BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #931290 przez Suzi
Hej

No wlaśnie Azja....no co tak dlugo weny nabieralaś??? ;) dają radę chlopaki, troche po chińsku, trochę po marsjańsku ale najdejdzie TEN moment kiedy będziemy błagać "Synu!!! Przestań gadać, choć na chwilę! Bo myśli własnych nie slyszę :cheer: :P " wspomnicie te słowa......

Anabell- ładne imiona, a jakie w ogole malż BIERZE pod uwagę? Bo Twoje typy znamy, a jego...?
ZDROWKA dla Was!

CreMoniu - a czy my w ogole tej zimy będziemy potezebować śpiworkow??? :blink:
Pamietam jak starszy miał nieco ponad rok i nadeszla zima ( on wrzesmiowy) to raczej nie sposób go bylo zaprosić do śpiworka, poza tym no chodzil w buciorach po śniegu lub blotośniegu i potem do śpiworka....wiecie jak on PÓŹNIEJ wygląda??? :S
Więc ja chyba raczej w jakiś koc bym inwestowala, zeby stopy wystawały nie przykryte... Dave, co o tym sądzisz, Ty ostatnio mialaś male biegające dziecko zimą....używałaś śpiworka??
No, chyba ze sypia na spacerach....ale to nie moja opcja.

Wyobrazcie sobie,ze idę ja sobie dzis do. Lidla a tam full wypas tego o co byly bitwy i wczesnoporanne ( nie mylić z wczesnopOronnymi, jedna samogloska inna a jaka przepaść semantyczna :laugh: ) no wiec wracam do wczesnoPORANNYCH kolejek o ktorych czytalam tu i ówdzie machając ręką na te dobra, ktore mialy być nam nie pisane, a tu - siurpryza!! Full wypas i to nasze rozmairy! Ale butow nie bralam bo na rzepy, kurtki nie bralam bo mamy, wzeilam Misiowi 3 dresiki takie ladne welurkowe, dwa dwupaki bluzeczek ( a jednak :P ) i dwa dwupaki bodziakow, 3 zestawy skarpetek i dwie pary rajstop antyposlizgowych i cienki polarek bez kapturka pod kurtkę na wyjatkowy ziąb :laugh: . No czad! I to tak z marszu, bez zbroi i podchodów! Jestem jeszcze pod wrażeniem, poza tym tego wszystkiego byly jeszcze pełne kosze wiec albo zamawiają więcej do sklepow przy osiedlach albo sama nie wiem co... :P :laugh:

Kaikai -pamietamy o Tobie :kiss: mam nadzieję, ze juz ma sie ku lepszemu

BUZIACZKI DLA DAWIDKA PÓLTORAROCZNIAKA!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #931291 przez Anabelle
mąż otwarty na propozycje haha
w sobote wypalił z Wawrzykiem :P
czyli Wawrzyńcem, tak się uśmiałam, jak głupia :P

11 lata 10 miesiąc temu #931298 przez monia89
Buziaki dla Dawidka :-)
Anabell zdrówka dla Was
Ignaś to też mój typ oraz Olek i Filip :-)
Dla dziewczynki dalej pustka :-D moze w pt na wiycie wyjdą klejnoty ¿ :P

11 lata 10 miesiąc temu #931326 przez agat
Ostatnio hormony ciążowe tak mi skaczą, że wiecznie z tyłu głowy siedzi jakiś niepokój, strach o zdrowie dzieci i nasze :/ Serio, nie ma dnia bym o tym nie myślała, a już wczorajsza wieczorna wiadomość mnie dobiła totalnie. Wydaje mi się, że tę ciążę znoszę lepiej fizycznie ale chyba gorzej psychicznie niż pierwszą. Pewnie dlatego,że wtedy obce mi były rozterki i troski matki, bo jeszcze nią nie byłam. A teraz hormony działają ze zdwojoną siłą :/
No ale nic, trzeba się ogarnąć i cieszyć się tym co mam, np tym, że pojutrze zaczynam TRZECI TRYMESTR!!! Alez minęło! Chyba czas zabierać się za wyprawkę ;)

Buziaczki dla Dawidka :* To już półtora roku, czas leci jak szalony :)

11 lata 10 miesiąc temu #931333 przez Azja
Suzi z tym gadaniem to pewnie tak bedzie, ze jeszcze bedziemy chciały zeby dzieci przez chwile nie gadały, a Jasiek jak jeszcze gadane odziedziczy po tesciowej to o rety bede miała przerąbane :laugh: moj 2,5 letni siostrzeniec jak zaczał gadac to siorka juz czasem nie moze z nim wytrzymac tak gada, ostatnio wychodzi z nim z bloku, siedza sasiadki na ławce przed blokiem takie kolo 70 tki, a Szymek do nich "cześć dziewczyny, jak sie macie" siorka na niego, sasiadki sie smieja, ubaw po pachy :laugh:

my po lekarzu, oskrzela juz ok, kazała jeszcze przed 5 dni inhalacje robic i powinno byc dobrze :)

Anabelle widze ze Twoj mąż ciekawe imiona dla synka wymysla :P mogłby sobie z moim reke podac :cheer: moj takie wymyslał ze lepiej nie gadac, dlatego ja wybrałam Mlodemu imie :) on ma wybierac jak bedzie kiedys dziewczynka, w sumie juz wybrał :cheer: powiedział ze jak bedzie dziewczynka to Kalina :) a jak bedzie chłopiec to ja bede miała pole do popisu :)

Agat mi hormony ciazowe nie "dokuczaja" a tez mam takie mysli i starch o zdrowie i ze ewentualnie cos sie moze komus z nas stac, to jest straszne, ale to chyba przez to ze tyle sie słyszły naokoło o roznych chorobach i tak człoweik to pozniej do siebie bierze :(
Agat trzeci trymestr o matko jak to zleciało :woohoo:

ogłaszam konkurs z nagrodami :laugh:
kto mi powie jak zachecic Jaska do siadania na nocnik :P czy myslicie ze jak nie chce siadac to za wczesnie :ohmy:
latał ostatnio w majtkach zrobił siku, mowie co zrobiłes, mowi sisi, a ja a gdzie powiniennes zrobic, pokazuje nocnik i tak za kazdym razem, ale nie chce siadac na niego, albo siadzie na sekunde i zaraz wstaje, moze macie jakis sposób zeby go zachecic, kto mi powie ??

11 lata 10 miesiąc temu #931335 przez Suzi
Azja -wydaje mi sie ze nie ma jednego jedynie slusznego patentu na siadanie na nocnik, jak klient nie zechce to nie ma siły. Miki generalnie nie mam z tym problemu, na samym poczatku trochę go wysztywnialo i nie czul sie pewnie ale szybko mu przeszlo i teraz z nocnikiem jest za pan brat aleeeee.........wylącznie na siusiu. O nr 2 poki co zapomnij.... No wiec czekamy.....choć, nie powiem -zachęcam go za każdym razem :P

11 lata 10 miesiąc temu #931339 przez agat
Adaś też ma z nocnikiem nie po drodze. Nawet moja mama, która chwalila się jak to sprawnie nas kiedyś odpieluchowala mówi, że nie ma siły na Adasia. On siada chętnie, ale na 3 sek :P wstanie, połazi, znowu usiądzie na 2 sek i tak z 10 razy. Wejdzie nogami, wrzuci zabawkę... No cyrk na kółkach z tym nocnikiem :P

11 lata 10 miesiąc temu #931357 przez Azja
Hej

Nocka ok. Mamuśka popija kawke a Misio się bawi. To mi się podoba :P

Agat Jasiek tez zamiast siedziec
Na nocniku lubi do niego wchodzic. No nic poczekam jeszcze może się w końcu przekona B)

Czekam aż się ociepli i lecimy na spacerek ;)

11 lata 10 miesiąc temu #931365 przez agat
U nas dziś pobudka o 6 :/ Na szczęście mąż się do pracy szykował więc przejął małego a ja pospałam jeszcze godzinkę.

My też niedługo na dwór wybywamy. Kurde nie mam pomysłu na obiad.

11 lata 10 miesiąc temu #931373 przez Alex_87
Hej :)

Dziewczyny mój chrześniak też nie chciał siadać na nocnik, ale jak miał 2lata i 3 miesiące nagle postanowił usiąść i w ciągu 2 dni pozbył się pieluch, serio, po prostu nadeszła jego pora, zakumał o co chodzi :)

Dziś mąż kupił Zuzce prezent gwiazdkowy :D wiem, wiem, przecież to tyle czasu, ale trafił się na olx w dostępnej cenie i niedaleko nas :) www.aktywnysmyk.pl/jezdziki/185-jedzik-p...wutsch-czerwony.html mam nadzieję, że nam posłuży.

11 lata 10 miesiąc temu #931376 przez monia89
Hej.
My pospaliśmy do 9 :-) ale Tosik padł po 22 :-(
U nas znowu cudnie wiec zaraz spacerek.
Agat ja robie leczo a Tosiowi spagetti. Zrobiłam swój przecier zobaczymy czy mu zasmakuje.

11 lata 10 miesiąc temu #931420 przez kaikai
Hej

Dzięki za buziaki :)

Ja czuję że mdłości trochę odpuszczają, nie chce zapeszyc, ale jest ciut lepiej :)
Mogę zjeść normalnie śniadanie, nie leżę już i głowa mnie nie boli. Wymioty mam 2,3 razy dziennie da się wytrzymać. :)

Dziś byłam na badaniach, pobrali mi krew dodatkowo na jakieś badania maloplytkowosc czy coś takiego.

Za tydzień wizyta i badania prenatalne, ciekawe czy będzie widać płeć ? Ale chyba to za wcześnie ;)

11 lata 10 miesiąc temu #931433 przez monia89
Super Kaikai :-)
Ja byłam z terminu z @ w 13 tyg i 2 dniach i wstepnie tzn na 60% Powiedział mi płeć. A z usg ciaza jest starsza o 3 dni. W pt mam wizyte wiec zobaczymy czy sie to potwierdzi.

11 lata 10 miesiąc temu #931528 przez Dave
stamdard, napisałam posta i mi komp zdechł.

Wrrrrrr :evil: :evil: :evil:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #931530 przez creatura
Bella, imiona fajowe, szczególnie Leoś ;) ;) ;) ;) Ignacy też bomba, moja babcia miała braci Leona i Ignacego, ona też ma fajnie na imię - Zofia, tylko jej siostra została nazwana okrutnie - Tekla :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Do niej akurat to imię pasowało, trochę ją pamiętam :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Suzi, wiadomo, że większą część zimowych wychodnych, nasze dzieci spędzą w śniegu, ale na sanki śpiworek jak znalazł, albo do wózka na spacer do sklepu. My jeszcze często jeździmy wózkiem, ostatnimi dniami co wieczór jak już zmrok zapada i żeby nie ubierać Leosia za ciepło, bo nikt z nas tego nie lubi, oni my, ani on, to zakładamy kurtkę, czapkę i do śpiworka, chyba dołożymy rękawiczki, bo wczoraj miał ręce jak lody. Kocyk się słabo u nas sprawdza, spada, kotłuje.... coś na zamek zdecydowanie lepsze ;)

Kaikai, no, oby taka tendencja się utrzymała :kiss: :kiss: :kiss: Jak dobry lekarz z dobrym sprzętem to już jakiś zarys płci dostrzeże. Mi coś ok 12-13 tyg powiedział, ze na 80% chłopak i za miesiąc się potwierdziło :) :) :) :)

Alex, a Zuza potrafi już jeżdzić na jeżdzkach?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka