- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- iwanek1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Usg 4D chciałam zrobic około 20tego tygodnia,mój lekarz ma tylko 2D więc muszę iśc do innego,u nas to około 250zł.Widziałam zdjęcia koleżanki 4D z 12tyg.widac dzidzie bez porównania lepiej niż na zwyklym usg.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Chodziłam już do kilku lekarzy prywatnie i za każdym razem pytałam czy częste USG jest szkodliwe dla dziecka, kilka krotnie usłyszałam że częste ale krótkie badanie USG nie jest szkodliwe.
Gdyby takowe badanie było robione za każdym razem i trwało po 30 min (czyli długo) mogłoby zaszkodzić dziecku ponieważ jest to naświetlanie.
Pozdrawiam serdecznie

- monique
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Pozdrowienia dla wszystkich.
- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Nie wiem czy jestem przewrażliwiona ale wydaje mi się, że jest coś nie tak jak być powinno z moimi 'upławami'... są jakieś takie kremowe i jest ich dość dużo

Wizytę mam w środę 5 stycznia ale może napiszecie jak jest u Was w tej sprawie?
Witam Cię monique

Miłego wieczorku życzę

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
piernikarczyk07 - mi już przeszły różne wydzieliny i raczej są normalne,a le też jakieś takie kremowe. Trochę boję się jakiś infekcji, ale nic nie piecze i nie swędzi, jutro do lekarza więc się okaże.
Zresztą teraz przeszły mi wszystkie objawy ciąży i nawet się na nią nie czuję, tylko tak normalnie jak zawsze, boję się o Dzidzia. Wiecie może jak reaguje maluch na stres? Miałam go dużo od świąt do wczoraj i nic, nawet mnie brzuch nie zabolał. Szkoda że jeszcze nie czuję że kopie:(
Jeśli macie dziś ochotę na ciekawy film to polecam http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html Z mężusiem będziemy oglądać o Dzidziach.
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- iwanek1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A co do upławów,tez mam,białe i jest ich dosyc dużo,czytałam,ze w ciąży jest więcej wydzieliny,więc jeśli nie są brązowe lub krwawe to nie ma co się martwic

Masuska mnie też przeszły objawy,minęły mdłosci,zostały wrażliwe sutki,po 12 tyg.zaczęłam się lepiej czuc.
Monique mamy wizyte tego samego dnia,nie mogę sie juz doczekac zeby zobaczyc dzieciaczka

Pozdrawiam wszystkie mamusie

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czytałam sobie styczniowe mamy, jejku, część już urodziła przed terminem, a teraz kolejne się szykują. Trochę się boję porodu, ale jestem ciekawa, co i jak i kiedy:)
PS. Znalazłam NEWSA - Agnieszka Chylińska urodziła 26.12 dziewczynkę

- martus0707
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A propos Waszych pytań dotyczących upławów i bólu brzucha to ja również miałam takie problemy i na ostatniej wizycie dostałam jakieś globulki dopochwowe, które zabezpieczają pochwę przed ewentualnymi groźniejszymi infekcjami. Jeszcze ich nie wykupiłam, a nazwy z recepty rozczytać nie mogę

Pozdrawiam

- iwanek1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Troszke też zaczęłam myslec o porodzie i mam lekiego stracha

- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
bardzo długo mnie nie było, ale wpadła w wir pracy, przygotowań światecznych itp, a ja juz wieczorkiem nie siadam do kompa wiec nie było okazji zajrzec.
U mnie ok, tradycyjnie bez objaw ,kompletnienic az czasmi żałuję- ( wypluwam za siebie zeby nie zapeszyć) jutro mam wizytę, na której umówie sie do szpitala na porzadne usg i badania genetycznie, nie wiem tylko czy da rade na przeziornośc jeszcze zrobic.
no nic zobaczymy, mam tylko nadzieję ze nie bede musiała tydzień czekac na to badanie.
podczytam co tam u was w ciągu tygodnia,
witam nowe koleżanki
p.s spóźnione zyczenia noworoczne, pomślnych rozwiązań, wesolutkich latorośli i wielu przespanych nocek ..
miłego dnia
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wcześniej tłumaczyłam sobie,ze przyczyną tych bólów moga być hormony i rosnąca macica, w końcu ciało się zmienia,ale wolne w domku i lepsze samopoczucie dało mi do myślenia.
Pozdrawiam Was cieplutko

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

A bóle brzucha przewijają się przez całą ciążę (jak na razie) więc trzeba to po prostu przecierpieć i przeczekać

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Właśnie wróciłam od lekarza. Dzieciak rośnie, wszystko dobrze, tylko ciśnienie mi skacze. Macie coś takiego? Jak tylko mam wejść do gina to serducho mi wali jak szalone i dziś miałam 160/80, a jak mierzę sobie w domu to mam 120/80.
Przez to mam się kontrolować codziennie przez miesiąc.
Na ból głowy mam pozwolenie na Paracetamol, ale nie będę brać. A na problemy z trawieniem to orzechy lub pestki z dyni.
Wiecie coś o jedzeniu bardzo ostrych potraw? Słyszałam że nie można, a zapomniałam się zapytać.