BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #873318 przez Kasiasia
Dzień dobry mamusie
jestem pierwsza?
a ja j6z od ponad godziny nie spie... a synek marudny jak nie wiem... :P a maz w pracy :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #873325 przez Sophie25
Ja tez nie spie :)

Pogoda do bani deszcz u mnie dzis popołudniu jade do kuzynki i chrzesniaka 6 lat :)
Szwagier ma dzis urodziny i bede piekła mu torta :)

Agusia fajnyyy ten przepis a ja na swieta bede piekła ciasto "beatka"(tylko bez winogron bo J nie lubi) ;/, sero-mak i babkę cytrynowa moze jeszcze pinacolade ta upieke wujkowi chyba tyle :P
NO i wiadomo sałatki 2 zrobie i jaja faszerowane :)

Zosia juz kupsztala porannego wali wiec mykam :) buziaki

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #873333 przez Gochens
Dzień dobry :laugh:

Tomus wszystkiego najlepszego i bądź grzeczny :kiss:

U nas noc ok obudził się raz na smoczka a wstał o 7;30. Teraz bawi się na macie a ja leżę obok niego :)

Jeśli chodzi o jedzenie to zrobię jakieś ciasto do teściowej bo ona zawsze kupuje a wiadomo ze lepsze własne ;) nie wiem tylko jeszcze jakie zrobiłabym mazurka ale to chyba ciężkie jest :unsure: :unsure:

Sophie pochwal się tortem!
Agusia będzie dobrze :kiss: zdjęcia wstawię później :side: a kaczka jest dobra ale niestety mało w niej mięsa. Jadłam dwa razy i za każdym razem to samo :) oczywiscie w czarninie jest moja ulubioną postacią :lol:

Idę zaraz po kawkę później pojedziemy z moim na rynek to zrobię jakieś zakupy mam chęć na jakąś dobrą wędline i chleb bo te z marketów to już mi średnio smakują :S

Miłego dnia :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #873342 przez Sophie25
Tomus słoneczko 100 lat! :* :*

Wstawie pozniej zdj tortu jak Go zrobię ! :D

Kolezanka urodziła chłopczyka i dała mu na imię Tymoteusz :)

11 lata 1 miesiąc temu #873352 przez violcia00
hej.

u nas noc taka sobie,2 pobudki z placzem w tytm jedna na mleko,kupilam wczoraj jakiej inne mleko nznaczy ta sama firma tylko PREMIUM,jest bardziej żółte i pewnie ciezsze i geste jest,no ale Oskarowi smakuje,tylko jak dosypalam kaszki to nie chcialo przejsc przez smoczek,choc wymienilam na ten z wieksza dziurka ;)

Ja nadal chora,ale sie kuruje :P

Zaraz za sprzatanie sie biore i sniadanie :blink:

Na swieta mialam nie wiele robic ale znalazlam fajny przepis na ciasto grysikowe z truskawkami i galaretka,lubie takie ciasta bez pieczenia no i truskawki uwielbiam :blush: i chyba babke tez zrobie ,tylko ze nie wiem kto to zje pozniej :dry:

Tomciu 100 lat :kiss:

Sophie Tymek to ładne imie :silly:

Milego dnia :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #873356 przez Sophie25
Violcia wiem wiem piekne jest mi tez sie podoba sama jej podpowiadałam dlatego napisałam Gochens ze ładne takie tak samo jak Tymon :D :*

Dobra lece juz piec :laugh:
Zosia mi coś sie do spania układa ojjj za wczesno cos mogła pospac do 9 a nie :lol:

Aleksia jak albercik o ktorej zasnał ?
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #873357 przez KaRoLkA
Dzien dobry ja tak na szybko bo roboty od cholery :)

Tomus :kiss:

Aleksia może spróbuj tak jak Malutka radzi , ja Gabi kładę o 10 i spi do 12 lub o 11 do 13 i pozniej około 15 na pół godzinki max godzine zasypia i o 20 przewaznie juz spi na noc :) wczoraj usnelo o 17.30 na pół godziny a i tak o 20 już spała :)

Sophie pochwal sie tortem :) imie Tymek też fajne :) super te obrazki , moj to chodzi dumny jak paw jak mu mówią że corcia cały tatuś :dry:

Violcia kuruj sie i jutro na ciacho wpadaj:)

Haniu super ta suszarka i do tego wyciagsna i skladana , extra :) ogródka też zazdroszczę , u siebie w domu rodzinnym to miałam mega ogrod i las zaraz obok także smiali sie ze mnie że jestem z lasu hihi alenokusy takie ze 800 m do sasiada i w bikini moglam po podworku paradowac bo nikt mnie nie widzial B)

Gochens super że na usg wszystko ok , to bedziesz miała samych chłopaków fajnie :)
Udanych zakupow :)

Srenka wspolczuje migreny i kasxlu Pawelka :/ to te lizaki sa też dla takich maluchow ??? Oby szybko przeszlo Pawciowi :)

Szosteczka pokaz fryzurke :) i udanej wycieczki po samochod :)

Agusia pogadaj z mezem żeby zajął sie troche Emi , może to jej pomoże i bedzie grzeczniejsza dla Ciebie :) oby z oczkami wszystko było dobrze :)

U Nas noc z 4 pobudkami po północy jak ja chcialam się położyć , wczoraj byłam na tej wizycie u babki i super CV mi zrobila , na kolejne spotkanie list motywacyjny mi napisze :lol: a tak to robilam ciadto i musialam paznokcie zrobic bo już były okropne

teraz kawka i biorę się za sprzatanie :)
a tu ciacho :) jak ktoras ma ochotę to zapraszam :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #873367 przez Hania84
Witam i ja :)

Lena poszła spać o 19.20 i spała do 7.30 :)

dziewczyny lulające jeszcze do snu...a próbujecie oduczać po troszkę od tego bujania? Bo to na dłuższą metę męczące...dzieciaczki już powinny nauczyć się same zasypiać...a i dla Was było by o niebo lepiej :)

aleksiaa jestem tego samego zdania co Malutka...przetrzymaj Alberta do 13 ze spaniem...zabaw go jakoś i powinno być dobrze. Ta drzemka o 17 już nie potrzebna bo później nie chce iść spać o 20...a tak jak zrobisz mu jedną drzemkę o 13 to 19/20 i będzie chciał iśc spać :) Ja tak robię z Lenką i zawsze po 19, najpóźniej o 20 zasypia :) i wtedy wieczór masz dla siebie i męża :blink:

Agusia to co wyszło u Emi że musi mieć oczka zakrapiane?
A nie bałaś się kontrastu? słyszałam, ze po tym sa powikłania...koleżanka ma epilepsję i miała robione też takie badanie ale na kontrast się nie zgodziła.
Ale gdzież tam, ja obrazić? przestań :) to normalne że sobie tu doradzamy żeby było dla maluszka jak najlepiej :) mojej mamie jak wysłałam też to zdjęcie to mi napisała tak samo, że mam obniżyć łóżeczko to się będzie podciągać ;)

Violcia ZDRÓWKA!!! żegnamy już chorobę !!! :) oj to teraz cały etat...więcej kaski ale też więcej pracy i po niej dłużej ci zejdzie zeby ogarnąć...ale WPADAJ DO NAS W MIARĘ MOŻLIWOŚCI !!! :) DASZ RADĘ BO SILNA BABKA JESTEŚ !!!

Agusia też słyszałam że w kaczce mało mięsa...lepiej kupić same nogi lub pierś...ale jak się pierś smaży to się ją nacina i wtedy tłuszczyk się wytapia i jes ona chudziutka :) ponoc kaczka dobra, nie wiem nie jadłam nigdy bo nie lubię innych zwierząt od tych powszechnie jadalnych :P :lol: ale moja ciotka czesto ma kaczke na imieninach i od czasu do czasu moja mama robi na obiad.

Gochens fujjjj czarnina bleeee :P nienawidze tej zupy :P kiedyś jadłam dopóki nie dowiedziałam się na czym ona jest :P
Też czekam na foty :lol:

Karolka to fajnie ze dobre CV ci babka napisała :) to teraz może większe szanse na prace będą :)

a co na wielkanoc?
jajka, szynka w całości, kiełbaska biała, galat z kurczaka, i chyba zrobię coś z piersi kuraka i mam przepisy fajne na dwie sałatki brokułową i kalafiorową :) a z ciast to rafaello :silly: i albo czekoladowe z colą albo babka...musze się nad tym zastanowić :) i to wszystko :)

hmmm...cos jeszcze miałam napisać? ....:S

...zaraz idę z Lenką kupic serki i herbatkę malutkiej i musze dokupic klamerki ;)

Ika jak po lekarzu ????????????????

Karolka no nie :angry: co to za kuszenie ciastem :silly: ale piękne ci wyszło :lol: wyślij kawałek do DE :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #873368 przez Kasiasia
Hej dziewczyny od rana znów tymi ciastami kusicie....

Dziękujemy za życzonka, zapomniałabym ze moj synek ma juz 10 miesięcy, a jeszcze niedawno był taki malutki.... :laugh:

tak kwękał teraz ze go uspałam podstępem. Podmieniłam smoczek w butelce na mniejsza dziurkę i ze zmęczenia zasnął. Pranie zrobione i wywieszone na balkonie i wreszcie jem śniadanie o przyzwoitej porze.Mam nadzieje ze synek pospi przynajmniej z godzinkę bo sąsiadka znow sprzata... a myslałam ze zrobiłajuz wszystko wczoraj bo tyle sie natrzaskała :P

wieszałam dzis pranie a w misce zostawiłam Tomusia skarpetki i jakies tam jeszcze inne malutkie rzeczy do wywieszenia w łazience. Tomuś siadł koło miski, ściągnął skarpety i wrzucił je do tych mokrych i sobie poszedł.... on jest taki słodki i kochany ale kurde trafił na wymeczoną i zmierzłą mamę :dry:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #873372 przez Hania84

11 lata 1 miesiąc temu #873375 przez Kasiasia
aleksia ja nie doradze z tym spaniem bo moj to sobie sam spanie reguluje...
co do zasypiania to tez z lulaniem zaprzestalam i mały coraz lepiej zasypia sam, ale wala się po całym moim łozku ( w łózeczku boje sie go zostawiac bo tylko guzy tak nabija)

No i o kaczce chciałam. Ja kiedys kaczki nie lubiłam. moja tesciowa miała kaczki wiec nam zawsze dawała na rosół. ja gotowałam ten rosół na kaczce ale nie jadłam bo mi to smierdziało. Kiedys jednak mnie przypiliło i zjadłam i zasmakowała mi. No i jak mi zasmakowała to tesciowa przestała kaczki hodować :P
Moja mama czasem robi kaczke pieczoną z jabłkami ale fakt taka jedna to na 3 osoby i koniec bo mało miesa...ale ja polecam.

No nie po spaniu.... chyba padne 30 minut :S

11 lata 1 miesiąc temu #873376 przez violcia00
Hania a jak to zrobic?Oskar absolutnie sam w lozeczku nie zasnie ;) ..no twarda jestem bo byc musze,teraz jeszcze jak jest dziecko to i praca potrzebna,mam nadzieje ze podolam ;)

Wow Karola,Ty to kusisz,mezu powinien Cie nosic na rrekach za te pysznosci co mu przygotowujesz..wieczoram dam znac co z jutrem bo dzisiaj jeszcze kiepskawo. ;)

ja dzisiaj robie nalesniki z truskawkami,taka zachcianka :blush: i rosolek sobie zrobie(to od razyu na jutro)

Kasia jaki madry Tomus,widocznie chcial zebys uprala i tamte skarpety :P

Hania co Ty dajesz jesc Lence lub jak to robisz ze tak długo spi :silly: :unsure:

A co do dzidziusiów to u mnie w rodzinie chyba juz sie cos wyklulo,zona kuzyna miala miec 10 cesarke wiec pewnie niunia jest juz na swiecie,czekam na info,pozniej kuzynka w maju i kuzynka B i na koniec siora,bede miec co odwiedzac :woohoo:

lece sprzatac i gotowac

11 lata 1 miesiąc temu #873382 przez aleksiaa88
Tomuś :kiss:

Wyrobił się ze spaniem przed 23.

On musi iść 2 razy spać bo jak nie jak jest zmęczony to zasypia na żywca kładzie sie i nic nu nie przeszkadza światło i telewizor a u mnie jest zajebiście głośno, że w całym domu go słychać.

Zrobię mu drugą drzemkę krótszą do godz.
Już kiedyś chodził spać po 21.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #873389 przez Hania84
Violcia Wiem że ciężko...ale metoda prób i błędów..oraz DUŻO cierpliwości. Ja daję mleczko Lence w łóżeczku i po nim ona zasypia zaraz...ale na początku tez nie było tak kolorowo...musiałam ja trzymac za rączkę, głaskac po niej lub po główce...mówić ciii jak popłakiwała...potem jedna czynność mniej i tak stopniowo się "oddalałam" aż w końcu doszło do tego że pije mleko, daję jej buziaka, mówię dobranoc i wychodze z pokoju...czasem się pokręci i pogada do siebie...ale nigdy nie płacze już i zasypia :)

Violcia łeee to ale fajnie..masz w rodzinie wysyp dzieciaczków :) Oskarito będzie miał się z kim bawic bo dużej różnicy wieku nie bedzie :) u nas niestety nie ma małych dzieci :(
...kolejna co kusi pysznym jedzonkiem :P co się zmówiłyście czy jak? :P :lol:

A Lenka to taki mały śpioszek od zawsze chyba :silly: ma to po rodzicach :laugh:

aleksiaa to jak musi spac 2 razy to połóż go o 10 i o 15 na przykład :) i wtedy na pewno pójdzie wcześniej spac wieczorem :)

Sophie bardzo prawdziwe te demotywatory :)

11 lata 1 miesiąc temu #873399 przez Kasiasia
Wiolcia moj nagle z dnia na dzien odmowil jedzenia w nocy. Sam z siebie....
tylko kurcze teraz bez smoczka ani rusz, wcześniej smoczek mogl dla niego nie istniec. Maz moj mnid denerwuje bo ja smoczek zabieram a on daje bo jest spokoj.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka