BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #566592 przez krecik
Kamyczka, nie wyobraźam s obie spania z dzieckiem, to nie było by spanie, sądzę, że im wcześniej zaczniesz go odzwyczajać tym będzie łatwiej:) co do zabawek to mogę Ci polecić, ale nie z fishera: balonik, firnaka, gazeta...

Misiowa,oj nie pomogę, mój budzi się, ale rzadziej, mi koleżanka polecała właśnie te kaszki, że po nich całe noce przesypia. Ja daje kaszę jjaglaną gotowaną z owocami i dosypuje do tego sinlaca, ale on jest bezmleczny, bo dla alergików. Może za mało je w ciągu dnia.

M89M
trzymam kciuki i tylko się nie stresujcie bardzo bo Małemu się udzieli:*

Słoneczko,
oj wspóczuje, idź jutro koniecznie do pediatry, nie ma sensu, zebyście się oboje tak męczyli

ME gdzie moje dobre maniery! Najlepszego dla syna:)

Jejku jestem taka zmęczona, relaksujemy się teraz z herbatką w ręku, u nas też zasypalo, spacer nas ominął, ale otworzylam balkon w pokoju, ubrałam siebie i małego i tak sie bawiliśmy przez 45 min, powiem Wam, było na serio zimno

Pisałam Wam, że nad nami mieszkają studenci, ktorzy nonstop imprezują. Okazało się, że to nie studenci, tylko jakiś koleś, nie wiem czy pracuje, pewnie rodzice kupili mu mieszkanie, zeby sie go pozbyć z domu, ale do rzzeczy imprezy sie skończyły, ale chyba kupil sobie x-boxa i teraz zamiast muzyki mamy skakanie,dobrze, że nie nad sypialnią. Oj dorwę go kiedyś w windzie, dorwe<cwaniak>

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #566666 przez Majowka
czesc dziewczyny!

nasz Lucasek tak sie pieknie rozwija! normalnie musze go pochwalic! :laugh:
caly czas sie bawi sam!!!!! dziewczyny, moge zrobic w domu co chce, zostawiam go na macie, a ten moze tak godzinami bawic sie tym panelem muzycznym fisherprica (kamyczka!) lub kulahula lub grysc jakiegos szmacianego misia. Tak samo w kuchni na krzeselku, siedzi, bawi sie, naprawde, ostartnio robilam lasagne, 3h w kuchni a on nic a nic mi nie przeszkadzal :)
Jestem przeszczesliwa, bo nareszcie nadszedla ten moment, kiedy dziecko potrafi sie zajac samo soba i bede to pielegnowac! dzieki temu ma mozliwosc sam dojsc do pewnych rzeczy. Wlasnie zauwazylam, ze juz siega daleko po zabawki, podrzuca poduszke, czasami niechcaco spada na brzuszek, ale dopiero po minucie mnie wola, zeby go spowrotem posadzic :laugh: idzie ku lepszemu, hehehe

To samo z jedzeniem! Je miske zupy, cala gruszke, lub jablko, caly jogurt, kasze, wszystko co mu podam! :)

Zasypia sam odlozony do lozeczka lecz teraz czesto sie budzi w nocy, z pewnoscia przez te zabki :(

Mama Emilki, wszystkiego naj naj dla synusia!

12 lata 2 miesiąc temu #566669 przez Olga
krecik to macie podobnego sasiada jak my :angry:

MamaEmilk również skaładam życzenia dla synusia :kiss: (nie wiem,czemu mi jakoś wcześniej to umknęło).I co za prezent mu sprawiliście :unsure:

kamyczka my mamy żółwia z klockami,młynek,warsztat (ten jest akurat na teraz),książeczkę co rymowanki śpiewa (też jest super akurat teraz),pchacz i stolik. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #566671 przez MamaEmilki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #566675 przez AniaiFilip
Uff maly jeszcze spi a ja teraz odpoczywam przez 5 min zanim pojde spac :laugh:

Jednak sie przyjrzalam dzisiaj i widze w miejscu jedynek takie bosle kreski cieniutenkie jak niteczki wiec chyba raczej ida zebole. Tylko slyszalam ze dzieci traca apetyt jak sie zabki wyzynajacwiec tak na 100% to nie jestem pewna.

Kamykowa- Tez dalam dentinox przed butla na noc i od razu zadzialalo a jak die oblizywal po tym :laugh: :silly: ciekawe co tam jest takiego ze dzieciaczkom smakuje ;)

KM- a to musi byc bardzo ciekawa ta instrukcja szczegolnie czesc dotyczaca kupy :laugh:
U mnie maz sam wyszperal w necie co i jak z kupa i jeszcze mnie doszkalal :)
Narazie radza sobie bardzo dobrze i jakims cudem on ma wiecej czasu dla siebie niz ja :ohmy:
Czyzby maly tylko u mnie tak marudzil :unsure:
A moze tata pozwala ogladac tv :unsure: ;)
Filip jest szczesliwy z tata i wydaje sie wogole nie tesknic az zazdrosna jestem.
Jak wracam to wita mnie jednak slodkim radosnym krzykiem i wymachiwaniem konczynani :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #566684 przez AniaiFilip
Krecik- to nie wiem co mi poradzisz. Ja spie z malym w jednym pokoju na duzym lozku a m w drugim pokoju na swoim :laugh:
Jak mam dosyc i ide na drugi dzien do pracy to go budze daje filipa a sama sie klade u niego :)
Zamontowalismy nawet specjalna balustrade do lozka zeby maly sie nie sturlal w nocy, narazie z jednej str ale kupujemy druga na druga str bo super sie sprawdza i pozniej do lozeczka bedzie jak znalazl. Bo to jest od 18 miesiecy wlasnie jak dzieci spia juz w junior bed bez szczebelkow.

Poza tym dzisiaj przyszedl kojec polecany chyba przez kejtlin i maly juz go testowal a raczej jego wytrzymalosc. Podnosil nogi do gory i z calej sily walil w te deski :laugh:
Kubek doidy co Anna polecala tez sie sie super sprawdza. Zajelo nam troche dopracowanie techniki ale pije w mare ladnie i juz sie tak nie zalewa jak wczesniej. Ba podoba mu sie to i pije dla zabawy mam takie wrazenie :laugh:

Dobrej nocki

12 lata 2 miesiąc temu #566695 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #566727 przez krecik

Majówka
, mój też mial taki lepszy okres, ale mu już przeszło, człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja:)

ME
właśnie zawsze się znajdzie taki sąsiad, tylko, że to my zawsze byliśmy "tymi sąsiadami":D To chyba kara za grzechy młodości;P

AiF Kochana nic Ci nie poradze, co do spania z Malym:D Napisałam o sobie, że bym nie mogła, bo jestem wygodnicka i uważam, że albo się śpi albo się uważa, zeby Maly z łokcia nie dostał. My do kupka niekaapka jeszcze sie nie przekonaliśmy

a relacji z Paryża jak nie było tak nie ma...

Miłego:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #566753 przez anszka

12 lata 2 miesiąc temu #566799 przez krecik
No co jest dziewczyny? spicie? nawet nie mówcie my od 7 na nogach;/

Kamyczka, ja moge polecić domek szczeniaczka:) mamy też samochodzik szczeniaczka, ale domek bardziej Stasiowi podchodzi. też chce coś małemu kupić, byliśmy w realu na oglądalismy się tego,a le nic nam się nie podobało, może mieliśmy gorszy dzień...

Namawiam męża, żeby sobie wolne wziął w piątek i odpoczął, a ten jak zawsze szuka drugiego dnia, wkurzyłam sie i powiedzialąm, ze mamy rocznice:D pewnie cały dzien będzie o tym myślał:P

12 lata 2 miesiąc temu #566812 przez Daria23
hej Kochane i ja się przywitam ładnie z wami u nas nocka w miare pobudka tylko z dwa razy więc jest oki:)
U nas od rana wciąż pada:(znowu chyba będziemy siedzieć w domu:(

Krecik-nie martw się u nas też pobudka przed 7:)
Majówka-no to gratki dla Lukaska widzisz jaki grzeczny chłopczyk:)Tymek też coraz więcej się zajmuje sam sobą ale nie tak jak Lukas:)

12 lata 2 miesiąc temu #566826 przez anszka
My też mieliśmy pobudkę przed 7,a teraz pierwsza drzemka :)
krecik - rocznica jakaś prawdziwa czy wymyślona na potrzeby piątku :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #566832 przez Kamykowa84
Hejka mamusie :)
Krecik heheh to macie za swoje z tym sąsiadem :blink: (żart!) a ta rocznica to na serio???
Majówka gratuluję grzecznego Lucaska,Dominik nie uleży sam ani chwili niestety :(
MamaEmilki wow-synuś rozsądny,super!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #566851 przez krecik
anyszka na żadną imprezę nie mam zamiaru się wkręcać, bo największą przyjemność czerpie teraz ze snu, a tak serio odkąd się Staś urodził zrobiłam się mało towarzyska i bardziej wychodzę na siłę, czekam na wiosnę i odmianę:)

Kamyczka, nie mamy rocznicy, dwa dni za mną chodził i pytał o co chodzi z tym piątkiem, nie wierzył jak mu mówiłam, że chce żeby odpoczął

U nas nocka gorsza niż dwie poprzednie i tak sie zastanawiam, czy to przez maliny czy może przez salatkę grecką, którą zjadlam (może ta sałąta lodowa byłą wykropiona czy co...)

pierwsza drzemka się zaczeła, oby do południa:P

teraz poszukam jakiejś inspiracji na obiad

ankafid
widzę cie, odezwij się, jak chcesz nas czytać:P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #566871 przez Majowka
czesc dziewczynki,

jakos trudno mi uwierzyc, ze to sie zmieni, serio...to taki typ chyba, no ale zobaczymy! wy w koncu macie wieksze doswiadczenie.

zawsze siedzial wpatrzony w tv, mogl caly dzien bajki ogladac, chyba tego Wasze dzieciaczki nie robily...teraz wystarczy tylko zabawki zmieniac :) ma w kazdym pomieszczeniu swoje zabawkowe krolestwo. W salonie 1/3 salonu z matami i zabawkami plus telewizor, w kuchni krzeselko, lezaczek i zabawki "kuchenne" w jego pokoiku bawi sie w lozeczku z zabawkami, ktore sa w pokoju.

mam tu kilka kolezanek z dziecmi w tym samym wieku i czegos takiego nie zauwazylam. Zreszta na moim party tez to bylo widac, mamy przy swoich maluchach a Lucasek sam siedzi gdzie go pasadze i sie bawi :laugh:

tej nocy budzil sie co godzine :dry: te dolne jeynki sa temu winne!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka