BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 8 miesiąc temu #173359 przez vestusia
Witajcie Kochane :)

Faktycznie cisza tutaj jak makiem zasiał :)

Iva, fajny ten wózeczek, chociaż myślałam, że jakiś różowy dla Królewny weźmiecie :D

Batmanik, ja też nie mam pokoju dla dziecka i na razie nie zapowiada się, aby go robić. Po prostu wstawimy łóżeczko do sypialni, obok fotelik do karmienia, jakaś lampka i może komoda, o ile się zmieści i to wsio. Na urządzanie osobnego pokoju jest jeszcze sporo czasu :D

Luska, masz rację - jak się urodzą maleństwa, to nie będziemy mogły oczu nacieszyć. To będzie takie właśnie "najlepsze, najcudowniejsze, najsłodsze, w ogóle NAJ" :) No ale. Ja już sobie momentami wyobrażam małą Zuzankę, jak będę ją przytulać i w ogóle chyba ją zacałuję jak się urodzi :D

Aniaa_ tylko pozazdrościć miejsca, w którym mieszkacie. To samo ma Dorcia. Fajnie będzie na przyszłe wakacje z takim małym Skarbkiem śmigać wózeczkiem na plażę. Te widoki, morze, rewelka :)

U mnie pogoda pewnie taka, jak u Was. Jest duszno, ale pochmurno i coś rozpadać się nie może. Jak dotąd zamulaliśmy, Piotrek jeszcze zamula i śpi. Ja muszę się wziąć za obiad, chociaż bardzo mi się nie chce. No ale... głodna się robię, więc trzeba się wziąć do pracy :D

Jak cosik to do napisania później. Buziole :)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #173361 przez Dorciaition
Dzień Dobry Dziewczęta :)

Wróciliśmy już. Było super. Piękna pogoda, świetny domek, no i atmosfera :) Dosyć wcześnie wróciliśmy, bo do Krzysia przylatuje jakiś klient z Holandii. Wystroił się i powędrował do pracy. A ja znowu sama. Ale mam trochę roboty- pranie itp.
Ale najpierw musiałam Was nadrobić :)

Vestusia fasolka Zuzia pierwsza klasa. Pamietam ją jeszcze z avatarka. Teraz została wymieniona na prawdziwą Zuzankę ;)
A Funia to prawdziwy diabeł. Masz z nią przeboje ;)
Twoją teoria u mnie zgadza się absolutnie :) Alanek nie by planowany, a Lenka jak najbardziej planowana i wyczekiwana :)

Aniaa takich gości to tylko pozazdrościć. Moich zawsze musze oporządzać i usługiwać. Na domku też. Byłam główną gospodynią i sprzątaczką ;)

Zaguś do września już malutko pozostało, wiec nie długo poszalejesz. A my mam nadzieję, będziemy oglądać fotki tych malutkich ciuszków co pokupujesz ;)

Kredka przecudne fotki. Wspaniała pamiątka. Mikołaj uroczy :)

Luśka łóżeczka superowe, pościel też. A Olo to prawdziwy cudas. Jest niesamowicie śliczny :)

Ten Paweł Zawitkowski chyba często jest w DDTVN. na targach dostałam tą płytkę, co chyba w tej ksiązce jest- o pielęgnacji malucha. Ale jeszcze nie oglądałam.

Iva bardzo fajny wózek.

Ojej, ale się rozpadało! Aż telewizja przestała działać. Boje się jak tak mocno pada :/

Miłej niedzieli kochane, no i jak najmniej takiej pogody beznadziejnej.

:kiss: :kiss: :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 8 miesiąc temu #173366 przez luska
hej laseczki.
Iva wózek superowy.Tylko jak dla mnie za ciężki bo 16kg plus maluch.....No ale nie dla kazdego przecież waga najważniejsza :)

Eh ja tez lenia mam takiego , ze maskra B) Teraz goście się szykują do wyjazdu a ja na kapie siedzę :P Ale nie mam jakoś siły i teraz trochę maruda jestem bo kto sie z Olem będzie bawił ;) Dobra uciekam
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #173399 przez aniaa_
Cześć dziewuszki

Iva śliczny wózeczek :), Olivka jak w karocy będzie jeździła :)

U mnie tez pogoda dzisiaj kijowa, zimno, albo duszno, albo pada ;)

Ja dzisiaj cierpiałam od 14 bo co zrobiłam?, jakaś zakręcona jestem i przyłożyłam rękę na gorącą płytę z której przed chwilą zdjęłam patelnie i aż sie popłakałam z bólu, jaka ja głupia, mąz pojechał do apteki kupić coś na oparzenia a tam prawie wszystko to co dobre, to nie dla kobiet w ciąży i kupił jakiś spray jedyny jaki był bez przeciwwskazań, ale i tak nic to nie pomogło musiałam poczekać aż przestanie boleć i trwało to tak do 19 ;) jedynym ratunkiem dla mnie była zimna woda, ale na szczęście jest juz ok i NIE BOLI :laugh:

A co do Pawła Zawitkowskiego to ja też go bardzo lubię :laugh:

Buziaczki dziewczynki i miłego wieczorka
13 lata 8 miesiąc temu #173405 przez Dorciaition
Oj Aniaa to współczuję. Oparzenie to okropny ból :/

Ja to się dziś cały dzień drapie jakbym tydzień się nie myła ;) Ach te cholerne komary. Pryskałam się ciągle, ale one chyba bardziej do tego lgnęły :(

Mój męzuś już wrócił. Poszliśmy coś zjeść i pewnie lulkać za chwilkę.
Tutaj też cisza.

A pogoda faktycznie beznadziejna. Właśnie w tv mówili, że teraz będzie najzimniejszy tydzień lata. O jaaa!

13 lata 8 miesiąc temu #173485 przez vestusia
Dobry wieczór :)

Aniaa_ kurka, to żeś się urządziła. Współczuję. Mam nadzieję, że nie będziesz miała blizny i rana szybko się zagoi. Jej, aż nie chcę sobie tego wyobrażać.

Ale wiecie, dzisiaj jakiś dzień pechowy. Ja dzisiaj w garderobie schylałam się po majty i tak nieszczęśliwie mocno pieprznę*** się kolanem o drewniany stolik do łóżka, że aż gwiazdy ujrzałam i myślałam, że sobie dziurę w nodze zrobiłam ha, ha, ha :D Aż się poryczałam, takie cudne uczucie było :D

Dorcia bidulko, tak to z gośćmi zazwyczaj jest. No ale, nie każdy ma takich gości jak Aniaa_, hi, hi, hi :D

Za to weekend zleciał Ci Dorcia bardzo szybko :)

U mnie też pogoda do bani, nie wiedziałam, co tu dziś robić. Pojechaliśmy z Piotrkiem i jego synkiem na basen. Ale to nie był dla mnie najlepszy pomysł. W taką pogodę tłumy na basenie, pełno małych dzieci. Ani nie popływałam, bo w basenie sportowym wygłupy dzieci, a w rekreacyjnym to już w ogóle masakra. Ale napatrzyłam się za to na rodzinki z małymi szkrabami i już sobie wyobrażałam, jak to będzie jak z Zuzanką tam będziemy chodzić :D

Wiecie co? Na domiar złego zauważyłam dziś w aucie, tzn. Piotrek zauważył, że przy robieniu mi tego auta mechanicy musieli za mocno stukać w koło, bo.... mam pękniętą przednią szybę!!!!! Kurka, ale mnie to wyprowadziło z równowagi. Nie dość, że nie zauważyłam tego przy odbiorze auta, bo to od strony pasażera, to jeszcze jest to kilka dni po fakcie, więc w zasadzie nikomu niczego nie udowodnię. Jak pech, to pech. Ja pierdziu. Nie wytrzymam z tym autem, he, he, he :D

Po powrocie z basenu oczywiście znowu miałam masakryczne parcie na coś słodkiego. Jęzor mi prawie wywaliło na drugą stronę. Wstąpiliśmy do sklepu po andruty, zrobiłam takie przekładane kremem a 'la nutella. Do tego mleko w tubce (bo nie było w puszce :P), chipsy i soczek. No i kupiłam redds'a, ale wypiłam 4 łyczki, resztę Piotrek. Tak bardzo mam ochotę na redds'a he, he, he :D Mam nadzieję, że Zuzia się nie obraziła za tę degustację :D

Idę powolutku spać, życzę wszystkim kolorowych snów :) Może jutro będzie nas tutaj więcej :D
13 lata 8 miesiąc temu #173490 przez Dorciaition
Co za weekend wypadków :ohmy: Ja wczoraj zacięłam się strasznie mocno nożem.

Vestusia dobrze masz z tym basenem. Mój Krzysiek mi ciągle obiecuje, ale jakoś nigdy mu się nie chce. Może w tygodniu go wyciągne- mam nadzieje.
Wczoraj zaliczyłam pierwszą kąpiel w jeziorku- ale fajnie :)

O kuźwa! No to ciołki jedne no! Nie uważali jak robili Wam autko. Ale teraz już niestety nic nie zrobisz :/

Vestusia Zuzia na pewno się nie obraziła o te 4 łyczki Redds'a :)
Podrzuć takiego andruta :silly: Zrobiłaś mi chętkę :)

Ide się położyć i ksążkę poczytać. Zaczełam i zapowiada się fajnie. "Wpadka" - o kobitce, która zaszła w ciazę i niezbyt jest szcześliwa ;) Śmieszna jest ;)

Miłych snów :kiss: :kiss:

13 lata 8 miesiąc temu #173497 przez iva 20
Ania i Dorcia uwazajcie na siebie bo widze ze wywijacie niezle jedna z nozem druga z patelka i nagzna plyta nu nu nu :ohmy:
Vestusia ja to bym sie tak wkurzyla jak by mi pekla szyba w aucie ....ale teraz to juz chyba po bo juz kilka dni minelo jak piszesz :( :( szkoda .... ale nastepnym razem musisz miec oczy otwarte :blink:
ja tez dziewczyny klade sie lulku bo jutro nowy dzionek :lol: :lol: trzeba byc wyspanym :lol:
dobranoc ciazaroweczki i kolorowych snow dla was i malenst :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: buziolki .....
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #173582 przez Suari
Ale tu dziś pustki :) czyżby wsyzstkie jeszcze spały ????

vestusia- no jeszcze parę dni i 7 miesiąc będzie jak nic :)
13 lata 8 miesiąc temu #173588 przez iva 20
Suari ja juz nie spie hheeh:) podgladalam tutaj na stronce i nikogo nie bylo :P
a tak wogole to witam :D
no ja juz jutro 7 miesiac ale super juz sie nie moge doczekac kiedy ta mala bedzie ze mna jak sie tak rusza to juz bym chciala ja przytulac i sie nia zajmowac ale jeszcze troszke do mety zostalo :blink:

Wstawac spiochy !!!!
13 lata 8 miesiąc temu #173610 przez Suari
iva- już bliżej jak dalej :) tak to zleci, że nawet się nie obejrzymy :)
13 lata 8 miesiąc temu #173633 przez aniaa_
Witajcie ;)

Rzeczywiście pustki dzisiaj coś, ale nich mamuśki śpia póki mogą ;)

Ja też już nie moge sie synka doczekać i tak szczerze to nie obraziłabym sie na niego jakby przyszedł na świat już w październiku :) :laugh:
13 lata 8 miesiąc temu #173643 przez iva 20
ja aniu jestem cichej nadzieji ze mija mala sie urodzi w pazdzierniku bo jak bylam u polskiego gina to mi powiedzial ze na 1 listopada bede miec a szwedzki lekarz wedlug swoich obliczen na 7 listopada . Ja tam wierze bardziej polakowi bo on taki starszy gosciu nawet powiedzial kiedy doszlo do zaplodnienia :D:D
13 lata 8 miesiąc temu #173667 przez Dorciaition
Cześć Ciezaróweczki :)

Własnie po śniadanku jestem. Spałam dziś tak twardo, jak nigdy. Nawet męża nie słyszałam jak wychodził do pracy, a to dziwne ;)

Dziewczyny ja też nie mogę się doczekać małej. Z 2 miesięczną przerwą chodze już 14 miesięcy w ciazy. Oszaleć można. Ale Suari ma rację- już bliżej niż dalej :)
Ciekawe która pierwsza się rozpakuje :)

Moja Daisy ma cieczkę. Biedna chodzi taka smutna, pewnie brzuszek ją boli, apetytu nie ma :/ A przy okazji plami nam pościel. Dziś na noc założe jej majtolki :/

Miłego dnia! U mnie pogoda nie cudowna, ale ładna :)

13 lata 8 miesiąc temu #173670 przez vestusia
Dżem dobry :)

Widzę, że my stajemy się coraz mniej ogarnięte przez tą ciążę i same wypadki :D Batmanik tnie sobie paluchy, Aniaa_ dotyka gorącej płyty, Dorcia też z nożem, ja gdzieś się obijam ha, ha, ha :D

Ja dopiero wstałam, tzn. drugi raz. Rano standardowo pobudka, no to podjadłam tych andrutów, Zuzia zadowolona i poszła dalej spać. No i teraz wstałam, ale nie chciało mi się w ogóle. Syf tu po weekendzie niesamowity, ja nie wiem jak my to robimy. Jak Piotrka nie ma w domu, to jakoś większy jest tutaj porządek :) Więc za chwilę jak się ogarnę, pójdę z moim Gamoniem na dwór a potem biorę się za sprzątanie, bo nie wiem, co gdzie jest.

Fajno, że macie już prawie 7 miesiąc. Zresztą, u każdej to kwestia dni, więc super. Ja też już bym chciała mieć dzidziolka u siebie. Ale jak dla mnie niech siedzi spokojnie w brzuszku do listopada, żeby nie wyszła na świat za wcześnie :)

Co do tego auta, to tak, jak piszecie - już za późno. Nie moja wina, że babą jestem, na dodatek w ciąży i do głowy by mi nie przyszło, żeby przy odbiorze auta obejrzeć auto z każdej strony. No ale... mam nauczkę. Ale myślałam, że szlag mnie trafi. I tak muszę sprzedać to auto, bo się wykończę :)

No nic, idę się ogarniać i z psem. Jakby cio, to będę tutaj zaglądać :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia