BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 4 miesiąc temu #794929 przez Karolka85
Ja również zmieniałam mleko początkowe na następne stopniowo- mieszałam i codziennie dodawałam jedną miarkę więcej "2". Julka przyjęła mleczko bez problemu.

Dzisiejsza noc fatalna- mała budziła się z płaczem praktycznie co godzinę. dopiero ok 3ej usnęła bardziej twardo i spała do 6:30. eh... nie wiem co się dzieje.

Teraz zalicza pierwszą drzemkę. ja wczoraj wysprzątałam całe mieszkanko więc dziś mam luz. gotuję teraz zupkę dla Julki. Pupa wygląda już lepiej więc odstawienie chusteczek i wietrzenie pomaga.

Ach te nasze majowe dzieciaczki :) :) :) CUDA!!!! co jedne to piękniejsze :) ja muszę pozgrywać zdjęcia z aparatu na kompa to też wrzucę coś aktualnego.

Co do kolczyków u maluszków to ja podziwiam te z Was które się zdobyły na przekłucie uszu swoim córeczkom. Ja jakoś się boję, żeby przy swojej ruchliwości, wygibasach przypadkiem nie uszkodziła sobie uszu, albo żeby się kolczyk nie odpiął przez przypadek bo od razu wylądował by w buzi... myślę że jeszcze dłuuugo wstrzymamy się z tym przekłuwaniem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #794932 przez pauluska
Witam,

Co do kolczyków te dla dzieci mają bardzo mocne zapięcia my ledwo zdjęliśmy Iguni no ale u nas po kolczykach, Igula nie może nosić i już bo buźka jakby lepsza więc mam nadzieję że to one będą winowajcą. Nocka super teraz pierwsza drzemka ja się faszeruję napojem energetycznym wrrr :angry: a miałam ich nie pić i za sprzątanie się biorę i gotowanie zupy dla brzdąca :)

12 lata 4 miesiąc temu #794934 przez pauluska
A zmiana mleka robiłam jak dziewczyny:
1 dzień - 1 miarka 2 , 4 miarki 1
2 dzień - 2 miarki 2 , 3 miarki 2 itd
u nas trochę ulewania było ale już przeszło na szczęście

12 lata 4 miesiąc temu #794940 przez ewela86
dzień doberek :)

coś się dzisiaj w nocy z tymi naszymi dzieciaczkami porobiło bo u nas noc to istna masakra, z resztą nic nowego ale dzisiaj przeszła samą siebie... nie dość że co chwila pobudka od 12 to o 4 rano stwierdziła że juz jest wyspana i za nic w świecie nie dała się przekonać że to jeszcze noc :P :P :P usnęła dopiero o 6 i "pospala" do 7.30, teraz robi pierwszą drzemkę.
ja próbuje oś ogarnąć w międzyczsie no i przygotować się na basen :)

no właśnie dlatego pytałam o to mleko bo różne opinie słyszałam. jedni mieszają je właśnie a inni podają naprzemiennie tak jak Olga bo niby nie powinno się ich mieszać...

co do kolczyków to już była dość ostra dyskusja na ten temat więc nie chce znowu wkładać kija w mrowisko :silly: powiem tylko tyle że też się trochę tego bałam Karolka85 ale mojego męża znajoma jest kosmetyczką, ma własny salon i powiedziała e nie ma czego i że ona woli przekłuwać uszy takim właśnie maluchom bo z tymi starszymi to przeżywa istne cyrki :side: no... ja miałam 3 miesiące :ohmy:

pauluska a to napewno przez kolczyki? przecież niby nie uczulają?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #794957 przez pauluska
U mnie nawet na opakowaniu mleka 2 było napisane aby zmieniać tak jak napisałam a nasza pediatra mówiła że jedna butelkę 2 resztę 1 jak kto woli bo i tak i tak się robi.

A czy kolczyki hmm tego to ja pewna nie jestem ale wolałam wyjąć niż myśleć a może to jednak przez nie mają w sobie nikiel chyba a on uczula, stal chirurgiczna też może uczulać jakoś spokojniejsza jestem jak ich nie mamy o tak powiem ale uwielbiam małe dzieci z kolczykami (haha znowu wyjdę na pustą laskę ale co tam :D)

12 lata 4 miesiąc temu #794962 przez KarinaM
Sisina najlepszego dla Fabisia.

Igorek

Irina

12 lata 4 miesiąc temu #794984 przez Olga60
Dzień dobry :)

U nas jak zwykle w weekend totalny chaos :ohmy: Natasza na macie i nie ma zamiaru wybrać się na drzemkę - PIERWSZĄ :ohmy:
W nocy od 1 co godzinę wstawałam dać jej smoka :angry:
Szykuje się niezły dzień ;)

Fabiś Wszystkiego najlepszego, rośnij zdrowo :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #794993 przez Olga60
aaaa i nnajważniejsze, dwa razy w nocy była mokra! 

Ja nie wiem jak u Ciebie Karina było przy Igorze, ale Kacper jak miał 6 m-cy w półtorej tyg oduczyłam go jeść w nocy i się w ogóle nie budził, a teraz!!!! No nie może być zawsze pięknie  ;)

12 lata 4 miesiąc temu #795040 przez Daarikaa
Wszystkiego najlepszego dla Fabianka Buziolki :kiss: :kiss:

hej

Dianka slicznotka, woow fajnie wyglada w tych kolczykach, my tez musimy jechac, bo juz sie tak zamieram a widze ze u was wszystko ok to mam nadzieje ze i Klaudia dobrze to zniesie

mamy drugiego zabka na dole :) ten wyszedl bezproblemowo :]

my wprowadzalysmy mleko nastepne tak

2 dni 3 mleczka jedynki , jedno mleczko 2
2 dni 2 mleczka jdynki i dwa mleczka dwojki itd az sie wszystkie zastapily

teraz niunia siedzi na macie i sie bawi

12 lata 4 miesiąc temu #795097 przez MINIA
Wszystkiego naj naj dla Fabianka ;)
Slodziachne dzieciaczki.
Nataszka super spodnoczka - gdzie mozna taka kupic i te rejstopki i czarny bodziak bosskieee..
MAMY DOSC ROZU ;))
Dianka tez slicznota i te kolczyki... My sie boimy narazie - ale pozniej to napewno...
Czy ktos moze mi szczegolowo opisac jak wygladaja Wasze karmienia i co kolejno odajecie..Ile razy mleko a ile inne posilki?
Bo ja sie zgubilam ;((
Teraz.ma.byc tak ze 2x mleko raz obiad, raz.kaszka i raz deser tak?

12 lata 4 miesiąc temu #795098 przez MINIA
Z nocka to dzieci sie.chyba zmowily bo Gabi tez wojowala od 3 w nocy ;/ a zasnela dopiero o 7!!! Pospala do 9 i znow uchachana :angry:

12 lata 4 miesiąc temu #795100 przez KarinaM
Olga dzisiaj myślałam o tym samym. Jak Igor miał 6 m-cy to wróciłam do pracy i nie jadł już w nocy. Budził się rano okolo 6:00 ale noc przesypial całą. Nie wiem jak ja będę funkcjonowała w pracy? Pracuję od 6-14 a wstaje do pracy o 4:45 a Irina budzi się różnie: raz wstaje o 3 a raz o 5. Mam jeszcze miesiąc do powrotu może coś się zmieni???
Pamiętam że Igorowi wieszalam swoją bluzkę na łóżeczku i nie budził się. Może powinnam spróbować tego z Iriną? Spróbuję bo to nic nie kosztuje. Uda się to będzie super.

Lecę dalej szykować na chrzciny.

Igorek

Irina

12 lata 4 miesiąc temu #795122 przez Daarikaa
Nataszka cudna dziewczynka. Bosko wyglada w tej spodniczce!

12 lata 4 miesiąc temu #795123 przez tysiiiak
Hej laseczki :kiss:

Sto latek dla Fabisia :kiss: :kiss: :kiss:

Miałam iść tydzień temu gdzieś potańczyć ale nie wyszło więc wczoraj wyszłam do znajomych na piwko. Kubula wykąpałam i uspałam niestety nie chciał jeść i zasnął na głodniaka więc spodziewałam się pobudki ale sądziłam że eMek da radę i co po 15 min. siedzenia u znajomych telefon żebym przyszła bo Kuba w jakąś furię wpadł, porzygał się dwa razy, nie chce jeść, spać i się rozgląda za mną :cheer: :cheer: :cheer: no to przyszłam po 15min. a on już spokojny tylko szlochał jeszcze bidulek :( Zjadł ode mnie i zasnął już na nockę no i wyszłam znów i po 3 wróciłam :P Jestem nietomna :dry: Za to Kubuś wymęczony chyba spał do 8 ;)

Dianka boska :kiss: :kiss: :kiss: Podobno chyba jednak do mamusi :)
Gabrysia też pięknisia :) :kiss:
oooo jest i Nataszka :kiss: cudo! Spudniczkę ma śliczną i wcale nie wygląda jak chłopczyk! :)

Daarika gratuluję ząbalka :)

Minia u nas jedzenie wygląda mniej więcej tak ostatnio:
8 - mleczko ok 120 ml
11.30 - kaszka 150 ml łyżeczką
15 - obiadek
18 - deserek
19.30-20 - kaszka ok 200 ml butlą
i w nocy mleczko

12 lata 4 miesiąc temu #795136 przez sisina
Witam :laugh:

Fabiś dziekuje za życzonka :laugh:

ja wlasnie wprowadzilam mleko 2 i narazie jest ok też mieszam bo musze jedynke wykorzystac

maly wlasnie rozpoczal pierwsza drzemke tak wyobrazcie sobie ze wogole nie chce mi spac brzdac mały w nocy spi dobrze zasnal 0 19.30-4 dostal mleko i zasnal a wstal o 7 rano i od tego czasu nie spal :)

Milego weekendu :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka