BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #750624 przez Dave
Dzień dobry

Za nami nocka jako taka :cheer:

Azja - ja jeszcze nie miałam. Przy Majce dostałam jakoś po 8 miesiącach i teraz też mam nadzieję, że jeszcze nie pora

Agat - chyba nie wyspana będziesz :dry:

Miłego dnia :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #750654 przez Dave
Powoli usypiam Młodego na drzemkę. Popijam kawkę i myślę jak zrobić grzybki. Mam sporo prawdziwków i chyba je zamarynuję. Będą jak znalazł:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #750656 przez Azja
dzien dobry

chyba te nasze kwietniowe chlopaki lacza sie jakos wirtualnie w nocy :) u nas noc niebardzo :) pierwsza noc odkad Jasiek sie urodzil i jestem niewyspana, moj Królewicz obudzil sie 2.30 i mu sie na pogawedki zebralo, ja nie reagowalam to mnie za nos zaczal lapac,cysia nie chcial tylko zabawy mu w glowie, odlozylam go do lozeczka to plakal, wiec nosze na raczkach moze usnie, etam, az w koncu tatus sie obudzil i wzial mlodego na zabawy a ja chwile sie drzemnelam, usnal gdzies o 4 a o 6 pobudka :cheer: skad on ma tyle energii,teraz pierwsza drzemka moze chwile pospi :)

ah ta nasza sluzba zdrowia dzwonie wczoraj zeby sie zapisac na dzis z Jaskiem do lekarza, powiedziala ze nie ma miejsc do zadnego pediarty, zeby zadzwonic rano to sie spyta lekarza czy dodatkowo przyjmie, dzwonie dzis, niestety lekarz musi o 11 równo wyjsc wiec nie przyjmie ale jak Pani chce to do innej lekarki, na 11.3 no kurde wczoraj podobno nie bylo miejsc zwariowac z nimi idzie dobrze ze udalo nam sie zapisac ale dla kogo oni trzymaja te miejsca :(

11 lata 7 miesiąc temu #750664 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)
Trochę mam zaległości :cheer: :cheer:

Kaikai Dawidek ma takie cudowne oczka,no tak mi się podobają :kiss:

Emilka to mała strojnisia,jeszcze trochę i będziecie razem na zakupy chodzić jak przyjaciółki :blink:

Monia cudowny synuś :kiss: dołączam się do jakiejkolwiek pomocy dla Was :) :)

My mamy aspirator do noska,wcześniej psikam solą morską , ale Tomeczek ani tego ani tego nie znosi :dry: zawsze są nerwy podczas "zabiegu" :P

Agat pewnie to stan przejściowy gojenia, na spokojnie będziecie u pediatry
to się wszystkiego dowiesz :blink: :)

Okresu jak na razie nie mam i bardzo się z tego powodu cieszę :lol: :lol:

Creatura jak Leonek się zmienił( oczywiście coraz piękniejszy :kiss: :) ) ( Spóźnione życzonka dla Niego :kiss: :kiss: :kiss: )

11 lata 7 miesiąc temu #750667 przez agat
Azja przypominam Ci, że mamy wizytę w Centrum Zdrowia Dziecka 3.01.2013 :P Chociaż nie wiem, czy pojedziemy, bo ulewanie znacząco się zmniejszyło, zobaczymy czy coś wyjdzie na usg brzuszka no i czy waga będzie ok. Wizyta umówiona, można pojechać, albo odwołać, niech ktoś inny skorzysta.

Jakoś nie jestem niewyspana. Od paru dni mamy 2 pobudki, po północy i po 3, młody wstaje przed 7, ale jeszcze leżymy w łóżku trochę, młody wcina śniadanie na leżąco a mama przysypia. Teraz próbuję go uspać, ale mu nie idzie i chyba wiem dlaczego. Kupa przyszła :P

Opuchlizna na tyłeczku jakby mniejsza. Może rzeczywiście po aktywnym dniu ranka się podrażnia i puchnie. Zobaczymy co powie lekarz.

11 lata 7 miesiąc temu #750685 przez monia89
Agat może pupa tak ma się goić a z drugiej strony to miejsce do najczystszych nie należy i oby nic się złego tam nie działo.

Kakai my nie startujemy jak narazie. Jaka tam konkurencja każde dziecko jest piękne!

Leonek jest piękny!

co do @ ja nie karmie już miesiąc i okres miałam 2 razy i tak nienormalny że szok!

Dziewczyny mam pytanko w co zaopatrujecie w Wasze szkraby na zimne w kombinezony czy Kurteczki??? Ja dziś ppierwszy raz wybieram się sama z Tosikiem na zakupy samochodem i zamierzam już coś mu kupić :)

11 lata 7 miesiąc temu #750692 przez monia89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #750694 przez kaikai
Dzien dobry

U nas pierwsza drzemka

Leos przystojniaczek :)

Monia ja kupilam teraz kurtke Dawidkowi ale nie jestem zadowolona bo jest na suwak a to strasznie niewygodne bo nie zapina sie do konca ,wbija sie ten suwak w szyjke i buzie. Moja tesciowa kupila nam wczesniej taki kombinezon jesienny w mothercare ale typowo dla dziewczynki z rozowymi trustawkami hmm myslalam ze nie ubiore malego w to,ale ostatnio wpakowalam go w ten kombinezon i jest super bo jest na zatrzaski i pod szyjka nic sie nie wbija . Tak mysle zeby zimowy kombinezonik kupic mu wlasnie na zatrzaski a nie na suwak. Jak zobaczysz gdzies taki kombinezon to daj znac w jakim sklepie.

11 lata 7 miesiąc temu #750710 przez agat
monia89 napisał:

Dziewczyny mam pytanko w co zaopatrujecie w Wasze szkraby na zimne w kombinezony czy Kurteczki??? Ja dziś ppierwszy raz wybieram się sama z Tosikiem na zakupy samochodem i zamierzam już coś mu kupić :)

Ja mam taki kombinezon gruby pluszowy z niedźwiedzia :) Bratanica chodziła w nim całą zimę, więc ciepły na pewno. Tylko nie wiem, czy Adaś z niego nie wyrośnie w połowie zimy. Jeśli nawet tak, to wtedy mu się coś dokupi, pewnie już będą promocje. Koleżanka ma nam dać też jakąś kurtkę zimową po swoim synku.
w 5-10-15 widziałam niebrzydkie kombinezony, ale nie przyglądałam się dokładnie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #750716 przez Dave
Młody usnął, przyszła siostra i po spaniu :angry:

teraz może by zasnął, bo jakiś marudek jest, ale usnąć nie chce. Ani jeśç też nie. Jak ja tego nie lubię.

Na zimę dla takiego szzkraba najlepszy jednoczęściowy kombinezon. Plecki zasłonięt, nic się nie podwija itp. Mam fajny po Majce, ale oczywiście różowy więc muszę się rozglądnąć.

Monia - pochwal się potem zakupowymi zdobyczami.

11 lata 7 miesiąc temu #750723 przez ilonah
Dzień dobry

U nas spoko nocka, chociaż Emiśka na swoje drugie jedzonko obudziła się o 2:30 a zwykle budziła się koło 4 i bałam się, że zafunduje mi trzecią nocną pobudkę ale obudziła się dopiero parę minut po 7 :)
Ja myślę o kombinezonie dla małej na zimę, widziałam fajne w smyku i 5-10-15 ale ja pod kątem dziewczynek patrzyłam, muszę jeszcze w coccodrillo zobaczyć i też już będę niedługo kupować. Moniu ja też pomogę, jak każda z forum coś dołoży to zawsze jakiś grosik będzie :)
Emilka właśnie zalicza pierwszą drzemkę.
Madzia Emilka już jest moją najlepszą przyjaciółką, wszystkie sekrety mogę jej powierzyć i wiem, że nikomu nie wygada :silly:

Miłego dnia

11 lata 7 miesiąc temu #750740 przez creatura
Dzień dobry.

Jeszcze raz dziękujemy dziewczynki :kiss:

Kaikai, a teściowa to chciała mieć kolejną wnuczkę? ;)

Też mam dla Leonka misiowy kombinezon, zapinany po bokach na guziki i fajnie pod szyją przylega, a nic nie uwiera.

Czuje, że walczę dziś ze zbliżającym się przeziębieniem:/ póki co w ruch poszły miód, cytryna, prenalen. jak to zawiedzie to co można przy karmieniu piersią?

11 lata 7 miesiąc temu #750761 przez kaikai
Creatura moja tesciowa jest taka ze jak cos jej sie podoba to kupuje i nie patrzy ze rozowe a poza tym zna tylko chyba jeden sklep wlasnie mothercare i tylko tam kupuje, jejku juz mam dosyc troche tej firmy ale nie dociera.

11 lata 7 miesiąc temu #750793 przez Dave
Kaikai - no to udana jest.

Młodziak się napił i chce się bawić. Znów dziś będzie dzień poprzestawiany przez te odwiedziny i brak drzemki :dry: :dry:

Co by tu dzis na obiadek Mateuszowi wymyślić :unsure: Podejrzewam, że co by to nie było i tak się będzie krzywil :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #750819 przez kaikai
Dawidek dzis ma na obiadek zupke z cukinia indykiem i ryzem. Zje o 12 i na spacerek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka