BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #699802 przez violcia00
Marta popieram,ale kazdy robi jak uwaza...wiadomo ze kazda matka sie martwi o swoje dziecko.

Nasze od poczatku spi w swoim lozeczku i osobnym pokoju-na poczatku sie troche martwilam i biegalam do niego,ale teraz juz sie nauczylam co kiedy chce,nie ulewa juz tez prawie wiec jestem spokojna...nie jest dobrze tak przyzwyczajac dziecka do spania ze soba bo pozniej moga byc problemy,ale to juz indywidualna sprawa...

Ostatnie dni sa bardzo meczace dla mnie i nie wyspana chodze,mysle ze moja mama troche go rozpiescila przez ten czas co byla,my troche inaczej chcemy wychowac malego,no aLE babcia tez trzeba pozwolic na rozpieszczanie.

u mnie znow goracy dzien.

milej niedzieli zycze :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #699808 przez natali
Witamy i my niedielnie.

Rysa moj maly wypija 90 ml dwa razy dziennie ale zawsze po wypiciu butli jakies 15 min poprawia cycem.

Co do ulewania to bardzo.wazne zeby maluszek po karmieniu beknol i wtedy mozna smialo i spokojnie isc spac.
O bezdechu wole nie myslec. Ogulnie spie spokojnie w nocy. Tez jestem zwolennikiem odkladania dziecka do luzeczka ale to nie zalezy tylko od nas ale od maluszkow bo sa takie ktore potrzebuja bliskosci znajomego zapachu. Zauwazylam ze moj brzdac spi spokojniej.jak ma kolo buzi pieluszke tetrowa pachnaca mna i mlekiem bo podkladam ja zawsze pod buzie malego przy karmieniu.

11 lata 8 miesiąc temu #699823 przez Hania84
Witam niedzielnie

No właśnie mi bardziej chodzi o ten bezdech niż o ulewanie, bo z tym ulewaniem to Lenka sobie dobrze radzi. Głownie ten bezdech to właśnie w nocy występuje.
Mam nadzieję, ze będzie wszystko okej.
Dziś Lenka pierwszą noc przespała sama. :)

U nas już gorąco. Masakra jak ja nie lubię gorączek...a w połowie miesiąca ma być nawet 35 stopni.

Miłej niedzieli mamuśki :)

11 lata 8 miesiąc temu #699842 przez Kasiasia
Kakaszka Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szósteczka ty to jestes kolejna moja tu bohaterka zaraz za Ikunią!

Agusia dobrze ze juz wszystko ok i oby juz sie nic nie pojawiło!

Co do czerwonych wstążek itp to u mnie nic takiego nie ma chociaz w koło wielu mi radziło wstążki w wozku, nitki pod materacem itp. A ja podobnie jak szosteczka poprostu co wieczór modle sie z synusiem do anioła stróża :)

Haniu ja tez na poczatku tydzien spalam z Tomusiem i cały czas sprawdzalam czy oddycha (tym bardziej ze niedawno wśród znajomych mieliśmy taką śmierć łóżeczkową), ale popołudniami spal w łózeczku no i tak jakos mi ten stres minął. oCzywiście co jakiś czas sprawdzam czy oddycha, nawet w nocy. Ma dalej kolke i cały czas przez noc jęka więc daje mi znac że żyje :)

aleksiaa zazdroszczę tego szybkiego usypiania :)

Dziewczyny powiedzcie jaki sposób macie na mycie buzi w środku u swoich pociech. Ja za nic nie umiem :(

My walczymy dalej z tą kolką. wczoraaj mielismy taka spokojnejsza noc i dzień. Akurat wczoraj byli u nas goście (którym wczesniej odmawialismy wizyty tłumacząc że mamy problem z ta kolka -no ale wprosili sie)no i bezczelnie podkreślali w rozmowach miedzy sobą ze co mysmy im mowili ze takie kolki ma i płacze a on taki grzeczny. A dzis Tomus dał taki koncert w nocy.... ze takie mnei nerwy wzieły i knąć zaczełam i miałam ochote zadzwonic do tej jedej "gościówy" i powiedzieć jej coś do słuchu.
Ludzie sa strasznie bezczelni.

11 lata 8 miesiąc temu #699843 przez Agusia83
Dzień dobry. Artus część nocy spi w lozeczku a czesc ze mna....ale nie boje sie jego ulewania. Kładę gona boczku badz sam daje tak.glowe...a spi ze.mna jak.poraża n-ty go odkładał.a on nie chce spac...lecz jak jrest kolo mamusi i czuje jej zapach to spi słodko. Dzis budził sie 2 razy. Wieczorem jadl dosc dlugo...zasnął o 22,obudził sie o polnocy później o 3 i w końcu o 7:30.

Teraz jestem.sama z dzieciaki....Artus spi.w wozku,A Emi oglada najw,ja ide ogolic nogi...bo nigdy sie nie zbiore.

Haniu,nie martw sie,Lenka na pewno sobie poradzi.

Natalie jakie zachowuje starszy brat? Jak w ogole dajesz sobie radę z dwojka?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #699958 przez Gochens
Ależ tu cisza dziś ;-)

Dziewczyny co wy wszystkie do Ikuni wybylyscie?? :lol:
Aleksia z tym ubezpieczeniem to mąż niech zapyta księgowej z pracy, u mnie to właśnie ona wszystko załatwia czekam tylko na pesel może jutro uda mi się to załatwić :-P

11 lata 8 miesiąc temu #699962 przez Ikunia1910
Ikuni w te cisze prosze nie mieszac :p

Pogoda boska, słońce pali a od jeziora lekki wiaterek, jednym słowem bajka.
Ja strzaskana na machon juz:) a Zośka spi jak zabita na świerzym powietrzu nawet po 5 h w ciągu dnia.

No i dzis na równy miesiąc wyjęłam wage do mięsa i zrobiliśmy "ważenie żywca" :lol:
Zosia wazy 4400g przybrala 1200 od wyjscia ze szpitala;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #699971 przez natali
Ikunia ale slicznosci ci rosna.

Agusia nie jeat mi latwo Eryk wrecz mnie unika nie chce zebym wyvhodzila z nim na dwor ale maz jest do dzis w domu caly czas jutro dopiero wraca do pracy wiec dopiero sie okaze choc jeden dzien bylam sqma z dwojka bo moj musial wyjechac na caly dzien i nie powiem bylo fajnie ale Ernest mial wtedy dzien spiucha wiec mialam dosc czasu dla Eryka a i on byl spokojniejszy jak taty w domu nie bylo staral sie mi nawet pomagac. jest bardzo zainteresowany przewijaniem Ernesta i strasznie smieje sie jak on pruta lub robi kupke ma wtedy ubaw po pachy. Mam nadzieje ze bedzie dobrze jak zaczniemy codziennie zostawac sami

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #699981 przez Gochens
Wszystkiego najlepszego Zosiu nasza kochana!!! Ikunia super masz jak tylko suczy zdejma szwy też jadę się trzaskac na murzyna!!!

Dawaj jaką fote jeziora :-P

No muszę wam powiedzieć że nadal mam gdzie mieszkać po wczorajszym pepkowym więc jest dobrze :lol:
Teraz czas na karmieniea za chwile jedziemy do McDonald a co :side:

11 lata 8 miesiąc temu #699989 przez aleksiaa88
Ikunia1910 napisał:

Ikuni w te cisze prosze nie mieszac :p

Pogoda boska, słońce pali a od jeziora lekki wiaterek, jednym słowem bajka.
Ja strzaskana na machon juz:) a Zośka spi jak zabita na świerzym powietrzu nawet po 5 h w ciągu dnia.

No i dzis na równy miesiąc wyjęłam wage do mięsa i zrobiliśmy "ważenie żywca" :lol:
Zosia wazy 4400g przybrala 1200 od wyjscia ze szpitala;)

Ikunia jak to zobaczyłam to się rozweseliłam mąż też miał taki pomysł żeby położyć na taką samą wagę akurat ale wybiłam mu to z głowy ale widzę, że Ty to zrobiłaś to jednak się da ale i tak śmiesznie dziecko wygląda zabawnie na wadze kuchennej :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #700076 przez rysa
Ikunia idealne zdiecie,naprawde super :Di Zosia jaka spokojna :)Tez jestem ciekawa ile Filip juz wazy

Wogole to od rana ma taki dobry humor,caly czas sie smieje :)

No wlasnie jak myjecie jame ustna?

A z ubezpievzeniem to ja tylko podpisalam jakis papier w ptacy no i jeszcze musze wyrobic karte magnetyczna

11 lata 8 miesiąc temu #700140 przez Gochens
A to trzeba być buzię w środku?? :unsure: :unsure: :ohmy: :ohmy:

Chyba już dziś do końca cisza będzie więc napiszę tylko ze usypialam syna 1,5 godziny, non stop chciał cyca... I chociaż suty mi już chciały odpaść nie podałam mu mm z czego jestem bardzo dumna :lol:

Dobranoc mamy i dzieci :-*

11 lata 8 miesiąc temu #700170 przez siwa342
Hania84 dzieki za info,ja nie znam ani słowa niemieckiego,mąż tam pracuje,a wiem że oni świruja tam w tych urzedach i wiecznie im czegos mało itd wiec wole wiedziec wiecej niz mniej

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #700177 przez violcia00
dzien dobry.

chyba pierwszy raz jestem tu pierwsza :ohmy:

Od 4 nie spie-karmilam malego,teraz on smacznie spi,pozegnalam tez mame-dzisiaj wraca do PL,maz ja odwiozl na dworzec...obie sie poplakalysmy jak sie zegnalysmy i do tej pory nie moge powstrzymac lez,a myslalam ze tym razem bede twarda,smutne to wszystko :(

ja tez nie wiedzialam ze trzeba myc buzie w srodku-dobrze ze jest to forum :silly:

Wczoraj byl taki upal ze nie wiedzialam gdzie mam wejsc zeby sie ochlodzic :S ,wieczorem bylismy na spacerze i oczywiscie moje dziecko po godzinie znow glodne wiec musialam je nakarmic w parku...chyba juz mam wprawe do karmienia w miejscu publicznym bo ostatnio czesto to robie :lol: ,ale to wszystko dla mojego dziecka.

Ikunia jaka duza juz córcia :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #700216 przez Gochens
Dzień dobry mamy :laugh:

my dziś po bardzo ciężkiej nocy a raczej Alan... Bidulek tak się męczylże było mi go strasznie szkoda no ale wyszła moja dieta wMcDonald :angry: no ale mam nauczkę.

Violcia na pewno ci ciężko tak bez rodziny a tym bardziej bez mamy..jak.często się widzicie?? głowa do góry kochana :kiss:
Wstawać mamuśki pisać co u was :laugh:

Jadę dziś z suka na zdjęcie szwów więc jak będzie jutro ładna pogoda nie mam zamiaru siedzieć w domu jadę w plener!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka