BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #932500 przez Suzi
O biedna, boedna kaikai :huh: takie skromne zachcianki a tu nie ma....wyslalabym Ci chętnie kurierem! Dlaczego mieszkasz po niewlaściwej stronie Wisly?!wtedy i bez kuriera by sie obyło. Puk puk i jesteśmy :laugh: z pasztetową, bułeczkami, salatą, rzodkiewusią i śmietanką....! :P ;)
I z Mikusiem w pakiecie do towarzystwa Dawidkowi ;)

U nas dziś jakaś sraczuchna Mikusia dopadla, wczoraj mi rzygnął zupką ktra juz prawie zjadł :S a w nocy sadził bąka za bąkiem, wstał i pierwsze co, to kupsztal na dzień dobry , potem dwie kolejne jeszcze przed śniadaniem. Na śniadanie platki owsiane z bananem ( ulubione ) jadł jakby zdechłą żabę no ale nie zmuszalam....zupki z marchwi i ryzu tez pol porcji, no zobaczymy, grunt ze pije. Ciekawe skąd to cholerstwo? W domu wszyscy zdrowi? Brak kontaktu z innymi dziećmi :blink: chyba w powietrzu lata...
O, a tu czytam ze i Monie zlapalo....
Zdrówka Moniu!

Azja - ja wiem ze podawalas juz milion razy, i ja sobie mialam zapisać.....ehhhh. Czy mogę Cię prosić raz jeszcze ( ostatni :) ) o przepis na "czystoziarnisty chlebek Azji"?? Plz plz plz!!! :kiss:
Są u nas w okolicy takie chlebki, z piekarni -pyszne, ale kosztują!!!!!! O dzizas!! Za kawalek szerokości moze 10 cm, zaplacilam dzis 13 zl!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: z drugiej piekarni jest ciut tanszy ale 500 gr -10 zł!! Daj Boże zdrowie....stwierdzilam ze koniec z lenistwem i czas poprosic Azję......o przepis..... :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #932504 przez vika
Kaikai chętnie bym Ci odstapila moja pasztetowa ze szpitala... A i jeszcze mogę dorzucić paprykarz..... No masakra jak tu karmią... Ale już sobie kupiłam tłustej pięknej wedlinki maz przywiezie maselko serek i pomidorki i w końcu się najem a nie napcham;-)
Suzi oby Mikiemu szybko przeszło.....
Ja nadal mam skurcze rano do 70 potem kroplowka by zahamować i teraz spadło do 56 ciekawe jak to się rozkreci bo krzyz mi już siada

11 lata 6 miesiąc temu #932512 przez Alex_87
No no Kaikai w końcu ma na coś apetyt :D oj jakby Ci tak każda kwietniówka przysłała tej pasztetowej to by Ci starczyło na całą ciąże :D

Hmm Zuza drugi raz w tym tyg bez drzemki w dzień, za to o 17 jest nie do wytrzymania, o 18 kolacja i kąpanie i koło 19 już śpi, ale chyba wolę żeby poszła spać o 20 a w ciągu dnia dała mi też trochę wytchnienia :P

11 lata 6 miesiąc temu #932514 przez monia89
Vika co ja czytam?!
Trzymaj sie!
Suzi no drogi ten chleb.
Ja po wizycie wsio oki Fasola nadal jest Niunia nic poki co nie dynda :-) usg połówkowe 19.11 i od razu wizyta wtedy na bank bedzie wiadomo czy to Niunia na 100% :-)

11 lata 6 miesiąc temu #932518 przez Azja
Suzi prosze ja pięke z tego przepisu blog.smakizdrowia.com/2013/10/chleb-zmieniajacy-zycie.html Suzi liczylam kiedys ile wynosza produkty na ten chlebek to ok. 4,5 na 1kg chleba, tylko ja kupuje produkty na targu to zawsze troche taniej, u nas w piekani tez pieka taki chleb ziarnisty ale ceny tez z kosmosu

ja dzis byłam u gina powiedziała ze te moje krótkie cykle najprawdopodobniej przez tarczyce, ale ma jeszcze zrobic prolaktyne i jeszcze cos ale nie pamietam

Kaikai nareszcie Ci apetyt wrocił, tylko szkoda ze nie ma komu zachcianek spełniac ;)

Alex ja bym chyba z Jaksiem nie wytrzymała bez drzemki, zajezdził by mnie przez cały dzień :woohoo: :P :evil:

Vika to Milanek tak sie pcha na swiat ze juz takie skurcze masz??

Monia super ze wszystko ok po wizycie

Agat myslisz ze Adas sie zadowoli zabawkowym odkurzaczem ?? :P

kupiłam sobie dzis ksiazke www.ravelo.pl/Kuchnia-polska-bez-pszenic...bBosECFSTMtAodHCsAWQ nawet fajne przepisy jeszcze jej dokładnie nie przejrzałam

dzis spacerowalismy z Jaskiem, piekne słoneczko siweciło, Mlody idzie, a przed nim jego cień, suchajcie tak sie wkurzał ze nie chciał isc, odwracał sie i chciał isc w druga strone, musielismy kierunek zmienic :laugh: :laugh: :laugh:

tesciowa ostatnio punktuje, zabiera Mlodego na popoludniowe spacerki, własnie czekam az wroca ;)

11 lata 6 miesiąc temu #932540 przez Alex_87
Oo to ja od razu też zapisałam przepis na chleb, bo wczoraj wertowałam strony poszukiwaniu tego eliksiru na przeziębienie od Creo :silly:

Azja właśnie najgorsze jest to, ze sa dni kiedy Zuzka przez cały dzień się bawi, nie wygląda na śpiącą, wtedy nie da się położyć na drzemkę, ucieka z łóżka, dopiero koło 17 zaczyna marudzić i się wkurzać, no ale to już muszę ją przeciągać trochę dłużej, zeby już na noc poszła spać. Chyba wolę jak wstaje o 6 wtedy ma drzemkę o 13 i o 20 idzie spać, a jak wstanie o 7.30 to już z drzemki w dzień nici :S

Monia to ja trzymam kciuki żeby już tam nic nie wyrosło między nóżkami :D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #932552 przez Azja
Jasiek dziś spał ponad 3 godziny chciałam go przetrzymać żeby później poszedł spać ale się nie dało o swojej porze spania tarl oczy i ziewal wiec trzeba było Misia położyć. , dostał kaszkę i spi :)

A mnie coś rozkłada. Z nosa mi ciurkiem leci, nie lubię tak :angry: wskakuje pod kocyk i się wygrzewam :silly:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #932554 przez Suzi
DIękuje Ci Azja, juz zapisane :) w dwoch miejscach :laugh:
Oszczędzilas mi sporo wydatków. Ja tez mam na targu taką budkę "nasienną" gdzie jest full wypas najprzerózniejszego dobra :) i ta, się zaopatruję. Był kiedyś taki fajny zestaw gotowy do wypieku w Biedronce, az załuję ze kupolam tylko jeden bo kosztował chyba z 5 zeta a chlebek byl pyszny i nie rujnował kieszeni :P
Kuruj się Azja, zdrówka!!! :kiss:

Vika - trzymaj się tam. No ale u Ciebie juz i tak blizej końca, w razie W Milanek jest juz bezpieczny :)

Monia - juz nie zadynda ;) Niunia jak złoto!! :woohoo:

Alex - no u Was rozklad dnia diametralnie rózny od naszego :P , Mikuś ok 20 ma najlepszy humor do zabaw :laugh: B)

Azja - fajnie masz z tesciową, ilez ja bym dala zeby ktoś brał Mikusia na spacerek, chociaz ze 2 razy w tyg....dobra - raz B) ale zeby brał!!

11 lata 6 miesiąc temu #932565 przez tysiiiak
KaiKai biedna jesteś z tymi dolegliwościami :( oby było już tylko lepiej :kiss:

Suzi ja jeszcze dziś u nas w biedrze widziałam ten chlebek do wypieku ;) poszukaj dobrze może i u was są jeszcze :)

Monia no to Antoś będzie strzegł siostrzyczki i odganiał chłopaków od niej :)

Kubula też dziś jakiś maruder był zresztą od dwóch dni tak ma :unsure: ale to chyba przez zębiska bo wiecznie palce w buzi i skrzywiona minka :P już górne trójki się wyrżnęły pewnie to go boli :(

11 lata 6 miesiąc temu #932571 przez agat
Ależ tu dziś płodno z wieczora :)

Byliśmy po południu w galeryi bo mąż ma "przydział" z pracy na kurtkę i szkoda nie wykorzystać :) No ale nic na razie nie upatrzył. Adaś mało tam nie oszalał, a ja razem z nim :P Wszędzie chciał wejść, pójść, zobaczyć - tylko nie tam gdzie powinien :/ Więcej go nie biorę na żadne galeriowanie, oooooo nie!
Ciasto mi się piecze - czekoladowe z guinnessem, ciekawe co z tego wyjdzie.
www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-czekoladowe-z-guinnessem

Azja, nie wiem czy Adaś da sie oszukać odkurzaczem-zabawką, ale moooże, może :) Czasami jak odkurzam to on też "odkurza" swoją kaczuszką na kijku ;)

Zakatarzony usnął, ciekawe jaka nocka przed nami.

11 lata 6 miesiąc temu #932580 przez monia89
Dxiękujemy :-)
Do 19 nie nastawiamy się ani na róż ani na błekit :-)
Mi dopiero teraz można powiedzieć że przeszło zjadłam 2 bułeczki z wędlinką musztardą i papryczka :-) mam chęć na czekolade z orzechami lidlowska ale musze jszcze poczekać.
Suzi współczuje Mikusiowi tych anomali i wyobraź sobie jak ja czułam się z tymi gazami i perspektywą wyjazdu do cywilizacji :evil: Jak masz możesz mu dać suszone jagody ewentualnie dżem. Mi 3 łyżki jak widać chyba pomogły.
Agat dlatego jak jade do galeri biore siostre która biega za Tosiem :-D
Mi kurcze aż głupio jest przy Was i Waszych wypiekach i cudownych kulinarnych wyczynów :blush: ja nie cierpie gotować a o pieczeniu nie wspomne robie to bo musze....

11 lata 6 miesiąc temu #932581 przez agat

monia89 napisał: Mi kurcze aż głupio jest przy Was i Waszych wypiekach i cudownych kulinarnych wyczynów :blush: ja nie cierpie gotować a o pieczeniu nie wspomne robie to bo musze....

Jak to ci polepszy nastrój to powiem, ze wyszedł mi zakalec :P Ja jednak nie umiem piec ciast no :P Tylko takie najprostsze ucierane z owocami i kruszonką jest w stanie mi wyjść :P Ale w sumie takie czekoladowe ciasto z zakalcem trochę jak brownie wygląda :P Więc mogę udawać, ze tak miało być :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #932597 przez Anabelle
vika aż zdębiałam, co ty tu o jakimś szpitalu piszesz, trzymaj się dzielnie!!! :*

mnie boli gardło, głowa, już od prawie tygodnia, Antek kaszle sucho, mąż też przeziębiony - wrrr

haha monia jak były wakacje a chciałam sobie kupić spodnie ciążowe, to też zadzwoniłam po siostre i brata że mają do galerii przyjechać - ja sobie mierzyłam spodnie, a oni we dwójkę z Antkiem biegali. Mama do mnie dzwoniła, co ja bratu zrobiłam, że wrócił tak zmordowany, że powiedział, że ostatni raz się dał namówić, poszedł się kąpać i spać :P

co do ciast to mi najlepiej wychodzą np piernik z proszku, babka z proszku haha albo ciastka francuskie z gotowca :P

11 lata 6 miesiąc temu #932611 przez Azja
Hej

Ja tez nie lubię gotować ale pięć ciasta Lubie :)

Powiem Wam ze czuje się dziś jakby walec po mnie przejechal nawet kości policzkowe mnie bolą. Juz dawno nie byłam przeziebiona i zapomniałam ja to jest :sick:

Dobrze ze Misio przynajmniej grzeczny :)

11 lata 6 miesiąc temu #932640 przez kaikai
Ja gotować uwielbiam, za to do pieczenia się nie nadaje :)

Vika ja urodziłam małego w 36 tyg, ważył chyba 2700, tyle dzieci mam ze mi się miesza :) :)
Wszystko bylo ok :)

Dziś jedziemy do zoo :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka