BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #788478 przez ilonah
Witajcie
Tak meżuś znowu się bawił :angry: bo ja dopiero z zajęć wróciłam. Szybkie pakowanko i zbieramy się do teściów jednak. Tormentiol poszedł w ruch bo już dawno miałam go kupionego w razie pupciowych problemów. Lecę bo zaraz ruszamy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #788495 przez Azja
buziaczki dla Antosia :)

Dave ja daje kaszke z bobovity mleczno-ryzowa waniiowa albo bananowa Jasiek je uwiebia ale na poczatku musiałam mu łyzeczka dawac bo nie chcial butli a teraz jak widzi butle to az błysk w oku :)

kupiłam dzis bebiko zobaczymy czy mlody sie skusi bo niestety bebilon byl be dla Królewiczka :)

Ilonka szerokiej drogi, :)

u nas druga drzemka :) czy Wasze dzieci tez sie tak kokosza jak spia, Jasiek nieraz podczas snu to sie przekreca co chwile jakby "mial robaki" :side:

11 lata 5 miesiąc temu #788502 przez agat
Dave Adasko dziękuje za buziaki, ale chyba były kierowane do Antonia :)

Creo shame on you tyle spać i jeszcze się tym chwalić :P Każda szanująca się matka Polka o 7 powinna mieć już chałupę ogarnietą i obiad gotowy, a ty śpisz do południa! To się nie godzi :P

U nas dziś dzień z cyklu "uwolnić kupe". Najpierw rano wyszła przez pizame, a teraz przed spacerem nogawką się ewakuowała :P Normalnie jak za starych dobrych noworodkowych czasów :P

Co tu dziś spłodzić na obiad?

11 lata 5 miesiąc temu #788505 przez kaikai
Hej

Tormentiol ma jakies szkodliwe dla dziecka skladniki! wszedzie o tym pisza, nie wolno go stosowac u dzieci.
Ja w aptece kupilam Tormentalum dziala jak Tormentiol ale nie ma tego szkodliwego skladnika.

Moj Dawid ciagle steka co za dziecko nic mu nie pasuje

11 lata 5 miesiąc temu #788509 przez kaikai
Ja dzis na obiad robie rybe morszczuka ze szpinakiem i dla malego to samo bedzie tylko z dodatkiem marchewki

11 lata 5 miesiąc temu #788638 przez Dave
No jasne, że dla Antosia buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
ale Adasia też chętnie wycmokam :kiss: :kiss: :kiss:

Młodemu dziś dodałam ryżu do obiadku :cheer: Smakowało :)

Dopiero mi padł na 2 drzemkę. Ciekawe o której pójdzie spać na noc :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #788680 przez agat
U nas obiadek niezmiennie niedobry, 4 łyzeczki weszły :P

Dajecie już grudkowe jedzenie maluchom? Fajnie :)

U nas "gładkie" w gardle staje, o grudkach mogę pomarzyc :P

11 lata 5 miesiąc temu #788731 przez Azja
Mlody spi, M pojechal cisza i spokoj zaraz sobie karmi odpale :)

Agat ja dawalam Jaskowi 2 razy grudkowe jedzonko ale jest odruch wymiotny wiec narazie daje papki, poki co nawet mu smakuja, zauwazylam ze lepszy apetyt ma jak wstanie z drzemki bo jak sie zbliza pora spania to trzeba sie bardziej nagimnastykowac :S

dzis poszłam na spacer i nie było akurat pory drzemki i co wiekszosc drogi niosłam Króla na rekach, bo wozek be a nosidełka zapomniałam B)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #788733 przez pauluska
agat nie jesteś sama mnie już coś bierze jak karmię Igę nie chce jeść obiadów i koniec :/ co bym nie dała zamyka buzię na kłódkę przetrzymam ją aby zgłodniała nawet to nie pomaga :(

Co do zrostu to mamy zrobić badanie moczu bo często przy tym infekcje i obserwować najlepiej nie używać chusteczek mokrych tylko waciki i woda i super by było jakbyśmy używali pieluszek wielorazowych to zależy od jakichś zmian hormonalnych i bardzo trzeba pilnować u dziewczynek bo jest dość częste do któregoś tam roku życia i jak się nie zrasta bardziej pozostawia się jak zrasta nadal to maści hormonalne. Jak dbacie o higienę dziewczynek chodzi mi o to czy myjąc rozdzielacie wargi i "głęboko" też myjecie. Mi położna mówiła że nie trzeba może coś zaniedbałam :(

11 lata 5 miesiąc temu #788748 przez Suzi
Hej :)

Mamy kaaaaatar, więc cięzko jest :P w nocy pobudki częste, bulgot w nosku a na widok fridy panika i zaslanianie noska :dry:
Jedzonko lepiej wchodzi lyżeczką niż przez smoka

ANTOŚKU nasz słodki dyktatorze mody buziaczki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

pauluska, moja córeczka już sobie sama radzi z myciem :lol: :lol: :lol: i to od wieeeeelu lat :blink: le mogę zapytać :silly: :lol:

Piszę jedną reką siedząc przy pininie zeby Księciunio miał natłok wrażeń ale i tak się juz znudził, więc
Cdn....

11 lata 5 miesiąc temu #788757 przez Magdalena9t
Całuski dla Antosia :kiss: :kiss: :kiss:

Byliśmy u lekarza, bo trochę mój Tomasz jest przeziębiony, ale nic nie przepisała, jeśli będzie gorączka albo kaszelek się nasili do znów na wizytę, poprosiłam też o skierowanie do alergologa dała bez problemu. i na pupke maść robioną , w niedzielę odbiór.

Mój łobuz spał dziś w sumie godzinkę :ohmy:
I teraz jest wielkie marudzenie :cheer:

Lecę do niego :) miłego weekendu :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #788790 przez agat
Mój dziś zrzędzi cały dzień :/ Z przerwami na sen :P
Na łyżeczkę się całkowicie obraził, ani zupa, ani kasza, ani deserek. Dobrze, że kaszę z butli wciągnie i soczek też. Tylko zupy nie chce :P

Mąż pojechał na mecz, a my się powoli do kąpieli szykujemy.

11 lata 5 miesiąc temu #788818 przez Dave
Dzieciaki nareszcie zasnęły :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #788852 przez Magdalena9t
Mojego Tomeczka dziś dziadzia ululał do snu, bo nawet mój cycuś nie pomógł go uśpić., :dry:
Lecę brać gorącą kąpiel :)
Dobranoc :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #788951 przez Dave
Młodziak już mi się dwa razy jakby przebudził, postekał. Ułożył się wygodniej i śpi. Hmmm... śni mu się czy co...??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka