BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #790350 przez Azja
też nie ogladam tvn jak jest pienkowska B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #790352 przez Dave
Emisia śliczna księżniczka, jaki słodki uśmiech :lol:

A pełzacz pierwsza klasa :kiss: :lol:

U nas lepiej, Maja gorączki nie ma, śniadanie je, ale na 11.15 idę na osłuchanie.
Nocka good, Maja całą przespała, więc miałam tylko Mata do ogarnięcia więc pikuś:0

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #790353 przez agat
Niech spojrzą na słupki oglądalności i zrobią z nią porządek :P

Młody śpi, czas na śniadanie.

11 lata 5 miesiąc temu #790454 przez ilonah
U nas Emilka dopiero pierwszą drzemkę zalicza, znowu mi się plan dnia posypał na tym wyjeździe i muszę ją ustawiać od nowa :( a było już tak piękne. Tak to jest jak się chłop dzeckiem opiekuje ;) Ale nie mam co narzekać bo bardzo mi tam mężuś pomagał :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790890 przez creatura
Wow, jakie puszki :S

Emilka prześliczna i jaka duża księżniczka już z niej :kiss:

Agat, mistrzowsko Adaś pełza :woohoo: :kiss: Leoś to ma jeszcze lata świetlne do takiego poruszania się :dry:

Dave, super, że Majeczce się polepsza :kiss:

Mnie dziś wymroziło ostro na spacerze, a na termometrze było 8 stopni, czyli nie tak źle, a co dopiero zimą będzie :angry:

Szykujemy się do wieczornej pielęgnacji i spanka :side:

11 lata 5 miesiąc temu #790911 przez Azja
Creo nie mow ze lata swietlne, bo u nas Jasiek z dnia na dzien zaczał pezac, jednego dnia grzecznie lezał na kocyku a na drugi dzien pełzanie, wiec chwila moment i bedziesz ganiac za Leosiem :)

11 lata 5 miesiąc temu #790951 przez kaikai
Adas jaki grzeczny i super juz obraca sie w kazda strone, moj to jak pelza czy probuje raczkowac to steka i jeczy jak stary dziadek bo sie szybko denerwuje.
A kotek tylko przemyka bokami he he.

Emilka tez juz ladnie siedzi i super sie usmiecha :)

Moj juz przez sen steka e e e e i tak co godzina

11 lata 5 miesiąc temu #791001 przez agat
Kaikai Adaś przez pierwsze 5 minut ładnie pełza, później pełza stękając a na koniec pełza niemal płacząc :P
Dżdżownica jedna dziś dopełzła do dużego kwiata w doniczce i po chwili kwiatek leżał na ziemi... :/

Za nami pierwszy dzień bez łyżeczki, za to młody dostał do spróbowania kawałeczek ziemniaczka z naszego obiadu, chetnie buzię otworzył, trochę pomemłał i większość wypluł. Do niczego go zmuszać nie będę, jak będzie chciał będzie jadł, jak nie to nie.

Młody śpi a ja muszę zrobić porządek z paznokciami, bo wyglądają jak siedem nieszczęść :/ Wstyd ręce pokazywać.

11 lata 5 miesiąc temu #791021 przez Suzi
witajcie :)

Uffff, chyba zaczynamy wychodzić na prostą z tej infekcji, ostatnie 3 dni i noce to byla masakroza....biedaczysko mial gorączkę i nie wiedzial co sie dzieje więc swoje złe samopoczucie przelewal na nas.... marudzenie, jęczenie i w koncu placz dniem i nocą :(
Ale juz jest lepiej, juz dzisiaj przed poludniem temperatura ponizej 38 a teraz moim zdaniem juz w ogole dobrze bo łepek chłodny. Oby nie zapeszyc bo wczoraj wieczorem tez wydawało sie ze juz dobrze a w nocy byla jazda :huh:

Apetyt trochę siadł tzn zjada to co zwykle czyli i zupki i kaszki ale w mniejszych ilościach i lepiej łyżeczką bo nos przytkany, więc trudniej się ssie.

agat, ja nie mogę obejrzec Adasia, nie wiem co jest z tym sprzętem, ale niektore filmiki po prostu mi znikają jak je probuję odtworzyć :unsure: :P
Ja nie wiem co Ci sensownego doradzić w kwestii awersji Adasia do zupek, moze faktycznie przerwa będzie tu dobrym rozwiazaniem....?a lutowki pomogły? :blink: :cheer:
Mikuś nawet w chorobie zupkę nieźle wcinal i chyba nawet lepiej niż kaszkę :)

Z postępami ruchowymi u nas dalej bz, tak jak u naszego bliźniaka Leo, choć dziś był jeden epizod przekręcenia się z brzuszka na plecy ( bo odwrotnie to juz dawno bezproblemowo sie odbywa :blink: ) no i był placz, bo lepek stuknął w podłogę ( dywan) :silly:
By the way creMoniu, dzięki za foteliki :kiss:

ilonka Emilka GRZECZNIEJSZA???? To niby ze z anioła arcyanioł, taki archaniolek znaczy się? :blink: :lol: :woohoo:

dave, a jak Majorek? Zdrowsza?

Co do tefałenu to jak nie pienkowska to kuzniar albo lis lub nie daj Boze olejnik :S , :X :X :X najlepiej omijać ten nr na pilocie :P :P :P
Chyba będe sie kierować do lózia, moze sie uda dzis pospać...? :huh:

11 lata 5 miesiąc temu #791082 przez ilonah
Haha ależ się dziwice, że Emisia grzeczniejsza ale naprawdę tak jest :) Ładnie potrafi się chwilkę sama zabawić zabaweczką, jak ją posadzę na dywaniku to siedzi grzecznie i ogląda wszystko z dużym zainteresowaniem a jak jej się znudzi to sobie gdzieś popełza.Nie marudzi podczas pełzana chyba, że się gdzieś zaklinuje :blink: Kaszke i deserki ładnie łyżeczką je, obiadki troszke mniej ładnie ale zje, zasypia sama w łóżeczku a spacerki to wręcz rozkosz z nią chodzić :) Ale dziś i ja srasznie zarzłam na spacerku brr. Lecę spać bo pewnie dziś znów trzy nocne karmienia mnie czekają. Dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #791093 przez agat
Suzi lutówki nic nowego nie poradziły, bo żadna tak długiego buntu nie przechodziła, najwyżej kilkudniowe.

Nie wiem co jest z tymi filmikami, normalnie na jutuba wgrane.

Mąż kompa okupuje bo librusa uzupełnia, więc nie pozostało mi nic innego jak iść spać.

11 lata 5 miesiąc temu #791137 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)

11 lata 5 miesiąc temu #791149 przez Magdalena9t
Ale cisza tu dzis, chyba ogladacie ddtvn :P :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #791165 przez ilonah
Dzień dobry
Ja nie oglądam tv bo usypiam Emiśke :blink: a w zasadzie to już śpi. Obudziła się dziś z katarem i gluty jej z nosa kapią więc może być ciężki dzień, zobaczymy.

11 lata 5 miesiąc temu #791166 przez pauluska
agat jak coś wymyślisz z tymi zupkami daj znać bo u nas dalej to samo. Wczoraj z taką ochotą gotowałam zupkę była dużo lepsza niż słoiczkowa daje Iguli z wielką nadzieją że zje i co zjadła aż 3 łyżeczki. A Twój synek kaszki chętnie je z łyżeczki tylko zupek nie chce ? Mi na samą myśl karmienia już słabo. Doszłam do wniosku że może Iga za bardzo do mleka się przyzwyczaiła już sama nie wiem.

A mam do Was pytanie odnośnie glutenu już pewnie dawno jesteście po wprowadzaniu. U nas pierwsza próba się nie powiodła i będę próbowała drugi raz. Z racji tego że Iga nie zjada mi tych 100 ml zupki to czy mogę zrobić jej 100 ml mleka (3 miarki i woda) i do tego tą kaszkę glutenową ? Pytanie może głupie ale tak się zastanawiam hehe

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka