- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
Ewitkun dobrze, że już po szczepieniu, na pewno już nie pamięta;) Filipek z Antosiem łeb w łeb idą, bo my ostatnio 7400. A do kiedy zamierzasz karmić piersią? Strasznie drogie te szczepionki u Ciebie? a Ty chodzisz do przychodni na Wrocławską?
Lucy i co, i co? jak poszło? trzymałam kciuki i czekam teraz na dobre wieści;)
Różyczko to niedobrze, że się marnie czujesz:( A na to oddychanie nie pomogłyby Ci inhalacje? Skoro Oliwia ma astmę to pewnie macie nebulizator...
Aśka współczuję nerwów:( Mnie czeka ten stres w poniedziałek, bo mi się macierzyński kończy i już się denerwuję

Green gratulacje dla Dagmarki!

Co do kolczyków to ja bym też poczekała aż sama córa poprosi, choć nie mam nic przeciwko przebijaniu wcześniej. W końcu nie musi nosić kolczyków, jeśli nie będzie chciała. Odradzam natomiast przebijanie uszu pomiędzy 2,5 rokiem, a 3,5 rokiem- wtedy dziecko zaczyna się samo ubierać i takie świeżo przekłute uszy są wielokrotnie podrażniane przez nieumiejętne zakładanie bluzeczek itd. I dłużej się paprzą. No i do przedszkola nie zakładałabym długich kolczyków, tylko sztyfty, bo łatwo zaczepić w zabawie i naderwać ucho:(
Hobbor, Różyczka skierowanie na szczepionkę jest potrzebne wtedy, kiedy chcesz ją kupić sama, w aptece. Wychodzi ok 50 zł mniej niż w przychodni rejonowej. Bierzesz ją potem ze sobą na szczepienie i pani pielęgniarka szczepi Twoją. Tylko warto uprzedzić lekarza i zapytać czy jest taka możliwość. A kiedy się szczepi dziecko na meningokoki?
Ufolka to Babcia wnusię rozpieszcza:) Filip też lubi torebkę foliową

Hobbor, Masuska cierpliwości, dziewczyny:) ja wiem, że nie można się doczekać, ale jaka radość potem, jak już w końcu się jest na swoim! ja nie mogę się nacieszyć, że wreszcie mi nikt głowy ni zawraca

Różyczko ja pisałam, że reniferki są z blogu kulinarnego. Ja bym takich nie wymyśliła;) Ale mnie w pieczeniu tak rzadko się coś udaje, że się chwale, nawet jak mi z przepisu wyjdzie

Dorotas współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Masuska super z tymi ciuszkami:) a jaki masz pomysł dla koleżanki? bo moja siostra w ciąży i szukam fajnego pomysłu na prezent;) A taką pierwszą grzechotkę też mamy i jest super, bo łatwo chwycić, a koszt niewielki;)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ale tutaj cisza!!!

To widze,że tylko mój Mikołaj ponad 8kg waży!

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
No i główny powód, to Piotrek na naszym metrażu nie ma się jak rozpędzić, więc po co?
Ta zabawka to takiprezent bardziej dla tatusiów:) Kiedyś każdy chciał samochód zdalnie-sterowany:)
Oposku a pomysła mam takiego,
allegro.pl/bawelniana-opaska-retro-vinta...eta-i1986660016.html
i
allegro.pl/hello-kitty-komplet-sukienka-...-6m-i1981797535.html
ale to nie do końca to co oglądałam, a do tego oczywiście po urodzeniu paka pamków, rajstopki, lekka zabawka, pielucha:) bodziak z napisem jakimś

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
allegro.pl/hello-kitty-uroczy-komplet-tu...y-c-i1990161734.html
Ja już chcę Bogusię

Asiu, Piotrek ważył się ze mną to ma 8100, ale u lekarza będziemy za tydzień to Ci powiem dokładnie ile:)
A wiesz też mało je. Mleka to na dwa razy może 150 ml. Dziś tak na śniadanie 90 ml, później drugi posiłek tylko 60ml, ale słoik cały wtrynił

- ewitkun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Oposku chodzę na Wrocławską i tu takie ceny mają

myślę, że gdzieś do 8 miesiąca najkrócej chcę pokarmić może do roku, zobaczymy czy mleczko będzie a Ty?
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
masuska no niestety Warszawa i te ceny....
Oposku chodzę na Wrocławską i tu takie ceny mająa prywatne przychodnie nie chcą szczepić maluchów ale od dwóch tygodni robi to medicover i lux med ale to muszę jechać do centrum i pewnie koszt nie różniłby się bardzo....
myślę, że gdzieś do 8 miesiąca najkrócej chcę pokarmić może do roku, zobaczymy czy mleczko będzie a Ty?
I tu bym się z Tobą sprzeczała! Na pewno można znaleźć taniej, a nawet myślę że taki narzut na szczepionkę to mi śmierdzi jakimś przekrętem.
Nawet Oposek pisała że drogo masz szczepionki. A Wy z tej samej okolicy.
Może zwróć uwagę w przychodni na to. 2x więcej płacić...??
- olka1730
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

...pisalyscie o pneumo,Ja place przeszlo 300zł za jedna szczepionke,druga ta 6w1 to wydatek 210 drogo jak......

Ja dzis dalam troszke danonka waniliowego,tak z trzy łyzeczki

Wszystkim naszym maluszkom wszystkiego naj,naj slodszego z okazji juz skonczonego 5 m-c....jak ten czas szybko Nam mija z maluszkami,kurcze nawet nie zauwazamy tego ze i Nam przybywa na karku ;)ale jak to sie mowi dzieci sie starzeja a My wieczne 18-stki
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
nie moje nagranie, ale widać o co chodzi. Regulacji głośności nie ma, można tylko włączyć i wyłączyć. Ja w tymch głośniejszych zabawkach zaklejam głośnik plastrem- są cichsze.
Ewitkun zapytaj, czy możesz na Wrocławskiej szczepić własnymi szczepionkami, wychodzi dużo taniej. Koleżanka kupuje szczepionki w taniej aptece, zapytam gdzie, jeśli chcesz. Ja chciałabym karmić do roku, mam nadzieję, że się uda. Ale już teraz jestem spokojniejsza, bo chciałam conajniej do 4 miesiąca:)
Masuska fajnie dostać taką paczuszkę, mnie też zawsze cieszyły:) ja miałam zamiar kupić siostrze kocyk z wyszytym imieniem, datą urodzenia i godziną, bo to fajna pamiątka. Ale jeszcze zobaczymy, jak to będzie;)
A komplet cudny;)
- takajedna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Co do prezentów to chyba nic mojemu malcowi póki co nie kupię - brak kasy, a trzeba pomyśleć o dzieciach z rodziny które już będą rozumieć jak nie dostaną niczego... Ale po świętach kupuję mu leżaczek, bo w tym co ma już się ledwo mieści
Ta kula fajna, następna w kolejce do kupna, po leżaczku

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Aska mój też miał dzisiaj gruszki

Bartek ostatnio ogólnie nie uleży sam, pobawi się czymś, ale jak ma mnie w zasięgu wzroku

A je duzo chyba, bo 150 zawsze, w nocy 180 mu robię jak budzi się pierwszy raz na jedzenie... Dzisiaj mi przyszedł smoczek do kaszki to na noc dostanie tą mleczno-ryżową z bananami z próbki z bobovity
Aaaa właśnie ma któraś butelki z tommee teeppe czy jak to sie pisze?
- takajedna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Oposku Ty goń Filipka i takie nagranie z nim wstawiaj, a nie czyjeś

- olka1730
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Z zasypianiem ja dałam za wygraną i Filip zasypia przy piersi. Ale za to mm spokojne wieczory, więc na razie się pocieszam, że to nic;)
Olka a w danonkach i ma krowiego mleka? ja też bym się bała...A z tymi przepisami też tak mam

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Takajedna z tego co pamiętam Różyczka miała te butelki,ale jak wszystkim wiadomo,nie używała.
A awatarek śliczny

A ceny szczepionek masakryczne!!!
u nas za ta 6w1 płaci się 160zł pneumokoki chyba 230zł.
Olka danonek smakował?