze to nic powaznego,
mam nadzieje ze Was nie zanudzilam, ale naprawde tyle nerwow mnie to kosztowalo ze szok

maz nawet powiedzial ze wiecej dzieci nie bedziemy mieli bo sie za bardzo denerwuje

o kurde ae referat walnelam, mam nadzieje ze ktos przeczyta ku przestrodze zeby nie czytac neta za bardzo

Ilonah wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Dzieci moich znajomych tez mają duże główki, ale taka ich uroda i już. To też sie wszystko jeszcz unormuje, nabierze proporcji.
Dzieci mi padły, więc chyb alecę coś poćwiczyć a potem do kompa bo mam zaległą recenzję rowerka biegowego do napisania

- anafora21
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Azja-Całe szczęście, że wszystko w porządku. Niestety internet często to zły doradca. Ja sama jak się naczytam to potem spać nie mogę. Niestety zawsze ciekawość wygrywa.
Ja tak bagatelizuje te plamy na policzkach u Dominika. Niby 2 pediatrów mówiło, że to nie pokarmowe ale coś mi to nie daje spokoju. Przy szczepieniu jeszcze raz się dopytam. U nas dziś kasza manna w zupie wylądowała. Pół łyżeczki.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Leoś thankjuje za komplementy

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Poćwiczone, gogurcik wciągnięty, teraz cos na uzupełnienie płynów i spox. Młody nawet już którąś godzinę śpi.
Wiecie co, on to w dzień czasem tak tylko popija a nie żebym czuła że tak fajnie wszystko wypił. Owszem i takie tankowanie sie zdarza, ale cześciej to takie pochlipanie i ma dość, a mimo to ma przerwy między karmieniami i nie chce jeść, jak mu daję spróbować, bo np mi sie wydaje że głodny. Kurka masło maślane, ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.
Sprawdziłam i mamy szczepienie 2.10, ciekawa jestem jak u niego z wagą. Tym bardziej, że teraz tylko cyckowe mleko i nic poza tym.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

ja z jednej strony sie ciesze ze zrobilismy to USG i ze ta lekarka taka wnikliwa ale co sie denerwowalam to normalnie szok
a jeszcze pediatra powiedziala ze 2 jedynki na dole sa juz w dziaslach widoczne, ja tego nie widze ale moze nienadarmo Jasiek tak sie slini

MOj M robi sok malinowy, kuchnia cala czerowna szok

a jeszcze powiem Wam cos na temat naszej kochanej sluzby zdrowia, za USG glowki musielismy zaplacic bo pediatra na kase chorych moze dac tylko skierowanie na uSG brzuszka, ale jakby bylo od neurologa to by bylo za darmo, do cholery co za roznica kto daje wazne zeby bylo zrobione, wysadzic ten caly NFZ
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Co do czytania w necie to akurat na temat słabego przybierania trochę się pocieszyłam, bo bardzo wiele osób na ten temat pisało, więc problem raczej często spotykany.
Jejuuuuuuuuuuuuuu, gdyby to o moje problemy ze zdrowiem by chodziło to 10 razy mniej by mnie to obeszło. Bycie mamą to nie piece of cake...
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Zaliczyłam właśnie tankowanie, a raczej Młody zaliczył

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wiecie co, on to w dzień czasem tak tylko popija a nie żebym czuła że tak fajnie wszystko wypił. Owszem i takie tankowanie sie zdarza, ale cześciej to takie pochlipanie i ma dość, a mimo to ma przerwy między karmieniami i nie chce jeść, jak mu daję spróbować, bo np mi sie wydaje że głodny. Kurka masło maślane, ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.
Rozumiem dokładnie, mamy tak samo, ale te pochlipania są wtedy częściej.
agat napisał:
Bycie mamą to nie piece of cake...
Tell me about it.....

Azja, dałaś kaszkę na noc? Jaką?
Słuchajcie, mam taką rozkminę: w sobotę idziemy wieczorem na imprezę i chciałabym sobie trochę posiedzieć, a nie zawijać się po godzinie i się zastanawiam czy nie podać Leosiowi mm, żeby lepiej tam spał w wózku, a nie budził się co chwilę. Myślicie, że mogę? Jakie mm? Kaikai, ekspercie?

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ilonka
[img size=800x600] 3.bp.blogspot.com/-BIkngfWIAcc/TtFsn0FCU...wedding-anniversary- [/img]
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Raz czy dwa dałam dwie łyżeczki kaszki na 100ml mleka - nic nie zadziałało, bo chyba za mała ilość

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem