- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Zobaczę, na miejscu się okaże ile i czy to kosztuje.
Dzięki za rady.
- JoannaL
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Od kiedy jestem w Warszawie (5 lat) to trzymam się raczej tych rejonów, Mokotów Ursynów i Wilanów, bo od zawsze pracuje na Mokotowie. Tak łatwiej.
JoannaL - czemu już nie mieszkasz w Warszawie?
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- JoannaL
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
JoannaL - czemu już nie mieszkasz w Warszawie?
Nie było by nas stać żeby utrzymać się w Warszawie. Gdy zaszłam w ciążę z Marcelkiem pracowałam na umowę zlecenie. Na początku nic nie mówiłam, bo pracodawca miał mi dać umowę o pracę, ale że nie wywiązał się, więc zrezygnowałam. Pracowałam jako kelnerka i było to dla mnie dosyć męczące. Mąż miał dobrą posadę i umowę, ale nie dalibyśmy rady wynajmować (wynajmowaliśmy pokój w domu jednorodzinnym), utrzymać siebie i jeszcze dziecko. Na dodatek właścicielka nie była zbyt szczęśliwa gdy się dowiedziała o ciąży, stwierdziła że i tak mało miejsca tu jest, dużo ludzi mieszka to jeszcze dziecko do tego. Postanowiliśmy wrócić do Ryk. Wzięliśmy wcześniej ślub, mieliśmy wszystko zaplanowane na czerwiec 2011r, ale że dowiedziałam się o ciąży i termin wypadał na maj, to przesunęliśmy ślub na styczeń. Tak więc od stycznia 2011 roku mieszkamy w domu teściów, ponieważ innej opcji nie było

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

tweety skoro piszesz że w sumie do tej pory nic nie placisz za wizyty itp.to ja bym sie na twoim miejscu tymbardziej zdecydowała na taką płytkę...Suuuper pamiątka!!!
Ja co miesiac płacę 100 zł.za wizyte ( nie narzekam bo sama sie zdecydowałam na prywatnego GINA i mam naprawde fajną opiekę za tą kaskę )ale jak by mi zaproponował płytke za 90 chyba sama bym sie zdecydowała....Jednak nie będziemy w ciąży z 10 dzieci i taka okazja nie zdarza sie co dzien ,a same wiemy że na każym USG możemy sie (brzydko mówiąc)gapic na te nasze szkraby w monitorze bez przerwy

Oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie ale ja popieram !!!!!
Ps.Kurcze nie mam weny na obiad -nadal mam mdłosci-najchetniej jadłabym zupę owocową....ooo może zupa owocowa

POzdrawiam rybenki!!!!
- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co to rocznego macierzyńskiego to ja skorzystam.
- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

a masz jakieś inne objawy prócz mdłości bo ja czasem też je miewam lekko pobolewają mnie sutki

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
sama jestem cikawa jak sie przyjmie to dluzsze macierzynskie i jak w pracy beda na to patrzyli.ja niby w ciazy nie estem ale juz sie zastanawialam co zrobic w razie W:P
jedyny minus to ze wtedy nie placa 100% tylko 80% niby nie wiele biora ale wiadomo teraz kazdy grosz sie liczy ale jakbym miala dac za zlobek to na jedno by wyszlo:)
tylko wlasnie nei wiem jakby zareagowali ze prawie 2 lata by mnie nie bylo..(9mc ciazy)ja mam umowe na czas okreslony..
- JoannaL
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- lidianna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dziewczyny, czy jeśli wprowadzą roczny macierzyński to bierzecie?
Gbyby ten roczny macierzyński był 100% płatny to wogóle nie byłoby się nad czym zastanawiać...ale tak dobrze raczej nie będzie. Ostatnio słyszałam, że pierwsze pół roku ma być 100% płatne, a kolejne 60%... a połowa pensji to trochę mało, wiadomo utrzymanie dzidziusia sporo kasy będzie kosztować, a poza tym kredyt sam się nie spłaci, a szkoda ..

- lidianna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- hexia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Czekając na nasz cud...
co do kosztów 90zł za nagranie,wydaje mi się jednak drogie...Ja w sumie na zmianę chodzę do jednego gina raz na NFZ a raz prywatnie,bo facet ma lepszy sprzęt prywatny.Za pierwsze usg dałam 120zł,teraz jak byłam z Mężęm to zapłaciłam 100zł. Na następne usg ok 20 tyg (wypada mi jakoś około Sylwestra

Aczkolwiek co miesiąc na witaminy,które biorę w ciąży wydaję 100zł więc jakbym miała zapłacić 90zł to raczej bym nie dała...Swoją drogą bardzo wątpie,żeby nasza Dzidzia tak ekscytowała się w przyszłości tym nagraniem,jak my Rodzice

CO do rocznego macierzyńskiego,to ja czytałam taką wersję:że pół roku,jak do tej pory to 100% płatne, jak ktoś chce rok(ale zadeklaruje to przed porodem) to dostanie 80% ale jak się najpierw zdecyduje ktoś na pół roku i w trakcie tego pół roku stwierdzi,że sobie przedłuży jednak do roku to takiej osobie dadzą już 60% (tylko dlatego,że decyzji nie podjęła od razu).
Ja skorzystam tylko z półrocznego macierzyńskiego.Mam umowę na stałe,jednak całą ciąże mnie w pracy nie ma,więc za długą przerwę bym miała i nie wiem jak w rezultacie by się to odbiło na zatrudnieniu mnie...W okolicach przyszłego B.N. chcę wrócić do pracy,no może jak dobiorę urlop to wrócę na start w 2014.Ale chcę wrócić,lubię swoją pracę i tęsknie za ludzmi a nie stać nas na to,żeby pracowało tylko jedno z nas.Babcia i dziadek są obok,drzwi w drzwi z naszymi (jeden blok,jedna klatka,jedno piętro) więc mieszkamy osobno ale razem więc z Bąbelkiem będzie miał kto zostać

Ja dziś wzięłam ostatni antybiotyk na tą moją infekcję "dowcipną"

Pozdrawiam Mamuśki;)
Ps.Dziś jadę do znajomej na ploty;)