BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #634131 przez Majowka
czesc dziewczyny!

Lucasek dzis sam stal przez chwile, robil powtorki, wiec nagralam filmik, ale nie wiem jak to wstawic...trzeba konto na youtubie??

Porusza sie juz po calym pokoju, ale jakos tak obracajac sie, krecac, z pozycji do raczkowania siada, nie raczkuje jeszcze, chyba ze kilka kroczkow do tylu. :laugh:

Bidolku, nie moge sie doczekac nowych fotek Kamilki w tych ciuszkach. Wrzucaj czesciej!

M-M, gdzie jestes!?

Misiowa, Hania cudo! przepiekna jest!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #634151 przez bidol
doberek :)

ja już na nogach. Chłopaki wyprawieni a Kamka jeszcze drzemie :lol: ja siadłam bo muszę kilka aukcji wystawić bo już szafa się ugina od ubranek małej :ohmy:

AF
- zobaczysz opanuje raczkowania :lol: zobaczy że tak jest wygodniej :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 tygodni temu #634237 przez AniaiFilip

12 lata 4 tygodni temu #634252 przez Majowka

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #634291 przez Anna77
AiF nie mam pojęcia ile mieszam, bo robię na oko.

Majówka
No i te Wasze zdjęcia na fb i tutaj. Po prostu rewelacja.

Maksiu :kiss:

Olga kurcze nie zazdroszczę tego choróbska, dobrze że jesteście już na prostej.

Bidol w grządkach byłam tylko raz na chwilkę. Jakby mi ktoś za to płacić, to mogłabym tak pielić, przycinać i porządkować non stop :silly: Kompletnie nie wiem, kiedy mi mija czas na działce. Wiesz, doskonale pamiętam jak opisywałaś swoje relacje z babcią. Wyobrażam sobie, jak musi Ci być ciężko. Ściskam Cię baaardzo mocno :kiss: :kiss: :kiss:

Przepraszam, że ostatnio mało się pojawiam. Staram się czytać, ale jakoś nie mogę się ogarnąć kompletnie. Jestem rozbita jak mój ulubiony wazon kilka lat temu :lol:

U nas tak, od czwartku Mati sam siada. Nadal się czołga, ale coraz częściej podnosi dupkę do góry i prostuje ręce. Pewnie w końcu zatrybi i ruszy na czworakach. A z nowości, postanowiłam że kończę z karmieniem. Po pierwsze jestem baaardzo zmęczona non stop. Mateusz budzi się kilka raz w nocy. Za dwa dni kończymy 10 miesięcy, więc nie jest źle :blink: A poza tym, o czym nie pisałam, ortopeda niestety na wizycie powiedział mi, że muszę się porządnie przeleczyć jakimiś lekami przeciwzapalnymi niesterydowymi, co trwa miesiąc lub dwa, no i kategorycznie nie mogę karmić wtedy. Oczywiście dał mi wolny wybór kiedy, bo gorzej nie powinno być, może mnie tylko (!!!) mocniej boleć. Teraz muszę jeszcze zrobić zdjęcie rtg i się do niego zgłosić. Dodatkowo u mnie w przychodni szczepili na ospę, więc skorzystałam. Kamil już miał, Kuba jest zaszczepiony, więc ospa będzie nas na szczęście omijać szerokim łukiem. No i pytam mojego lekarza - powiedz mi ile mam karmić? A on na to: Ile chcesz i robi dziwną minę. Słuchaj - mówię - powiedz mi co Ty o tym sądzisz, a nie jak powinieneś mówić. No i usłyszałam - Daj już sobie spokój. Wszystko co mogłaś mu dobrego dać, już i tak dostał. Pewnie że bardzo lubię te chwile, kiedy mały rano się przyklei, albo nawet na siedząco mi się dobiera do cycka, ale chyba jestem już zmęczona. Muszę pomyśleć o sobie i wziąć się za siebie, bo nie idę w dobrym kierunku niestety. To tyle.

Dobra, zabieram się za umycie okien, bo zostały mi drzwi balkonowe. Ściskam Was i cały czas myślami jestem obecna.

12 lata 4 tygodni temu #634325 przez AniaiFilip

12 lata 4 tygodni temu #634349 przez AniaiFilip

12 lata 4 tygodni temu #634375 przez lusiamamanikosia
Majówka - super :)

i my musimy o chrzcinach zacząć już myśleć co i jak już tak na poważnie :)

Anna77 - też mi się wydaję że już co co mogłaś dałaś Małemu :) ale podziwiam że tak długo dałaś radę karmić :)

Mały też mi się budzi przeważnie między 5-6 na jedno jedzonko a jest na butli ale powiem Wam że już mi to w ogóle nie przeszkadza ... takie wyrwanie się na chwile ze snu ... :)
a dziś Mały pierwszy raz z nami spał w łóżku bo tak się kręcił, nie mógł się w ogóle ułożyć , bo tak mu te jedynki górne nie dają spokoju od wczoraj, a już je widać pod dziąsełkami i jak się przytulił to spał, więc stwierdziłam że niech już śpi z nami :) i do 8 tak sobie spaliśmy :). Dziś to siedzimy w domu bo od 4 dni całe dnie poza domem :P więc dziś dom i spacerek po osiedlu :) ... a i wczoraj chciałam kupić Małemu czapkę ale się nie udało chciałam z daszkiem ale albo były za Małe albo za duże , będę musiała jechać do innego h&m i jeszcze tak mi się podobał jeden kaszkiecik ale był w sam raz znaczy troszkę go uciskał aż mu zrobiłam zdjęcie super wyglądał może uda mi się znaleźć o rozmiar większy :D

12 lata 4 tygodni temu #634432 przez lusiamamanikosia
a słuchajcie czy u Was też tak cena mleka idzie w górę ??

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #634473 przez Majowka

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #634618 przez Olga
Hej mamusie :)

lusia moje mleczko też strasznie poszło w górę,kupowałam Nan po 18.90,a teraz 22 kosztuje,ale do wczoraj w polo była super promocja i kupiłam 11 opakowań po 12.90 :silly: zaoszczędziłam 100 :silly:

Anna wiesz,że mamy podobny stosunek do karmienia,ale porównując moje poprzednie karmienia,to teraz bardzo sie cieszę,że mały sam sie odstawił.Tobie będzie trudniej,bo musisz Ty podjąc decyzję,o końcu,ale myślę,że jak teraz tego nie zrobisz,to po roku będzie Ci bardzo ciężko go dstawić :( i myśl tez o swoim zdrowiu,bo dzieciaczki i tak wszystko co najwartościowsze z nas wyssą :silly:

Byliśmy na zakupach,musiała Olgę obkupić w spodnie i koszulki,bo rośnie chudzielec straszny.Jest już wyższa od Mariki,ale w pasie to chudzinka :silly: Trudno jej spodnie dobrać,ale na szczęście dwie pary sobie kupiła :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 tygodni temu #634656 przez Kamykowa84

12 lata 4 tygodni temu #634819 przez AniaiFilip

12 lata 4 tygodni temu #634857 przez AniaiFilip

12 lata 4 tygodni temu #634892 przez Kamykowa84

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka