BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #794785 przez ewela86
olga nataszka przecudnie wygląda w tej sukience!!!

vika fajowe to krzesełko :)

my jutro wybieramy się pierwszy raz na basen... ależ się stresuję. mała uwielbia wodę i podejrzewam że będzie miała wielką frajdę ale malutki stresik jest... sama nie wiem czemu. a używała któraś z Was peiluch do pływania z babydream? bo właśnie takie kupiłam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #794794 przez paninka87
Wysyp zdjęć dzisiaj.. cudne majowe dzieciaczki :)

My miałyśmy pieluszki babydream... są w porządku :P najtańsze z dostępnych, nie ma co przepłacać :blink:
u nas masażer na dziąsełka to przydatny sprzęcior :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #794795 przez Olga60
ewela właśnie zauważyłam na zdjęciu kapturek na szczoteczkę, a ja głupia nie wiedziałam po co to i Natasza gryzła i czasem się dławiła :cheer: oj ja głupia :ohmy:
Dianka pannica w kolczykach cudna. W wanience ładnie siedzi i się bawi, u nas etap chlapania i jutro lub w sobotę również wybieramy się na basen, w końcu musi wypróbować swoją piankę.

11 lata 5 miesiąc temu #794799 przez ewela86
ma ma anek - prezent od babci: dałam się przekonać :)
oj jak ci zazdroszczę że masz za sobą te prezenty... ja jeszcze NIC nie kupiłam. A na prezent dla 9-letniego chrześniak to wogóle nie mam pomysłu :(

11 lata 5 miesiąc temu #794806 przez ewela86
olga ja pewnie też na to bym nie wpadła ale pani w sklepie mnie oświeciła :P ponadto może to jeszcze służyć jako podstawka :)

tylko takie pieluszki były dostępne w rossmanie więc nie miałam wyjścia, ale w sumie nie będzie w nich chodzić cały dzień!

kurcze też muszę kupić tą piankę do kąpieli - fajna sprawa!

rzeczywiście dzisiaj fotki się skumulowały :) i dobrze - uwielbiam patrzeć na Wasze maleństwa... oj śliczne te nasze majowe dzieciaczki :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #794812 przez paninka87
My tez już mamy kolczyki... na razie w pudełeczku :P przed roczkiem przebijemy uszka :)
i bransoletkę, ale muszę jeszcze grawer zrobić.. boję się na razie ubierać żeby nie zgubić :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #794814 przez moniaaak
Olga- u nas tez ewidentnie po soczku. Juz nie wiem co temu gadowi dawac do picia, żeby chciał. Kupiłam dziś herbatkę z Hippa- jabłko melisa. Troszkę wypił, ale to wszystko mało niestety.

Ewela Dianka to nam pięknieje z każdym tygodniem :)

11 lata 5 miesiąc temu #794820 przez Olga60
Natasza przez cały dzień wypija ok 100ml, myślę że to na razie wystarczy. Jak jest gdzieś u Ciebie w mieście sklep ze zdrową żywnością może uda Ci się kupić taki naturalny sok malinowy.

11 lata 5 miesiąc temu #794827 przez ewela86
moniaak ja też kombinuję na wszystkie sposoby żeby tylko czegokolwiek się napiła, ale marne moje starania! kręci głową, zaciska usta i rób co chcesz :ohmy:

dziewczyny, kiedy zmieniałyście mleko na następne? czy to dopiero po konsultacji z lekarzem czy po prostu same zaczęłyście podawać? i jak to wygląda? tak od razu 2 czy np jedno karmienie 2 i reszta 1?

11 lata 5 miesiąc temu #794834 przez Olga60
Ja przez pierwsze trzy dni podawałam na zmianę, aż się skończyła jedynka, potem już tylko dwójka. Patrząc na skład (w przypadku NAN) różnice naprawdę minimalne, stąd pewnie to stopniowanie.

11 lata 5 miesiąc temu #794850 przez ewela86
dzięki olga

11 lata 5 miesiąc temu #794910 przez Olka!
Majówki rządzą :-) Śliczne dziewczynki i te kolczyki!! Zazdroszczę, też chciałam przebisz uszy Weroni ale mój mąż się nie zgadza :-(

Co za noccc od północy pobudka co godzinę :-( Ciekawe jak ja będę dziś funkcjonowała a tyle sobie zaplanowaliśmy!!!

Dziewczyny myślicie, że powinnam podawać Weroni coś do picia jak podaję jej jeszcze cycusia ?

11 lata 5 miesiąc temu #794912 przez KarinaM
Witam.
Noc taka sobie. Usnęła o 20:00, obudziła się o 22:30 i usypianie na rękach a raczej brzuchu. Następna pobudka o 1:30 i powtarzamy scenariusz. Jedzonko po 5:15 ale już nie chciała spać więc znowu rączki i skończyło się tym zr śpi od 6 u mnie na brzuchu. No i śpi w najlepsze a trzeba wstać i zacząć przygotowania do chrzcin.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #794913 przez Sevilla
ewela86 ja troszkę inaczej zmieniałam mleko ... na 150 ml wody wsypywałam na początku
1-2 dzień: 4 miarki początkowego, 1 miarka następnego
3-4 dzień: 3 miarki początkowego, 2 miarki następnego
5-6 dzień: 2 miarki początkowego, 3 miarki następnego
7-8 dzień: 1 miarka początkowego, 4 miarki następnego
potem już tylko następne ...

naczytałam się, że dzieci niechętnie tolerują smak mleka następnego, więc stwierdziłam, że tak będzie łatwiej przyzwyczaić malucha do zieniającego się smaku. U nasz poszło gładko, gdyby nie to, że w moim systemie wprowadzania jest trochę zachodu :)

Olka miałam taką samą nockę, a oczy moje wyglądają jakbym miała lima, tak są podkrążone

11 lata 5 miesiąc temu #794914 przez KarinaM
Przy Igorze zmieniałam mleko tak jak robiła Sevilla. Teraz też tak zaczynam robić od jutra lub poniedziałku. Tylko trochę szybciej. Codziennie zwiększać o jedną miarke.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka