BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #749372 przez ilonah
Dzień dobry

My zajadamy z mężusem śniadanko a Emilka buja się w leżaczku, gada do nas i cmoka językiem (jej nowa umiejętność :silly: ) Wiecie co czytam o Waszych problemach z karmienem i powiem Wam, że Emiśka nigdy cycem nie gardziła i nie pluła, zawsze ile razy bym jej nie dawała to ładnie wypije, nawet jak nie jest za bardzo głodna to zje i najwyżyżej uleje, ale normalnie ne odmawia nigdy :blink: Faktycznie gorzej się ją karmi bo wiele rzeczy ją rozprasza ale dajemy sobie z tym rade. A na samą myśl, że powoli będziemy zmnjejszać liczbę karmień to mi smutno, uwelbiam ją karmić, uwelbiam jak wtula się wtedy we mnie i smyra delikatnie rączką po buzi :laugh:

Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #749374 przez Azja
u nas nocka calkiem calkiem pospalismy do 6.30, wiec patrzac na godz ktora usnal to niezle :)

teraz Mlody ma 1 drzemke a ja lece kawke sobie zrobic :)

11 lata 7 miesiąc temu #749380 przez patrycja280791
witam mamuski, znow musze nadrobic te kilka dni bo nie mam kiedy popisac , dodaje wam zdjecie mojego szkraba :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #749382 przez Dave
Pati - Wow, kolejny siedzący aniołek :)

Młodziak zasnał, Maja się bawi to sobie Inkę strzeliłam :silly:

Anafora - mój potrafi pić z butelki, ale tylko moje mleko. Niczego innego nie przełknie.

Ilona
- to ciesz się tymi karmieniami jak najdłużej.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #749398 przez agat
Pati, ale słodziaczek :)

My jeszcze w pieleszach, ale właśnie młody przebudził się z drzemki i będziemy wychodzić z pościeli. Mąż o 6 pojechał na grzyby. Że też mu się chce...

Ja też by prosiła o krótką ściągawkę z przepisów na kaszę jaglaną :) Zamierzam kupić Holle, tylko którą? Bezmleczną? I z mlekiem swoim ją podawać? (nie ściągnę tyle codziennie, szlag mnie trafi). Czy może mleczną?

11 lata 7 miesiąc temu #749428 przez ilonah
Ja się na kaszkach nie znam, narazie czytam i zapamiętuje co wy o nich piszecie. Kiedyś się przyda.
Patrycja ale fajnie Twój bąbelek siedzi :)

11 lata 7 miesiąc temu #749429 przez patrycja280791
ja kaszki nie podaje bo to jedyna zecz na jaka moj maly ma uculenie, wszystko co na takim mleku modyfikowanym to jest blle, kaszki, ostatnio kupilam kaszle w sloiczku z hippa to po wszystkim wymioty, teraz juz wiem zeby nie podawac

11 lata 7 miesiąc temu #749437 przez Magdalena9t
Hej dziewczyny :) u nas nocka spoko ;)
Co do karmienia to u mnie jeszcze okej, nadal muszę w nocy odciągać mleczko bo jak nie odciągnę to nad ranem , aż piersi bolą :silly:
Gorzej idzie z nowościami, :dry: co prawda były tylko jak na razie 3 próby marchewki i w sumie tak średnio, pierwsza próba była najlepsza bo z moim mleczkiem zmieszałam marcheweczkę także taka zupka wyszła i Tomusiowi chyba smakowało, ostatnio dałam tylko troszeczkę mleczka i nie było takiego szału :dry: żadnej kaszki jeszcze nie dawałam.
Trochę się martwię bo bym chciała mieć już jakąś regularność w karmieniu :side: :S

Pati ale silny ten Twój synuś , mój Tomeczek tak jeszcze sam nie potrafi :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #749442 przez agat
Drogie cioteczki, czy wyglądam, jakby mi coś dolegało?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dałam właśnie małemu połówkę jabłka i zasysa :)

11 lata 7 miesiąc temu #749448 przez Magdalena9t
Ale wesolutki Adaśko :kiss: :) :)
Zdrowy i silny :) :)

11 lata 7 miesiąc temu #749449 przez ilonah
Jedynie co ja podaje Emilce innego niż moje mleczko to tą kaszke z Nestle mieszam z warzywkami żeby poznawać nowy smak i szczepić glutenem. Ale to nie jest w takej ilości żeby zastępowało regularny posiłek. Tak sobie postanowiłam, że jak Emilka skończy 6 miesięcy to będę wprowadzać jakieś danie i kaszkę jako regularne jedzonko.

11 lata 7 miesiąc temu #749450 przez ilonah
Adaś prezentuje się świetnie :) , buziaki przesyłamy :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #749459 przez Azja
Patrycja synuś słodziak :) sam sie podnosi do siadania czy po prostu tak go sadzasz?? bo mi rehabilitantka mowila zeby nic nie przyspieszac czyli jak sam nie siada to zeby nie sadzac dziecka

Agat Adas nie chorego napewno nie wyglada, widze ze na 4 zdjeciu ząbka szuka :)słodziak :)

moj kaszki tez nie chce jesc, ale zupka jarzynowa ze sloiczka mu posmakowala :)musze zaczac sama mu przyrzadzac jedzonko, tylko narazie chce wyprobowac co mu smakuje :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #749479 przez creatura
Adaś wmiata i już widzę u niego tą cudowną swobodę na brzuszku jak u Dawidka Kaikaiowego :woohoo: :kiss:

Pati, Twój synek jest śliczni i pięknie sam już siedzi :kiss: :kiss: :kiss:

Azja, wszystko zrozumiałam z opisu Waszych ćwiczeń. Czyli robimy prawie identyczne :side: A fizjoterapeutkę macie z metody NDT Bobbath?

Anafora, fajny prezencik od męża, a pod choinkę autko :silly:

Ilonka, fajnie, że się ekscesy karmieniowe ominęły. Dave, a jak było z Majosem, bo teraz masz porównanie i może to chłopcy tak szaleją.

Madzia, powiem Ci, że początkowo Leonek tak bez szału podchodził do warzywek, ale to była moja wina ponieważ robiłam je za "suche". Kupiłam więc kilka słoiczków Hippa, żeby sprawdzić smak i konsystencję. Leoś się na nie "rzucił" i już teraz ze smakiem wcina moje wyroby, nawet do 180ml :lol:

Znalazłam dość ciekawą stronkę z zabawami stymulującymi dla niemowląt
mamotatopokazmi.pl/index.php/doswiadczal...zabawy-dla-niemowlat

A co do kaszek, to poczytałam składy wszystkich dostępnych w sklepach i na razie nie dałabym żadnej jako posiłek, ze względu na dodatek cukrów i/lub mm 2 (tu ukłon w stronę kaikai za oświecenie :blink: ).
Za to kaszka jaglana Holle, wydaje się być super, tylko trzeba z neta sprowadzać, choć podobno w Piotrze i Pawle są. To kaszka bezmleczna, więc można ją robić na wodzie (paskudny smak ma jaglanka na wodzie - to wypróbowałam), na mm, np tym delikatnym HA, lub na własnym odciągniętym mleku.
Ja gotuję zwykłą kaszę jaglaną i miksuję z soczkiem jabłkowym, a potem przecieram jeszcze przez sitko, żeby podawać w postaci płynnej, ale spokojnie można futrować łyżeczką :woohoo:
Przerzucę się chyba na tą Holle, bo jest z nią o wiele mniej zachodu: zalać, zamieszać, skonsumować. Fajnie się też będzie dodawało do niej musy owocowe, np, kaszka na wodzie, 2-3 łyżeczki musu - samo zdrowie i naturalna słodycz :side:

A jeszcze pisałyście o drzemkach, Leoncjusz fan spania, w dzień sypia dość sporo 3-4 drzemki po 1-2,5 h.

11 lata 7 miesiąc temu #749512 przez monia89
Witam mamusie po długgggggggggggggiej przerwie :)
DZieciaczki rosą jak na drożdżach każde Cudowne :)
Krótko co u nas się działo :

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tu przedstawiam Wam mojego smyka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka