BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #793769 przez anek
no i spiochaja łobuzy....

Moniaak dzieki za zdj.u nas najwieksza plama ma ok 1cm na 1 cm wiec nie jest duze ale własnie takie jak pokazałas.dzisiaj przybladły chociaz dawałam wszytsko co zawsze.

co do picia to u nas wchodzi rumianek, koperek i soczki z marchewką.niestety soczków juz nie daje bo po zupkach z marchewka i soczkach Młoda miąła nosek pomaranczowy i doktorka kazała odstawic soki.herbatki pije ale tez nie jakies mega ilosci.

a ja dzis oblukałam tą hula kule i kupie ja na MIkołaja.
allegro.pl/vtech-migoczaca-hula-kula-do-...nia-i3713172412.html

w sklepie u ans kosztuje 111zł.niezle sobie nabijaja.

Alex hopsa hopsa u nas wieczorkiem jest grane.chyba codziennie stoje w oknie(lena oglada swiatełka, samochody) i tak sie bujam z Nią.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #793771 przez ewela86
moja gwiazda dzisiaj też tylko rączki rączki rączki, strasznie marudna była ale to CHYBA ząbki bo zauważyłam drugie pęknięcie na dole, więc za pierwszym zaraz drugi się "wykluwa"

11 lata 5 miesiąc temu #793774 przez Olga60
Anek a co oznacza pomarańczowy nosek ?????

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793781 przez anek
hehhe Olga poprostu za duzo karotenu jak na Jej brzuszek.moj synek tez miał pomaranczowe polisie od bobofrutów.musiałam odstawic albo soczki z marchewka albo zupki z marchewka.wybrałam soczki.

11 lata 5 miesiąc temu #793783 przez tysiiiak
Joasiu Kubula jak na początku dawałam mu smoka też niejednokrotnie miał odruch wymiotny i było wypychanie języczkiem ale po jakimś czasie całkowicie te odruchy zanikły ;) My mamy od początku smoczki LOVI :)

Moje dziecie znow padło prz butli i po pół godziny tadaaam pobudka i właśnie bawi się w łóżeczku :cheer:

U nas tylko Kubę posadzimy na kolanie i sam robi hopsa hopsa :P a najlepiej u tatusia :P

Do picia daje mu ostatnio tylko soczki z wodą 50/50 ;) Herbatki bardzo lubi ale chciałam odstawić i nie daję. Niestety po soczkach też zdarza się zwymiotować Kubie :(

11 lata 5 miesiąc temu #793784 przez paninka87
Blanka dziś zasnęła wyjatkowo dopiero o 21:/ byliśmy na zakupach starszej córze kupić kurtkę, bo w zeszłoczonej ma za krótkie rękawy... rośnie że masakra ;) wróciliśmy po 20. Blanke położyłam do łóżeczka, ale tylko przemieszczała się i kopała w karuzelkę ;) po dodatkowym karmieniu zasnęła. uff chwila wytchnienia i zaraz tez mykam spać :S

nam smoczek towarzyszy od urodzenia... i nie ma nic w tym złego, ponoć gorzej jak dziecko nauczy się ssać kciuk bo trudniej oduczyć...
niby dzieci 'piersiowe' gardzą smoczkami... moja jest wyjątkiem nie zaśnie bez :P :ohmy:

11 lata 5 miesiąc temu #793791 przez Olga60
:lol: Natasza też ze smokiem od urodzenia, na razie tylko do snu, za to Kacper zakumał smoka dopiero jak miał pół roku, po mimo, że mąż pakował mu od początku :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #793830 przez ewela86
oj smoczek ważna sprawa, wcale nie musiałam małej namawiać - załapała od razu... a oduczaniem bedziemy sie martwić później :)

11 lata 5 miesiąc temu #793831 przez Daarikaa
Klaudia zasypia ze smokiem pozniej wypluwa i z glowy :)

Alex u nas koszt operacji lekow i badan waha sie 2,5tys do 3 w zaleznosci ile badan i lekow:) jak pojade na badanie to zdam bardziej szczegolowe info

Dzisiejsze cwiczenia zwalily mnie z nog i zaraz lece spac :) o 6 musze mame zawiezc na autobus wec chce troszke pospac

11 lata 5 miesiąc temu #793832 przez Olga60
demoniqe nie czytałam dokładnie, ale czy u tak dużego dziecka to dobre rozwiązanie na całą noc :huh: ??? Dzieci lubią spać z rączkami w górze. Natasza najczęściej zasypia na boczku, ale jak nie potrafi zasnąć zapatulam ją w rożek i jak widzę że zasnęła to ją odwiązuję i tylko kołderką opatulam, tak, żeby sama już mogła się poruszać.

11 lata 5 miesiąc temu #793834 przez moniaaak
Ja mam już -5, może pomyślę nad operacją w lepszych czasach :)

11 lata 5 miesiąc temu #793841 przez tysiiiak
Kuba zasnął WOW :ohmy: Nie wiem co się z moim dzieckiem dzieje ostatnio... tzn domyślam się że zęby bo dolne dziąsła są mega spuchnięte... i widać białe pod dziąsełkami tylko niewiem czy to 2 czy 3 :cheer: Niech już wyjdą!

Ja mam +5 na jednym oku ale chyba nie odwarzyłabym się na operacje :P

11 lata 5 miesiąc temu #793861 przez vika
moniak moja miała dłuższy czas problem z kupkami ....MEGA ZATWARDZENIE robiła kupki tzn małe twarde bobeczki po kilka razy dziennie i bardzo się przy tym męczyła....doktorka i położna poleciły mi probiotyk DICOFLOR naprawdę polecam dostała tylko jednego dnia 5 kropli i kupka poszła bardzo gładko....rozbierałam ją do kąpieli a ona się spięła i zrobiła kupkę w sekundzie :cheer: :cheer: :cheer: i dziś też nie miała z tym problemu :) obyło się już bez kropelek :) tylko tyle,że w składzie jest olej kukurydziany.....musisz sobie zobaczyć.....

11 lata 5 miesiąc temu #793868 przez tysiiiak
Alex ja używam Bebiko od samego początku i Kubuś problemów nie miał żadnych :) i Karina też napewno używa :)

Właśnie Karina w Rossmanie jest Bebiko 2 600g za 19,99 ;) tylko w promocji jest pokazane to 2R ale jutro będę w Rossmanie to się zorientuje czy to zwykłe też ;)
aa i kaszki mleczno-ryżowe Nestle są 2+1 gratis i Bobofruty 3+1 :)

Vika dobrze wiedzieć bo mam Dicoflor :) dostałam jakiś czas temu :)

11 lata 5 miesiąc temu #793871 przez Suzi
moniaak, jjeśli dawałaś małemu indyczka ze słoiczka Gerbera to tam w składzie jest kukurydza...... :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka