- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Nie można?? A właśnie, że można!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Moja mama też kiedyś najadła się niezłego strachu - mój brat miał chyba ze 2 lata, wszedł na schody i jakimś cudem przeszedł przez barierkę i znalazł się po drugiej stronie, byliśmy wtedy po budowie domu, na dole leżała sterta gruzu, no i w takim wypadku niewiadomo co robić, bo gdyby mama zaczęła coś mówić do niego to mógłby się ruszyć i spaść, dobrze, że moja babcia była akurat na podwórku, stała na dole i w razie czego by go łapała, a mama weszła akurat na schody i go zdjęła.
Karina dasz radę

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do pracy też bym mogła pójść ale tak na 3-4 godz żeby do ludzi wyjść hihih ale moja praca jest na dole pod naszym mieszkaniem bo mieszkamy nad firmą więc daleko bym od dziecka nie poszła haha no i wracam dopiero we wrześniu za rok o ile ciocia moja będzie na siłach aby pilnować Mychę ewentualnie żłobek chociaż szkoda by mi było takiego Maluszka do żłobka więc póki co jestem pełnoetatową mamą

- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Moniaaak doskonale wiem co przeżyłaś. A to dlatego że moja Julka właśnie wczoraj też spadła mi z łóżka

Jedno jest pewne- od wczoraj nawet na sekunde nie zostawiam jej samej na łóżku. jedynie na podłodze. Dziś zamówiłam na allegro duże puzzle piankowe na podłogę.
Paninka wstawiłaś fotkę wózka spacerowego- fajny. a co to za marka tego wózka? masz jakiś link do niego?
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Wczoraj obudzil sie po 11, a potem kolo 3 i o 5:30 i dospal do 7. Jakos nadspodziewanie malo razy, ale pewnie musial odespac wczorajsze wrazenia. Ja polozylam sie po jego pierwszej pobudce.troche nasluchiwalam, ale w koncu tez padlam..
Teraz lezy obok i fascynuje go dzwiek jaki wydaje sofa gdy ja drapie.
Karolka wizyta u lekarza mnie uspokoila, inaczej chyba bym zwariowala...
- paninka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
juz zlokalizowałam ten wózek- to Baby Design tak?

Julka usnęła właśnie na pierwszą drzemkę. wreszcie... nocki ostatnio u nas koszmarne. częste pobudki z płaczem :/
Jutro jedziemy na pobranie krwi- morfologia i żelazo. czekamy jeszcze na wynik posiewu moczu i w środę na kontrolę do pediatry. oby już wszystko było ok.
Alex a z tymi waszymi wynikami moczu to bardzo dziwne że jednego dnia wychodzą ok a drugiego już nie... próbowałaś skonsultować się z innym lekarzem? bo ja konsultowałam i ten drugi- stary, doświadczony pediatra powiedział że jeśli badanie ogólne wychodzi ok a w posiewie wychodzą bakterie 10/4 lub 10/5 to jest ok i nie ma potrzeby faszerować dziecka Furaginami i innymi lekami, że taka jest fizjologia u dziewczynek i to norma...
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Co do spacerówki, też mi się wydaje, że to Baby Design i też mi się podoba i też fiolet

Rzeczywiście teraz trzeba mieć oczy dookoła głowy, a ja czasem idę do łazienki niby na pół minuty, a Zuzka na łóżku

- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A co do moczu to Alex to ja też to właśnie konsultowałam ze starym pediatrą do którego moi rodzice jeździli ze mną jak byłam malutka i posłuchałam go i nie daję już furaginum. myślę że gość zna się na rzeczy i wie co mówi, więc mu zaufałam. ale zobaczymy jak wyjdzie teraz posiew
- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- madi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

W piątek byłyśmy na usg mózgu – wszelkie zmiany się cofnęły. Waży równe 7 kg więc zdążyła podwoić wagę urodzeniową.
My jesteśmy na etapie chce się przekręcić na brzuch ale ręka mi przeszkadza!
Karolka my mamy „Pszczółkę Tosię” Dusia jest nią zachwycona jak ją tylko widzi to ma uśmiech od ucha do ucha, minusem jest materiał z którego jest wykonana – wszystkie paprochy się do nej przyczepiają.
Co do ubioru to u nas jest tak: Body z długim rękawem, grube frotowe skarpety(pod same kolanka), spodnie ocieplane polarem i kurtka + czapka, rękawiczki. Do wózka gruby kocyk i osłonka – mała jest ciepła ale nie spocona.
- paninka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
Tak wózek to BABY DESIGN SPRINT... jutro się dowiem czy będzie fiolet, jeśli nie to z allegro zamówie.
Wczoraj ugotowałam dla Blanki zupkę z buraczka, marchewki, pora i indyka... wszystko było ok, zjadła około 13:30, poźniej poszła na spacer z M, gdzie pospała 2 godz... wrócili pobawiła się wypiła o 16 mleko o 17:30 dostała jogurcik... a ok 18:30 zwóciła wszystko... łącznie z obiadkiem, mlekiem i jogurtem... wszystko wylądowało na mnie bo mąż chwile wcześniej mi ją przekazał... wtedy głupia nie pomyślałam że trzeba się pakować i pędzić do lekarza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i pojechaliśmy na izbę przyjęć.. lekarz zbadał wypytał przepisał dwa leki do rozpuszczania, dostała jeszcze zastrzyk. Grunt że nie była odwodniona, choć ciągle jestem w strachu że może to nastąpić. Wróciliśmy ok 10... pospała chwilę w samochodzie, póżniej była naprawdę pogodna i spokojna jakby jej nic nie było... była jeszcze jedna biegunka po której od razu z zalecenia lekarza dałam jej lek... wypiła bardzo ładnie z butli co prawda nie całość... miała 175 ml ale tak jestem pod wrażeniem bo naprawdę dużo wypiła. Najgorsze było to że nie mogła jeść do 16... od 7 rano

obwiniam się że od razu nie pojechałam z Amelią do lekarza może byśmy uniknęły zarażenia Blanki

przed 16 dałam jej mleczko i śpi teraz smacznie
Jak sie wali to się wali na całego

sorry że takie szczególy wam tu w niedzielę opisuję...
też doświadczyłam upadku Amelii... zleciała nam w śnie z naszego łózkach też mając ok 6 mies, ale nic jej nie było... grunt obserwować i żeby dziecko nie wymiotywało po takim upadku
- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Paninka wiadomo ze rodzic chce jak najlepiej dla swojego dziecka i nie chce faszerowac lekami jesli nie trzeba i dlatego czasem czeka. Nie obwiniaj sie ze moze Blanka by sie nie zarazila, podejrzewam ze tak czy siak zlapalaby to, wiec teraz dbaj o nawodnienie kruszynki i napewno wszystko bedzie dobrze! A mezem sie nie przejmuj, oni są z innej planety... na tym skoncze zeby za duzo nie powiedziec hehe ;P
Sisina ale słodki Fabianek! Piękne ma duuuuze oczka i mnostwo wloskow

u naas dzis leniwy dzien, wrocilismy z kosciola, pozniej jadlysmy jarzynowa zupke ugotowana przeze mnie i Klaudia byla w niebo wzieta az mruczala jak jadla, tak jej smakowala

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tysiak jak tam Chodakowska ćwiczysz dalej a Ty Olga ? Właśnie Olga albo mi się wydaje albo dawno się nie odzywała ?