BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #873893 przez aleksiaa88
Gochens no nie maluję odkąd mały jest na świecie bo zwyczajnie mi się nie chce ja lubię się pobawić, a tu trzeba na szybkiego wyjść więc sobie odpuszczam nawet w święto.
Więc dziś poszalałam od bardzo dawna.

moje dziecię ma taką przerwę między górnymi jedynkami chyba 5 zł by weszło, ja tez mam ale nie taka dużą :lol:
Błąd 2 zł jest grubsze raczej

To już po 21 muszę zawijać spać małego teraz idziemy spać po południu tylko na godz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #873923 przez Hania84
Gochens to dobrze że temperatura spadła :) ale to znaczy że to nie 3 dniówka.

Ja też się nie maluję...nie lubię...a od tuszy do rzęs mi oczy łzawią :P jedynie fluid nakładam.

aleksiaa Lenka tez ma przerwę między zębami :lol: ciekawe co mi za mała kłamczucha rośnie :silly: ale dobrze chyba że ta przerwa jest bo póki nie wyjda wszystkie to pewnie będą sie przesuwać i może się złączą ;) a jak nie to trudno :) nawet do twarzy jej z ta przerwą :)

co tak mało dziewczyn dziś pisze ????????????????????

gdzie Wy ????????????????????

11 lata 1 miesiąc temu #873926 przez aleksiaa88
Królewicz zjadł stoi w łóżeczku i wyje nosz cholera nie pójdzie to spać bez histerii

11 lata 1 miesiąc temu #873964 przez Ikunia1910
To ja chyba jako ostatnia dzis mówię dobranoc:*

Haniu pokaz Lenke w tym nowym znalezisku ;)

I wcale nie prawda ze jak temp spada to nie jest trzydniowka. U nas bylo tak ze miala np rano stan podgoraczkowy 37 z groszem jak dalam nurofen to caly dzien miala normalnie 36 i dopiero na wieczor jej rosla chyba jak syrop przestawal dzialac wiec moze byc tak ze Alusiowi znow rano wzrosnie, ale mimo wszystko lepiej zeby nie choc z dwojga zlego lepiej zeby to trzudniowka byla niz jakis inny bakcyl:* moja z goraczka tez przytulasna byla.

Ja jutro na krew. B. zostaje z ranca poraz pietwszy od dawien dawna sam z gwiazda, ciekawe czy se poradzi i czy jak wroce nie bedzie wyglodniala i zasrana :p

Do jutera :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 tygodni temu #873990 przez szósteczka
Hej ja dzis z rana na szybko , samochód przywieziony fajny , urodziny wcziraj wyprawione tez fajnie bylo naszczscie zdazylam wszystko zrobic. Jutro tablet wreszcie bede miec swoj. A dzis mieso musze przyprawic i nasolic zeby troszke polezalo i chalupe dalej szykowac bo swieta tuz tuz a od czwartku na triduum sie trzeba ruszyc o ile pawel da rade. Wczoraj w koscieledal mi popalic nie mogl zasnac i jojczal mimo iz go wozilam i bujalam non stop. Do pediatry mielismy isc ale w zeszlym doktorka byla chora a teraz on tak chrypie ze nie wiem czy cos z tego wyjdzie.

Zdjecia przepiekne , tort smakowity, kroliczki oba sliczne , bable super ipieso tez exstra.

Violcia kuruj sie kuruj.

Ika spij jak najwiecej organizm tego potrzebuje z czasmtroche przejdzie super ze u lekarza ok.

Gohenes i jak temp? Oby sie nie rozchorowal.

Moj slodziak dzis calkiem sam bez po.ocy zlazl z wersalki normalnie w szoku bylamnawet na mnie nie poczkal jak zawsze co za spryciaz.
Milego dnia lece szykowac bable do placowek oswiaty :-)

11 lata 4 tygodni temu #874010 przez KaRoLkA
Dzien dobry , jestem po weekendzie i szczerze wykonczona :dry:

W sobote sprzatanie , wypucowalam okna , popralam firanki, zasłonki , pozniej prasowanie, w nocy Gabi dała popalic ,
niedziela tez szybjo minęła, bylismy w kosciele z palemka, Mala przespala pół mszy , pozniej spacerek , bylismy na kawie u znajomych i znowu u Nas jak w domu publicznym drzwi sie nie zamykaly jefni wychodzili inni wchodzili, Gabcia padla już po 19 ale takie ryki odstawila w nocy że ledwo żyję :/ gornabprawa jedynka sie pcha i spała jedynie na ramieniu :/ a 7 pobudka :cheer: ratuje sie kawa

Ikunia śpij jak najwiecej , jak tego Ci trzeba i faceta wykorzystuj podwojnie niech wie co stracil za pierwszym razem :) brawo dla Zosi za dreptanie :)

Gochens Alanek śliczny , uśmiechnięty , młody czlowiek zrelaksowany wiec mu dobrze u Mamci :laugh: :blush: pieska to też bym sie wystraszyla nabpoczatku , a powiedz mi Alek sie nie boi??? Sunia go nie gryzie czy cos ??? I jak temperatura ???

szosteczka super ze wszystko sie extra udalo :) brawo dla Pawełka :)

Haniu widzisz jak to fajnie ze wystawki sa czasami , pokaz Lenke w nowej bryce :)

Sophie tort śliczny :)

Violcia jak sie czujecie ???

Aleksia ja oko musze miec wymalowane bo odrazu inaczej sie czuje :)

Pogoda u Nas piekna :)
I musze pochwalic Gabi bo przejdzie juz całą długość pokoju sama z pchaczem :) i rano jak zmienialam jej pampersa to chcialam zalozyc nowego a ona w placz wiec posadzilam na nocnik , odraxu zrobila siku i po płaczu wiec łapie o co chodzi :)

Lece bo maruda ciagnie mnie za spodnie

milego dnia

11 lata 4 tygodni temu #874022 przez Gochens
Witam z rana

Noc paskudna Alan się budzil co chwile z płaczem... temperatura była bo czoło gorące ile tego nie wiem bo termometr mam do pupy bo ten z Lidia dotykowy to o kant dupy :huh:

Dziś rano miał 38,5 :ohmy: dużo pije i teraz śpi. Ja dziś zostaje w domu za godzinę sprawdzę jak temperatura jak się nie zmniejszy to gnam do lekarza lekarza

Ikunia powodzenia u lekarza a B na bank sobie poradzi!
Aleksia, Hania nie wiem jak można żyć bez tuszu ;) a Haniu jak ci oczy lzawia to powinnaś tusz mieć inny
Szosteczka to Pawełek juz sam sobie z łóżka schodzi? wow! super
Karolka to miałaś pracowity weekend ;) super ze Gabi na nocnik juz woli i niedługo chyba wystartuje bez pchacza ;)

A sunia jest bardzo łagodna, lgnie do ludzi i zwierząt a Alan na nią wchodzi ciągnie za uszy i wkłada palce do mordeczki ale jej to nie rusza. oczywiście jest pod moim bacznym okiem i tequila wie ze ja na nią patrze a jest za mną bardzo wiec słucha się swojej pani jak nikogo ;)

11 lata 4 tygodni temu #874038 przez aleksiaa88
Znowu zostałam obudzona przez syna o 9 jak ja to lubię

Małe sprostowanie albo nie do cztanie labo źle napisałam ja normalnie się maluje tylko jak mały się urodził to tusz używałam normalnie bo uwielbiam podkreślać moje długie rzęsy tylko zrezygnowałam z cieni bo lubię się nimi pobawić a to dużo czasu zajmowało. Więc tylko tusz na gołe oko i wychodziłam. Teraz znów wracam do mojej zabawy w kolorki święta idą to trzeba wyglądać jak zadbana ładna mamusia a nie zaspana nie pomalowana ropucha hahahah

Pochmurno, a ja muszę okno przynajmniej jedno umyć ale na poddaszu więc nawet jak będzie padać to nic się nie dzieje po ma dach nad balkonem.

Pewnie dziś łazanki i zrobię znaczy wypróbuję nowy przepis kasza jaglana na słodko z serem i jabłkami.

Ciekawe czy Alanka dorwała 3-dniówka. Niech to będzie to i przynajmniej będzie spokój już z tym.

11 lata 4 tygodni temu #874050 przez Hania84
Witam i ja :)

Lena spała od 20 do 7.30 :)

Karolka no to super że Gabi tak załapała nocnik i ze chętnie na nim siedzi :) i nawet fajnie że macie tylu znajomych , przynajmniej zawsze coś się dzieje :) są tego plusy i minusy :blink: jak zresztą wszystkiego :)

Gochens próbowałam wielu tuszy i lepszych i gorszych i z Avonu i z Oriflame i nawet hypoalergiczne i dooopa wielka...jedynie po tych hypo ciut mniej mnie swędziały i łzawiły...ale w gruncie rzeczy i tak trochę :dry:
zamówiłam teraz z Avonu jakis super lekki tusz bo niestety musze na chrzciny oko podmalować więc zobaczymy czy się nie załzawię...najwyżej powiem że to ze wzruszenia że moje dziecię przyjęło chrzest :lol: :D

U nas też pochmurno...wieje...mamy 15 stopni...dzis się nigdzie nie wybieramy...po południu ma troszkę popadać.

Gochens a prócz gorączki jakies inne objawy Ali ma? pewnie przez temp. się budził tyle w nocy :( oby było lepiej szybko.

szósteczka ale mały spryciarz ci rośnie wow :ohmy: nie źle jak juz sam schodzi z kanapy :)

zaraz wstawię Lenke w bryce...musze tylko zdjęcie zmniejszyć ;) ale max 15 minut i sama chce wychodzić...także nawet dobrze...teraz siedzi na macie i się bawi :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874053 przez Sophie25
Jestem i ja Witajcie mamusie :kiss:

u nas weekend super u kuzynki było fajnie i tekst 6 letniego Bartusia do Zosi " W przyszłosci bedziesz moja" hahaha rozbawiło to wszystkich myslałam ze padne :lol: skad sie takie teskty dzieciom biora? :lol:
Niedziela była leniwa ale internet mi szwankuje strasznie a umowa konczy mi sie w czw i przejde gdzie indziej :)

Zosia chodzi ładnie,taka była zadowolona i grzeczna wczoraj ze w szoku byłam chyba zabki ustapiły normalnie aniołek ani razu płaczu grzecznie sie bawiła przytulała mogłabym z 3 takich aniołkow miec wczoraj :lol: :lol: :laugh:

Alanek jaki śliczny chłopak :) :kiss:
Prezent Bartusia boski :laugh:
Gochens cudownąąąąą masz sunię sliczna jeeest! :) :laugh:
Ja tez nie wyobrazam sobie bez tuszu,bez podkładu i kredki :D No i szmina czerwoną tez posmaruje usta :D Ale tusz to podstawa ! :laugh:

No u mnie tez pochmurno ale praca czeka wiec Milego dzionka kobitki :kiss: :kiss:
papaa

11 lata 4 tygodni temu #874059 przez Hania84
Lenita :side:
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #874081 przez KaRoLkA
Lenka zadowolona ze sama może sie przemieszczac :)

Aleksia to co za cuda navtych oczavh robisz??? Pochwal sie :P

Sophie fajnie ze weekend udany i Zosienka grzeczna :) milej pracy :)

Ikunia powodzenia na badaniach i zdaj relacje jak tatus dał radę :)

Gabryska w chodziku to jedynie zupę je a tak to poszedł w odstawke bo ona woli na raczkani wstaje wszedzie gdzie sie złapie ,
usnela właśnie a taka jest marudna przez te zęby :/ ide robic nalesniki z serem :)

a tak jak już rozmawiamy o makijazach to jakich podkladow używacie ??? Ja kupilam ostatnio Vichy dermablend i moge w 100% polevic bo jest rewelacyjny :D

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874085 przez Hania84
Karolka ja mam nadzieję ze Lenka tez niedługo będzie wolała sama na nóżkach :)
ja używam matującego dr Irena Eris (Lirene) :) już od dawien dawna i nie jest zły :)

Lena teraz nocnikuje się :lol:

Karolka a jaki masz odcień podkładu? może teraz w PL jak będe to się na niego skuszę bo jakas zmiana by się przydała...powiedz mi ładnie kryje? dobrze się rozprowadza? nie robi efektu maski? jak wygląda cenowo?

11 lata 4 tygodni temu #874086 przez Kasiasia
Witam:)

Lenka ekstra... oj obije mamie ściany:)

Jak tam DJ Ali??

Ikunia jedz jedz...

Szósteczka jak nauczyłaś Pawełka tak schodzić z kanapy?

Karolka ja to kompleksów dostane przy Tobie,ale z Ciebie gospodyni :cheer:

Marta nad stawami pełno komarów :S

Moj mąż wczoraj był na zlocie motocyklowym, wiec ja cały dzien sama. Tzn mama przyjechała i wybralismy sie jak przykładni katolicy do centrum handlowego :silly: chciałam kurtke albo płaszcz ale nic nie kupiłam. Jedna mi sie nawet podobała ale cena zwaliła mnie z nog. Zwiedzilismy wszystkie pomieszczenia dla matek z dziecmi bo Tomek dawał fałszywe alarmy ze jest coś grubszego w pieluszce :ohmy: ale koniec końców zrobił dopiero wieczorem w domu.
Oczywiście w kościele tez bylismy. Synus oczywiście czarował i tak sie wpatruje w ludzi az mu odpowiedzą przewaznie w kobiety. No i jedną znow tak oczarował ze zamiast skupic sie na mszy to go zabawiała. A potem moj syncio poszedł do niej na rece!!! No ale tez czesc mszy spedzilismy na dworze :)
A wieczorem.....ta dam!!!!! mama pierwszy raz kąpała synka i to sama!!!
No i musze powiedziec ze moj synek jest cudowny, coraz fajniejszy sie robi i to juz nie ten płaczek ktorego urodziłam!!!

Chciałam wstawić zdjęcia jak robimy dzis dekoracje świateczne ale nie umiem blutootha w tym nowym laptopie znaleźć. Oczywiście Tomek juz zdążył rozpracować 3 zające,ale mam nadzieje ze klej na gorąco temu zaradzi.
A ja dziś znowu sama bo po pracy mąz jeszcze ma troche załatwiania i jutro tak samo :( a pojutrze wyjezdzamy.

11 lata 4 tygodni temu #874094 przez Kasiasia
Gochens a ALik lubi ta rure? przechodzi przez nią?
Tez sie zastanawiałam nad taką...

Tak sobei mysle ze chyba jeszcze wieczorem wypuszcze sie na jakies zakupowe łowy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka