- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Marta M
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Ja tylko chciałam przypomnieć głosującym i nie głosującym o klikaniu, teraz to naprawdę widzę w tym sens bo Maja ma już drugie miejsce, walczymy zatem o pierwsze i pomagamy jej spełnić marzenie, klikamy raz dziennie do 15 grudnia, gorąco zachęcam i proszę o pomoc w jej imieniu

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A tu ranking miejsc:
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- YummyMummy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

gratulacje wszystkim

U nas sniegu nasypalo zdrowo, zastnawiam sie czy isc na spacer czy kolka ugrzezna w sniegu;)
zreszta nie wiem jak,ale przegrzalismy mala:/ na twarzy i glowce wyskoczyly potowki wczoraj. zaatakowalam je rumiankiem i dzis juz jest o niebo lepiej! mam nadzieje,ze jak ja ubiore,to nie zdarzy sie spocic mocno w domu, chyba zeby czapke na koncu zalozyc. Tez macie problemy skorne z malenstwami czy tylko my?
A tak w ogole jak Wasza psychika? mi od tego siedzenia samej w domu ostatnio glupie mysli napadaly:/ a to,ze nikt mnie nie rozumie, ze brzydka,ze gruba.. mialam nadzieje,ze mnie baby blues nie dopadnie,a tu prosze:/ Ostatnio tak sie wybeczalam mezowi,ze az on dola wylapal, ale strasznie mi to pomoglo! po prostu zwykle wygadanie sie,a nie kumulowanie uczuc w sobie. No i mam nadzieje,ze wiecej tak nie bede skosowac

Czy Wasze dzieciaczki dlugo spia w ciagu dnia? bo moja Zuzia potrafi czasem caly dzien ogladac sciany na zmiane z marudzeniem i dopiero wieczorem na noc usnac.. nie ukrywam,ze jest to troche meczace,bo nic nie moge zrobic wokol siebie czy w domu. A czasem,tak jak dzis, zje i spi sobie slodko nawet 5-6 godzin! Mam nadzieje,ze w niedlugiej przyszlosci jakos sobie ureguluje drzemki;)
Tez sie pochwale moim malym cudem:
- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do nastrojow to u mnie wszystko ok. Narazie zadna depresyjka mnie nie lapie i mam nadzieje ze nie zlapie wogole

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A co do psychiki ja mam dalej wieczorną depresję i muszę sobie pochlipać nad losem. Niestety... ile to tak może trwać? Tyle co czas połogu...??

Wczoraj zarejestrowaliśmy synka

Na pesel trzeba czekać aż 3 tygodnie

Jutro do lekarza. Mam nadzieję,że wszystko jest ok i przybiera odpowiednio na wadze- o ile mnie przyjmą

- YummyMummy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
W ogole wiem,ze nie powinno sie dzieci przyzwyczajac,ale ja nie potrafie inaczej uspic w dzien Zuzi niz w wozku.. Wczoraj bylysmy na spacerku,to sie az zastanawialam czy nie skostniala,bo sie nic nie ruszala ;P
No i jest postep w kapaniu, po pierwszych traumatycznych kapielach, teraz juz nie placze i nie wierzga, tylko ladnie siedzi i sie przyglada

Ja do urzedu praktycznie od razu meza wyslalam

Z tego co pamietam, chyba musisz miec pesel do ubezpieczenia.
Hehe my tez jutro do lekarza idziemy:) pierwsza wizyta po porodzie, mam nadzieje,ze jakas fajna lekarka!
- MaLiNaUK
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- MaLiNaUK
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
ja na akt urodzenia musze czekac do 28 grudnia ciekawa a jestem ile czasu my na peselek bedziemy czekac.
- Bombelkowa Mama
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
my sie tez jakos trzymamy. co do spania w nocy to zawsze jest mniej wiece tak ze zasypia o 12-1 potem 3-4 potem 6-7 i potem juz co godzine taki dziwak;p ale razem wstajemy gdzies tak o 12 w poludnie i zaczynamy dzien:) jak on tak czesto spi to ja z nim wykorzystuje te chwile bo nie wiem jak bedzie pozniej moze bedzie marudzil w przyszlosci to chociaz teraz sie wyspie;p tak to sobie wykombinowalam;p hehe
szczepionki to wybralismy 5w1 bo pneumokoki mamy za darmo bo mial mala mase urodzeniowa.
baby bluesa nie mialam na szczescia ;p wczoraj tylko bylam rozdrazniona bo ciagle ryczal nie wiem czemu.
sluchajcie a jak chcecie to rozegrac z ta szkola i zajeciami? bo jak sie karmi butelka to spoko kazdy moze ja przygotowac ale co jak sie karmi piersia?
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Widzę ,że z tym urzędem jest inaczej u was niż u mnie. Ja razem z wypisem dostałam " zaproszenie" z datą i godziną kiedy mam przyjśc na rejestrację.
Widzę,że mamy grupowe wyjście do lekarza

Co do antykoncepcji ... Na razie mi nie potrzebna ale ja się zastanawiam nad tą spiralą. Na 5 lat spokój... Bez leków.

Jeszcze zostało mi 6 kg do wagi sprzed ciąży

Walczyłam z Maćkiem od 14 do teraz. Wreszcie usnął. Błoga cisza...

Bombelkowa mamo- mój je mm jak ja jestem w szkole a ja odciagam pokarm w szkole na szczęście po mm zapada niczym w sen zimowy więc 3 razy je dostaje tylko. A szkoła jest raz na 2 tygodnie. Także bez problemu.

- Baasiuniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tylko czasami sie pręży troszke bo kupki nie może zrobić, ale mam termoforek-poduszke z pestakmi wiśni i pomaga więc ufff naprawdę jestem wniebowzięta córeczką

Na 10 dni po porodzie z 16 kg zostało mi 5 więc baardzo sie cieszę, brzuszek znika w super tempie ( w szoku jestem ze po CC tak szybko).
Baby bluesa raczej nie załapie- miałam z kapim 6 tyg bite;/ a teraz jestem taka szczęśliwa, pełna energii że mogłabym góry przenosić

o antykoncepji- wiem, że na pewno znowu spiralkę założe (ZUZU to super sprawa, zero humorów, hormonów i spokój na 5 lat

Poza tym już mnie łapie nastrój świąteczny, wczoraj wywiesilam girlande z lampkami, full świeczek itd

A to 10 dniowa Klarcia;)
- Bombelkowa Mama
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-