BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 11 miesiąc temu #694229 przez Gochens
Aaaa zapomnialam dodać do mojego królewskiego śniadania serek biały z rzodkiewka (lidl)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #694230 przez Agusia83
Haniu, tylko, że Ty nie dajesz juz Lence swojego mleczka, więc mozesz wszystko jeść :silly: Ja kurcze staram się uważać...a może powinnam wszytsko szamać?
marza mi się placki ziemniaczane, ale dam sobie na wstrzymanie...a młode ziemniaczki tez jem...odpuszczam kalafiora, brokuły...szparagi....czekoladę...jakieś cięzkie ciasta, masy...ale jem biszkopty i kruche ciastka...

Artus jest bardzo grzeczny, ale też mu się zdarza, że zje, a za pół godziny popłakuje, że chce jeszcze...a jak go przewijam od razu ma czkawkę...w ogóle taki ciepłolubny jest,,

musze kupić wiekszy stanik do karmienia bo te po Emilce sa za małe :angry: i okropnie w nich wyglądam..jakbym miała 4 cycki...

12 lata 11 miesiąc temu #694235 przez Hania84
Gochens od 2 tygodnia życia można je śmiało podawać :)

Agusia - wiem, dlatego tak dla żartu napisałam :lol: Mojemu A. też się ma na placki ziemniaczane, wciąż mi o nich gada...ale teraz są młode ziemniaki i nie za bardzo z młodych wychodzą bo mają dużo wody.

Dziewczyny ale taka monotonia na pewno wyjdzie Wam na zdrowie, bo jakbyście miały tak jak ja teraz to pozwoliłybyście sobie na więcej i waga w dół by nie za bardzo szła ;) a ja muszę przystopować bo się ostatnio rozpędziłam znowu z tym szamaniem ech...

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #694243 przez Agusia83
No własnie apropos wagi...nie chcę się za bardzo cieszyc, ale juz mam 1kg mniej niz przed ciążą...teraz zauważyłam, że codziennie tracę kg :laugh:

kupiłam stanik 160zł....masakra...niestety na moje cycki nie ma nic innego...a może któraś z Was ma spory biust i udalo jej sie kupic stanik do 100zł?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #694253 przez Hania84
Agusia
allegro.pl/listing/listing.php?category=78013&sg=0&string=75h

www.atrakcyjna.pl/go/_search/advanced_se...php?send_form=1&form [phrase]=&form[size]=80e&Submit=Szukaj

hehe...a tutaj można sobie samemu zbudować karmnik...ze staników normalnych :lol:
pomysłowe !!!
stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

ten tez jest okej i duze rozmiary
www.bieliznaxxl.pl/Amam_biustonosz_do_karmienia_p2860.html

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #694257 przez violcia00
Agusia PROBOWAŁAS NA ALLEGRO??tam taniej kupi.ja mam 2 ale takie zwykle, normalnie nosze rozmiar C,teraz kupilam E :ohmy: (troche za duzy,ale co tam)i za 2 dalam zaledwie 30 zl :P

Co do diety to oni z tym przesadzaja,we FR inaczej do tego podchodza,jak pytalam polozna to niczego mi nie zabronila poza alkoholem i nikotyna,ale mimo wszystko staram sie uwazac co jem,produktów wzdymajacych nie jem i czekolady(to napewno)i smarzonych potraw tez staram sie unikac,ale czasem sobie pozwole,jak na razie wszystko ok jest z moim synkiem.

A wagi to ja chyba tak szybko nie zrzuce,w sumie tak bardzo tego nie widac-brzuch lekko odstaje i piersi(nie dopinam sie w biuscie :angry: ),chcialabym tak wygladac jak przed ciaza,ale nad tym to trzeba popracowac :S

12 lata 11 miesiąc temu #694262 przez kakaszka
boze ja dzis znowu mam dzien histeryczki, juz sie poryczalam z 20 razy bez powodu, a pozniej nie moglam sie uspokoic, bo wkurzalam sie na siebie, ze rycze bez powodu. maslo maslane, ale prawda.
przed chwila sie poryczalam, bo mam ochote na cos slodkiego, a nie moge wymslic na co dokladnie :) niech te hormony juz mi dadza spokoj!!!!!!

agusia to konkretnie za taka cene stanik, ja bym gola chodzila :D

12 lata 11 miesiąc temu #694274 przez Agusia83
Tylko, że na mnie naprawdę ciężko coś znależć..tak gdzie kupiłam stanik mam sprawdzone źródło...a na allegro ciężko jest dostać 90i....ja mam większe cycki niz przy karmieniu Emi...

kakaszka...ja kochana mam to samo, tyle, że już jestem po porodzie...tez ryczę kilka razy dziennie...hormony i hormony.

12 lata 11 miesiąc temu #694304 przez aleksiaa88
Kakaszka znam ten ból ryczeć bez powodu, tyle że najśmieszniejsze jest to, że ja mam tak nie będąc w ciąży po prostu raz na kilka miesięcy jestem taka wkurzająca nie wiem czego chce, jestem zła nie wiadomo na co, nudzi mi się, a nie chce mi się palcem kiwnąć wtedy sama ze sobą nie mogę wytrzymać, chodzę marudzę, krzyczę bez powodu czasem jak nie wytrzymam to się poryczę i taki stan trzyma mnie cały dzień mam wtedy dość sama siebie i tylko czekam, żeby nastała noc, na następny dzień budzę się i wszystko przechodzi.
Jak to ładnie nazwałam ten swój stan " jestem wkurzająco wkurzająca na siebie " ostrzegam męża tym stwierdzeniem i już się nie dziwi, że taka chodzę nabzdyczona od rana do nocy. :silly:

Właśnie miałam się pytać jak tak sprawa stoi z ogórkami bo je tak uwielbiam a ten zapach unoszący się w kuchni świeżego ogórka z ogrodu mmmmmmmmmm
Póki co tylko sałatę wtryniam, mąż się śmieje, że ja krowa bo zielenine jem i potem się dziwie, że cieknie ze mnie mleko :blink: :lol:

Pomidora też bym zjadła ale nie jestem pewna poza tym ogórki mam własne, a pomidory to już nie hmmm

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #694305 przez aleksiaa88
Dziecko dało mi dziś trochę posprzątać w domu uciął sobie 2 drzemki przed i po południu prawie 3 godzinne :) a w nocy będzie balował zapewne :huh:

12 lata 11 miesiąc temu #694461 przez Ikunia1910
Dzien dobry -pochmurno deszczowy B)

Ja jem prawie wszystko. Jadlam kilka truskawek ciasta pieke i tez jem , miesa tylko staram sie bez paniery zeby tluszczu nie wsiakala, zazwyczaj duszone albo na parze, rybke z pieczona, grillowana, warzywa z pary, czekolade goszka wole kawalek zjesc niz spulchnione biszkopciki z mnustwem" E..." Oczywiscie nie obzeram sie tylko wszustkiego po troszku, małej nic nie dolega więc nie bede sie katowac bo za szybko mi waga zleciala :/

Mialam jechac na cmentarz dzis a tu taka pogoda ;(
Chyba spedze cala niedziele pod kocykiem z zoska przy cycku

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

12 lata 11 miesiąc temu #694493 przez Agusia83
A u nas piękna pogoda :laugh:
Arturek to jak narazie istne przeciwieństwo Emi...jeśli chodzi o charakter...śpi prawie ciągle, budzi się na jedzenie i wówczas pojojcy, albo przy kapieli, czy zmianie ubranka, bo wówczas mu chłodno...a tak, to bardzo spokojne dzieko :laugh:

Ja to piję sobie kawkę, co prawda bezkofeinową, ale zastanawiam się nad inką...bo te bezkofeinowe maja więcej chemii niż normalne...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kakaszka, Cordis, jak sie czujecie? A i Srenka :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #694502 przez Hania84
Witam

U nas noc przespana super. Chociaż w pewnym momencie sie wystraszyłam, że Lenka nie woła jeść. A mianowicie, zjadła wczoraj o 20-ej ...zasnęła o 22.30 czyli pół godziny przed kolejnym karmieniem. Nie miałam jej serca budzić...stwierdziłam, że zaraz pewnie i tak się sama obudzi jak zawsze. A tu zonk !!! Poszliśmy spać i sama zbudziłam się w nocy o 3.30 bo coś mi nie pasowało, ze tak długo nic ! Lena spała w najlepsze...musiałam ją rozbudzić przebieraniem pampersa bo nadal by spała :D Ale flaszeczkę to wciągnęła ekspresowo hehe :D
Pierwszy raz zdarzyła nam się taka duża przerwa :cheer:

U nas się dziś rozpogadza :) Od jutra gorączki. Więc dziś spacerujemy dużo.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #694507 przez kakaszka
witam mamuski :)

u mnie bez zmian. mala jest bardzo nisko, czasami mam wrazenie, ze zaraz raczke zobacze miedzy nogami jak mi grzebie :D naciska na pecherz niesamowicie, sikam w nocy po 20 razy.
widac, ze ona by wyszla, ale cos to chyba moje cialo stawia opory. ale trudno, juz sie pogodzilam na srode i juz nie chce niespodzianek np w nocy :)

mam ostatnie 3 dni wolnosci, wiec trzeba leniuchowac na maxa, co zreszta i robie :D

agusia na ile wiem, to jak jakakolwiek rana swedzi to znaczy, ze sie dobrze goi, takze, ze jest dobrze :)

dziewczyny a smarujecie maluszki czyms przeciwslonecvznym jak wychodzicie, czy tylko przykrywacie, ze slonce nie trafia na bobaska?

12 lata 11 miesiąc temu #694514 przez Agusia83
My chyba dziś pójdziemy na pierwszy spacer.

haniu, solcoseryla używałam jak miałam otwarta ranę, a tu ładnie się goi...
Ale kupa juz zaliczona :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka