BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #794381 przez vika
Gdybym wiedziała,że moje dziecko będzie takie ruchliwe kupiła bym od razu ochraniacz na całe łóżeczko :cheer: no rzesz cały czas się obija,płacze i obija dalej....napiera głową na te szczeble jak nie może inaczej :cheer: :cheer: :cheer:
byłam w biedrze i kupiłam 2 talerze i miseczkę z hello kitty i myszką miki z luminarc za 4zł z hakiem
www.ceneo.pl/26197941 www.ceneo.pl/26197942

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

alex Zużka jaka słodka...śliczna księżniczka :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #794399 przez anek
zdróweczka dla solenizantek i rodzynka Kubula!

Alex Zuzia sliczniutka i jak ładnie juz sama siedzi...wglada na starszą dziewczynke.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #794405 przez anek
Tysiiak jak mozesz dopisz Lene do tableki.waga ur.3020 i dł.54cm a teraz nieiwem.w nast tyg podam.

11 lata 5 miesiąc temu #794407 przez paninka87
Najlepsze życzonka i całusy dla dzisiejszych półroczniaczków!!!

Zuzka śliczna dziewczynka :) :blink:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #794448 przez tysiiiak
Kubuś też jak leży na boczku to podnosi się do siadu ;) Zazwyczaj tak robi kiedy próbuje go uspać :silly:

a Zuzie to bym schrupała :lol: :silly: :kiss: Takie minki cudne wali że nie mogę :D :blush: :blush: :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #794453 przez Karolka85
Witajcie

Sto latek dla dzisiejszych półroczniaków!!!! oraz spóźnione życzonka dla pozostałych :)

Witam nowe majówkowe mamusie!!! :)

jakoś przez dwa dni nie miałam ani siły ani weny żeby napisać.
Nocki ostatnio kiepski. Julka co trochę budzi się z płaczem. Ciekawe czy to na zęby czy z jakiegoś innego powodu.
Walczymy z odparzoną pupą. Zrezygnowałam na jakiś czas z chusteczek nawilżanych i myję ją wacikiem namoczonym w wodzie. a po kupie pod kran. smaruję alantanem i często wietrze. mam nadzieję że zaraz przejdzie bo naprawdę czerwona ta pupka i pewnie też jej dokucza :(

poza tym rano po raz nie wiem w sumie już który pobrałam mocz na posiew. mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będą wyniki i że już wreszcie będzie ok.

Dziś przyszła pocztą zabawka z FP- niby prosta a Julce się bardzo spodobała :)

11 lata 5 miesiąc temu #794457 przez Karolka85
Aha, co do kurzajek. ja zmagam się z jedną do tej pory, aczkolwiek myślę że jeszcze troszkę i będzie po niej. Miałam na stopie dwie i teŻ na początku myślałam że to odciski. jednej już się pozbyłam.najpierw smarowałam Brodacidem, ale nie skutkowało, za to cholernie bolało. później poszła w ruch skórka od cytryny z octem- piekło jak diabli ale pare korzeni wylazło. niestety porobiły mi się rany i zrezygnowałam z tego sposobu, bo nie byłam w stanie wytrzymać bólu no i nie dało się chodzić. obecnie smaruję kurzajkę zwykłym lakierem bezbarwnym 1 raz dziennie. i widzę coraz lepsze efekty. jak już jest duże zgrubienie to wycinam nożyczkami :blink: i smaruję od nowa. korzeni jest coraz mniej. generalnie wyczytałam że chodzi o to żeby odciąć dopływ powietrza do kurzajki i ona wtedy powoli obumiera. lakier się do tego fajnie nadaje i przede wszystkim nie sprawia bólu.

11 lata 5 miesiąc temu #794480 przez pauluska
Najlepszego dla półroczniaków :kiss:

Dziewcyzny któe gotujecie zupke rozmrażacie mięso do gotowania czy wrzucacie zamrożone ? Znajoma wrzuca zamrożone i sama nie wiem dobrze robi ? I warzywa też trochę pomroziłam ale warzywka to chyba zamrożone wrzucam ?

Moniaaak jaką porcję kaszki Sinlac robisz dla Kacperka ?

11 lata 5 miesiąc temu #794487 przez vika
ale mnie straszycie z tymi kurzajkami :( kurcze gdyby to o mnie chodziło nic by nie było ale jak sobie pomyślę o wycinaniu nożyczkami u mojej córy to aż mnie nosi :dry: brrrrr
Pauluska ja najczęściej wyjmuję mięsko rano i zalewam zimną wodą....zanim biorę się za gotowanie zdąży się rozmrozić....jakoś nie lubię gotować na zamrożonym mięsie :unsure: ;)
Tośka już czwarty dzień z rzędu śpi dwa razy i góra do 14-stej....teraz jest nie do życia ale jeszcze nie uśnie bo za wcześnie :cheer: i znów trzeba ją przetrzymać do 18-stej....Fakt póżniej mamy dużo czasu dla siebie ale teraz zaczyna być masakra :huh: :dry: :angry:

11 lata 5 miesiąc temu #794490 przez tysiiiak
Vika Kuba też tak miał przez kilka dni więc wiem co to znaczy :dry: Wieczne zabawianie i noszenie :dry: Na szczęście znów powrócił do 3 drzemek ;) chociaż dziś tej 3 chyba nie dospał ale niestety nie udało mi się go spowrotem ululać i troszkę marudzi :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #794493 przez madzia1210
WSZYSTKIEGO NAJJJJJLEPSZEGO DLA POLROCZNIAKOW.

Moj synus wczoraj pobil rekord poszedl spac o 23.15 zjadl i mialam nadzieje ze pospi chociaz do 4 a on o 1.30 glodny no masakra, pozniej jeszcze 3 i 6 a pobudka po 7. O 10.30 mial pierwsza drzemke to spalam razem z nim :laugh:

Karolka85 sprobuj moze tormentiol u nas zadzialal super, a nic nie dzialalo.

Zuzia naprawde slodka i jak pewnie sobie siedzi.
Szymus od wczoraj tez robi przewroty z plecow na brzuszek lepiej mu idzie, ale przynajmniej sa postepy.

11 lata 5 miesiąc temu #794497 przez vika
Tysiak moja nie dość,że śpi tylko dwa razy to suma tych spań wynosi góra do godz. dodatkowo przez swój upór traci duuużo energii szybko jest zmęczona i marudna....leży na macie i tłucze wszystkim o podłogę...oj coś mi się chłopaczara choduje :cheer: mały majsterkowicz :side:

11 lata 5 miesiąc temu #794499 przez madzia1210
Vika Tosia poprostu nie ma czasu spac :laugh:
Ja jak jestem u mojej mamy to Szymus tam wogole nie je cycusia bo nie ma czasu, a u rodzicow caly czas ruch wiec czasami nie je pol dnia chyba ze obiadek :)

11 lata 5 miesiąc temu #794509 przez pauluska
U nas już od jakiegoś czasu dwie drzemki pierwsza tak 8.30 - 9 i trwa godzinę druga po 13 to trwa ok 1,5 godz do 2 godz i 18.30 szykowanie i spanie do 7 dzisiaj był wyjątek Iga spała od 18.30 do 8 :cheer: ale odsypiała poprzednią noc chyba co ją tak swędziało i bidulka spać nie mogła, więc nie narzekam po tamtej nocy czułam się taka zmęczona więc na prawdę podziwiam Was dziewczyny ale wydaję mi się że dzieci po prostu do cycucha przyzwyczajone poprzytulać się i nie o jedzenie chodzi tylko właśnie przytulanie bo chyba te karmione piersią tak dają popalić no ale coś za coś ;)

11 lata 5 miesiąc temu #794514 przez Daarikaa
Zuzia jaka ma dluga grzyweczke i modne leginsy :) minka na trzecim zdjeciu the best! ładna gwiazdeczka!!

no nic trzeba sie szykowac i mykac na fitness, mam jakiegos lenia i nie za bardzo mi sie chce. Ale w sumie ciesze sie bo widze efekty lacznie z dieta minal miesiac od mojego odchudzania i schudlam juz prawie 6kg to chyba ladnie, po takich cwiczeniach mogloby byc troszke wiecej ale w sumie moja dieta pozostawia wiele do zyczenia. :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka