BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #795144 przez sisina
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #795198 przez moniaaak
Sto latek dla Fabisia:)

Widzę, że nie tylko ja dziś ponarzekam na noc,ale to było coś strasznego:(.
Po kapieli spoko, potem obudził się jeszcze po 21.00, po 23 my chcieliśmy iść spać, a tu znów pobudka. Okazało się, że ma przesikaną pieluchę, więc przebieranie. Nawet się uśmiechał...a potem to już było takie darcie, że coś strasznego. Posmarowałam mu dziąselka Dentinoxem, uciszył się na 2 minuty, potem dałam mu paracetamol i w końcu biedaczek zasnął.Ale i tak jeszcze ze 2-3 razy się obudził i przed siódmą już wstał. Dobrze, że P. byl w domu to troche się nim zajął. Po 8.00 znów zasnął i spaliśmy do 10.00. Więc dzień totalnie rozwalony.
A dziś rano zobaczyłam winowajców- prawa dwójka juz całkiem przebiła dziąsełko, a prawa jedynka i lewa dwójka już są widoczne pod.
Jak mu wychodzą praktycznie 4 zęby na raz, to się nie dziwie, że cierpi bidulka.

Odnośnie dopajania to mi lekarz powiedział, że powinnam podać około 100 mililitrów plynów między posiłkami.

11 lata 5 miesiąc temu #795202 przez anek
o to zębole sie rozkręcają.

Darika gratulacje!

Moniaak wspólczuje Kacperkowi i Wam.4 zęby na raz :cheer: :cheer: :cheer: o masakra :ohmy: oby szybko poszło!

Miniau nas podobnie jak u Tyssiak

8-9 mleko
11-12 mleko lub ostatnio kaszka(kaszka nie bardzo wchodzi)
15obiadek
17deserek lub mleko
20mleko z kleikiem
w nocy mleko ok 1 i czasami jeszcze o 4 ale to juz zadko.

11 lata 5 miesiąc temu #795288 przez Olka!
Fabiś buziaki od ciotki :-)

Mój mały człowiek już śpi :-) Mam nadzieję,że dziś w nocy moje dziecię będzie łaskawsze niż wczoraj dla swojej mamuni :-) Choć się nie zapowiada bo piła mleczko chyba minutę i zasnęła więc pewnie pobudka będzie szybko.

U nas jedzenie wygląda tak:

7-8 cycuś
10 kaszka jaglana
13 obiadek
16-17 deserek i cycuś
19 cycuś
no i w nocy na żądanie wychodzi baaaardzo różnie!!

11 lata 5 miesiąc temu #795303 przez moniaaak
A u nas rączka wygląda dziś gorzej.
Wczoraj juz mu nie dałam glutenu, odstawie teraz na jakiś czas, a potem zrobię prowokację ;). Ale jeżeli to nie gluten, to ja nie mam pojęcia co :(.
U mnie dziś mąż znów w pracy do 22.00 Zaczyna mnie to irytować, 6 dni w tyg w pracy. Żeby chociaż zarabiał nie wiadomo jakie kokosy...

11 lata 5 miesiąc temu #795318 przez munnecabrava

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795348 przez ewela86
najlepsze życzonka dla naszego dzisiejszego solenizanta Fabianka!!!

u nas karmienie wygląda podobnie:

6-7 mleczko 120-150
9-10 kaszka 150 łyżeczką
czasem mleczko ok. 13 ( w zależności ile kaszki zje i wtedy przesuwa się godzina obiadu na ok 16)
14-15 obiadek
17-18 deserek
19.30 mleczko z kleikiem 150 ml
w nocy zazwyczaj ok 1 mleczko 120-150 ml

moniak nieźle!!! cztery zęby na raz??!! u nas idą 2 (już się przebiły przez dziąsła) i w nocy przeżywamy istny koszmar! nie wyobrażam sobie co by było przy 4 :ohmy: :ohmy:

dzisiejszy wypad na basen można niestety zaliczyć do nieudanych :( Diance taka ilość wody i ludzi sie nie spodobała, więc z wykupionej godziny spędziliśmy na basenie 15 minut, ale szkoda mi było jak się męczy więc narazie bliskie spotkania z wodą ograniczymy do wieczornych kapieli. mimo wszystko udało nam się zrobić zdjęcia kiedy była jeszcze w dobrym humorze:):
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #795349 przez demoniqe
Ha! pierwsza noc w ogóle bez śpiworka :))) 19:30 do 6 rano!! potem cycuś i spanie jeszcze do 7 :))

wszystkie drzemki w dzień też bez śpiworka i najdłuższa trwała 1,5 godziny :))

o 20 poszedł spać znów bez śpiworka i jak narazie śpi :) oby tak dalej!!

Jednak Sevi miałaś rację.

Moje dziecko zjadło dziś słoiczek 190 ml mojej zupki!! szok

11 lata 5 miesiąc temu #795360 przez Olga60
ewela właśnie czekałam na info od Ciebie. Chyba byliście w aquaparku z tego co widzę, my jutro się wybieramy ale na mniejszą plywalnie, gdzie są dwa baseny i są pustki w południe. Dam znać ;) ale zdjęcia za to śliczne :kiss: Natasza jeszcze stroju nie ma, będzie w piance.

11 lata 5 miesiąc temu #795361 przez ewela86
ależ ja ci zazdroszczę tych przespanych nocy demonique...

11 lata 5 miesiąc temu #795365 przez ewela86
olga i pewnie dlatego Dianie się nie spodobało... za dużo ludzi i za dużo się działo na raz. narazie zrobimy sobie przerwę ale następnym razem pojedziemy na jakieś mniejsze kąpielisko. ja wolałabym piankę ale jeszcze nie kupiłam i dlatego włożyłam jej strój, który dostała jeszcze jak była w brzuszku :)
daj znać czy Nataszce się spodobało :)

11 lata 5 miesiąc temu #795379 przez Kasia87
Hej:)
Ewela Widze ze laguna:) tam zawsze bardzo duzo ludzi i glosno... w szczecinie polecaja kolezanki basen w hotelu silver. Sama nie bylam, bo ja w Gorzowie, ale pochodze ze szczecina:)

MY wybralismy godzine kiedy nie bylo za duzo ludzi, ale nasz chyba odwazny chlop:) delikatna dziewczynka moze byc bardziej niesmiala:)

Aaa pochwale sie osiagnieciami:) Jas zaczyna pelzac do przodu, choc narazie czesciej ucieka z maty "raczkiem";) Jedynie chec zlapania kota sprawia ze porusza sie powoli do przodu:))))

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795397 przez tysiiiak
Moniaak biedny Kacperek :( oby szybko te ząbki wyszły i przerwy od zabkowania wam życzę :) a jak kąpiele już ok?

Ewela super fotki z basenu :) szkoda ze Diance się nie spodobało. Może rzeczywiście w jakimś spokojniejszym miejscu się odnajdzie :)

Kasia87 gratki dla pelzaczka :)

Demoniq fajnie ze spanie bez otulaczka poszło tak sprawnie :)

Kuba zaczyna unosić pupe do góry ale buzia leci w dół :p. Lecę spać :) Dobrej nocki :*

11 lata 5 miesiąc temu #795399 przez Kasia87
Aaa no i gratuluje figury:) super wygladasz:) Ja najchetniej ubralabym pianke do nurkowania, ale tu wciagne tam wypne i jakos na basen poszlam;)

11 lata 5 miesiąc temu #795402 przez KarinaM
U nas szykuje się nieciekawa noc. Kąpiel o 18:15, mleczko z kaszką 160ml i spanko. Po 15minutach pobudka i nie chciała spać. Nie to nie. Ale zmęczona bardzo więc po negocjacjach (czytaj: moje rączki i przytulanie) usnęła. Obudziła się około 20:00 i znowu negocjacje. Poszłam wykąpać się i jakież moje zdziwienie kiedy słyszę że znowu pobudka a to była dopiero 21:15. Szybkie wyciągnięcie soczewek i lecę do niej bo u męża płacz. Potulilysmy się i śpi ale już w czasie pisania wyplula smoka i był płacz a także płakała przez sen. Nie wiem czy to zęby idą czy to "diabeł chce ją zostawić po swojej stronie". Żarcik oczywiście.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka