BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 miesiąc temu #586733 przez renata329
tak chłopak Antos albo Oliwier z mezem nie mozemy dogadac sie co do imienia:)mam jeszcze pytanie ile wasze pociechy wazyły na ostatnim usg?

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #586748 przez nsnatala
Cześć dziewczyny,

Witam nową mamusię.
Nie wiedziałam, że można mieć zakwasy miejsc intymnych, a wzięły się po ostatnim basenie, na który poszłam ze szkoły rodzenia.
Kasiu ja zaczęłam w tym tygodniu chodzić do szkoły rodzenia, wiele nie mogę powiedzieć, bo to dopiero pierwsze zajęcia się odbyły.

Nienawidzę śniegu a dzisiaj, rano wstałam i biało za oknem, masakra.

Ja chcę WIOSNĘ :ohmy:

Pozdrawiam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57167 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51247 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51248 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #586751 przez Hania84
Marta już u siebie na kompie pokolorowałam Renatę...ale na forum dodam może jutro.

Renata ja ostatnie USG miałam robione w 21 t.c. czyli aż 7 tygodni temu i szczerze już nie pamiętam wagi. Następne będę miała robione teraz 18 marca ... tak myślę że mi zrobi bo już dawno nie było i wtedy poznam wagę dziecka. :)

nsnatala...Witamy :) dawno Cię nie było.. :D

12 lata 1 miesiąc temu #586808 przez Agusia83
Byliśmy dziś na urodzinach siostrzenca D.i za miesiac czeka nas to samo,bo między braćmi jest 11miesiecy różnicy.
Objadlam sie wszystkiego,a jade jutro na te nieszczęsną glukoze.
Dziewczyny,jak mam skierowanie to musze kupować glukoze czy dostanę e przychodni?

W 24tc mój synus wazyl 750g.

12 lata 1 miesiąc temu #586846 przez KasiaS
Agusia83 ja niedawno byłam na glukozie. Musiałam sobie kupić ja wcześniej w aptece. Popatrz tylko na skierowaniu ile masz jej kupić. Ja miałam 50g a teraz podobno standard to ok 70g.

12 lata 1 miesiąc temu #586850 przez KasiaS
Co do wagi to moj synuś 4 dni temu ważył 650g. Pani dr powiedziała, że troche za mało bo powinien ważyc 700g. Okazalo sie jeszcze że mam anemie. Nie wiem czy to cos wspólnego ma ze sobą? Dziś jadłam jak najeta wiec chyba przytyje do nastepnego badania ten moj maluch ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #586861 przez Agusia83
Kasiu,dziękuje za odpowiedź. Mam 75 glukoze.

Co do.wagi,to przecież każdy maluszek rośnie indywidualnie. A usg jest bardzo niemiarodajne. W dniu porodu dr POW.ze corcia waży 3500 g a urodziła sie jako 4kg klocuszek.

12 lata 1 miesiąc temu #586872 przez Ewelina 1985
Halo!!Apropo jeszcze tej lewatywy to ja miałam w szpitalu!!
Poszłam z położną do łazienki!Zrobiła co swoje,potem mnie zostawiła ja zrobiłam reszte ,umyłam sie i było ok.Potem nie było nieprzyjemności podczas porodu!!Tym naprawde nie ma co sie przejmować!!!

Co do porodu to ja też zawsze byłam nastawiona na naturalny!Za pierwszym razem i teraz też!!
Uważałam że jak jest wszystko dobrze to trzeba próbować!!
Pierwszy poród poszedł dobrze moze dlatego nadal tak jestem nastawiona!!
Chociaż teraz może byc inaczej-też sie troche boje!!
Może to głupie ale mam strach przed cesarką ze wzgędu na znieczulenie!
Jakos tak mam -nie wiem czemu!!

Do dziewczyny która bytała sie o wage:
Moja mała teraz w 27tyg.ma 900gram :) :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #586884 przez violcia00
Witajcie dziewczynki.Ja po dlugiej i meczacej podrozy dotarlam do domu...ale nie powtorzylabym tego,zbyt duzo kilometrow,wrocilam bardzo zmeczona :( ale juz jest dobrze.Mam nadzieje ze to nie wplynie zle na moje malenstwo.
Zimno troche sie zrobilo.

Moj synek w 27 tygodniu wazyl kilogram z kawalkiem..teraz pewnie wiecej ;)
Co do porodu tez wole naturalnie rodzic..ja bede miala zzo-na szczescie moje ubezpieczenie to pokrywa i nie musze nic placic :) ale zastanawiam sie czy to jest do konca bezpieczne i czy nie zaszkodzi dziecku??moja polozna mowi ze nie ale mimo wszystko sie martwie.

Trzeba odespac troche ta podroz.
Milej nocki kobietki:) ;)

12 lata 1 miesiąc temu #586899 przez rysa
Mój Filip w 25 tc mial,ok 800 g, ale gin mówił że na tym etapie waga nie jest dokładna.Dopiero po 30 tyg mozna sie spodziewać dokładniejszych wymiarów a i one nie są pewne.Agusia ma racje,każdy maluch na tym etapie to indywidualna sprawa :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #586904 przez Agusia83
Violcia,dobrze,ze juz jestes na miejscu. Dzidziusiowi na pewno nic sie nie stalo.

Witam jako pierwsza. Jestem po badaniu tsh i właśnie jade na ta nieszczesna glukoze.

12 lata 1 miesiąc temu #587035 przez renata329
wiem ze to jest indywidualna sprawa tylko mi na kazdym usg wychodzi ze jest b.duzy ,jestem w 25tyg ciazy a wag dziecka wyszła mi 1080,w 13 tygodniu to samo miałam

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587047 przez Hania84
ZZO jest bezpieczne i dla matki i dla dziecka. Nie ma się co martwić.

Agusia trzymam kciuki za glukozę :)

Renata, będziesz pewnie miała większego bobasa...ale nie przejmuj się..ważne że się zdrowo rozwija. Moja ciotka miała urodzić syna który miał mieć max. 4kg ... a urodziła z wagą 4600 !!! i maluszek był zdrowy jak rydz, serce jak dzwon miał :) Przy czym miała cesarkę. O 10 rano dali jej oxy (bo była dwa tyg. po terminie) a o 16-ej zrobili jej cesarkę bo nie mogła urodzić...a później okazało się dlaczego ;)
A miałaś robioną krzywą cukrową już? Wiesz czasem od cukrzycy są większe dzieci. Choć i to nie jest normą.

12 lata 1 miesiąc temu #587095 przez Agusia83
Jeszcze pol godziny mi.zostalo. czuje sie fatalnie... po badaniu ide zwymiotowac. Juz kilka razy wszystko mi podchodzilo do gardla. Synek ozywiony, nieźle kopie.

12 lata 1 miesiąc temu #587189 przez KasiaS
Agusia i co przezyłaś? Jak wyniki? Moj synuś po słodkim tez kopie jak szalony :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka