BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #790006 przez kaikai
Hej

ja kilka tygodni temu zmienilam mleko na bebiko 2. Na poczatku przez kilka dni maly robil wiecej kupek takich luznych i gdy mialam zamiar powrocic do poprzedniego mleka, wszystko sie unormowalo i teraz juz jest ok. Wczoraj P kupil w biedronce bebiko spokojny sen z dodatkiem kleiku. Ale i tak na noc dodalam do butli kaszke. W smaku sie nie rozni od zwyklego. Probowalam tez bebiko 2R ale zle sie rozpuszczalo i trzeba bylo mocno mieszac zeby grudek nie bylo. Wiec dla nas najlepsze jest zwykle bebiko 2.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790011 przez kaikai
Bebilon i Bebiko to ten sam producent czytalam kiedys sklady to niczym praktycznie sie nie roznia. Tylko po Bebilonie 1 moj maly robil zielone kupki a potem jak pil Bebilon pepti to juz w ogole te kupy byly tragiczne i mialy brzydki zapach. Po tym Bebiko 2 nie ma kupka przykrego zapachu.
A i jeszcze pamietam ze po Bebilonie 1 ulewal wiecej.

11 lata 5 miesiąc temu #790020 przez Azja
u nas własnie tez troche luźniejsze dzis kupki, moze też po bebiku, moze musi sie organizm przyzwyczaic do nowego mleka, no chyba ze na zęby, bo chyba idzie nam powoli prawa 2 na dole

Agat Jasiek tez ostatnio jakis bardziej marudny najepiej zeby kolo niego cały czas leżec i zabawiac i to oczywiscie co chwila czyms nowym, a w ogole to najlepsze by było noszenie na rekach królewicza ale przed tym sie wzbraniam, ale wiadomo czasem trzeba :silly:
w ogole znacie moze jakies zabawy dla połroczniaków, bo mi juz powoli pomysłów brakuje B)

moj M dzis jak jest cały dzien w domu i Mlody taki troche marudny, stweirdzil ze podziwia kobiety, ze maja tyle cierpliwoscie zeby sie zajmowac dziecmi, wiedzial ze to ciezka praca ale ze az tak to nie

11 lata 5 miesiąc temu #790043 przez agat
Azja napisał:

moj M dzis jak jest cały dzien w domu i Mlody taki troche marudny, stweirdzil ze podziwia kobiety, ze maja tyle cierpliwoscie zeby sie zajmowac dziecmi, wiedzial ze to ciezka praca ale ze az tak to nie

Chciałabym, żeby mój tak stwierdził... :P

Adaś też dziś maruder na maxa, sam nie posiedzi, nie pobawi się, na rączkach by najchętniej cały dzień spędził...

11 lata 5 miesiąc temu #790184 przez Dave
dzieci spia,ja razem z nimi juz w pizamie.:-)

dobranoc

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #790207 przez ilonah
A my nareszcie w domku :lol:
Emisia śpi, ja popijam karmi i relaksuje się. Emilka praktycznie całą drogę do domku przespała, budziła się tylko wtedy gdy się zatrzymywaliśmy, chyba jazda samochodem tak ją usypiała. Muszę pochwalić moją córeczkę bo bardzo grzeczna była na tym wyjeździe :) Ogólnie bardzo zgrzeczniała ostatnio. A zębów nadal u niej nie widać więc pewnie jak będą się pojawiać to da nam popalić.

Dave dużo zdrówka dla Majosa :kiss:

Wrzucam Wam cioteczki kilka Emilkowych zdjęć :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #790222 przez agat
Ilonko czy to możliwe, że Emisia jest jeszcze bardziej grzeczna? Przecież to najgrzeczniejsze kwietniowe dzieciątko :) Śliczna jest, absolutnie!

Mój maruder nadal marudzi, tzn teraz już śpi, ale gdy nie śpi to zrzędzi. Chyba mu górna jedynka idzie, bo znowu wcina wszystko co się da.

Mam dylemat, nie wiem co zrobić z jego niejedzeniem. Poczytałam trochę, popytałam i jedni mówią, by starać się dawać codziennie choćby 2 łyżeczki, a drudzy by dać spokój z zupkami na jakiś czas i dać dziecku odpocząć. Chyba powoli skłaniam się ku drugiej opcji, bo on już nic a nic nie chce zjeść, 3-4 łyzeczki jestem w stanie mu wcisnąć, gdy uda mi się "złapać" otwarta buzię. A to chyba bez sensu, bo i dziecko się zraża do jedzenia i mnie nerwy siadają. Także chyba zrobimy sobie przerwę od zupek i łyżeczki (poza kaszką, bo ładnie wcina). Będę mu za to starała się dawać czasami jakieś warzywko w kawałku do pochrąpania (choć marchewką wczoraj wzgardził).

A tak moja dżdżownica froteruje mi podłogi :) Tu oczywiście już mu się nudziło i nie pełzał ani efektywnie ani efektownie, bo zanim sięgnęłam po aparat już się zmęczył, ale coraz lepiej mu to pełzanie idzie :)

Sorry za kąt :)

11 lata 5 miesiąc temu #790248 przez ilonah
Agat fajowsko Adasiowi idzie to pełzanie :) Emilka pełza tylko do tyłu ale za to pupe i ramiona podnosi wysoko i staje jak do raczkowania tylko nie wie, że trzeba ręce przesuwać do przodu i nieraz zaryje nosem w koc :blink: A próbowałaś dawać Adasiowi z różnych firm słoiczki? Ja zauważyłam, że lepiej jej smakują słoiczki z Hippa i wtedy potrafi zjeść cały duży na raz a z innych firm to tylko mały słoiczek zje i tyle. A może przetrzymaj Adasia dłużej bez jedzenia zanim podasz mu obiadek, kurcze nie wiem co jeszcze może pomóc :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #790262 przez Azja
Emilka śliczna dziewczynka :)

Emilka grzeczniejsza jeszcze niż była, a kawalerowie kwietniowi coraz bardziej marudni, ale to faceci to moze dlatego :P

Agat super Adaś pełza, Jasiek smiga tak samo, nie wiem czy Twojego tez ciagnie do rzeczy których nie powinien np. lizanie nogi od stołu i co go odloze w inne miejsce ten zaraz wraca tam z powrotem :S do raczkowania tez sie składa ale nie umie rączek rpzekądac, ale jak załapie to az sie boje co bedzie i tak juz czesc rzeczy na drodze "tornada" pousuwalismy, a kot ucieka aby wyżej :)

Dave zdrowiejcie :)

uciekam spać, ciekawe jakie aktrakcje nocne mi dzis Kawaler zaplanował ?? :P B)

11 lata 5 miesiąc temu #790277 przez agat
Ilonko wszystkie sloiczki są równie ohydne, domowe zupki też, nawet owocków już nie chce jeść lyzeczką. Nie man już sposobu i dlatego chyba właśnie dam nam obojgu odetchnąć. Za 2 tyg mamy szczepienie, więc pogadam z pediatrą.

Adaś podnosił tyłek, ale od 2 dni zaprzestał i skupił się właśnie na pełzaniu. Oczywiście, że zakazane owoce są najlepsze, Adaś lubi atakować kable i pozerac moje kapcie :P

11 lata 5 miesiąc temu #790323 przez Azja
witam

u nas nocka ok, wstalismy po 6 wiec nie jest zle, teraz powoli szykujemy sie do 1 drzemki :)

cisza tu jakas dzis, nie mowicie ze wszyscy jeszcze spicie :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #790326 przez agat
Nie śpimy nie śpimy :) Adaś o 7 wstał, ale ze 40 min w łóżku spędziliśmy. Teraz śmiga po podłodze i wyciera mi kurze.

Mam włączony TVN i zaraz mnie szlag trafi jak patrzę jak Pieńkowska DDTVN prowadzi :/ Wellman&Prokopa fajnie się ogląda, ale jej nie trawię.

11 lata 5 miesiąc temu #790334 przez ilonah
Dzień dobry
My dziś do 8 pospaliśmy wszyscy :) nie ma to jak spanko we własnym łóżku. Co prawda międzytankowania były 3 ale wyspana jestem :) U mnie Emiśka pod ławą wyciera mi podłodgi, ups zaklinowała się :blink:
Miłego dnia babeczki

11 lata 5 miesiąc temu #790344 przez Magdalena9t
Dzień dobry, :) wczoraj zabierałam się chyba ze 3 razy do napisania na forum, ale jedynie co to poczytałam posty .
Dave dużo zdrówka dla Majosa :kiss: ,
Emilka jaka ślicznotka,najgrzeczniejsza tu królewna wśród naszych brojarzy :kiss:
Agat, widzisz jak ładnie Adaś pomaga Ci w czyszczeniu podłogi ;) :blink:

Wczoraj byliśmy na urodzinach u brata, trochę później przyjechaliśmy i kąpiel Tomeczka nam się przesunęła o godzinę i już myślałam,że będzie marudzenie a on fajnie się w wannie bawił, sam się przekręcał z placków na brzuszek trzeba było go bardzo pilnować :lol:

Aktualnie ma drzemkę , więc lecę się szybko ogarnąć póki mam chwilę.

A i jeszcze do becikowego , już zapomniałam że dostałam :P

Miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #790345 przez kaikai
Agat to samo mam z ta Pienkowska,wlasnie przelaczylam na tv2 jak zobaczylam ta babe. Ona jest strasznie denerwujaca

pozniej odpisze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka