- Otrzymane podziękowania: 22
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !

Gochens a jeeednak Leonardo tam pewnie sie rozwija to Alanek bedzie miał z kim na panienki chodzic

Moj mowi ze jak bd miec 2 córe to bedzie fajnie bo beda coreczki tatusia obydwie

On jest głupek i mysli ze bedzie je woził autem i popisywał sie jadac na glebie i mysli ze za jakies 18 lat one pozwola mu zeby je woził do kolezanek hahahaha
Juz wymysliłam wypieki na swieta!

Gochens a ta historie przeczytałam i lezałam pokazałam J a on ja bym sie nigdy nie zamienił z Tobą

szosteczka poka fryzurke i farbe jaki kolorek robisz?

Dobra lece ogladać tańce wywijance

Aaa kiedys ogladałam program "Porody" na polsat cafe i ryczałam babka miała 5 dzieci 5 urodziło sie z guzem mózgu,pozniej poroniła córeczke Anastazje a była w programie rodzac bliznieta :O w szoku byłam mowiła ze chce miec jeszcze jedno, ryczałam bo tak sie z mezem otaczali miloscia no i wszystko swiadomy wybór :O ale ciezko 5 dzieci i do tego pozniej bliznaiki i 7 ale piekny był ten odcinek,tak sie rozczuliłam ze szok ...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Hania zazdroszcze takiej organizacji.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moj już tez padł. jak wstał dzis przed 7 to raz spał 1,5 godziny, wiec mam wielka nadzieję ze za chwile sie nieobudzi.Tylko bedzie spał do rana.
no i z wielkim bolem musze przyznac ze od kilku dobrych lat pierwszy raz nie zrobiłam kartek światecznych i nie wyśle nic

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bo ja jeszcze moja kołysze bo sama to rzadko chodz proby sa

Kasia no to niezle kolezance wykrakała :O jaaa ... 7 osobowa druzyna a urodziła juz ?

- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mysmy Oskarowi przestawili spanie na godzine 20sta z 19stej i wcale tak nie jest lepiej bo juz jest taki spiacy ze kapac sie nie chce bo ryczy jak go wkladam do wody,a dzisi jesc nie chcial,tez nie rozplakal niesamowicie wiec jutro sprobuje wczesniej.
Gochens mega te imiona.
Hania nie ma to jak kawalek ogrodka kolo domu a suszarka fajne,na sloneczku szybko wyschnie pranie

Kasia milo ze o mnie myslisz czasem

oczy mi sie zamykaja,ledwo patrze,kurcze mam dosc tej choroby

od poniedzialku zaczynam prace na pelen etat,szef tak sobie wymyslil bo jedna dziewczyna odchodzi,a raczej nie dal jej umowy na stale,a ze mi musi i tak dac to skrocil mi pol etatu,oj ciezko bedzie,nie wiem czy dam rade.

Wypije jeszcze jedna herbate z cytrynka albo moze gripex lepszy i ide spac.
dobranoc

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Potem go kładę po 17 czasem już 17;30 dochodzi i zaśnie z trudem i budzę koło 18:45 i szaleje do 22 i z wielką łaskę idzie spać.
Jak go teraz odkładam to siada i ryk, a jak noszę to się wierci rozgląda choć światło wyłączone i łapie mnie za nos lub szyję a czasem aż drapnie wtedy już dostaje furii i odkładam do łóżeczka a on znów albo koce ściąga a jak ściągnie to łóżeczko gryzie. Takie wieczorne przeboje raz płacze za chwilę się śmieje za chwilę pyrczy pluje zaczepia jęczy bo nie wie co na robić ze sobą
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Az sie zmartwilam ... ja jak narazie lekko ale przyjdxie lato bd sajgon :-D
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.

oglądam taniec z gwiazdami

Kasia to niezłe przedszkole ma koleżanka wow

Sophie chwal się co pieczesz???
aleksia to mały sobie zabawy urządza o tej godzinie

a ja byłam taka wygodna, że jak umyłam Bartka dawałam go do wózka obok mnie ja oglądałam tv on usypiał, i muszę dziecko swoje pochwalić bo od około 2 tygodni zasypia sam w łóżeczku pierwsze 2- 3 dni trwało to 20 min a teraz o 19:30 mycie, potem kaszka, bek i do wyrka 5 min i śpi a ja mam wreszcie happy hours. Ale może pada też przez to, że ostatnie spanie ma o 15

Ika jak po lekarzu ??
a sąsiedzi z góry wzięli się za jakiś remont teraz chodzą stukają pukają kurde.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Gochens, chętnie bym chciała by tata przejął trochę pałeczkę nad opieką Emi...ale szczerze...wątpie...zobaczymy, czy weźmie kilka dni wolnego...
A to prawda, że przy D. Emisia jest grzeczniejsza.
Cieszę się, że maluszek jest zdrowy...ale pokazałabyś nam kilka fotek brzdąca

Srenka, już się nie mogę doczekać Twojego badania
Malutka, Wiki odziedziczyła urodę i uśmiech po mamie...jesteś śliczna

Haniu, Extra suszara...oj przydałaby mi się jeszcze takie cudo, ale chyba na głowę musiałabym ją położyć..no i zazdroszczę ogródka..tez bym chciała...
mam nadzieję, że o te pieterka w łóżeczku, nie obraziłaś sie na mnie,
Ale boskie chłopaki na rowerkach...my tez takowy mamy..ale niestety bez pałąka z tyłu, więc chce to wyrzucić i może coś innego zakupić...
Wow, Gochens to Twój mąż takie dziwne imiona wymyśla?haha

Kasiu, ból głowy sobie poszedł?
Tak dziewczyny, byłam z Emi u okulisty...od 29 bedziemy jej kropić oczka roztworem atropiny a 5.05 mamy badanie.
A dzis miałam CT, zrobili mi z kontrastem.więc musieli założyć mi wenflon...mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, w przyszłym tygodniu będą wyniki.
dziewczyny, a co pichcicie na wielkanoc?
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Owszem moja tez juz kolo 11 jest spiaca ale zabawiam ja i po paru minutach o dziwo nie jest spiaca i bryka.
no chyba ze nie wytrzyma to kolo 10:30 lub 11 klade ja spac raczej sama odlatuje w miejscu w ktorym jest i kolo 12 wstaje. jemy idziemy na spacer by na nim nie spala, wracamy bawimy sie, jakies papu i koolo 15 klade ja jeszcze raz spac. to sa okolo 3 godziny jak brya iwec smok w buzie przytulenie ponucenie kolysnaki i malej nei ma godzine lub poltorej i dopiero na noc idzie spac.
wiec masz dwa wyjscia, albo sprobowac Alberta przytrzymac do 12-13 godziny z pierwszym spanie i do wieczora nie klasc. wykapac o 19 i spac. albo polozyc po 10 i drugi raz najpozniej o 15 i nie pozwolic dluzej spac niz do 17:30. - u mnie to dziala, bo ja zazwyczaj ja przytrzymuje do 13 a tesciowa czy moja mama ja klada kolo 11. moja mama nawet nie wie kiedy zasypia a T. bierze na spacer i zasypia...
Agusia bedzie dobrze, musi byc

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
Na początek wczorajszym i dzisiejszym solenizantom :*
Pawełek dopiero co mi zasnął, bo zebrało mu się na harce

Wczoraj miałam okropny dzień mnie męczyła straszliwa migrena a Pawełek tak kaszlał że powietrza nie mógł złapać... Co pół godz robiłam mu inhalacje z soli fizj. i dziś trochę mu lepiej, już tak nie kaszle, a lekarka dziś jak go widziała, to mówiła, że gardło jeszcze się nie wyleczyło, że z gardła ten kaszel idzie i zapisała uwaga uwaga lizaki natursept.... Mam mu dawać pocyckać... Będę mu dalej inhalacje robić, bo nie zaszkodzą... W nocy o dziwo mimo kaszlu spał dość dość

To dosyć o mnie

Zdjęcia (już ich dokładnie nie pamiętam kto i co ale) wszystkie śliczniaste

9 stron od wczoraj naskrobałyście i miałam godzinę nadrabiania...

Agusia miło że ze mną czekasz na wizytę

Ech tyle chciałam napisać i nic nie pamiętam już... A synek tak słodko sapię mi że ja już też tylko o spaniu marzę

Dobranoc :*
Obiecuję poprawę w pisaniu ;* Ale to jak mężu na stałe do pracy wróci, bo jak jest w domu to korzystam

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

heh Wielkanoc juz nie dlugo a ja wogole nie przygotowana,ja zrobie jedno ciasto,nie wiem jeszcze jakie,salatke i jajca,tyle i tak dla 2 osob to wystarczy

nafaszerowalam sie lekami,nic mi lepiej,ale ide spac,bo mezu mnie jeszcze zagadal i tak odwloklam spanie.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
odnośnie potraw...dziewczyny, znalazłam przepis na kaczkę z jabłkami do tego pieczone ziemniaczki i buraczki z chrzanem i już się ślinię na jej widok...jadłyście kiedyś kaczkę? Smaczna?
podaje przepis i wyslę też na pocztę

1 cała kaczka (około 2 kg)
4 kwaśne jabłka (należy wykroić gniazda nasienne)
3 płasie łyżki soli
1 łyżka pieprzu
paczka majeranku (tak tak – aż tyle)
dodatki:
ziemniaki pieczone z przyprawą do ziemniaków i buraczki czerwone z odrobiną chrzanu
Kaczka pieczona przepis przygotowanie:
Kaczkę umyć i osuszyć.
Z jabłek wykroić gniazda nasienne, a następnie przekroić owoc na osiem części.
Kaczkę obficie posypać grubą solą – najlepiej energicznie wmasować sól w mięso. Można delikatnie osolić kaczkę w środku.
Jabłka wsadzić do środka kaczki (owoce, które się nie zmieszczą położyć w brytfannie obok kaczki – będą pyszne).
Następnie posypać mięso pieprzem i majerankiem, należy wklepać przyprawy w mięso, dzięki temu będzie smakowała doskonale.
Do piekarnika rozgrzanego do 200 stopnia wstawić kaczkę z jabłkami i piec około 1,5 godziny co jakiś czas podlewając mięso wytapiającym się tłuszczem – następnie można zmniejszyć temperaturę do 180 stopni. Ja piekę kaczkę pod przykryciem – odkrywam ją na ostatnie pół godziny pieczenia, żeby była bardziej chrupiąca.
Po godzinie pieczenia możecie dorzucić do brytfanny ziemniaki, które upieką się idealnie w towarzystwie sosu z kaczki z jabłkami.
Co do kaczki? Oczywiście, że czerwone buraczki!
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Odbiore niedlugo swoj tablet to bede was zdjjeciami obsypywac 150zl ta przyjemnosc bedzie mnie kosztowac.
Farba wlasnie na glowie lerzy robie sobie dojrzala wisnie zobaczymy jak wyjdzie,
Ogladam Akademie policyjna2 i czekam az sie zafarbuje , a jutro z rana pomykamy po auto.
To tyle dobrej nocy i zdrowka .