BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 5 miesiąc temu #479186 przez lalka
hej!!!tak jak pisały dziewczyny...wszytko samo przychodzi!!!!ja w pierwszej ciąży też się bałam...bo przecież skąd ja mam to wiedzieć!!!!to przychodzi samo i koniec...naprawdę!!!!
a wiecie co mnie wtedy denerwowało najbardziej???????może to głupie z mojej strony,ale te wszystkie"dobre rady"napływające zewsząd.....a jak już trafiła się jakaś obca osoba......masakra..pop prostu jej nie słuchałam!!!!
tłumaczyłam to sobie tak,że to ja jestem matką Jędrzeja i to nikt inny jak tylko ja matka wiem co potrzebne jest mojemu dziecku!!!!i wiecie co...pomogło...a synowi nie zrobiłam żadnej krzywdy!!!!
oczywiście dzwoniłam do mamy albo do siostry...ale sporadycznie!!!!

także laski...damy radę!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #479189 przez Anabelle
Trzymam Cię za słowo Lalka :D
W razie czego, będę dzwonić do Ciebie :P

12 lata 5 miesiąc temu #479200 przez Gosia 2712
Monia ja Cie rozumie sama stracilam diecko i bardzo to przezylam ale stwierdzilam ze trzeba zyc dalej i napewno bedzie dobrze i ze dzieciatko bede jeszcze miec nie jedno:) Wmawialam sobie ze lepiej teraz (6tydz) niz pozniej w 15 czy jeszcze pozniej bo tez sie tak zdarza... I szkoda by bylo zeby dzidzia sie pozniej chore urodzilo czy cos w tym rodzaju i to mi bardzo pomoglo:)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 5 miesiąc temu #479202 przez lania
Monia Super, nastawienie to połowa sukcesu :ohmy: co ja gadam 70%

Jeśli chodzi o obawy to chyba każda z nas je ma, to moja druga ciąża a i tak myślę z niepokojem :side: . Ale z drugiej strony 10 lat temu nie byłam w żadnej szkole rodzenia i sobie poradziłam :lol: natura na prawdę daje nam kopa (jeszcze w szpitalu miałam pietra, ale jak już wyszłam to nie dawałam sobie przy małej pomagać, puki sama nie byłam naj ;)

PORADZIMY SOBIE jak będą problemy to możemy liczyć na wsparcie i doświadczenie innych mam chociażby na forum :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #479205 przez lania
Lecę na próbę..trzymajcie się Dziąłchy :lol: :lol: :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #479206 przez lalka
Anabelle będę czekała za tel!!!!ja wiem,że to się tylko tak mówi,ale zobaczycie później będziemy się z tego śmiały!!!!

12 lata 5 miesiąc temu #479211 przez Anabelle
No, na forum obowiązkowo :) Już widzę te fotki z porodówki :)
Nocne posty - ratunku!! :D Będzie wesoło - szczególnie dla pierworódek :)

12 lata 5 miesiąc temu #479227 przez lalka
wyszukałam imię dla chłopca...Ksawery!!!!

12 lata 5 miesiąc temu #479250 przez MoNiaaa
ja tez moge sluzyc pomoca jesli ktos bedzie chcial:)
ja z niecierpliwoscia bede oczekiwala wszystkich dzieciaczkow po kolei a na koncu wy bedziecie na siecie witaly moja kruszynke :):)

ksawery bardzo ladne imie i fajne sie zdrabnia :)co dla mnie tez jest wazne:)

ja tez nie nawidzilam rad innych...co innego jak sama nie wiedzialam i sie pytalam mamy albo tesciowej ale jak ktos calkiem z boku zawalal radami ktorych wcale nie oczekiwalam...

http

]

12 lata 5 miesiąc temu #479260 przez lalka
no MoNiaaa to do dzieła!!!!będziemy czekać na wiadomości od Ciebie!!!!będziemy trzymać kciuki za Ciebie i dzidzię!!!!i wydaje mi się ,że wcale nie będziemy musiały na nią długo czekać!!!!

12 lata 5 miesiąc temu #479267 przez MoNiaaa
no tyle osob nam kibicuje ze musi sie udac :)

http

]

12 lata 5 miesiąc temu #479318 przez hexia
Ja mam dzisiaj doła...Mam wrażenie,że niby jestem tu z Wami na forum ale w sumie żadna z Was nie ma podobnych przypadłości co ja,i to mnie dołuje bo nie mam z kim o tym porozmawiać...A wiadomo,że nikt ciężarnej nie zrozumie lepiej jak druga ciężarna...
Ja byłam na ostatnim usg kiedy widziałam Dzidzię 19 października,potem jak byłam 9 listopada na wizycie to mi robił szybkie usg,którego nie widziałam.Powiedział,że bobas fika i jest ok...Ale po tym usg musiałam wybrać antybiotyki,i mam wrażenie,że do końca mi się ta infekcja nie skończyła :( :( Za tydz mam iść na kontrolę...I boję się,że znowu dostanę jakieś medykamenty...
I między innymi z tego powodu wydaje mi się,że jestem z tym wszystkim sama...
I mi smutno.
Bo moim problemem nie są fałdki,choć niewątpliwie mam boki jak foka morska,tylko to,czy infekcja nie zaszkodzi maluchowi ;( :( :( :(

12 lata 5 miesiąc temu #479328 przez MoNiaaa
hexia nosek do gory
skoro gin ci kazal takie leki brac to napewno nie zaszkodza maluchowi
do wizyty ju znie dlugo takze zobaczysz dzidziolka i bedziesz szczesliwa a jak ci ten lekarz nie odpowiada to sprobuj poszukac innego przeciez nikt nie powiedzial ze musisz miec jednego lekarza

tak naprawde kazda ciaza jest inna i kazda ma inne dolegliwosci to normalne:)

http

]

12 lata 5 miesiąc temu #479331 przez lalka
hexia wcale nie jesteś sama!!!ja tu dzisiaj jestem z doskokou!!!

ja wiem ,że lekarze to temat rzeka,ale oni chyba(raczej)wiedzą co robią i zapisują ciężarnej!!!!u nas raczej na pomyłkę nie mogą sobie pozwolić!!!
ja też nie wiem czy u mnie jest wszystko ok..czy z dzidzią jest ok..czy coś się nie dzieje!!!!!ale obiecałam sobie,że nie będę się zadręczać ...to akurat maleństwu nie pomoże!!!!
też mam czarne myśli ja mam 35 lat mąż jest lekko starszy ode mnie.....różnie to bywa!!!
ty infekcją się martwisz...ja wiekiem...zaręczam Tobie,że każda z nas czymś się martwi...coś ją niepokoi!!!!ale nie nakręcajmy się!!!!
a jak coś niepokoi Cię to szybko dawaj temat...a każda z nas pomoże choć troszkę!!!!

głowa..uszy i nos do góry!!!!

12 lata 5 miesiąc temu #479440 przez hexia
lalka,MoNiaaa dzięki za wsparcie,nawet się wzruszyłam :blush:
Taki mam dziś markotny dzień...
Co do gina mam do niego pełne zaufanie i nie wyobrażam sobie innego lekarza w takiej sytuacji.Ja wiem,że on wie co robi...ale mimo wszystko taki nadmiar przyjmowanych leków mnie niepokoi...Nie dość,że człowiek musi na przewlekłe brać,to się jeszcze a to infekcja pochwy przyplątała i nawet cholerna grzybica na paluchu (a jak zaniedbam to mi się rozleje na cały paluch i dupa zimna :angry: )
Wrrrrr........
I do tego ten syf w domu już mnie dobija.Mój M tez dziś wkurzony chodzi bo mu robota nie idzie :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka